Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Sverigedemokraterna vann blåsippetvist mot Högerpartiet


SYMBOLISK VINST Sverigedemokraterna registrerade två varumärken, Sverigedemokraterna Trygghet & Tradition, i figur och ett figurmärke i september 2006. Figurerna består av en tecknad blåsippa med sju kronblad.

Tre konservativa partier, Högern i Sverige/Konservativa studentförbundet, Högerpartiet de konservativa och Högerpartiet i Svenska kyrkan, menar att registreringarna ska hävas då märkena är förväxlingsbara med deras eget väl ansedda och inarbetade kännetecken, att registrering skett i ond tro och märkena gör intrång i deras upphovsrättsligt skyddade verk.

Till skillnad från invändarnas blåsippa saknar Sverigedemokraternas blomma stjälk och ståndare. Även själva kronbladens utformning skiljer sig åt. I två av Sverigedemokraternas märken tillkommer även ordelementen Sverigedemokraterna trygghet & tradition i visst utförande.

Patent- och registreringsverket, PRV, fann den 12 februari 2010 att invändningarna inte utgjorde hinder mot registreringarna. Patentbesvärsrätten, PBR, konstaterar nu bland annat att skillnaderna mellan märkena är tillräckliga för att förväxlingsrisk inte ska föreligga.

Att det finns en viss konceptuell likhet mellan märkena bestående i en blomfigur är inte i sig tillräckligt, menar PBR, och avslog överklagandena i juli i år.

 • Patentbesvärsrätten Mål nr 10-088–090

 • Bajen666

  ”Höger partiet”….usch vad är detta..?

  SD 2014.

 • ghost22

  Heja SD!

 • SM811

  Ännu ett bakslag för högerpartiet.
  SD 2014

 • Allanoskar

  Har någon frågat blåsipporna själva? Är inte de part i målet? :-)

 • init100

  Det är faktiskt första gången jag ens hör talas om dessa ”väl ansedda och inarbetade” varumärken. :)

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  De tre konservativa partierna har jag aldrig hört talas om innan. De kanske borde marknadsföra sig lite bättre så att man vet att de finns och har en logga överhuvudtaget.

  På tal om det så har jag gått loss på maskrosorna i min trädgård. Jag störde mig inte så mycket på dem förr men nu ska ogräset bort från min gräsmatta.

 • Saxtorparen

  Högerpartiet ?
  Finns det kvar eller är det dom nya moderaterna?
   I så fall bör blomman vara röd och inte blå.

 • H@ck£r

  Öhhhh, må vara senil ibland, men jag har inte ens sett dom andra blommorna nånstans vad jag kan minnas, enda som jag vet med säkerhet är SD:s blomma.

  Hmmm… ibland missar man saker tydligen.