Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Partydrottningen Annie Lööf & stabs julfestande kostade 616 473 kronor


UPPDATERAD 11.25 ANNIE LÖÖF OCH HEDERLIGHETEN Glamourpartyt med Annie Lööf som frontfigur gick lös på den nätta penningen 616 473 kronor – vilka som fick betala – det var staten, alltså alla som svenska skattebetalare. Först ett par Annie Lööf-Tweets som gör att det är svårt att sluta skratta.

I bokföringen blev spritfesten under julen ”seminarieverksamhet”. Tack vare detta så slipper Annie Lööfs departement momsen på 123 295 kronor. Annie Lööf själv kommenterar granskningen på mikrobloggen Twitter. Där slår hon fast med egna ord: ”Skattepengar måste hanteras korrekt och med sunt förnuftSäga vad man vill om Annie ”Räven” Lööf, men humor har tjejen i alla fall.

UPPDATERING 11.25 Under gårdagen kom första livstecknet från Annie Lööf sen skandalen var ett faktum. Partiledaren lät sig intervjuas av P4 Jönköpings eftermiddagsprogram.

– Jag ställer höga krav på mina myndigheter och jag ställer samma höga krav om inte högre på mitt eget departement. Jag om någon med en uppväxt i en miljö där man ska göra rätt för sig tycker det är oerhört viktigt att vi har rutiner och riktlinjer, säger Annie Lööf.

Partiledaren har inte ansett sig behöva ge kommentarer angående uppgifterna förrän nu, och nu lovar Lööf att göra att sätta kontroll av hur myndigheten skött sin fakturering.

– Man ska värna om skattepengar och jag och alla andra ska göra rätt för sig.

TIDIGARE

Annie Lööf, vår nya partydrottning som festade upp 616 473 kronor i ett huj med sin stab anser att Christina Lugnets, på Tillväxtverket, hantering av skattepengarna oacceptabelt. Hmm, hyckleriet har precis blivit rödhårigt.

På SVT:s sida kan man läsa att näringsminister Annie Lööf kritiserade Tillväxtverkets representationsvanor hårt och har inlett samtal med generaldirektören. ”Helt oacceptabelt”, lät det då från partydrottningen. Vistelser på slott och herrgårdar, middagar, vin- och chokladprovningar, Spa, skidåkning och skärgårdsutflykter i ribbåt. Detta var vad Annie Lööf helt rätt sparkade Lugnet för. Och så är hon inte bättre själv.

- Jag tycker att det är uppseendeväckande och anmärkningsvärt. För mig är det helt oacceptabelt att man inte har följt sina interna riktlinjer. Jag har nu inlett ett samtal med generaldirektören och lagt ett tungt ansvar på styrelsen och ledningen, sa Lööf till SVT för 15 dagar sedan.

Lyssna på Annie Lööf i detta klippet

Annie Lööf & Co hade en liten halvblöt julfest för 616 473 kronor. Temat för kvällen var ”Glitter & Glamour” och räkningen – den gick till de dumma svennarna som betalar skatt. Julfesten bokfördes som seminarium. Det kvittar väl – svennarna finansierar ändå hela massinvandringen, så varför inte betala för politikernas spritfester också.

Den 1 augusti begärde Aftonbladet ut specifikationen på all internrepresentation hos Lööfs departement. Listan kom till slut – men någon julfest fanns inte upptagen där inte.

– Nej, det är sånt som inte har varit bokfört som representation säger Jenny Forkman, som har vikarierat som expeditionschef.

Vi skrev en artikel förra veckan om avslöjandet där Annie Lööf och hennes stab har städat upp bland sina spritnotor och felfaktureringar innan handlingarna har lämnades ut till Aftonbladet som granskade dem.

När det gäller julfesten den 8 december förra året så har inga handlingar som helst lämnats ut förrän departementet nu på måndagen la ut uppgifter på sin hemsida. Enligt fakturan på näringsdepartementets hemsida kostade julbordet med bland annat underhållning, båtresa, DJ och musik med liveband 616 473 kronor inklusive moms.

Det blir 2 140 kronor per person för de 288 julfirande snyltarna som kom töstiga, och lämnade berusade. Men detta var inte allt, kostnader på drygt 50 000 kronor kom till för de tre föreläsningarna som avhandlades under eftermiddagen. Allt startade med en båtfärd 12.30 från Skeppsbron till Äventyrskontoret i Finnboda hamn i Nacka, som ligger vackert vid vattnet längs inloppet mot Stockholm city.

Föreläsningar av bland annat VD:n för Astrid Lindgrens värld och nån mediestrateg som stod och svamlade om ”en öppnare värld” blåstes över innan man kom till pudelns kärna – festen med alkohol och mat – som gick av stapeln klockan 17.40 med ett så kallat mingel.

På kvällskvisten var det även bestämt med en tävling på Lööfskans departement. Här skulle man showa på bästa Hollywoodmanér med sin ”glitter och glamoursida” i direkt anknytning med middagen, då ”The sparkling bureaucrat Award” skulle delas ut till de bäst (läs mest wannabees) klädda.

Jul-, scen- och entrédekoren som kreerades i festlokalen till snyltarna kostade inte mer ynka 30 000 kronor, för lite rysch-pysch och tomtar här och var. Annie Lööf var gentil nog att bjuda sig själv och alla de 288 hycklarna på ett dryckespaket med mousserande, öl och vin för 256 kronor per person.

När så julbordet slutade var det dans, och departementet hade givetvis hyrt in en fin buss som körde skytteltrafik mellan Finnboda och Slussen. Tack vare att spritfesten på bästa bedrägliga sätt bokfördes som ett seminarium så slapp lögnerskan Annie Lööf och hennes departement uppmärksamheten för den kostsamma internrepresentationen i samband med Aftonbladets granskning i förra veckan.

När Aftonbladet konfronterar departementets expeditionschef, Fredrik Ahlén, med faktumet att Aftonbladet inte fick ut fakturan som är en allmän handling, svarar han:

– Nej, därför att julbordet … eller rättare sagt näringsdepartementets dag inte är konterad som en internrepresentation.

Varför inte det?

– Därför att vi har gjort den bedömningen man ska göra om vad som är den huvudsakliga aktiviteten. Nämligen seminarieverksamhet, så det är konterat på det kontot.

Men själva julbordet?

– Det är ju i enlighet med föreskrifterna i Skatteverket, det är ju den här diskussionen som har varit när det gäller Tillväxtverket. Om det är en måltid i samband med en annan aktivitet, så är den inte att betrakta som internrepresentation i skattehänseende om den andra aktiviteten är det huvudsakliga syftet med aktiviteten.

Du måste hålla med om att julbord är internrepresentation?

– Inte i bokföringshänseende.

Men julbordet i sig är en internrepresentation?

– Inte enligt skattereglerna.

Seminariedelen, som enligt Ahlén var huvudaktiviteten, kostade knappt 10 procent av julfesten. Seminariet pågick i fyra timmar och 10 minuter – festen varade i sju timmar och 20 minuter.

ABbloggar

 • svartamalin

  Sverige är korrumperat och genomruttet och i morgon finns landet ej mer:(!

 • Saxtorparen

  Automatiseringen av industrin har gjort jobbet enklare och rationellare dvs det behövs färre på verkstadsgolven och på kontoren.
  Men denna verklighet speglas inte i Riksdagen .
  Här krävs det samma antal politiker oavsett hur automatiserde och datoriserade vi blir konstigt eller hur ?

 • Zornig

  Förskingring är inget brott när politiker gör det. Det är endast oacceptabelt.
  För övriga gäller brottsbalken § 1, 10 kap.

  • Lukas65

   Sedan är det ju liiiite konstigt att man som politiker får intaga alkohol på arbetstid. Då kan man ju knappast se det jobbet som något ansvarsfullt. Kanske vi andra också skall börja supa under arbetstid. Det skulle se ut om Annie Lööf var patient och jag som sjuksköterska kom in till henne lite lagom vinglig på benen och sluddrade fram att nu skall jag sätta en nål i armen på dig……..

 • kokoo

   Bästa läsare stöd SweCon ekonomiskt genom att sända ett bidrag så att SweCon kan ge oss information som vanliga pressen inte gör.

 • StefanTenn

  ”Svennarna finansierar ändå hela massinvandringen, så varför inte betala för politikernas spritfester också?” – Träffsäker retorik på SweCon!

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Håller hycklerskan upp en tom tallrik? För att hon ”ger sin lunch till Afrikas horn”? Jag tror jag spyr. Det snillet till reklammakare som kom på den posen måste tillhöra oppositonen.

 • bittan

   Svenska politiker behöver intiligenstestat innan dom tillträder ett sådan viktigt arbete som att styra ett land,

  • http://tveklost.wordpress.com/ Tourni

    Men problemet är att intelligens ses som ett hinder när det kommer till att försöka ta sig in i politiken. Man ska helst vara blind för verkligheten och kunna svamla om allt och ingenting en längre stund.

 • Bajen666

  Hehe underbar bild SWECON…”Jag äter du betalar”…den läggs på skrivbordet…nää förresten då får jag ju se henne mer än vad jag vill……!

  SD 2014.

  • ghost22

   Jag gillar bilden SKÄNK DIN LUNCH bättre!

 • kirre

  Tillväxtverket verkar ha haft kul på skattebetalarnas bekostnad. Denna myndighet framstår som överflödig och bör läggas ned.

 • ghost22

  Tack Annie!
  Du är en duktig valarbetare till SD!

  • Grimhild

   Håller med. Hoppas hon är kvar över valet 2014.

 • SM811

  En Toblerone fick Mona på fall så vad kommer hända för Annie “Räven” Lööf?

 • Oxis

  Jag initierar en undersökning av Annie Lööf!

 • Steenson

  Det blir bara värre!! 375 miljoner borta!!

  ”Regeringen satsar via den kritiserade myndigheten Tillväxtverket
  hundratals miljoner kronor på kvinnligt företagande. Men trots att
  satsningen nu pågått i fem år vet fortfarande ingen vilken effekt
  pengarna har haft. Skälet: det saknas uppgifter om vem som deltagit i
  projekten”

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/375-miljoner-utan-utvardering_7422264.svd

 • SM811

  Skulle lära sig kommunikation – med hjälp av delfinerna
  http://www.expressen.se/nyheter/skulle-lara-sig-kommunikation—med-hjalp-av-delfinerna/

 • http://avpixlat.info/ Berit

  ”Skänk din lunch till Afrikas Horn. Jag festar flott på din (skattebetalarnas) bekostnad.”

 • Leikin

  Hyckleriet når nya höjder med Annie Lööf och hennes Kalle Anka parti. Det går bra att avskeda en verkschef som har festat på skattebetalarnas bekostnad, och framstå som handlingskraftig, men veckan efter överraskas hon med handen i samma syltburk.