Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Något är galet i Sverige”


TACK REINFELDT & CO ”STOPP! Noe er galt i Sverige!” Det är namnet på ett informationshäfte som norska LO skickar ut i dagarna till 40 000 medlemmar och förtroendevalda. För norsk fackföreningsrörelse är det viktigt att se vad som händer under högerstyret i Sverige, säger Norges LO-ordförande Roar Flåthen.

I häftet lyfts en mängd missförhållanden i Sverige fram: Avregleringen av järnvägen, en av fyra unga är utan jobb och skolelevernas prestationer blir bara sämre.

Vi ser dessvärre en dyster bild av en politik som går i fel riktning på en mängd samhällsområden, säger norska LO:s Roar Flåthen. Han menar att vad som händer i Sverige också kan få följder i Norge:

Högerpolitiken i Sverige ger oss en försmak på vad som kan hända i Norge efter valet nästa höst, säger Roar Flåthen till tidningen Klassekampen.

KA

Broschyren ”STOPP! Noe er galt i Sverige!” (i PDF-format)

 

 • kirre

  Klassekampen är en maoist inspirerad kommunistisk avisa.

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Det är inte högerpolitiken i sig, det är Europas mest extrema invandringspolitik och den står också svenska LO bakom

 • svennebanan1963

  Tro fan det,att det går galet. När vi har broilerpolitiker,som inte har en susning om vad verkligheten erbjuder. De lever i en skyddad verkstad hela livet.

 • Oxis

  Norge, det är mycket som händer i Sverige som är fel. Hela landet säljs ut och alliansregeringen är förskräcklig. Det mesta har bara blivit sämre och det pågår en moralisk uppluckring av normer och värden bland de styrande som bara leder käpprätt åt helvete. Det var inte bra under sossarna och förfallet hade börjat redan då men jag trodde som gammal moderatröstande att alliansen skulle vända sosseförfallet. Så icke!
  Det bästa vore nog om Norge och Finland occuperade Sverige och samregerade över landet. Även om ni är sossar verkar ni ha sans och vett i behåll.

 • a128

  Ren och skär kommunistpropaganda från Sverige uppviglad av Norska LO, att arbetslösheten är 25% för ungdomar är iof. sant, men som tur är är endast 50% av dom anställda i Norge med i facket, norge har heller inte las på samma sätt som vi (det finns inga turordningsregler, lättare att kicka folk som inte sköter sig eller förpestar trivseln för sina medarbetare), Norge har en ansvarsfullare invandrings politik än Sverige, vilket är bidragande orsakt till att deras arbetslöshet är lägre

  • Bajen666

    (Det finns inga turordningsregler, lättare att kicka folk som inte sköter sig eller förpestar trivseln för sina medarbetare)……Skulle det vara nåt bra, märks att du är mörkblå till färgen….32:ans bästa vän..!

   Kommunistpropaganda att sverige faller, nää en sanning..!

   SD 2014.

   • a128

    Att Sverige faller är sant, men att enbart skylla på borgelig regering håller inte, Invandringen ställer till det ekonomiskt, LAS gör att arbetslösheten är på högre nivå än nödvändigt, vem vågar anställa när man måste betala lön i flera månader med tömd företagskassa, när orderboken är tom?,

 • http://sqworl.com/gscvmo iPan(kreascancer)

  Eh, invandringspolitiken menar dom.

 • Kuckuu

  Det stinker så illa från Sverige att vi blir uppmärksammade utomlands. 
  Oavsett om detta bara är politisk propaganda från norska LO, så är det oerhört glädjande att grannlandet reagerar. Vad har vi för hopp annars? Sveriges befolkning är nerklubbad, nedsövd och handlingsförlamad. Vi behöver hjälp utifrån, tack norska LO!

 • YOTHI_TARZAN

  Först och främst vill jag säga att SWECON är Sveriges bästa blogg  och bättre än AVPIXLAT och Fria Tider, och inga sionizter på redaktionen.

  • scarface_sweden

   Ohh, nu rodnar man nästan :-)

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  jo, nog F-n är det något som är galet, alltid… en konsekvent, medveten och långvarig politik som går ut på att utplåna Sverige som välmående, trygg och framgångsrik nation.
  Jag undrar vem som tjänar så pass mycket på det hela att det är värt priset…

  • modernghost

   Avskaffa hemliga partibidrag så får du veta.

 • YOTHI_TARZAN

  Norska LO säger att om alla svenska ungdomar flyttar hem till Sverige som just nu jobbar
  i Norge så blir ungdomsarbetslösheten mer än 30 % . Tack för den informationen. Men vad jag vet så jobbar 20 tusen svenskar i Danmark. Är det så i själva verket att kommer dom hem från Danmark också så är ungdomsarbetslösheten 35 %  !!!!!! ??????? !!!!!

 • kokoo

  Nu har både Danmark och Norge insett att det är helt galet i Sverige. Men våra egna politikerna gör som strutsen stoppar huvudet i sanden  (inget hört, inget sett, inget förstår.)

  • modernghost

   Kanske dags för att offentliggöra samtliga partibidrag så man ser vem dessa stolpskott jobbar åt?

 • Oxis

  Men Reinfeldt gillar att vara statsminister över landet som han inte vill bevara. Går inte riktigt ihop.

  • modernghost

   Man kan ju tom. skyffla skit från ena högen till annan, bara man får ordentligt betalt.

 • Oxis

  Läste broschyren nyss. Sverige var tidigare ett föregångsland i mycket och det var en hel del att vara stolt över. Nu har landet på bara några få år (6 år) rasat ner till att bli en negativ förebild, dvs. ett varnande exempel. Hoppas Norge tar intryck av detta och inte går samma väg som Sverige. Jag hoppas också att man i Norge läser Swecon och kan få en uppfattning om vad många svenskar tycker om tillståndet i Sverige.

 • Leikin

  Nu skall det väl snart bli ordning i Sverige när norska LO:s systerorganisation i Sverige, svenska LO, snart blir färdig med sin utblidning av sina åsiktspoliser som skall ut och propagera emot SD. Om fackmedlemmarna vägrar rätta sig, får de väl göra som de brukar, dvs. utesluta dom som sympatiserar med SD.