Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

FARR ojar sig över för dålig asylpeng – FP och KD håller med


Christina Höj Larsen (V)

UPPDATERAD RADIODEBATT ÖKADE BIDRAG TILL ASYLSÖKARE Nu ojas det över att ersättningsnivåerna till de som söker asyl i Sverige inte har förändrats på 18 år. Genast kommer två av regeringspartierna, FP såklart och KD, och vill att det ses över med det ekonomiska stödet till asylsökande. C och M vill prioritera annat, något förvånande.

Och enligt FARR, Flyktingruppernas Riksråd som innehåller en hoper vänsterjönsar så är det många asylsökande som i dag har svårt att klara av vardagen utan stöd från hjälporganisationer eller bekanta. Folkpartiet och Kristdemokraternas egna tramsefia Emma Henriksson vill nu se över ersättningsnivåerna till asylsökande. Frågan är hur asylsökarna kan gå omkring med barnvagnar för 10 000 kronor stycket.

I sitt reportage låter Ekot fyrbarnsmamman Assanatou Sidibé snyfta om sin tillvaro.

– Jag klarar mig tack vare min kongolesiska kompis som har uppehållstillstånd, jag får låna pengar av henne ibland.

Samtidigt som FP och KD säger sig vara villiga att höja ersättningen säger Allianskollegerna i Moderaterna och Centerpartiet att de har andra prioriteringar, att det viktiga är inte att höja ersättningen för dem som redan är här, utan se till att de som söker skydd kan få det.

UPPDATERING Är det dags att höja ersättningen? Debatt mellan Tobias Billström, moderat migrationsminister och Christina Höj Larsen, Vänsterpartiet, om ni orkar höra hennes röst.

 

SR, Dagen

 • per22

  De finns ännu fler svenska fattigpensionärer som har det knapert trots att de jobbat hela livet och betalat skatt. De är fattiga just av den anleningen att deras pension går till att försörja denna importerade parasithop.

 • http://verklighetenisverige.wordpress.com/ Verkligheten

  ”…det viktiga är inte att höja ersättningen för dem som redan är här, utan se till att de som söker skydd kan få det.”

  I klartext alltså:

  Det viktiga är alltså att till varje pris se till att inflödet av nya asylsökare inte minskar.

  • NE_Mannen

   Du menar att man kan säga att ‘vi blivit tagna på shengen’ ?

   • http://verklighetenisverige.wordpress.com/ Verkligheten

    LOL

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Innan man vräker skattepengar över allehanda bidragsnomader ska man se till att svenska behövande har en dräglig tillvaro., exempelvis indragen påtår på äldreboendet, slopad sillunch eller borttaget kaffebröd, även det därstädes… För mig är det obegripligt att man måste vända på örena med ett skattetryck på runt trettio procent, där jag bor numera är skatten sexton procent men vi har, å andra sidan, inte några lämmeltåg av parasiter… fyra per år får räcka, och inga nya tillåts komma hit innan de tidigare är fullständigt integrerade och självförsörjande.

  • scarface_sweden

   Finns det lediga lägenheter? Isåfall kommer jag att ta mig en riktig funderare :-)

   • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

    Hur många ska Du ha… det vimlar av dom!

    • scarface_sweden

     Du skojar…. Är det ingen som vill bo på Åland menar du? Har varit där mycket för många år sedan när jag kände en del folk där. Åland är fint som snus….. 

     • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

      Jodå, men det som skrämmer är den åländska hembygdsrätten, en bestämmelse som innebär att Du måste varit boende på ön i fem år för att få köpa fastighet på mer än två hektar utanför stadsplanerat område, dock har bankerna listat ut hur man kan kringgå det genom något dom kallar ”hyrköp”, det innebär att banken, formellt, köper fastigheten och Du betalar hyra till banken i fem år, när Du bott här i fem år kan Du ansöka om hembygdsrätt, när Du fått det omvandlar banken din inbetalda hyra till amortering.
      Detta gäller för att köpa hus men att hyra är fritt fram för alla, dock är ålänningar ehh… ålänningar… de har en ovilja mot att annonsera ut hus eller lägenheter men dom svarar gärna på annonser, sätt ut en blänkare på valfri affärs anslagstavla och Du har napp inom två veckor.
      En fingervisning om kostnadsläget är att jag hyr en 105kvm  villa på landet, det kostar 350 euro, dvs runt tre lapp i månaden.

     • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

      Glömde, jobb finns det hur mycket som helst av, kanske inte världens roligaste jobb men dock jobb. En arbetslös här har valt att bli arbetslös…Dessutom, om Du inte kan visa att Du är självförsörjande har Du, ursäkta uttrycket, inget här att skaffa, Du tillåts inte ens att bli ansluten till sjuk, eller socialförsäkringssystemet.

 • kokoo

  Kravmaskinerna skall försöka att leva på en svensk vanlig pension,då kan dom klaga. Men svenskar som jobbat hela livet (35-50 år) får vara glada om dom får 8.000 kr BRUTTO per månad. Det borde invandrade kravmaskiner tänka på. ps. även regeringen!!!

 • ledsenfarmor

  Jag ojar mig varje månad över, om jag har möjlighet att äta alla dagar. Men som svensk pensionär får man inte det. Inga läkarbesök, tandläk är bara att glömma bort. inkl mediciner.
  Så denna ”dam” ska bara hålla truten.
  FP o KD ska inte yttra sig i detta.

 • kirre

  Höj Larsen (VPK) är en underlig fan. Det var den kärringen som låste in sig på toa och satt där och blindsket  under en omröstning i kammaren, vilket gjorde att oppositionen förlorade omröstningen.

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Det borde vara tvärt om! För varje asylansökan borde dom tvingas betala ansökningsavgift,som täcker de omfattande kostnader det innebär att behandla dessa ansökningar! Självklart skall inte svenska skattebetalare stå för detta !

 • NE_Mannen

  Jag tycker att ättestupa för alla etniska(etiska) svenskar över 67 år ska bli lagstadgad så att vi kan använda pensionspengarna till något viktigare t ex dubbla ersättningen till asylsökande och för varje nyvärvad asylsökande borde Annie Lööf få en bonus på 1000 kr.

 • Oberst

  Måtte FP, KD, C, MP och V åka ur riksdagen om två år!

 • 585961

  Vilka idioter vi har i vissa regerigspartier , ta tör f-n hand om era svenska fattiga pensionärer i stället som BETALAT skatt i hela sitt liv  istället för att försörja patrask, muslimska terrorister som inte har för fem öre här att göra utan kommer hit bara av ekonomiska skäl och ljuger och utnyttjar såna politiker som ni och skippa de korrupta utlandsbistånden omedelbart, SD 2014