Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

En Kamel dömdes till fängelse för grova brott


ÅTERFALLSFÖRBRYTARE Västra Frölunda är som bekant ett ganska svart kriminellt hål där det sker grova brott dagligen. Det mångkulturella området Tynnered har fått se åtskilliga bilar eldas upp, äldrerån, stölder, misshandlar och knivhuggningar på Frölunda Torg. Ett område där svenskarna inte kan sköta sig alltså.  

Den första augusti dömdes en 19-åring från Smaragdgatan i Tynnered av Göteborgs tingsrätt för bland annat grovt vapenbrott, narkotikabrott och rattfylleri. Han förekommer tidigare under sju avsnitt i belastningsregistret, varav fyra domar för bland annat flera rån och misshandlar. Han deltog även i det så kallade ”ungdomsupploppet” i Tynnered där han, hans bror och kompisarna stack flertalet bilar i brand den 20 april 2011.

Tynneredsupploppen 2011 med alla bränder som libanesen Kamel Yasin och hans äldre bror Sami Yasin 910215 deltog i slutade med åtal för grov skadegörelse. Sami åtalades dessutom för brott mot knivlagen och vapenbrott då han hade skarpa patroner på sig. Vittnesmål från privatpersoner och poliser knöt de båda bröderna till en parkeringsplats på Smaragdgatan där gänget krossade rutan på en bil, rullades ut från en p-ruta, dränktes i bensin och sattes i brand.

19-årige Kamel Yasin dömdes denna gången för snatteri, grovt vapenbrott, två narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri. I samband med husrannsakan hos Kamel Yasin på Smaragdgatan 13 i Tynnered, Västra Frölunda, fann polisen en halvautomatisk pistol som var skarpladdad med sju patroner. Ytterligare tio patroner hittades i lägenheten samt 131,4 gram cannabis som låg snyggt portionsuppdelat i påsar i en byrålåda.

Kamel Yasin har erkänt gärningarna men har gjort gällande att vapenbrottet ska bedömas som ett brott av normalgraden. Vad beträffar narkotikabrottet har han anfört att han inte haft någon avsikt att sälja narkotikan utan har haft den enbart för eget bruk. Kamel Yasin har berättat att han fick låna pistolen och patronerna som skydd på grund av att han blivit skjuten vid två tillfällen i april respektive juni i år.

Stackaren hävdade att hade svårt att sova och vågade inte gå ut på grund av skjutningarna mot honom och därför självmedicinerade han med narkotikan. Han kommer nu i stället att ta kontakt med läkare och få medicin utskriven, påstår han enligt åtalet.

Anledningen till att han hade tomma ”redlinepåsar” i plast var att han inte behövde dela upp narkotikan mer. Anteckningen i polisförhöret, att han skulle ha sagt att han använde dem när han ska dosera upp cannabisen så att han kan sälja lite för att finansiera sitt eget beroende, måste bygga på ett totalt missförstånd. Tingsrätten gick inte på lögner och amsagor. Tingsrätten ansåg tydligen inte heller att han ska ha straff.

Kamel Yasin dömdes i oktober 2009 för flera fall av misshandel samt för rån, stöld och ringa narkotikabrott till ungdomsvård. I januari 2010 dömdes han för olaga hot, skadegörelse och ringa narkotikabrott till ungdomsvård. I november 2010 dömdes han på nytt för misshandel, rån och ringa narkotikabrott, återigen till ungdomsvård. Vilken entreprenör vi har här, men det är inte slut än.

Senaste domen är från maj 2011 då Kamel Yasin dömdes för köp av sexuell tjänst, olovlig körning och så den grova skadegörelsen där bilarna stacks i brand. För detta fick libanesen tre månaders fängelse. Han frigavs villkorligt från det straffet den 20 juni 2011 med en återstående strafftid om en månad. Prövotiden gick ut den 20 juni 2012.

Och så de blinda och dövas kommentar om Kamel: ”…att han gjort ett flertal betydande positiva förändringar i sitt liv samt att han har fast bostad och sysselsättning i form av gymnasiestudier, men att det finns behov av övervakning på grund av Kamel Yasins narkotikamissbruk och återfallet i brott.”

Göteborgs tingsrätt dömde nu:

 • KAMEL Yasin, 930313-067*, Smaragdgatan 13, Lgh 1201, Västra Frölunda. Tyvärr svensk medborgare. Till fängelse en(!) månad med skyddstillsyn för Snatteri, Olovlig körning, Rattfylleri, två Narkotikabrott och Grovt vapenbrott. Fängelsestraffet ska anses helt verkställt. Anders Lindstrand tillerkänns ersättning av allmänna medel med 24 608 kr.
 • Mål nr B 8577-12 Läs domen här.
 • Övrigt: Kamel Yasin ska till staten betala tillbaka kostnaderna för urinanalys på 950 kr.

SweCon: Hur är det bara möjligt att denna grovt kriminella knarkande brottsling kommer undan straff? Eftersom häktningstid räknas av så slapp han fängelse helt. Det var bara att promenera ut till nya brott.

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Snart gripen igen. Sedan ute igen. Snart gripen igen. Sedan ute igen. Sedan är det val…..

 • j_london

  Ett (1) exempel på det sedan länge konstaterade rättshaveriet i muslimlandet Sverige sommaren 2012!

  Tänk sedan på gamla mormor Anna-Maria och farbror Stig på sitt äldreboende, som till följd av besparingar bara får ett halvt ägg till frukosten, ingen längre någon mjölk till middag och bara en liten kopp till eftermiddagskaffet.
  Ofta hamnar man i säng med en sömntablett redan på sena eftermiddagen… då kvällspersonalen till följd av minskad budget halverades i vintras.

  Farbror Stig får sitta inne det mesta av veckan trots det vackra sommarvädret. Till följd av besparingar har man reducerat även dagpersonalen, varför det inte finns tid att köra ut Stig i rullstolen eftersom han även kräver tillsyn.
  Och mormor hon lider av inkontinens, men hennes blöjor får inte bytas förrän de nått en viss vikt med urin (de vägs…) fast hon lider av elaka, svidande sår till följd av våta, geggiga blöjor.

  Ett (1) exempel från ett äldreboende och hur man behandlar våra gamla svenska anhöringa i muslimlandet Sverige sommaren 2012!

 • ghost22

  En månad för grovt vapenbrott helt jävla otroligt!
  Sverige är sjukt!

  • Kuckuu

   Tingsrätten ville tydligen uppmuntra hans vapenintresse. Det går nog en del potentiella SD-väljare omkring i trakterna kring Frölunda. Han kanske förväntas gallra lite där. 

 • TorgnySund

  Nu har väl ändå tryckfelsnisse varit framme. Svinet heter väl dromedar och inte kamel. Det syns tydligt på bilden att han bara har en puckel – och den är rakad!

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Hade han nu hetat ”Kalle Svensson”Hade påföljden blivit en helt annan!Säkert flera års fängelse,ovillkorligt! Förstår inte daltandet med MENA-drägget,sådana löjliga ”straff” ger ju helt fel signaler.Dessutom borde möjligheten finnas att förverka medborgarskap,flera generationer framåt!

 • SM811

  Så här blir det när PK skall utdöma brott mot invandrare. När inte straffen blir avskräckande kommer det bara att fortsätta. När det hela tiden väller in nya kriminella kommer detta bara att öka.

 • YOTHI_TARZAN

  Enda trösten vi har är att han kommer att knarka ihjäl sig – han blir inte 30 år.

 • diedummenschweden

  Ja ja.. Han kommer att förekomma fler gångar i rättsapparatens kvarnar och det kommer bara att bli värre och värre.  Till slut brukar ju dessa kriminella ta sig själva av daga då de ”fuckat up” för mycket med andra likasinnade gamänger!

 • Leikin

  Hur har dessa idioter hamnat i Sverige? Är inte Migrationsverket ett stort skämt när man låter sig luras att ta emot kriminella från diverse suspekta länder? Skulle jag få bestämma skulle dessa gynnare snarast repatrieras till de länder där de hör hemma.