Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Bilstölder skadegörelse vandalisering knivhot rånförsök och åtta brott till gav 19-åring samhällstjänst


UPPDATERAD MED DOMEN STRAFF-FRITT SAMHÄLLE Två 17-åringar och en 19-åring, kriminella ligister alla tre, speciellt den äldre, stal två bilar, bland annat en för flykten, försökte dumt nog att såga ner en biljettautomat i Kristianstad med en stulen motorsåg(!) för att komma åt pengarna (mynten) i den.

Men det bar sig inte bättre än att de upptäcktes av en tågnattstädare som såg gnistorna av sågen. Städaren fick dels en kniv mot sin hals och en kofot mot sig som en av ligisterna måttade slag med. När städaren slet sig loss försökte en av ungdomarna hugga honom med kniven. Polis anlände efter att städaren låst in sig på tåget och larmat. Varning för att läsa domarna. Ta ett andetag innan.

Och då de försökte fly undan från polisen i den stulna bilden krockade de med två stora kanoner som står som prydnader på Stora Torg i staden. Rättegången avklarades för några veckor, och där talade städaren om att efter händelsen har han varit tvungen att flytta och bytt arbetsort. Han kunde inte sova, vaknade kallsvettig av skräck i ett par månaders tid. Idag måste han ha ”ögon i nacken” och törs knappt gå ut.

På tisdagen fick ligisterna, som under den planerade kuppen dessutom var maskerade, sina domar. Kanonernas reparationer gick lös på 42 000 kronor. I samband med krocken körde de sedan ner i ett garage med bilen, dit polisen kom och grep en av dem i bilen.

FÖRE

EFTER

Alla tre dömdes för stöldförsöket, och två av ligisterna för hot och försök till misshandel av städaren.

Kristianstad tingsrätt dömde, och håll i er nu:

 • 17-åringarna, ungdomstjänst i 50 respektive 75 timmar (fler begågna brott)
 • 19-åringen, döms för 13(!) olika brott, bland annat rånförsök. Tingsrätten anser att 19-åringen har ett överhängande behov av övervakning, och för att denna trevliga 19-åring ska få rätsida på sitt liv slipper han fängelse. Han dömdes i stället till skyddstillsyn och 180 timmar samhällstjänst. Straffet motsvarar fängelse i nio månader.

SweCon: Är detta ett skämt eller? Vi har beställt domen och uppdaterar så fort när den kommer, om den kommer.

UPPDATERING 

Kristianstad tingsrätt dömde (inte) muslimerna:

 • Ayanle Hassan Abdillah, 921220-7691, Ingelstadsgatan 16, Lgh 1202, Kristianstad. Medborgare i Sverige tyvärr.
 • För försök till misshandel, olaga hot, stöld, försök till stöld, snatteri, grov stöld, försök till rån, tillgrepp av fortskaffningsmedel, märkesförfalskning, vårdslöshet i trafik, olovlig körning och narkotikabrott till skyddstillsyn med samhällstjänst 180 timmar. Detta motsvarar nio månaders fängelse. Han döms även att betala skadestånd på cirka 32 000 kronor. Inget för de sönderkörda kanonerna.
 • Advokat Peter Olofsson tillerkänns ersättning av allmänna medel med 72 740 kr.
 • Abdillah förekommer under ett avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes den 10 november 2008 för skadegörelse, övergrepp i rättssak och vapenbrott till ungdomsvård med 20 timmars samhällstjänst.
 • De brott som han nu döms för har ett straffvärde för en vuxen(!) uppgår till närmare 1,5 års fängelse, men rätten ömkade och ansåg att är en pensionsräddare.
 • Ahmad Mahmoud Muhamad Barakat, 950529-7490, Ängsvägen 19 C, Lgh 1102, Kristianstad. Medborgare i Sverige tyvärr.
 • För försök till stöld, olaga hot och tillgrepp av fortskaffningsmedel till ungdomstjänst 50 timmar. Skadestånd att betala: 6 500 kr.
 • Advokat Björn Attnarsson tillerkänns ersättning av allmänna medel med 30 752 kr.
 • Barakat förekommer under ett avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes den 26 januari 2011 för rån, övergrepp i rättssak och brott mot knivlagen till ungdomsvård och 40 timmars samhällstjänst.
 • Alaa Asad Mohammad Olwan, 950609-1058, Mejerivägen 2 B, Rinkaby. Medborgarskap ej uppgivet.
 • För stöld, försök till stöld, medhjälp till försök till rån, tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och olovlig körning till ungdomstjänst 75 timmar. 10 timmar ska anses vara verkställd.
 • Vårdnadshavare Samar Olwan, 690101-8421, Venusvägen 8, Kristianstad, ska utge skadestånd på 19 000 kr. Alaa ska utge skadestånd på 17 000 kr.
 • Advokat Mattias Myrgren tillerkänns ersättning av allmänna medel med 79 484 kr.
 • Mål nr B 2315-11 Domen kan mailas – det ryker verkligen ur öronen när man läser den.
 • Åklagare i målet: Christer Ovallius.

 • Fryke

  Man undrar om inte domare går på lugnande tabletter eller om dom är mutade..
  Uppför man sig som denna 19-åring bör man fan få fängelse – en tid för vart och ett av brotten. Inte klumpa ihop det som dom gör idag

  • j_london

   Domare i svenska muslimdimstolar är politikst korrumperade. Om detta råder ingen som helst tvekan.
    
   Domarna och rådmännen har med allra största sannolikhet order från bag-in-box-drottningen (hårfrsörskan) på justitiedepartementet att se mellan fingrarna när det gäller fotsoldaterna ur den muslimska ockupationsarmén.

   Jag utgår faktiskt ifrån att det handlar om sådana – även denna gång. Underligt vore det annars!

   Landets polismyndighet har fått precis samma order. Man vänder ryggen till när det handlar om muslimsk samhällsterror. Och koncentrerar sig i stället på felparkeringar och bilbälten. Det är mycket viktigare…

   • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

    Kommer du ihåg min krönika från i Måndags, fy faan vad jag hatar att ha rätt jämt och ständigt.

    1,5 år i fängelse om du är svensk och tar en tjuv på bar gärning.Samhällstjänst om du är invandraryngel och rånar med vapen, stjäl och misshandlar.

    • j_london

     Jodå, jag kommer mycket väl ihåg vad du skrev. Och du har alldeles rätt min vän. Alldeles alltför rätt…

     Muslimlandets ”rättssystem”  är käpprätt totalt åt helvete.
      
     Domstolarna har genomgått en fullständig metamorfos, och fungerar i dag som lekstuga för muslimerna och de islam-kramande domarna och politiskt korrupta nämndemännen.

     För att vända denna trend och utveckling, behövs det helt andra krafter än vad SD med i bästa fall eventuellt 10-15 procent kan åstadkomma!

     Jag säger bara: Arriba Suecia!

 • Oberst

  Den nya adeln undkommer med skitstraff.

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Så här fin blev den ena kanonen efter ligisternas bravader. Undrar om de blir ersättningsskyldiga för reparationerna på 42.000:- ? Troligtvis inte om det är pensionsräddare, vilket min radar säger mig att det är.
  http://sm-cdn.gotamedia.se/kb/840007f0af65a58161dc28e08380fd22/704/396/archive/01068/kanon704_1068706a.jpg

  • a128

   Dom ersätts troligen av den (stulna) bilens trafikförsäkring och handläggs därmed av vedebörande försäkringsbolag likaså evt. ersättning till bilägaren (som kan bli ett separat civilrättsligt mål),
   denna ersättning kan bolaget i efterhand kan kräva åter av förövaren utan inblandning av domstol om inte överklagan sker

  • ledsenfarmor

   Enligt domen så är de inte det. Se: uppdateringen.

 • Saxtorparen

  Samhällstjänst !
  Den enda tjänst dom kan göra samhället är att åka hem och bli där .

 • loofon

  180 h samhällstjänst motsvarar 9 mån fängelse?!?
  På ett år jobbar man ca 1800 h …  dvs att ett arbetsår motsvarar 90 månaders fängelse.
  Förmodligen är det så och det säger mer om svenska fängelser än om ”straffet” samhällstjänst.
  Som jag sagt tidigare; outsourca fängelsestraff till Vitryssland, Tjetjenien, Nordkorea, eller liknande.
  Då är de dessutom på rätt plats när de släpps ut.

 • Wrede

  Verkligen avskräckande straff! Särskilt som samhällstjänst kan innebära att spela fotboll med sitt lag en gång i veckan. 
  Finns det något seriöst forskningsresultat som visar att låga straff = minskad risk för återfall och minskar risken att ge sig in på brottsbanan övht, eller varför envisas våra domstolar att döma ut så menlösa straff?

  Känns spontant inte som att de grova brotten minskar i det här landet, trots att vi måste ha de mesigaste straffen i världen (med undantag för ekonomisk brottslighet).

 • Kuckuu

  Det är tydligt att landet har splittrats i två delar: på ena sidan de laglydiga medborgarna som jagas med blåslampa och på andra sidan den kriminella adeln som slipper undan lag och rätt. 
  Detta är ren terror mot det skötsamma folket och det låga straffet en uppmuntran till ligisterna att fortsätta på den valda vägen.
  Nu blev ett till liv förstört. Domarna tänker nog att det inte spelar någon roll, han är ju ”bara” en städare och får skylla sig själv. 
  Men han är en människa med mänskliga rättigheter även han. Varför ska han utsättas för sånt här? Varför räknas inte hans  väl och ve lika högt som gärningsmännens? Varför har vi vanliga ”icke-kriminella” inget skydd från samhället längre? När slutade vi vara lika inför lagen och ha lika värde som människor? 

  Vi är fritt villebråd för de kriminella. Detta genomkorrumperade gangstersamhälle, där domstolsväsendet och politikerna är i maskopi med de kriminella, är inte längre ett människovärdigt ställe att leva på. När säger folket ifrån?

  • j_london

    ”…är inte längre ett människovärdigt ställe att leva på.”

   Mycket bra uttryckt. Och alldeles precis rätt!

   Sverige har utvecklats till ett riktigt autentiskt korrupt muslimhelvete… men en dag kommer det att braka loss.
   Det är lika säkert som amen i kyrkan. Och då vill inte jag vara i muslimernas, 7-klöverpolitikernas… och alla de andra svenska vidriga muslimkramande landsförrädarnas kläder.

 • SM811

  Vad är det för idioter som sitter och dömer. Dessa personer skall offentliggöras.Skall inte straff vara avskräckande? När man läser detta blir man förbannad på alla som sitter och bestämmer brottspåföljden.  Så fort det handlar om invandrarslödder skall det vara låga straff. Vilka signaler ger detta till invandrarna?

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Skulle tro det är galningar från vänstern och socialbidrags partiet som dömer i dom flesta domstolarna….

   • ledsenfarmor

    Finns även muslimer som nämdemän/kvinnor.

 • AliAnsen

  Hårda straff, men det var skönt att ingen blev utvisad.

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  ska man skratta eller gråta

 • diedummenschweden

  En dom är en allmän offentlig handling och skall SKYNDSAMMAST delges den som efterfrågar den!

 • diedummenschweden

  Dessa tre unga snorvalpar kommer att bli långa litanior i rättsväsendets kvarnar tills de av sin verksamhet tar sig själva av daga!

 • denaknakejsarna

  När blir det ett folkuppror i det här landet?

  • http://www.facebook.com/people/David-Ström/100000686312882 David Ström

   På en gång hoppas jag.

   http://www.skanskan.se/article/20120621/HASSLEHOLM/706209851/1129/-/bybor-grep-tjuv-8211-blev-sjalva-haktade

   • denaknakejsarna

    Samhället leker verkligen med elden. Till slut kommer folk strunta i eventuella repressalier för att freda sig själva.

   • ledsenfarmor

    Oj, säger jag bara. Det dröjer nog inte länge förrän det börjar röra på sig.
    Läste artikeln. Förstår om de är förbannade. Är jag med, fast jag inte är drabbad på samma vis.

  • per22

   Det börjar i Bollnäs. Lördagen 25 augusti kl.16

   • menanejtack

    Bara hoppas att det sprider sig som en löpeld över landet så vi kan röka ut ohyran!!!

 • Erk23

  Dags att införa stupstocken igen, det skulle vara ett passande straff för dessa kulturberikare!

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Skamstraff 

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Tjära och fjäder är annars väldigt effektivt. Speciellt om man håller dom tills tjäran hårdnat. Det blir till att hyvla av huden med osthyvel det. Utan lokalbedövning. Det tar väl en månad skulle jag tro. 

   • diedummenschweden

     Varför inte istället något som måste vara det mest kränkande för en macho grabb från MENA..
    Genusvetenskaplig träning med lämplig batikhäxa, normkritiskt tänkande kring den egna ”manligheten” och ett flertal övningar i att kissa sittandes!

 • Chronologie

  Hurra!! Advokaterna tjänar mest!!

 • Lasselito

  Jämför med svenskarna som frihetsberövade polacken tills polisen dök upp. Det blev väl 1, 5 års fängelse för fasthållandet och ett par örfilar?

 • Oberst

  UUUUT för helvete!

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Hur utvisar man Svenska medborgare?

   • Oberst

    Det blir ju lite knixigt, men ta först ifrån dem det svenska medborgarskapet.

   • Rolexus

    Hur reder man ut och ställer tillrätta med vad landsförrädare ställt till med? Jag anser att varje svenskt medborgarskap som tilldelats MENA-invandrare som kommit till Sverige som ”flyktingar” under de senaste trettio åren – är ogiltiga.

   • j_london

    Den här typen av svenska medborgare varken kan eller skall utvisas;  det handlar i stället om att undervisas… sex fots diskret undervisning.

 • YOTHI_TARZAN

  Har vi tur för dom fängelse nästa gång – ungdomsfängelse kostar 5 lax per dag

 • Buttington

  Man måste se det positivt, som en klen svenskt kulturmarxistisk pojke sa under en offentlig debbat om gängkriminalitet: ”Gängkriminella har samma ledaregenskaper som företagsledare. Vi måste jobba för att få fler kriminella i företagsledingar!”

 • Buttington

  En sak är bekymrande. Även om svensk lag tillämpas så att alla brottslingar, inkl utlänningar får enorm straffrabbat så länge de är under 20 år, så är det ändå märkligt att man aldrig hör protester på dessa löjliga straff från rättsväsendet. Har aldrig hört talas om en domare, åklagare eller dyl som offentligt beklagar sig över att grova brottslingar kommer undan med att klippa gräs i ett dygn. Hur kan de själva anse att dessa straff är rimliga? 

 • Orregyllensnorre

  Primitiva apor, de borde tvångsmatas med baacon tills de inte kan säga brushan och knolla längre..

 • Migripedia

  Bara jag eller har brott mot dömda invandrare rent av minskat?

  Detta är typex som borde resulterat i utvisning om han inte är född i landet

  Men det är advokatintresset som ska tjäna på detta, vidrigt!

  Om han skulle vara född i Sverige men har utländska föräldrar. Då har han dubbla medborgarskap och då ska utvisning till det andra landet kunna gälla med vid grova upprepande brott

 • zelotai

  Precis detta skrevs det faktiskt om i en krönika i Kvällsposten idag, av alla tidningar. Att allmänheten förlorar tron på rättssystemet, då inga riktiga straff döms ut. Och att i domstolarna sitter gamla dinosaurier som inte har någon kontakt med verkligheten.

 • zelotai

  De som har dömt i detta mål döms härmed till 10 års fängelse och kulturberikarna utvisads. Jag är både åklagare och domare i detta mål, någon som protesterar.

  Jaha, Maria Ferm du protesterar, men vi vet ju alla att du är hjärndöd.

  • Oberst

   Om du är åklagare och domare, kan jag vara bödel.

 • ledsenfarmor

  Driver domstolarna med oss, vanliga ärliga svenskar, eller vad fan sysslar de med?

  • Oberst

   De är våra värsta fiender.

 • https://me.yahoo.com/sebastianbuks#64ec8 sebastian

  I vilken instans är detta? Åklagaren MÅSTE ju för i helvete överklaga!

 • http://www.facebook.com/people/Mikael-Hirviniemi/1469103217 Mikael Hirviniemi

  Advokaterna är ju nöjda i allafall..lindriga domar och fett med stålar för inget jobb alls egentligen..kanske dags att sänka advokaternas arvode i samma takt som man höjer ersättningarna för ”flyktingar” som kommer hit?

 • http://vargiveum.wordpress.com Varg i Veum

  Oj, det där ska väl lära dem att man ser allvarligt på deras handlingar!

 • stephan4444

  Sjuukt!

 • Orregyllensnorre

  Ja det är nog grymt mycket flow i en biljettautomat…
  Stora pengar hade det blivit till brushorna ! Kanske över tusen kronor. Faan mannen, fett med deg asså !

 • TrazanApansson2

  Deras medborgarskap kommer inte att hjälpa dem när inbördeskriget kommer.