Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Sweden Confidential har kommit till ett vägskälFÖR KÄNNEDOM & RÅDGIVNING Sweden Confidential har växt – mycket och fort – så mycket att vi känner att sidan måste uppgraderas och troligtvis ändras. Vi ber därför våra läsare, som står på vår sida, om hjälp.

Vad vi i alla vet är att vi måste uppgradera oss servermässigt, till en server som håller sig stadig och snabb även vid många besökare. Dessvärre kommer detta att kosta en slant, och därför kommer vi även här att be om hjälp.

Vi har nu både stött och blött ett otal olika idéer under en tid, var det gäller ”ny” sida/layout/domännamn. Men eftersom det är Ni som gör sidan stor, anser vi att Ni har rätt att få tycka till, och säga vad ni vill, anser och har för idéer. Ju fler idéer desto mer att välja ur. Vi undanber oss oseriösa och sandlådeidéer. Detta är fullt seriöst och inget lek. Ett annat ansikte på SweCon kommer det definitivt att bli snart – så långt är klart.

Vad vi har funderat på vid serverbytet är:

 • Byte av domännamn – Vi känner att ”Sweden Confidential” är lite ”krångligt” att lämna vidare mun-till-mun, då det inte är det enklaste att uttala, minnas eller stava för alla. Ett betydligt enklare namn, som alla minns lätt, men ändå som kanske kan förknippas till SweCon vore att föredra, men ingen .se-domän. Namnbyte behövs för att lättare kunna sprida hemsidan och tilltala en bredare målgrupp. Det är här Ni kommer in i bilden. Det är rätt säkert att vi måste byta namn, så vi ber Er om den hjälpen att komma på ett bra namn, som helst, om det går, förknippas med just det kortare ”SweCon”. Eller ett annat namn som är bra, enkelt och slagkraftigt. Namnet måste givetvis ”passa in” i vår roll av den sortens nyheter vi förmedlar. Ocensurerat och rakt alltså. Sidan kan eventuellt ändå sedan ha en logga med Sweden Confidential trots nytt domännamn. Det är alltså nytt domännamn vi söker, som då blir en ny webadress. Vi kommer alltså få börja om på ruta ett på Alexa. Aspekter på det? Namnförslag kan ni skicka via ”Kontakta oss”-knappen längst upp till höger. Det går även bra att skriva förslag i kommentarerna här under. ALLA offtopic-kommentarer kommer raderas då denna artikel enkom är till för att få svar på det vi vill veta. Väljer vi ett domännamn ur Era förslag, belönar vi ”vinnaren” med fyra Triss-lotter. Inga namn med å, ä och ö. För  att se om ert förslag är ledigt går det att söka på te.x.Svenska Domäner.

 • Bloggform eller tidningsform – Vi känner där att om man ska förmedla många nyheter som inrikes, utrikes, politik, islam, invandring, ekonomi, humor, krönikor, insändare, media (ljud & bild), statistik, antivitism etc etc, och man ibland vill ha två-tre nyheter överst (klistrade), så blir det ”trångt” för övriga nyheter som kommer på sidan som blogg. De hamnar långt ner alltså, och alla kanske inte ser det och missar då. I tidningsform blir det lättare då man får en snabb översikt med några huvudkategorier där alla de senaste syns. Vi har i stort sett en färdig layout på en sådan sida i tidningsform – frågan är bara, kommer det gynna oss/Er? Vi vill ju ha en så bra sida som möjligt, som fungerar lättast, enklast och bäst för Er i första hand, men även för oss som skriver och driver den.

 • Vilka nyheter att föredra – Vi känner här att vissa nyheter vi skriver kan vara lite ”meningslösa”, eller av mindre betydelse att publicera. På grund av detta kanske vi missar att lägga lite mer krut på viktigare nyheter som Ni vill se/läsa. Det kan vara vad som helst. På sistone har vi fått ett otal mail med ”Tack för bra sida”, ”Tack för bästa sidan”, ”Ni är ovärdeliga” etc, det tackar vi för. Vi har även tagit emot lite kritik i några mail, men de är få jämförelsevis med all den positiva responsen vi har fått. Även tips-mailen från Er har nu blivit så många att vi hinner inte med att skriva alla ens. Men vi läser alla mailen och tipsen ska ni veta. Men att svara och tacka alla är en omöjlighet. Vi är inte ignoranta för vi inte svarar alla, utan det är tidsbrist helt enkelt. Vi jobbar så vi knappt hinner sova ibland. Kritiken vi fått var bland annat att vi tog bort Amung us och servicelänkarna i kolumnen bredvid. Detta gjordes för att sidan kändes ”slö” så vi provade om det blev skillnad. Nu är dessa två punkter dock tillbaka som innan. Ni kan rösta längre ned vilken typ av ”nyheter” som ska prioriteras, eller som det kan minskas på för de kanske inte är lika intressanta. Vi försöker ändå hålla stor bredd på nyheterna, och SweCons adelsmärke är att vi försöker uppdatera stora nyheter som vi börjat skriva, tills ”fallet” är klart. Exempel på det är ”Gruppvåldtäkten i Mariannelund”, ”Mordet på Kantatgatan” i Malmö, ”Misshandeln i Kortedala” m.fl.

 • Fler skribenter till oss - Vi känner att vi jobbar så krafterna tar slut och huvudet blir tomt ibland. Vi har alla även familj och jobb att ta hänsyn till, semester har inte ens varit att tänka på, men i september kommer Kapten_Krok att ha fyra veckors ledigt, så då blir det färre artiklar skrivna från Krok, dock kommer det komma några. Även Scarface behöver nån gång ledigt, och här kommer Ni in igen. Vi söker alltså fler som kan skriva nyheter/artiklar/krönikor/insändare/statistik etc. Det behöver inte vara speciellt svårt. Har ni ett CV där ni kan svenska bra, kopiera en redan klar nyhet från gammelmedia, skriva om den lite med egna ord, sätta till en bild och publicera den i WordPress, så har ni redan klarat inträdesprovet. Så enkelt är det. WordPress-vana är att rekommendera, men annars får ni full hjälp hur det fungerar. Kan ni hjälpa till på annat sätt, som att samla in statistik eller annat som vi kan publicera, hitta bra rykande nyheter etc, så är ni välkomna också. All hjälp är bra hjälp.

 • Kostnader och IT-arbete – Vi känner även här att vi kommer behöva lite ”hjälp på traven”. Som alla vet är det tyvärr inte gratis med vare sig servers, webhotell eller webdesigners. Ska en sida vara snygg, bra och väl fungerande kan man inte sätta vem som helst på jobbet, det måste vara en som kan. Och allt kostar, även för oss, och därför kommer vi be Er därute om hjälp i form av en donation. Allt från en krona och uppåt är en hjälp – med andra ord – all hjälp är en hjälp, precis som i punkten ovanför.
 • Sprida SweCon vidare - Vi känner att vi måste ha hjälp med att få ut oss till fler läsare. Står man och stampar på samma fläck händer det inte mer i landet Lagom. Vi måste tillsammans väcka fler, och där skulle ni vara en ovärderlig hjälp. Vi har som ni vet SweCon på Facebook, och våra egna, som sprider ganska bra. Men det oftast samma grupp som läser. Vi tänker göra flygblad för att kunna dela ut dessa, med Er hjälp är då tänkt. Vi tar tacksamt emot tips, förslag eller ett färdigt flygblad av den som skulle vilja snickra ihop ett sådant (Invänta bara på det nya namnet). Men tips till vad Ni anser vara viktig info på ett flygblad ber vi gärna att få – via ”Kontakta oss”-knappen eller till vår mail: sweden.confidential@gmail.com Skriv då i ämnesraden vad det gäller, ”Flygblad”, eller om det är om något annat från ovan skrivna punkter. T-shirts och sådant hade vi redan i vintras på gång, men allt kostar som sagt så det la vi på is till hösten/vintern 2012. Twittra och ”Facebooka” runt oss så mycket ni har lust.

OBS! Vi ber Er att verkligen svara så seriöst ni kan, även om vi skojat till svaren lite, men det är för att inte det ska vara tråkigt rätt igenom, utan ändå helt seriöst. Frågorna är till för Er skull, för att sidan ska kunna anpassa sig till efterfrågan. Men vi vill påpeka att det går aldrig att göra alla nöjda, men vi gör så gott vi kan. Vidare går det att kommentera om ni ser något saknas eller att ni vill lufta något. Kommentarer ska uteslutande hamna om ämnet här, inget annat, tack.

Skulle det vara något problem att rösta, hojta till direkt, för vi har ställt in det så att det inte ska gå att rösta flera gånger, vilket ibland kan vålla besvär för några. Gör ert bästa nu tack och ta er den lilla tiden det tar att göra detta för allas skull. Minst en vecka kommer denna artikeln ligga ute, så alla hinner med. Artikeln kommer att klistras överst av och till varje dag för att få med så många som möjligt – ett bättre urval alltså.

OBS!

Allt är som det ska vara rent tekniskt, men som det står ovan kan det bli lite problem för några. Det går däremot att rösta ändå genom att håll markören/musen över texten VOTE och tryck på vänster musknapp som vanligt så registreras det.

Tack för att du orkade ta Dig igenom frågorna och svarade seriöst. Då detta är en hjälp till självhjälp för att få sidan som Du vill ha den, så utgår vi från att du svarade ärligt.

Tingeling, Scarface, Farmor Anka, Kapten_Krok, Roger Rabbit, Snowwhite och redaktionens medarbetare tackar för visat intresse :)

 • init100

  Vad gäller domänen borde ni väl kunna behålla nuvarande men också skaffa en eller flera kortare adresser som vidarebefordrar besökaren hit. T.ex. (om vi antar att den är ledig) att ni köper (www.)swecon.info och ställer in den så att besökaren automatiskt vidarebefordras till http://www.swedenconfidential.info. Då får ni ett kort namn som ni kan distribuera till folk och som är lätt att komma ihåg, men slipper börja om på ruta ett med bl.a. Alexa.

  • scarface_sweden

   Hej!
   Det alternativet har vi funderat på. Namnet Swecon är upptaget och tillhör Volvokorncernen.

   • kallemllberg

    Skulle vilja föreslå något som antyder den realpolitiska miljön som siten lever under. Förhoppnings är där inte för mycket och för dålig anglicism.
    Förslag: swepkcons.##

 • Dreadsfobi

  Är väldigt nöjd med sidan mycket bra att ni växer och blir ett bra alternativ till lögnaktiga Gammelmedia.

 • ledsenfarmor

  Hej. Har försökt att rösta på de nedersta frågorna. Men händer ingenting. Vad gör jag för fel. Måste jag reg mig hos Polldaddy.com ?
  ps. Låt detta ligga kvar minst en månad. Om det går. Många är fortfarande på sem.

  • scarface_sweden

   Hej! Det går inte för mig heller. Jag håller på och försöker se vad som är felet. Återkommer med mer information.

   • ledsenfarmor

    Ok. tittar in senare. Kram

    • scarface_sweden

     Allt är som det ska rent tekniskt, men vet inte varför alla inte syns som det ska. Det går däremot att rösta genom att håll markören/musen över texten VOTE och tryck på vänster musknapp som vanligt så registreras det.

    • Rita_B

     Jag tryckte på måfå precis till höger om ”vote”, då kom det upp ”thank you for voting”. Antar att det registrerades alltså….

     • scarface_sweden

      Så uppfattar jag att det funkar. Får kolla med Kroken när han kommer in på nätet ikväll.

 • Mariah_Magdalena

  Eftersom Swecon verkar upptaget blir mitt namnförslag  ”Ocensurerat”.

  • scarface_sweden

   Tackar :-)

 • scarface_sweden

  Nu har jag lyckats lämna mina röster :-)

 • http://www.facebook.com/einar.revhejm ulven2

  röstat och klart =)  

  • scarface_sweden

   Vi bugar och bockar :-)

 • kokoo

  Lägg ut ett kontonr. så att vi kan stödja er ekonomiskt

 • j89ohan

  skulle vilja ha en funktion där man kan skriva in vad man tjänar och vart man bor så ska man få fram hur mycket av ens lön går till invandring så får nog vissa sig en tankeställare

  • scarface_sweden

   Hej!
   Det blir svårt, då kostnaderna för invandringen döljs och förvrängs på det ena eller andra sättet.

 • dupp

  Förslag på namn : Reveal  

  • scarface_sweden

   Hej!
   Tack för förslaget, men det är upptaget under de flesta domäner.

 • SWEbuilder

  Donerade precis en femhundring till stöd för nya servern eller annat driftunderhåll. Detta för att jag finner stort nöje i att läsa Sweden Confidential :) Jätteroligt att ni växer och jag hoppas ni kommer fortsätta att leverera!

  • scarface_sweden

   Vi bugar och bockar.Vi gör vårt bästa för att leverera intressant information, men är även beroende av läsartips på vad som sker i samhållet.

    

 • SM811

  Grattis till att ni bara blir större och större.
  Självklar skickar jag en slant. Sätter upp avrivningslappar varje vecka.

  • scarface_sweden

   Vi bugar och bockar för all hjälp vi kan få. :-)

 • per12

  Jag hittade hit för några veckor sedan. Har egentligen bara kollat in avpixlat och i viss mån fria tider tidigare…..men nu börjar jag alltid med er blogg pga att den uppdateras oftare med olika artiklar…kanonblogg, fortsätt med ert bra jobb…uppskattas oerhört….har satt in pengar på avpixlat….det kommer jag fortsätta med, men kommer givetvis sponsra er oxå…..
  Tack som fan för ett bra jobb

  Sd2014

  • scarface_sweden

   Tack som fan för ert stöd och välkommen hit :-)

 • helkoll

  Måste namnet vara på utrikiska? Mitt förslag: Sant-om-allt.
  Enkelt att säga till svensktalande och lätt att komma ihåg.

  • scarface_sweden

   Hej! Namnet kan vara på vilket språk som helst, bara det är att att förstå och sprida vidare. Sant om allt är bra, men det bör inte innehålla några tecken. Så santomallt.info skulle det bli då :-)

 • Twinballs

  Ni har definitivt framtiden för er! Förslag på namn swedeninside, swedennow, swedenupraising, swedesupraising, swedenfuture, swedesopinion, swedenawareness, swedestruth, swedishinfo, swedeninfo, realswedes, swedestalk, swedenplaintalk, swedishuprising, swedenupfront, swedesclaimback.

  • scarface_sweden

   Vi bugar och bockar för ALLA era bra förslag :-)

 • PeterXXL

  Vid domännamnbyte, så se för sjutton till att behålla nuvarande domännamn, och behåll den som en ‘alias’, så att att den pekar till samma URL-adress.

  Tidningsformen är överlägsen bloggformen.

  Blandade nyheter är bättre än alltför snäva nyheter. Dock måste betoningen ligga på den sjuka invandringspolitiken, på islamiseringen och på icke-etniska svenskars överrepresentation när det gäller (den vidrigaste formen av) kriminalitet.

  Skribenter, visst jag kan och många andra som behärskar svenska språket flytande i tal och skrift kan säkert skriva. Det handlar dock om tid. Jag tror det vore bra att skapa ett slags team av medarbetare, där inte alla behöver skriva allt från ‘scratch’. En del medarbetare lämpar sig kanske bäst i att leta efter källmaterial; artiklar i andra nättidningar, m.m. Andra medarbetare kan skriva, andra redigera, fixa eller rita bilder / teckningar. Kort sagt, jag tror att det är ett måste för att nättidningen ska överleva på sikt.

  Kostnader och IT-arbete. Jag tror många är villiga att donera pengar, bara man ser vad pengarna används till. Större genomskinlighet ifråga om intäkter och utgifter medför att fler också är villiga att bidra ekonomiskt. Eventuellt överskott kan fördelas mellan medarbetarna efter det att alla fasta kostnader är betalda. Webhotell idag behöver inte kosta skjortan. Antar att ni måste betala för leasad co-location av fysisk server då virtuell server inte klarar den höga belastningen. Det finns dock många som erbuder denna tjänst, och till konkurrensmässigt pris. Ifråga om layout så tycker jag att man inte behöver ändra så mycket. I sin nuvarande form är sajten lättöverskådlig och lättläst. Så var försiktig med att ändra alltför mycket i det avseendet.

  När det gäller att sprida sajten, så gör jag allt för att sprida den via Facebook, och att rekommendera den muntligt. I ett längre tidsperspektiv så tror jag att aktivt annonserande vore bra.

  • scarface_sweden

   Hej och tack för dina synpunkter och tips, vi suger åt oss allt :-)

 • http://twitter.com/MattiasStanton Mattias Stanton

  Edit.

  • scarface_sweden

   Hej du!

 • http://twitter.com/SwedenSpy Doodle

  Hoppas ni fortsätter. Ni ger Sveriges viktigaste nyheter!
  Om man vill vet vem som slog vem av prinsen och Noname är det bara kolla AB =)

  • scarface_sweden

   Vi bugar och bockar för komplimangen :-)

 • O_Rolig

  Vore trevligt om ni kunde ha en lösning med autogiro för bidrag.

  • scarface_sweden

   Hej! Bra ide, vi får kolla om det går att genomföra.

   • O_Rolig

    Frågan är bara om ni kan få någon att ställa upp med bankkonto. Avpixlat tar ju hjälp av Kent Ekeroth för att vara anonyma…

    • Agera1

     Mycket bra idé!! Är själv inom bankvärlden och hade gärna ställt upp men vet inte om det är rent tekniskt och praktiskt möjligt. Får kolla på det djupare i så fall. Dessutom blockerar min ARB.givare t.ex. PI, Avpixlat m.fl. (och nu pratar vi ett av de verkligt kända företagsnamnen i Sverige).

 • Ted Bernard

  Alla swedinfo utom .com är ledigt enligt nameisp.com :-)

  • scarface_sweden

   Vi bugar och bockar föe namnförslaget :-)

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

   Vad ni än gör så bli inget nytt Avpixlat!

  • scarface_sweden

   Hej!
   Nej, vi tänker inte försöka kopiera någon annans stil. Men utveckla gärna på vad vi bör undvika med nya hemsidan.

   • Agera1

    PI var briljanta, publicerade namn och foton i massor. AP har rapat den bollen vilket SweCon på ett utomordentligt sätt fört vidare, all heder åt SweCon för det!!

 • Svensk_Tiger

  varför inte en se-domän?? 

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Anonymiteten… Kan du inte ha med .se

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Upplägget är bra och SweCon har en egen identitet. Jag skulle vilja se SweCon närmare ett tidningsformat än ett bloggformat. Det är ett fantastiskt arbetete ni lägger ner!

 • http://www.facebook.com/people/Olle-Hilmersson/1839672612 Olle Hilmersson

  Varför inte ”Sverige konfidentiellt”? Så töntigt med anglofil-titel.

 • http://www.facebook.com/people/Olle-Hilmersson/1839672612 Olle Hilmersson

  Mitt tips på domännamn blir alltså: 
  sverigekonfidentiellt.se

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Behöver Ni  frilansande skribenter kan jag ställa upp, detta med ett perspektiv här från holmen… det är inte helt fel med jämförelser, 16 % skatt men inga förläggningar… hur har vi klarat oss utan…?

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Om Ni vill får Ni ta mitt ”armamodersvea”.

  • friryttaren

   ModerSvea blir perfekt

 • mGTFO

  Inget namn med förkortningen ”Con”!
  Det blir ju typ ”bedrägeri” på Engelska, och kan ju förvirra!

 • Kuckuu

  Mitt förslag är http://www.sviskon.domännamn. Lätt, svenskt och påminner om SweCon.

  Sviskon är en grupp av plommon. Utmärkande för gruppen sviskon är att frukterna är små, ovala med spetsig topp och har blå eller blåviolett färg. Kärnan lossnar lätt, fruktköttet är fast, de utmärker sig ofta också genom att ha högre sockerhalt än andra plommongrupper.

 • KalleAndersson9

  Mina tips till utveckling av sidan: (både ris och ros!)

  Jag är mäkta imponerad över sidans utveckling och den takt ni uppdaterar. Jargongen är även den väldigt lik gamla ”Politiskt Inkorrekt” (förmodligen flera skribenter därifrån) och det gillar jag. :)

  Min rekommendation är att välja ”Tidningsform” (på nätet) istället för blogg. Det blir en bättre överskådlighet och det är lättare att framhäva viktiga och aktuella artiklar! Dock kan det vara bra att fortfarande ha en lista någonstans på sidan där alla de senaste nyheterna kan klickas fram. Det är även lättare att kategorisera olika nyheter så att man lättare hittar de ämnen man är speciellt intresserad av.

  Namnförslag: Politiskt Inkorrekt (Jag ser att politisktinkorrekt.info fortfarande är låst) Fanns en extra dimension i det namnet som parerade ”rasistkortet”. Istället för att bombarderas med ”Du är väl inte rasist?” så bildades det en motfråga ”Du är väl inte politiskt korrekt?” Den hade PK inget bra svar på och de hamnade på defensiven. :) Tycker definitivt ni ska skippa Sweden Confidential. Oavsett om namnet ”Politiskt inkorrekt” (som är mitt förstaval) går eller ej så bör det vara ett svenskt namn och som ni säger något som är enkelt att föra vidare (gärna en adress som är kort och enkel att skriva in, gärna av typen http://www.pi.info, http://www.sc.info eller liknande).

  Mitt namnförslag är dock att ni döper själva sidan till Politiskt Inkorrekt (finns en enorm slagkraft i det namnet och det är redan ganska inarbetat!). PI gör comeback! :) Det ni behöver göra är sedan bara att hitta en bra adress som leder dit. Lediga kan till exempel vara: http://www.pinkorrekt.info, http://www.polinkorrekt.info,  (testa olika kombinationer som ni tycker blir lätta att komma ihåg och föra vidare och välj den bästa!). Namnet i sig är det absolut bästa ni kan hitta, otroligt synd att det gick till spillo! ”Det där är så PK” får ett nytt liv ;)

  Bara att Politiskt Inkorrekt ”återuppstår” i en version 2.0 kommer ge er 500 nya läsare på namnet!

  När själva bytet sker bör ni dock under ca 1 månads tid eller längre ha en direktlänk från denna sida till den nya så att alla läsare får en chans att hitta dit. Det tar tid att skaffa ett grundintresse för en sida, slarva inte bor det ni redan byggt upp!

  Jag tycker att det är viktigt att det aktuella besökarantalet på sidan finns kvar så att man hela tiden kan följa hur många som läser ”det förbjudna”, det ger kraft!

  Jag skulle vilja att man någonstans på sidan kunde följa Twitterflödet svpol och att alla artiklar från sidan lades upp där. Twitter är egentligen skit men genom att reta upp alla journalister som hänger där och få de att skriva negativt om sidan i Aftonbladet, SVT etc. skapar man gratis reklam och fler nyfikna som söker sig hit och vill se den ”kontroversiella sidan”.

  Tipsfunktionen: Jag är en person som gillar att tipsa mycket. Dock så får jag ofta ett felmeddelande när jag tipsar till denna sida (vilket jag aldrig får när jag tipsar Friatider eller Avpixlat) och som tyvärr gör att jag oftast väljer att inte tipsa SC pga att jag inte tror att det ska fungera. Ibland fungerar det och ibland inte. Jag har påtalat detta för er flera gånger tidigare och ni svarar att det ska fungera. Varför inte ha samma tipsfunktion som Friatider eller Avpixlat för att minimera risken att det ska bli problem för tipsare? Det fungerar säkert för många att tipsa er men jag kan väl inte vara den enda som ofta får felmeddelande tillbaka vid tips här? Tipsfunktionen bör även vara publicerad någonstans på förstasidan så att det blir så lätt som möjligt att tipsa er! Ingen ska behöva tänka: ”jag orkar inte”.

  Någon mer som gillar namnförslaget ”Politiskt Inkorrekt”?

  Vilken adress skulle kunna passa dit när http://www.politisktinkorrekt.info är upptagen?

   

 • BettanB

  SannaSverige eller TrueSweden är mina namnförslag.

  • Grimhild

   Föredrar svensk namn eftersom språket är svenska

 • H@ck£r

  Sådär, allt besvarat.
  SWECON.info 
  SWETRUTH.info

  ”Con” är väl utan att googla ”conviicted”, vill säga dömd?

  Kommer inte på mer just nu.
  Hoppas det hjälpte lite i alla fall.

 • Patrik Jonsson

  Underbar blogg, älskar att få läsa om än den bistra sanningen som PK-media mörkar och hymlar med! Gillar namnet med, sen såg några trevliga förslag nedan med. Stenklar favorit, nära på startsida. 

 • Slasher2

  Har nyss börjat läsa här (och donerat en gång) och är rätt nöjd med sidan så länge. Avhåller mig därför från att rösta på de frågor ni ställde som jag kände var allt för detaljerade.  Hoppas ni hittar en bra lösning, ni har ett bra utgångsläge. Gör det inte sämre.

 • Agera1

  Två saker står ut:
  1. Skippa mobilversionen, har iphone och hatar verkligen den – helt onödig..
  2. Skriv mellan artikel och kommentarer som i engelska tidningar: ”åsikterna är kommentatörernas egna och överensstämmer inte nödvändigtvis med SweCons egna åsikter” detta skulle kanske minska kravet utifrån på ständig granskning och skuldbeläggning på SweCon för vad enskilda rötägg ev. skriver…

  • http://sqworl.com/gscvmo iPan(kreascancer)

   Bra med: 
   ”åsikterna är kommentatörernas egna och överensstämmer inte nödvändigtvis med SweCons egna åsikter”!

 • http://www.friatider.se/ Dif117

  Kul att se att ni växer, vad gäller formatet skulle jag gärna se ett tidningsformat – mer proffsigt enl mig.
  Några namnförslag;
  Situation Svea
  Svenskatider
  Sveabladet
  Sverigebladet
  Nya Sverige
  Sveanytt
  Tre kronor news/nyheter
  Tidningen tre kronor

  • http://patriaomuerte.bloggsida.se/ Caesar Apostata

   Fan, Sveabladet var bland det första jag kom att tänka på – men så har du redan hunnit före mig! Men Sveanytt var också bra.

 • Rolexus

  Tack för att jag fick tycka (rösta). Vet inte om det funkade (om sidan laddades ordentligt här, dock). Kul att ni bryr er om vad vi läsare / kommentatorer tycker. Vad bertäffar språkbruk bör man nog tänka på att inte ta i för mycket så nytillkomna läsare backar och tror att det är ett ”rasistiskt” ställe de har kommit till. När man blivit lite van och läst om lite fler förskräckligheter förstår (den som vill förstå) att SweCon har inte det minsta med rasism att göra. Inte ert fel att det är hemska saker som händer och det är inte ert ”fel” att svenskar är mer hederliga, skötsamma och fredliga än ”vissa” andra etniska grupper. Men vill man berätta sanningen och inte censurerade nyheterna så blir det ju skrämmande eftersom folk inte är vana att få reda på vad som händer via massmedia. Jag själv är ofta väldigt frustrerad över vad som händer i vårt samhälle och har svårt att bita ihop och uppföra mej ibland, men SweCon tycker jag sköter det alldeles utmärkt. Helt färglöst och utslätat får det ju inte vara! Ska bli spännande att se vad det blir för nytt namn. Själv har jag inte kunnat komma på något bra förslag. Lycka till!!

 • http://avpixlat.info Realisten70

  Rätt ny här på sidan men kände mig direkt hemma.
  Tycker sidan är perfekt och jag läser här dagligen antingen via datorn eller i mobilen.

  Fortsätt i samma stil.

 • Wargen_kommer

  Min humoristiska ådra säger ”pravda”(.pro) (”Pravda” betyder ju som bekant sanning) 
  En mer seriös ådra säger ”frittsverige”(.nu) eller ”befriasverige”(.nu)

  • Agera1

   Pravda! Hahaha…det var riktig humor!

 • Naughtyboy

  Svenskasanningen.info
  Sasant.info
  Sanningen.nu

  Swecon.info funkar bra då ett namn ska vara enkelt i mun till mun metoden..

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Jag tycker att Sweden Confidential är ett bra namn. Det är lättare att lämna vidare muntligt då alla vet hur man stavar Sweden Confidential men inte SweCon. ”Hur stavar du SweCon?” Ingen kommer ihåg det heller. Sweden Confidential skriver man in på google och sedan är man där.

  Domän bör ni satsa på en som svenska myndigheter och Expo mfl inte kommer åt. Annars flår de er levande för alla avslöjanden m.m. Välj helst en server som står utomlands.

 • Elin Strigå

  avslöjat.nu

  • Elin Strigå

   Förlåt, där var ett ö.

   Så disclose.com eller uncover.com
   Eller infidel.info om ni vill ha .info.

  • http://patriaomuerte.bloggsida.se/ Caesar Apostata

   För det inte tankarna till Avpixlat för mycket? Inte för att jag har något emot goda AP, men det vore bra med något som sticker ut lite mer…

   • http://www.facebook.com/elinstriga Elin Strigå

    Sant, tänkte inte på det. Tänkte mer att det är dubbeltydigt med att man även ”avslöjar” islam och andra politiskt inkorrekta ämnen. Drar till med nån annan: commonsense.com eller det svenska alternativet sundsvensk.nu (då förnuft inte funkar).

 • BillyConn

  SverigeOcensurerat eller swedenOcensurerat blir mina namnförslag

 • Agera1

  Behåll media creeper och lägg även till den med myndighet om det går. En liten kul detalj, om det är möjligt, vore ju att ha en permanent topplista från starten av nya sidan ”Greatest hits” utifrån antal besök som gammelmedia gör där man kan följa vilka som besökt den nya sidan mest. ”Vi har nu en ny 4:a, i och med många besöken från Expressen den senaste tiden har de ny klättrat upp en placering och ligger nu mera på plats 4 över våra flitigaste besökare från gammelmedia. Vågar vi gissa att GT kan komma igen och ta tillbaka 4:e platsen?”

 • KalleAndersson9

  http://www.Pinkorrekt.org (Politiskt Inkorrekt version 2.0). Du är väl inte PK? :)

 • http://biblebelievers.com/come_to_jesus.html Stratiotes Iesous Christos

  Jag tittar i stort sett aldrig på sakerna vid sidan om själva huvudtexten efter år av att företag använt det utrymmet till reklam.  Blir alltid tunnelseende.

  Sen ett nytt namn kanske kan vara något? Något kort svenskt bör ni ha om ni inte ska expandera och skriva på engelska, kanske göra om swecon till en engelsk språkig version för utlänningar att se vad för skit som sker i Sverige? Och ha något svenskt namn för det som ni gör nu på svenska? Swecon är ju inte så där jätte inarbetat som namn ännu.

 • controlman

  http://www.DenNaknaSanningen.com

  • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

   Går inte att öppna.

 • Buttington

  Ett tips: Vill ni att SweCon ska spridas genom reklamflyers så vore det inte helt fel ifall ni tryckte upp dem och skicka ut till bekanta besökare på begäran. Det finns flera anledningar till att alla inte kan skriva ut själva. Ni skulle kunna finansiera det genom att sälja t-shirts som Avpixlat gör. Jag köpte en AP t-shirt trots att jag föredrar SweCon numer. Eventuellt kan ni skicka med en bunt med flyers vid köp av t-shirt!

 • humanalltoohuman

  Web-tidning med integrerad web-TV vore optimalt. Tänk om SweCon kunde bli en effektiv visuell nyhetsförmedlare, gärna med en redaktion som producerar och sänder dagliga nyhetsprogram. En sådan nyhetsrapportering skulle utgöra en effektiv motbild till ”fria och oberoende” SVT och SR och skulle snabbt dra till sig oerhört många tittare.

  Beträffande namnet.
  Sweden confidential är bra och inarbetat, men långt och utländskt.
  SweCon är bra och kort men utländskt. Förkortningen ”con” för tanken till engelska ”convict”, vilket i sammhanget är mindre lyckat. ”Con” betyder också bedrägeri och liknande på engelska, vilket även det är mindre lyckat att förknippas med. Visserligen kan utvecklingen i dagens Sverige liknas vid en ”con”, men det blir nog lite väl krystat att försöka få fram den poängen.

  Mit namnförslag:
  ”Osminkat”
  Namnet associerar till den osminkade – rena och nakna - sanningen som ”SweCon” publicerar. Namnet innebär dessutom en indirekt kritik av den ”sminkade” politiskt korrekta nyhetsförmedlingen, där faktaselektering och kosmetiska omskrivningar av faktiska förhållanden lämnar allmänheten i ett konstant kunskapsvakum. 

 • Lasselito

  Här kommer lite kommentarer från mig….

  Domännamn: Håller med flera kommentarer om att något svenskt skulle vara att föredra, exempelvis Sverige konfidentiellt. Andra förslag: Sverigerapporten, Sverige från insidan, Sverigekollen, Sverige Kommenterad, Sanningsrapporten, Sanningskommissionen, Sverigekorrespondenten, Sverigekorren.

  Bloggform eller tidningsform: Tidningsformatet kan vara värt att testa, även om det fungerar mycket bra idag. En förbättring skulle vara att ha kategorier högst upp i en meny, typ Brott och Straff, Invandringspolitik, Islamism o.s.v. Då kan man snabbt hitta de senaste artiklarna i sin favoritkategori. Regelbundna krönikörer och ledare ska även lyftas fram och profileras direkt högst upp.

  Typ av nyheter: Bra med en liknande bredd som idag. De bästa artiklarna enligt min mening är när ni följer upp ett brott från start till slut. Lägg ned mycket krut på dessa. De lockar också läsare som kanske inte normalt är inne på liknande bloggar. Skönt avbrott med humor också, typ Affes seriestrippar. Annars blir det hela för deppigt. Ta det dock lugnt med allt för tramsiga Youtube-klipp…

  Spridning av bloggen: Det viktigaste är att läsarna sprider vidare bra artiklar på Facebook, Twitter, i forum och i annan media. Uppmana läsarna att göra jobbet.

  Rasism och främlingsfientlighet: Det är extremt viktigt att ni har en genomtänkt strategi på den här punkten, speciellt om ni har ambitionen att växa. Ta gärna fram ett riktlinjedokument på vilka ord och formuleringar som ska användas så artiklarna hålls samman trots att det är olika skribenter som ligger bakom. Undvik att skriva stötande och raljerande – det räck så gott med den hemska fakta som presenteras. En svart muslimsk invandrarkvinna (assimilerad) ska kunna läsa sidan med behåll och själv vilja förändra den katastrofala invandringspolitiken. Det är vidare viktigt att klargöra bloggens ideologiska hemvist, både för skribenter och läsare. Exempelvis är Fria tider paleokonservativa medan Avpixlat är socialkonservativa (SD). Det blir då lättare att följa en konsekvent linje och påverka läsarna i ”rätt” riktning. Känns seriösare. För min del får ni gärna hålla er till batongliberalism eller muscular liberalism som förespråkar invandring av högpresterande, mindre antal ”riktiga” flyktingar och assimilation till en svensk liberal och sekulär värdegrund. Kritisera islamism men inte muslimer. Försök hålla ett visst avstånd till mer extrema grupperingar inom counterjihad och nationalistiska rörelser.

  Moderering: Vad gäller kommentarerna tycker jag att ni ska tillåta alla åsikter så länge det inte blir för mycket trollande. Däremot ska ni vara hårda mot stötande och hotfulla formuleringar. Det skrämmer garanterat iväg potentiella läsare. Skriv gärna ut anledningen till varför kommentaren blev borttagen. Då kan kommentatorerna lättare anpassa sig.

  I princip finns ingen gräns för hur stor sajten kan bli. Sköter ni korten rätt kan sidan vara störst inom alternativ media redan inom ett år. 

 • jojje09

  Trevlig och matnyttig sida med lättlästa artiklar som förmedlar det som är värt att veta.

 • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

  Vi tackar alla här för alla kommentarer och tips. Men vi går inte in och besvarar varje enskilt, det kommer bara se rörigt ut då. Men vi lusläser ALLA kommenterar flera gånger.
  Tack igen. Och alla tips är välkomna.

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  SweCon är absolut den bästa nyhetssidan. Jag har följt PI och AP från början och de var de enda som var värda att läsa då men numera står de sig slätt i jämförelse med SC.

  Jag vill lämna några namnförslag som säger lite om vad SC egentligen står för. Mina förslag är:
   
  Swetrue 
  HelaSanningen 
  Naked_truth 
  Whylie (varför ljuga) 
  Medias_fasa 
  The Trust 
  ViVet 
  Ocensurerat
  SanningenSvider
  Openeyes
  RoyalStraightFlush
  OS eller OcenSan= Ocensurerad Sanning

      

  • Roland X

   Alla enkelskpråkiga namnförslag tycker jag vi kan stryka direkt.

 • Roland X

  Jag donerar 100 kronor automatiskt till Avpixlat varje månad och skulle göra detsamma till Swedish Confidential om det var möjligt.
  http://avpixlat.info/donationer/ 

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Dagens Tidning. Dagligt Allehanda. Svenska Tidningen.

 • Lucidor

  Har ett par förslag framkläckta ur en lätt morgontrött hjärna:

  Blåslampan
  Avslöjaren
  Det nya Sverige 
  Bakom slöjan (med tanke på smygislamiserimgen)
  Obeslöjat
  Fria ord

  • falukillen

   nu ville man inte ha Å Ä Ö i namnet…sic..!

   • http://sqworl.com/gscvmo iPan(kreascancer)

    Bakom burkan då? :)  

   • Lucidor

    Ok – får läsa litet noggrannare.

 • kokoo

  Ge oss ett kontonr. så att vi kan hjälpa till så att SweCon kan fortsätta att skriva.

 • anders.granstrand

  För egen del är de mest läsvärda artiklarna de som tar tar upp en händelse som bevakats av de traditionella medierna, och ger en alternativ vinkling/rapportering

 • http://profile.yahoo.com/6JKFQCNJRQBPGYGI7WPQ33GEBY Born to be free

  Jag skulle regga oberoende.com, det är den enkla biten, det svåra är att behålla sc oberoende, jag tycker alla s.k. sanningssiter förr eller senare får en politisk inriktning med masscensur av läsare, just därför tappar AP läsare då de har lågt i tak.

  Värdet är just oberoende, utan censur av inlägg, vad är vitsen annars med hemsidan? Låt sanningen komma fram, ha en annan hemsida för anonym rapportering av brott eller oegentligheter inom t.ex. myndigheter.

  Vill ni rättframt ge nyheter och låta folk kommentera öppet, utan att ni har en bakomliggande agenda kommer ni bli det största media i Sverige inom 10 år.

 • http://profile.yahoo.com/6JKFQCNJRQBPGYGI7WPQ33GEBY Born to be free

  Klistermärken är viktigt för att dagdrömmarna skall hitta sidan.

 • http://profile.yahoo.com/6JKFQCNJRQBPGYGI7WPQ33GEBY Born to be free

  Varför inte låta läsarna själv bidra med jobb och nyheter? Skapa en Faq med info som beskriver hur man får ut papper från diverse myndigheter, Sverige är genomkorrupt med subvensionerade hyresrätter i innerstaden för de som sköter sig. Varför inte göra en gigantisk undersökning om de myndigheter och kommuner, fackförbund etc och sedan se hur det går till när en lägenhet byter ägare, vilka efternamn står i porten?

  Jag vet att Thomas Bodström med bror och syster fick alla lägenheter i innerstan genom pappa Lennart, som var ordförande i TCO. Mycket mygel, tjänster och gentjänster.

  Det är ju detta som skapat PK i Sverige så vill ni åt roten till det onda mediaklimatet måste korten upp på bordet.

  • http://sqworl.com/gscvmo iPan(kreascancer)

   Mycket bra!

 • RNE

  Är det omöjligt att ha ett svenskt namn?

  • Bajen666

   Kan jag inte tänka mig…håller med, Svenskt ska det vara..!

   SD 2014.

 • http://profile.yahoo.com/VRZXCB67VRIOMD37IUH6H7I7SA Gotfrid

  Jag har ett bra men långt domännamn.

  vihardennahemsidaförbonnierdominerarstyrochställerilandeteftersomdemokratintillåterdettautandebattmåstemangöranåtellerhur.com

 • FerdinandSE

  Ni ska givetvis heta ”Konfidentiellt.info”.

  • Bajen666

   Lika krångligt och svårstavat….för många…tyvärr..!

   SD 2014.

  • http://sqworl.com/gscvmo iPan(kreascancer)

   Ah, bra där, men ännu bättre med: http://konfidentiell.info/

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Som jag sa tidigare ni är bättre än AP numera då de har en tydlig agenda.

 • nitohu

  Har sett en hel del bra namnförslag.Ni borde välja ut dom 3-5 som ni själva tycker är bäst och kan tänka er.( inklusive nåt eget som ni brainstormat fram ) Och sen låta oss rösta om saken.

  • scarface_sweden

   Hej!
   Exakt det har vi tänkt att göra, även försöka så ni kan rösta på olika layoutförslag. Vi jobbar hårt i bakgrunden just ni :-)

 • http://www.facebook.com/people/Olle-Hilmersson/1839672612 Olle Hilmersson

  Ny sanning: nysanning.se
  En annan sanning: enannansanning.se
  Klarsynta nyheter: klarsynta.se
  Nysvenskan: nysvenskan.se
  Andra sidan myntet: andrasidanmyntet.se

 • Bajen666

  Har inte läst alla förslag….men här är en….”Blågul sanning” eller nää….”Svensk sanning”.tycker iaf. att det ska vara Svenskt…!

  Röstningen gick ju bra första hälften…men sen….???????

  SD 2014.

  • scarface_sweden

   Hej! Jag hade samma problem. Det går däremot att rösta ändå genom att håll markören/musen över texten VOTE och tryck på vänster musknapp som vanligt så registreras det.

   • Bajen666

    Ok, ett nytt försök då…om det går…tack för svaret förresten, sånt uppskattas..!

    SD 2014.

 • http://www.facebook.com/people/Olle-Hilmersson/1839672612 Olle Hilmersson

  Nya verkligheten:

  nyverk.info

  :

 • http://sqworl.com/gscvmo iPan(kreascancer)

  Vissa kommentarer då och då skrämmer säkert bort fegare läsare. Förr har ni skrivit nåt som låtit rasistiskt som jag inte gillat. Men tycker det är bra här på det planet. 

  Gillar också att ni skriver mycket fler nyheter än AP, ni gör artiklarna mer blick/fånga- intressanta iom att ni t.ex. har med en massa bilder. 

  Rubrikerna är ofta bra, men kunde shape:as upp ännu mer, klatschiga sådana är guld värda för att locka läsare. Dom ska vara så träffande som möjligt om vad ni vill visa på med era artiklar, man ska förstå vad det handlar om utan att läsa artikeln, men det ska vara så bra formulerade rubriker att man blir nyfiken att läsa mer. Rubriken kan t.ex. tydliggöra en konflikt mellan intressen, utan att själva referatet/artikeln tydligt handlar om det sen. Dåligt exempel: ”Agdas skrala halvpension betalar Achmeds nya tänder”, även om det bara handlar om gratis tandvård för berikare.

  Gillar också att ni inte är lika försiktiga som AP. För min del får ni gärna skriva om beheadings etc, såsom Barenakedislam gör, t.ex. svensken måste få veta hur världen ser ut! Titta gärna noga på Vlad Tepes, men ha med material från mer ocensurerade Bare Naked Islam.

  Det största ‘problemet’ med siten jag har, är att den inte är snygg nu. Den är grötig, det är för mycket fokus på länkar osv, vilket lika gärna kunde ligga på egna flikar enligt mig. 

  Fokus ska vara på nyheterna tycker jag. Om man sen fastnar för sidan så kommer man utforska den själv i sin helhet, om ni gör snygga pedagogiska länkar/flikar etc. 

  Bredden utnyttjas alldeles för dåligt på sidan, och tas upp av massa oväsentligheter. Om ni kunde gör dikussionen under lite mindre i teckensnittet och få ta upp större bredd också, precis som jag vill att nyheterna ska göra, så skulle det bli bättre. Artiklarna och läsardiskussionen/kommentarerna är det som drar läsare.

  Kanske kan ni ha nästan helsida, efter man klickat på en nyhet, dvs, mindre vidarelänkar/sidebars, som tar mindre plats också, på själva artikelsidan, än på info-sidan. 

  Och mycket mer struktur. Tänk som ett dataoperativ. ”Settings/inställningar” är en uppenbar länkrubrik som folk förstår, och klickar dom där får dom fler valmöjligheter som gäller just detta ämne, med allt annat borttaget/avskalat. På samma sätt kan ni strukturera upp sidan i. 

  Ni borde också skaffa ett svenskt och träffande namn, Sweden Confidential har en massa nackdelar tror jag. 

  • scarface_sweden

   Hej! Tack för era synpunkter, vi suger åt oss informationen.

 • Nemasproblemas

  Ni skriver själva namnet i inledningen!

  Ocensurerat.info

  Det är ledigt också

  • scarface_sweden

   Tackar för tipset.

 • Bajen666

  Så, hoppas att det funkade..!

  SD 2014.

 • http://profile.yahoo.com/VRZXCB67VRIOMD37IUH6H7I7SA Gotfrid

  Ett smart drag för att få gratis publicitet i mängder är att regga ett domännamn som verkligen retar upp/sticker ut.

  Varför inte judensau.com ? Det är ju inte antisemitiskt egentligen men kommer naturligtvis uppfattas så av media.

  Detta kommer generera många nyfikna läsare.

  • http://profile.yahoo.com/VRZXCB67VRIOMD37IUH6H7I7SA Gotfrid

    Jag menar det är ju juden som strypt sanningen i så många år, Bonniers borde få sig en känga med namnet, dessutom kommer många inte kunna hålla sig att debattera detta med judar och media.

  • http://twitter.com/BrittaSkarp Britta Skarp

    Det var den bästa idén jag läst i år. Hela etablissemanget skulle diskutera ordvalet och på så sätt bidra med nyakunder, loggan en ”judensau” ha ha ha.

   Det skulle reta gallfeber på alla judemedia i alla länder!

   Men det är ganska oskyldigt, bara en pik mot hur väst ser ut idag.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Herregud vilka idioter det finns. Det handlar inte om att reta upp dom redan korkade för fan. Det handlar om att förmedla nyheter till de som ännu inte förstått. De som trevar sig fram till saninngen men som fortfarande är hämmade av den massiva indoktrinering de varit med om. Ska man locka någon måste man göra det på ett sätt som inte är stötande. Siten måste hållas vederhäftig och innehållet vara vederhäftigt annars faller allt platt till marken och slaget om ”de som ännu inte fattat” är förlorat. När det gäller Gottfrid och Britta Skarp är det slaget redan förlorat.

   • resenaren

    Ja man får väl hoppas att dessa två inte är signifikativa representanter för läsarna här :-(

  • resenaren

   49 gilla! Om detta skulle vara den allmänna meningen om SweCon’s framtida inriktning, så tackar jag för mig! Vill man bli betraktat som en ”persona non grata” sajt, så lycka till!

   • scarface_sweden

    Hej! Var inte orolig, vi skall fortsätta i samma stil och anda som nu. Namnet ska inte ha med politik eller religion att göra. Så stanna du :-)

    • http://profile.yahoo.com/LRYNJUTPCYLK2XM2SHKHCFB2DM Gnällige Greger

      Det låter som ni inte vågar stå för det ni och läsarna tycker, sorgligt! Man kanske skall starta en egen plats på nätet.

     Det var lika lite hat att ogilla de vitas styre i sydafrika då de endast utgjorde ca 30% av befolkningen som att tycka att judarna skall domdera i Sverige.

     Man är INTE antisemit för att tycka judens övertag är fult.

     • scarface_sweden

      Lägg ner!
      Ni får gärna starta en egen sida så att ni får ut de åsikter ni tycker är viktiga att få ut. Vi är religiöst och politiskt oberoende.

     • http://profile.yahoo.com/LRYNJUTPCYLK2XM2SHKHCFB2DM Gnällige Greger

       Tänk, det är nog de flesta som läser er sida! ;-) Oreligiösa och politiskt oberoende. Men jag tror de flesta inte kan annat än hålla med om att juden har skapat ett samhälle få vill ha med sina media, just därför finns ni.

     • http://sqworl.com/gscvmo iPan(kreascancer)

      Blablabla, judar, blablabla. Inser du hur du gör ner vita västerlänningar, genom att intala dom att en liten grupp med judar kontrollerar hela världen? Om det så vore, borde du kanske imponeras av dom istället, du vill väl också ha mer att säga till om? I så fall kanske du kan ta några pointers av ubermänniskorna som läser Toran, eller har släktingar bakåt i tiden som gjort det. 

  • Andelusiens3

    PR-geni, genialiskt!

  • http://profile.yahoo.com/LRYNJUTPCYLK2XM2SHKHCFB2DM Gnällige Greger

    Fantastiskt, gör inte SC det skall jag vidarebefordra tipset till Nationell.nu

  • El Cid

   Att dra in judar i saken bara för att få publicitet är nog det mest korkade och omogna förslag jag hört. Håll dig till Nationell eller Realisten istället, trams.

 • resenaren

  Förslag:

  Den.nakna.sanningen.
  Bakom.rubriken.
  klarlagt
  klarsprak
  ocensurerat
  mythbusters.info  (ledigt) ;-)

 • Tant_Stina

  Trist att det inte fungerar att behålla namnet. Tycker det börjar bli riktigt inarbetat. Såg senast idag hur Fria Tider hänvisade till en artikel från Sweden Confidential.

  Jag föreslår sweconf.info  (swecon var tydligen upptaget). Kanske inte så kreativt eller snärtigt men lätt att komma ihåg, och stava till.

  I vilket fall så är jag imponerad av ert arbete! Och riktigt bra att ni uppdaterar äldre händelser. Vissa, som Kortedalamisshandeln, gör så ont men blir lättare att hantera ju mer vi  får reda på (fakta) och ju mer man ”pratar” om det.

 • Carolus_XII

  Det där med ”Judensau” klingar nog ganska illa i medelsvenssons öra. Om man tex ska rekommendera sajten på sin arbetsplats så tror jag tyvärr att det har en negativ effekt. Bättre att satsa på ett seriöst intryck för att locka den vanliga Svensken.

  ”Upplyst” är mitt förslag. 

  • Andelusiens3

   Upplyst är också bra men lite tråkigt. Judensau är 100 gånger bättre eftersom man ger juden i väst något att tänka på samt all den ovärdeliga publicitet (om än negativ) som man drar nytta av, alla kommer skriva och fråga, ger man då ett icke antisemitiskt svar har man vunnit mycket.

   Är ni antisemiter? Nej men vi ogillar att juden har 300 gånger mer inflytande i media än en infödd ”vanlig” svensk.

 • KalleAndersson9

  Sidans namn: Politiskt Inkorrekt

  Sidans adress: http://www.politiskti.org eller http://www.politiskti.info eller http://www.pinkorrekt.info

  (alla dessa är lediga)
   

 • http://sqworl.com/gscvmo iPan(kreascancer)

  Eh, jag skulle kunna försöka fixa till den här sidans layout. Jag har ganska bra estetiskt sinne. Kan bloggen klonas till en osynlig adress som jag kan fixa med, och om ni så gillar den, så kan ni använda det? I så fall skulle jag kunna fixa en schysst template, fixa med den osv.

  Jag gillar som sagt inte dagens utseende, och tycker allmänt att AP och de flesta andra bloggarna är fula också. Fria tider är väl den som ser bäst ut. Men jag skulle vilja göra denna ännu bättre.

  EDIT:

  Jag hade tänkt starta en egen blogg förut med namnet ”PK-spegeln”. http://www.pkspegeln.com. Med en anspelning på Der Spiegel, fast med udden riktad mot PK. Ni kan ju ta det namnet om jag får fixa till denna layout :D Kan jag pilla med det estetiska på er blogg istället för att driva en egen. Annars går det bra med andra namn också, men skulle vara kul att göra ett försök på nåt cleant och bra här.

  • scarface_sweden

   Hej! Maila oss på sweden.confidential (at) gmail.com så kan vi diskutera detta vidare. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få :-)

   • http://sqworl.com/gscvmo iPan(kreascancer)

    Done!

  • Wanir

   Hjälper också till med vad jag kan. Har jobbat som webdesigner i snart tio år, Kan även bistå med den tekniska delen om det skulle behövas.

   Funderar även på att börja skriva… har skrivit så fingrarna blött i olika forum och på våra dagstidningars kommentarsfält.
   Har god känsla för design och kodning.. ex på http://www.edgeworks.se , kör mycket ASP + AJAX.. om det nu skulle vara intressant.. 
   Vill känna att jag gör någonting nyttigt, mot PK etablissemanget.!

   • http://sqworl.com/gscvmo iPan(kreascancer)

    Ah men maila dom då, för jag har kört in lite i väggen med det där. Jag är duktig på design, men värdelös på kod. Kanske kan du och jag göra det tillsammans då, och jag fokuserar på att t.ex. göra egna ikoner om det behövs, designa loggan osv.

 • http://www.friatider.se Fria Tider Redaktion

  Vi har efter mycket om och men fixat en server som är 100% stabil i Nederländerna där vi stått snart ett år utan problem.

  Vill ni ligga där på egen domän så går det utmärkt Ni får FTP + PHP + MySQL access och så mycket utrymme och trafik ni behöver. / Widar Nord

  • scarface_sweden

   Hej!
   Tack för erbjudandet, vi får ta upp det i gruppen och sedan återkomma.

   • http://www.friatider.se Fria Tider Redaktion

    Gör så. Jag finns som ”widarnord” på Skype. Vi kan eventuellt även fixa virtuell server om ni har nån som kan sätta upp det. Våra läsare betalar ju redan för servern och de är säkert bara glada om det används till fler sidor med Sverigevänligt innehåll.

    • janrickolina

     Tummen upp för er på Fria tider Widar som erbjuder SC detta.

    • http://www.facebook.com/people/Jeff-Jensen/666154689 Jeff Jensen

      Det gör mig verkligen inget!

 • janrickolina

  Ett namnförslag. Riks nytt.info

 • JumalautaVoiVittuHelvetti

  Nytt namn – Elkektrinisk Journalistik

  Post & Utrikes Tidning

  AKA — EJ PUT
  ….

 • Tonfisken

  Får man tipsa om ett framtida namn?
  Allt är ju upptaget via domänerna ,annars hade det ju varit enkelt.
  Men ”gröna papper”kan va ledigt…med tanke på papperslösa.
  -Fan att ni inte ”kan” jobba med Avpixlat…..vi måste ju kämpa tillsammans.
  -Jo jag vet Kapten Krok….men skittråkigt.

 • Mufti

  Tycker det är fel beslut att byta domännamn. Swecon låter som nåt It-företag. Swedenconfidential.se är inarbetat. Var rädd om Alexplaceringen och bygg vidare istället. Tycker fortfarande Avpixlat.info är ett mycket dummare namn än politisktinkorrekt.info. t ex. Det är inget jobb alls att skriva in den lite långa adressen.

  Texten är för stor. Låt inte endast ingressen följa med. Blir för jobbigt att klicka in på varje för ni har rätt många artiklar.

  Tidning tror jag inte på. Nyheterna blir gamla och hur skulle den distribueras? Jag skulle inte köpa den eller prenumerera iaf. Skulle kännas kymigt om mina grannar såg den distribueras i min brevlåda. Så är det tyvärr i Sverige. Utgivningsansvarig, risk för förtal osv. Gillar det rappa raka klartextspråkbruket där misstänkta ibland hängs ut. Det blir mer tidsödande att väga orden med en tidning.

  Fortsätt i detta format, webbaserat, glöm tidning! Ni är duktiga på att gräva och sniffa upp. Ni kan strippa bort en del mainstremnyheter som man ändå kan läsa om i riksnyheterna, t ex ”statlig stiftelse söp bort för miljoner”, eller så. Ni kan sålla lite. Det är kvaliteten, grävandet, och klartexten som är ert adelsmärke. Inget mainstramande – I klartext jag vill inte läsa o sport osv här. Jag vill heller inte ha ett massa segt bloggande. Vi läsare är mer intresserade av innehållet än design vill jag tro.

  Däremot kan ett kategoriseringssystem läggas upp som ni har lagt som förslag och som man kan rösta om. Tex ett fliksystem ungefär som Aftonbladet har sport, ekonomi, nöje osv. så kan ni tillsammans med era läsare bestämma några sådan ”arkiveringsflikar” eller taggar e.d.

  Jag ska göra min plikt med slanten. Ni ska ha tack så länge

  • scarface_sweden

   Hej!
   Tack för era synpunkter. Vill också passa på att förklara att med tidning bli mer likt som typ AB, GP, DN mm online, inte som nu att alla artiklar hamnar i en rak stapel. Och då självklart ha flera och tydliga kategori uppdelningar.

 • Ursvenska

  Namnförslag: swednews.se

 • Steenson

  Jag tycker namnet är bra, varför byta nu när ni börjar bli ”kända”?

  • scarface_sweden

   Hej!
   Namnbytet behövs för att få ett namn som är lättare att sprida mun till mun och som lätt fastnar i minnet, just för att bli mer kända :-)

   • Steenson

    Men är det inte ”SweCon” då?

    • scarface_sweden

     Det namnet är tyvär redan upptaget som domännamn :-(

  • snuffid

    Håller med, SweCon är perfekt.

 • jannejakan

  Ändra till ett namn på SVENSKA språket. Det är min lilla åsikt.

 • Bengt_Johansson

  Förslag till namn:
  Alternativet
  Svenskt alternativ
  Vägvalet
  Svenskt vägval
  Demaskeraren
  Ackurat

  • Agera1

   Vägvalet är Ett lokalt parti mot trängselskatt i Göteborg, därtill innehåller det ett ä.

   • Bengt_Johansson

    Ok, kanske 
    Kursvalet
    kan vara ett lämplig synonym till Vägvalet.

  • snuffid

    Fråga jehovas om Vakna är ledigt.

 • http://friatider.se/ Allan Sethsson

  senyheter.info

  se för Sverige och det man gör med ögonen om man inte är Täppas.

 • pungrat

  Vad skönt att få skratta i allt elände

 • carlgustaf

  Ni är bättre än Avpixlat. De har blivit lite fisförnäma i sin moderering och sin text och vågar inte vara öppna med all information i alla lägen.

  Bra jobbat!

  namnförslag: Klar Syn

  synomer till klarsyn:
   klarsynthet, insikt, uppvaknande; skarpsinne, skarpsynthet

  • http://www.youtube.com/watch?v=f8GvE6-y_m0&feature=youtu.be Wikimigria

    Det beror på Kent Ekeroth sponsrar och kopplingen blir då direkt SD och ”främlingsfientligt”

 • http://twitter.com/Kulturz Kulturen Z

  Så då har man gjort sitt och röstat. lycka till grabbar. 

  ett litet tips: försök att ha en logo/bild som facebook ser först när man postar på FB.

 • http://profile.yahoo.com/XLHBY3KAHU62MJEB5GLZOY47V4 Lena

  Jag har läst alla namnförslag som folk bidragit med och jag fastnar bara för två. Ett är lika laddat som att släppa en atombomb över en japansk stad och det andra låter lite som ett gäng som tror på konspiration och har en hemsida för det.

  Judensau.com är tveklöst det bästa, man hänger ut dem som hängas ut bör, om man nu törs det vill säga, alla kryper ju oftast som katten kring het gröt så for juden och deras helt sjuka dominans inom media kommer på tal.

  Undermattan.com funkar också, lite fegt men något man lägger på minnet.

  • TrazanApansson2

   Den här sidan är pro-sionistisk, så det kommer knappast hända. Eller, nja, mer korrekt är väl att säga att den överhuvudtaget inte nämner judar (annat än som offer för islamism), vilket kan kallas sionistiskt med tanke på hur mycket inflytande judarna faktiskt har i västvärldens undergång. Många här verkar bry sig mer om judarna än om svenskarna.

   • Jarnsida

    Nja, jag tror att det snarare är hjärntvättade Avpixlat-läsare som kommer hit. Sweden Confidential i sig är varken pro- eller antijudisk vad jag märkt.

 • http://profile.yahoo.com/EAE42WR37OOIECT6CPAJX3CDAA sven

  Behåll  sweden confidential men använd http://www.sc.info som adress. Jag tror att dagens namn är inarbetat , internationelt gångbart, ungdomligt ev, sticker ut lite. Jag hade föredragit ett vanligt tidningsnamn som Sverige Nyheter, http://www.sn.info

 • Hotel_Suecia

   Hej och tack för en mycket bra sida. Namnförslag är ju jättesvårt, Såklart att SwedenConfidential och SweCon är bra, man har ju lärt känna det, men om jag inte minns fel så var det lite ”udda” när jag surfade in första gången, men Avpixlat är inte klockrent det heller, inte så intuitivt om man inte tänker efter vad en pixel är.

  Nåväl, jag har fastnat för följande förslag

  http://www.pkbladet.com

  Har ”funderat” på det några dagar och det ligger bra, som jag känner.

  Vad gäller blogg/tidning, så anser jag att ni bör lägga all kraft på innehållet och att det ska vara lätt att läsa både på datan och i telefonen, ipad, osv. Text + bild. Sedan spelar resten mindre roll.

  Vilka nyheter, så anser jag att eftersom pkbladet är en motvikt mot etablerad media,
  att allt som INTE tas upp där bör vara fokus här. Då blir det brott, invandring, osv.

  Skriva, nej, bidra ja, sprida ja, hjälper gärna till med de två senare.

   
   

 • ledsenfarmor

  Kodiaken föreslog: Undermattan.com
  Men det finns redan: http://undermattan.blog.com/

 • Andersonszkan

  Sweden Confidential är ett bra och inarbetat varumärke – varför slänga något i soporna som blivit en succè? Det är ett långt och krångligt namn som är lätt att lägga på minnet – ungefär som artisten Engelbert Humperdinck, om det är någon som kommer ihåg honom. Medan andra artister kallade sig för korta namn som Elvis, ABBA eller Jokkmocksjocke så kallade sig Engelbert Humperdinck för sitt rätta krångliga namn som folk inte glömde i första taget, när dom väl hade lärt sig det.

  Judensau = judesvin är ju fullständigt vulgärt och skulle sänka bloggen fullständigt. Visserligen är judendom och islam två sidor av samma mynt men Judensau är ju ren nazistvokabulär från Hitlertyskland.Hitler är ju kult bland muslimer och hans Mein Kampf är en kioskvältare, näst efter efter Sagoboken i den arabiska judehatande världen – att kalla bloggen för Judensau skulle vara att sätta sig i samma båt som rabiata muslimer och nynazister. Judesvin – 635 000 googleträffar på arabiska.Ärligt talat – är det någon av er sansade SweCon-besökare som skulle kunna föreställa er denna konversation vid 11-kaffet på jobbet:- Idag var jag inne på Judensau och läste att det är judarna som ligger bakom den svenska arabiserings- och massinvandringspolitiken…Den gubben som klämde ur sig dessa djupa ord kunde känna sig rökt för tid och evighet, ehuru han må ha rätt i sak.Själv tycker jag att ett namn som Avslöjat låter bra; lätt att uttala, visserligen lite likt Avpixlat men slöjan är ju symbolen för den muslimska agendan; att ljuga och att dölja – det som finns där bakom skynket och som inte får visas upp för allmänheten, vare sig det är en tioårig misshandlad och våldtagen fd oskuld, en 20-kilos rörbomb eller en hemlig vapenaffär med Saudiarabien – en agenda som tagit strupgreppet på det svenska samhället.Vad Sverige behöver är just avslöjanden med muslimska förtecken – vi ska rycka slöjorna, hucklena och burkorna av alla islamister och deras apologeter som krälar omkring i den svenska undervegetationen och visa upp deras rätta jag innan dom blommar ut till ett ogräs bortom all kontroll.Eller varför inte Avmaskat – svenskar verkar lida av någon sorts mask i hjärnan som fråntar dom deras förmåga att tänka klart – 94% röstade faktiskt för sin egen undergång i det senaste valet. Avmaskade nyheter – nyheter befriade från PK- och Expomask.

  laxerat.väck?…svenska PK-nyheter är i stort behov av en rejäl laxering; jag skulle vilja kalla svenska journalister för gamla förstoppade kockar som av vällevnad och långvarig vistelse i köksoset tappat smaken och sinnet för det de en gång behärskat till fulländning.

  Dr Ch. Em. Hagdahl har förslag på en lämplig åtgärd:

  ”Men den beständiga hettan från spisen, nödvändigheten för en kock att ofta dricka, stundom äfven dåligt vin, oset från kolen m. m., allt inverkar på hans organ och förvirrar snart hans smaksinne. Han har ej mera den takt, den finess, den utomordentliga känslighet, på vilken smaken beror.

  Hans gom blir slutligen såsom garfvad och lika känslolös som en gammal advokats samvete.

  Enda sättet att återgifva honom den friskhet han förlorat, att pånyttföda hans kraft, hans finkänslighet, hans delikatess, är att laxera honom, trots det motstånd han kan vara frestad att göra; ty det finnes kockar, döfva för ärans röst, som icke inse nödvändigheten för en frisk att taga medicin. Därför, I, som önsken njuta fin och utsökt kost vid edert dagliga bord, låten ofta laxera edra kockar, det är enda medlet att verkliggöra edra önskningar.”

  • snuffid

    Spiken i kistan.

  • Andersonszkan

   Varför inte bara översätta namnet till svenska: HEMLIGT I SVERIGE – HEMLIGSTÄMPLAT – HEMLIGA NYHETER – KONFIDENTIELLA SVERIGE – BEGRAVDA HUNDAR – DET NYA SVERIGE – SVERIGE – (O)SVENSKA NYHETER – SVERIGE HYSCH HYSCH – SVENSK TIGER INTE!

   • Andersonszkan

    NYSVENSKA NYHETER

 • snuffid

  Önskar att SweCon kunde lägga ut nummer på alla stulna bilar, massor av människor skulle spana efter dessa.

 • snuffid

  En sak till, ordna så man kan ringa in en slant till er.

 • nitohu

  Vad det än blir för namnval i slutändan.Så hoppas jag att vi kommer att kunna köpa T-shirts och dylikt med det namnet på. ( borde väl kunna inbringa en och annan krona också )

 • http://www.youtube.com/watch?v=f8GvE6-y_m0&feature=youtu.be Wikimigria

  PKEXPO? Politiskt korrekt Exponerat?

 • http://avpixlat.info/ Berit

  Slänger bara ur mig något utan närmare eftertanke. Vet inte vilka namn som är upptagna. 

  Striptease

  Freesweden (finns redan en hemsida Freesweden.net (ett parti tydligen). 

  Sverigefritt (finns en blogg som heter så redan) 

  Underytan

  Uppdagat

  Multikultinews

 • Jarnsida

  swecon.com tycker jag är väldigt kort och lätt att komma ihåg, dels för att ”con” ju passar väldigt bra ihop med ”com” och rimmar, men även för att ”swecon” är distinkt och när man hör det första gången lär man begrunda namnet ett tag eftersom det är så pass unikt ljudande. Nu menar jag bara ett byte av själva domännamnet, inte hemsidans titel som enligt mig bör förbli ”Sweden Confidential” som låter unikt, professionellt och är ett varumärke som börjat etsa sig in i folks minnen.

  • http://www.facebook.com/people/As-Assov/100001327518040 As Assov

   även jag gillar swecon.com. Kort och koncist…
   con kan stå för både confidential och conservative…

   • Tennet

    Håller med

 • GlobalNeger

  Nu har jag kryssat i eran undersökning, tack för en bra sida!

 • http://twitter.com/HansBulldin Hans Bulldin

  Mycket kommentarer om ordvalet
  judensau. Personligen tycker jag det är en fullträff.Att
  som en i forumet förknippa detta med Nazitiden och Hitler är att
  förenkla och vinkla. De första judensau påträffades i Frankrike
  för mer än 800 år sedan, alltså ca 750 år innan Hitler kom med i
  bilden. Det är rent nonsens att förknippa denna symbol som
  framställer juden som jag tycker juden borde framställas. Att
  associera svastikan med Hitlertiden är ett ännu grövre misstag,
  Svastikan och Suastikan kan dateras åtminstone 5000 år i tiden i
  Indien och 4000 år i Kina, även i vår egen kultur har vi använt
  denna lyckosamma symbol i flera tusen år.Den som vill på en
  nyanserat och klart sätt vill sätta sig in i judefrågan och sion
  vises protokoll som judarna går efter bör läsa t.ex. Johan
  Galtungs alster.Varför skall vi styras av en klick judar när
  vi ville göra sydafrikanerna fria som styrdes av en betydligt större
  minoritet vita? Den som anser att vårt land främst styrs av oss bör
  rösta på judensau. I israel vore det otänkbart att icke judar
  skulle få gifta sig med en jude, det är döds staff på detta
  där.Så, för att markera hemsidans avståndstagande från
  Sionismen som fått gehör i nästan alla media i väst så föreslår
  jag judensau.Vad jag vet gjordes INGA judensau under
  Hitlertiden.Jag arbetar på ABB, före detta ASEA, vi hade
  ett hakkors i loggan fram till 1933! Då hakkorset blev politiskt och
  JUST DÅ förknippades med Tyskland togs det bort.

  Juden har lurat de flesta i väst, men inte mig!

 • http://twitter.com/HansBulldin Hans Bulldin

  Dessutom är det på tiden att hedra dem som hedras bör!

  Juden Raol Wallenberg var en fjant och som sagt jude, men hjälten och affärsmannen som Wallenbergarna och Bonniers lät mörda ”Ivar Kreuger” finns det inga minnesmärken av. Han var på sin tid Europas största affärsman med sina 200 företag som judarna efter mordet och propagandan i DN kom över för en spotstyver, detta var hela Sveriges ryggrad och fortfarande är.

  Folke Bernadotte någon? Var finns minnesmärket över honom? Han blev mördad av mossad för att han ville medla i mellanöstern.

  Det är judar som ligger bakom dessa bestialiska dåd, börja nu inte säga att judarna inte förtjänat epitetet judensau.

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000102347491 Yair Geirshtein

   Judehatar-trams. Lägg ner sådan skit. Pinsamt.

 • Per Ström

  doldsanning.*, bakomkulisserna.*, hemliganyheter.*, doldagenda.*, doldasanningen.*, doldanyheter.*

  Jag personligen föredrar Dolda Nyheter = http://www.doldanyheter.se

 • 530729

  Vill passa på att tacka för en TOPPEN sajt! Haft många intressanta och upplysande timmar här. Hoppas ni blir en tidningssida så att inte många intressanta viktiga nyheter bara rullas ned och liksom försvinner som nu.
  Skulle väl även vara trevligt med ett mer svenskklingande namn, men SweCon låter ändå bra och börjar bli inarbetat antar jag.
  Fortsätt vara en blåslampa i häcken på etablissemanget och det politiskt korrupta media!  
  Lycka till i framtiden!

  västeråsaren

 • gubbenibyn

  Tidningssida. Med övriga nyheter i notisform. Så att vi slipper läsa den träskjournalistik som nu bjuds.
  Gärna ett mera ‘svenskt’ namn.

  • scarface_sweden

   Ni är varmt välkommen att börja skriva för Swecon så att vi alla slipper den träskojournalistik vi nu erbjuder…………………

 • http://www.facebook.com/people/Jonas-Lagnehamn/547820204 Jonas Lagnehamn

  Swecon finns ju redan och är ett stort företag med grävmaskiner mm

 • http://aspir.myopenid.com/ aspir

  sverigeexponerat.se

 • Monjo

  Domän: Klarsprak