Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Stor heroinliga sprängd i England – bossen styrde från cellen


STOR HEROINLIGA SPRÄNGD En enorm heroinkartell är sprängd i England där långa straff väntar. ”Operation Kestrel” började 2010, efter att polisen fick uppgifter och tips från allmänheten om muslimen Majid Khan.

Verksamhetens stora genombrott kom den 22 juli när polisen stoppade Asif Hussain i sin minibuss-taxi, som kan ses i klippet nedan, på Teesside när han förde ett kilo heroin tillbaka från Oldham. Hussain sågs kasta ut narkotikan i Stainsby Wood när han jagades av polis. Några dagar senare, den 26 juli såg polis en grupp arabiska män söka i samma område heroinet dumpades. Polisens detektiver tror att de letade efter eventuella droger som polisen inte hade upptäckt.

- Det är inte något som vi ser ofta, sade DI (Detective Inspector – Kriminalinspektör) Dave Mead . ”Vi tror att Khan beordrade dem att göra detta – och samtalslistor backar upp det.”

En muslimsk knarkkartell – som leddes av en mäktig ”Mr Big”, en ledare vid namn Imran Bashir som drev organisationen från fängelset i centrala Manchester – är nu bakom galler. Nio män väntar nu långa fängelsestraff för heroinkonspirationen. Polisoperationen ”Kestrel” var ett 19 månaders långt arbete, där mer än 25 poliser arbetade på att spräcka den sofistikerade drogkartellen. Siffror visar att polisstyrkan spenderade mer än 600 000 kronor på den hemliga utredningen under 2011/12.

Polisen krossade det organiserade knarkgänget och beslagtog tre kilo heroin, värt en bit över 3 miljoner kronor och ett kilo cannabis i Teesside.

Majid Khan, sammansvärjningens ”huvudman” i Middlesbrough, dömdes av en jury igår. Så gjordes även hans ”högra hand” Mohammed Akram, Khans ”Trusted lieutenant” Asif ”Chacha” Hussain, Qasir Rasaq och Bashirs kusin Asad Mahmood. Tre andra män – Khans ”Trusted lieutenant” Asif ”Chacha” Hussain, Qasir Rasaq och Bashirs kusin Asad Mahmood dömdes också går.

Khan och Akram dömdes också för att konspirera till att leverera klass B-drogen cannabis. En jury bestående av sex män och fyra kvinnor tog mindre än fem timmar på sig för att nå enhälliga domar.

Bossen Imran Bashir drev verksamheten från ”HM Prison Manchester” där han avtjänar ett 14 år långt fängelsestraff för att ha planerat att smuggla in stora mängder heroin till Storbritannien. Polisen tror att detta bara är en ”ögonblicksbild” av knarkhanteringen med potentiella vinster på tiotals miljoner kronor. De misstänkta greps i en gryningsräd i Teesside, Oldham och i Bedford under Operation Kestrel i januari 2012.

Hussain greps, som tidigare sagt, efter att ha slängt ut nästan ett kilo heroin under en polisjakt från sin minibuss-taxi på A19 den 22 juli förra året. Efter hans gripande, sade åklagaren, fick Akram och Rasaq högre ranking i gänget.

Ytterligare två kilo av klass A-drogen heroin fångades upp när de lämnade Teesside den 27 augusti, till följd av en utväxling i Rockingham Court, Acklam, Middlesbrough. Taxichaufför och budet Mohammed Nadeem hade fyra halv-kilos förpackningar med heroin i sin Peugeot 307 när han stoppades för ett defekt bromsljus(!). Och ett kilo cannabis beslagtogs i Middlesbrough den 19 oktober.

Kriminalinspektör Dave Mead sade om Imran Bashir: ”Till och med från hans fängelsecell kunde han förflytta kilovis med heroin över hela landet”. De män som dömdes igår av juryn fick höra av domaren Howard Crowson att de har att förvänta sig ”fängelsestraff med substans” som vid ett senare datum kommer att fastställas. Fem av de andra erkände tidigare att de gjort sig skyldiga till att konspirera till att leverera heroin.

England är inte riktigt som daltande Sverige där politiskt utsedda nämndemän ömkar för de kriminella invandrarna.

De nio senast misstänkta (Imran Bashir och Mohammed Nadeem sitter redan fängslade) är:

 • Terrance Agiadis, 24, of Glendale Road, Saltersgill, his “gopher”
 • Tobias Williamson, 20, of Coverdale, Hemlington
 • Majid “the fat man” Khan, 29, of Marton Road
 • Mohammed Akram, 25, of Windsor Road, Linthorpe
 • Qasir Rasaq, 26, of Normanby Road, all Middlesbrough
 • Asad Mahmood, 39, of Wheeldale, Oldham, were convicted by the jury of conspiracy to supply heroin yesterday afternoon
 • Asif Hussain, 29, formerly of Waterloo Road, all Middlesbrough
 • Imran Bashir, 35, of HM Prison Garth, Lancashire and boss
 • Majid Hussain, 37, of Hurst Grove, Bedford
 • Aliyah Bashir Khan, 32, an Islam convert born Michelle Berlotti, of Newton Street, Droylsden, Manchester, admitted money laundering – converting criminal property of £3 000. She is on bail while the others are remanded in custody
 • Mohammed Nadeem, 39, of Dunville Road, Bedford, is serving a four-year sentence after he admitted possessing heroin with intent to supply

Tre misstänkta friades från åtal:

 • Urfan Hussain, 30, of Marton Road, Middlesbrough
 • Palminder Chohan, 29, of The Elms, Kempston, Bedford, were cleared of the heroin conspiracy
 • Rafiq Ali, 35, of Asterley Drive, Acklam, Middlesbrough, was cleared of the cannabis plot. He was not charged with the heroin conspiracy

Through calls to his wife Aliyah Bashir Khan, he enjoyed “conference calls” with dealers, including “the fat man”, car wash proprietor Majid Khan. Majid Khan headed the Teesside operation and dealt with “bigger boys” in Bedford and Oldham, jurors were told. Both he and Mr Bashir were compared to The Godfather’s Vito Corleone in a six-week drugs trial at Teesside Crown Court.

A coded phone conversation between the top two men in the gang was used as vital evidence. The call, spoken in Urdu, was made by Imran Bashir – from prison – to Majid Khan. It was made the day after police recovered a kilo of heroin following a chase on the A19. Khan tells Bashir about the drugs bust – in coded language. A transcript of the conversation was handed to the Gazette.

Detective Inspector Dave Mead was able to crack the pairs’ code. Bashir calls his wife Aliyah who then put him through to Khan. When Aliyah uses the phrase ”pure numbers” she is referring to the fact that members of the gang have changed their numbers. DI Mead said: ”Khan in particular regularly changed his number after a drugs supply was made.”

”Chacha” is the nickname of Asif Hussain, who was involved in the police chase the day before the call. Masiar, means ”maternal cousin” and police believe its use refers to Asad Mahmood. Police say the use of ”girl” was code for heroin. DI Mead added: ”When they use the term ‘bounty hunters’ I can only think that he is referring to us -the police.

”At the end of the conversation when Bashir tells Khan ‘carry on doing what you are doing’ that was a way of telling Khan not to stop with the drugs supply, and to keep going with.”

Bashir: Phone fat boy for me please
Aliyah Bashir: Hang on babe, I’ve got pure numbers for them
Khan: Hello
Bashir: Hello, greetings
Khan: Greetings
Bashir: What’s happening?
Khan: Fuck all man, They got caught last night mate
Bashir: Who?
Khan: Chacha
Bashir: Who with?
Khan: They went to meet Masiar last night
Bashir: With that girl?
Khan: Yeah
Bashir: Were both the girls with him?
Khan: I think one and a half
Bashir: One
Khan: One and a half
Bashir: What?
Khan: I think so
Bashir: Leave it, then what?
Khan: Nothing yet
Bashir: Forget it
Khan: They are being held
Bashir: In your area?
Khan: Yeah
Khan: They were coming back
Bashir: Leave them mate, anything else?
Khan: Nothing else
Bashir: Everything is fine their family will hit them, their family will now know they have been going over there
Khan: Yeah
Bashir: Fucking hell, that’s what happened when you elope with girls.
Khan: Yeah
Bashir: People put bounty hunters on you don’t they? What do you think?
Bashir: Your name hasn’t been mentioned in the Nikkah has it, that you were involved?
Khan: I don’t know mate
Bashir: Fine, you carry on doing what you are doing
Khan: Fine

Läs hela den intressanta fyra sidor långa historien i gazettelive.co.uk

 • Emse1

  ”Imran Bashir som drev organisationen från fängelset…”

  Se till att han inte har någon som helst möjlighet till att styra vidare då?
  Alla telefonsamtal skall avlyssnas om han öht skall få använda telefon.
  Ev.  besök skall avlyssnas om han ens skall få ha sådana.
  Kontakt med övriga intagna skall endast ske under bevakning.
  ”billigast” är väl ändå att  isolera honom,lås dörren-släng nyckeln!
  Dödsstraff hade funkat fint det med.

 • ledsenfarmor

  Nu väntar jag bara på att den svenska polisen ska få tillstånd av Mulla Reindfeldt, att sätta dit de muslimska knarkkartellerna vi har här i Sverige.
  Men det kommer aldrig att hända.

 • YOTHI_TARZAN

  Otroligt fula fiskar
  Förr var jag motståndare till dödsstraff – men nu anser jag att  den här typen av fula fiskar ska avrättas med nackskott som man gör i föregångslandet KINA. Vanliga knarkare ska sättas i arbetsläger ….. annars kommer vårt samhälle att falla samman.

 • Kuckuu

  Vilken radda stiliga gentlemen.

 • Mariah_Magdalena

  Att han kan driva sin organisation från fängelset är bara ettt tecken på hur långt daltandet gått i västvärlden med de som sitter fängslade.
  De är kriminella! Dömda!

  Och därmed har de förverkat rätten till sådana saker som telefon och internet.
  Och de ska endast ha övervakade möten med de anhöriga.
  En fängelsevistelse ska inte vara en bekväm förlängd arm till den kriminella verksamheten man hade tidigare!

 • kokoo

  Har  sådana personer som orsakat död och lidande för hundratals människor rätt att själva få leva ?

 • Jonnatan

  inte nog med att dom är ARABER FULA ÄR DEM