Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Somalier med hela släkten i Sverige döms för våldtäktsförsök


KULTURBERIKNING Vid tretiden på natten 8 juli ser vittnen 20-årige Farhan Nur hålla fast en kvinna på marken på Röda Vägen, nära Högskolan i Borlänge. Hon rycker till för att resa sig, men han trycker tillbaka. De ser hur han försöker komma åt hennes kläder.

De ropar men han avbryter inte. Två män springer fram och sliter upp 20-årige Farhan Nur som drar upp sina byxor och rättar till sina kläder. Farhan Nur springer iväg, men grips snart av polis. Under rättegången berättade kvinnan att hon har en skör psykisk hälsa och svårt att sova.

Hon gick ut vid tretiden för att promenera och köpa kaffe. Hon mötte Farhan Nur som frågade om en cigarett. Vittnen har beskrivit att kvinnan sedan var frånvarande i blicken och verkade ha ”stängt av”. Farhan Nur förnekade brott.

Farhan Nur uppgav att han under kvällen druckit tio burkar folköl, kände sig ensam och ville in till stan. Han köpte mer öl. På väg hem träffade han några personer som kallade honom neger och till slut slog honom. En av dem hade kniv, berättade han.

När han såg kvinnan låtsades han känna henne. Han uppgav att de ramlat på marken. Men tingsrätten stödjer sig på vittnesuppgifter och finner mannen motbevisad. Han låg kvar för lång tid för att ha ramlat.

Att kläderna inte satt rätt bevisar också våldtäktsförsöket. Farhan Nur döms till ett års fängelse. Han ska betala 32 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Men tingsrätten säger nej till åklagarens krav om utvisning. Han har uppehållstillstånd sedan mer än fyra år och sin familj i Sverige, motiverar tingsrätten.

DD

Ur domen:
Farhan Abdi Nur har permanent uppehållstillstånd i Sverige sedan den 23 maj 2008. När åtal väcktes hade han alltså vistats i Sverige med permanent uppehållstillstånd sedan mer än fyra år. Därmed krävs synnerliga skäl för att utvisa honom (8 kap 12 § samma lag). Det är inte självklart att det föreligger sådana synnerliga skäl, särskilt inte som det framkommit att Farhan Abdi Nur inte har någon släkt kvar i Somalia utan har alla sina familjemedlemmar i Sverige. Till detta kommer att Migrationsverket bedömt att det föreligger verkställighetshinder enligt 12 kap 3 § utlänningslagen. Tingsrätten har inte anledning att göra någon annan bedömning än den som Migrationsverket gjort. På grund av det anförda finns inte förutsättningar för att utvisa Farhan Abdi Nur. Yrkandet om utvisning ska således ogillas.

Falu tingsrätt dömer:

 • Farhan Abdi Nur 1992-01-05 Plogstigen 12 i Borlänge, medborgare i Somalia, till fängelse i 1 år för försök till våldtäkt.
 • Mål nr B 2312-12

Hans Carlsson tillerkänns ersättning av allmänna medel med 34 776 kr. Anneli Torpmark tillerkänns ersättning av allmänna medel för arbete som målsägandebiträde med 16 622 kr.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  ” På väg hem träffade han några personer som kallade honom neger och till slut slog honom. En av dem hade kniv, berättade han.”Vilket skitsnack! Problemet är folket som sitter i rättssalarna antagligen är dumma nog köpa såna här sympati historier. Är ju politiker som av någon outgrundlig anledning sitter där.

  • Mariah_Magdalena

   Du har helt rätt.
   Brottslingar tar alltid till sådant skitprat för att gömma sej bakom.
   Som om något sådant skulle kunna ursäkta deras handling! 
   Carolin Stenvall t.ex, som blev skjuten på en parkeringsplats 2008 påstods också ha sagt något typ … djävla gubbe – som mannen tyckte var ursäkt nog att skjuta henne i ryggen medan hon kröp i sitt eget blod efter att han misshandlat henne.(Förmodligen för att hon inte ville släppa till…..)

   Och pedofilen Anders som körde runt i timmerbil våldtog och mördade en liten flicka han fick syn på komma cyklande på en öde väg - sa exakt samma sak -han gjorde det för han blev arg för att hon kallat honom djävla gubbe.

   Båda dessa mördare ljög mellan tänderna, men visar på ett mekanskt behov att skylla ifrån sej på offret, och tro att rätten ska förstå att efter en sådan allvarlig ”kränkning” har de ju faktiskt inget annat val.

 • Suecote

  Inte bara fri kost och logi på livstid i Sverige, också fri tillgång till svenska kvinnor när och var som helst. Inte undra på att lämmeltåget går norrut!

 • Oleg_Datsishin

  Undrar varföt man inte publicerar namn på politiska nämndemän som vägrar utvisa sådana typer. Bra att deras grannar vet vad då håller på med. Speciellt grannar som har döttrar…

  • http://www.facebook.com/people/Lennart-Johansson/1604932372 Lennart Johansson

   Bara att begära ut domen så får du alla uppgifter. =)

  • http://www.aktualia.wordpress.com/julia-caesar Cavatus

   Ja, SC bör börja publicera dessas namn så de kan få välbehövliga mejl och telefonsamtal som informerar dem om vad svenska folket – med fötterna i verkligheten – tycker om sakernas tillstånd.

   • scarface_sweden

    Hej! Tyvär är det inte alltid det står, som i denna dom är det som står följande:Överklagande senast 2012-08-30 ställs till Svea hovrätt På tingsrättens vägnar Ronny Eriksson Skiljaktig mening Nämndemannen Maj-Lis Norman är skiljaktig från domen enligt vad som framgår av följande yttrande. Jag bedömer inte att risken för fortsatt brottslighet är så påtaglig att det finns skäl att förordna om fortsatt häktning. Jag vill således i domen försätta Farhan Abdi Nur på fri fot. Överröstad i denna fråga är jag i övrigt ense med majoriteten.

    • Suecote

     Hoppas att Farhan Abdi Nur då hittar Maj-Lis Norman på Ratsit och åker hem till henne och ”tackar” ordenligt…

    • http://www.aktualia.wordpress.com/julia-caesar Cavatus

     Nähä, jag förstår. Men när det finns med bör dessa högförrädare avslöjas! De bör få sina fiskar varma. Eller hur??

     • Pantertanten

      Håller absolut med!!

  • scarface_sweden

   Hej! Tyvär är det inte alltid det står, som i denna dom är det som står följande:Överklagande senast 2012-08-30 ställs till Svea hovrätt På tingsrättens vägnar Ronny Eriksson Skiljaktig mening Nämndemannen Maj-Lis Norman är skiljaktig från domen enligt vad som framgår av följande yttrande. Jag bedömer inte att risken för fortsatt brottslighet är så påtaglig att det finns skäl att förordna om fortsatt häktning. Jag vill således i domen försätta Farhan Abdi Nur på fri fot. Överröstad i denna fråga är jag i övrigt ense med majoriteten.

   • Oleg_Datsishin

    Maj-Lis Norman – Nybbyggarpartiet Centern. Varför är jag inte förvånad?

 • kokoo

  Vi har troligt vis den mest inkompetenta regering i hela västvärden, import av tusentals idioter som bara ägnar sig åt brott och alla får stanna i landet VARFÖR, VARFÖR ??? Är det inte tid att göra en anmälan till EU ??? Vi har fått en regering som inte klarar av att styra landet.

 • kokoo

  Att utvisa kriminella idioter går inte från Sverige VARFÖR???

  • http://www.aktualia.wordpress.com/julia-caesar Cavatus

   FN-konventioner som därmed skyddar brottslingar mer än skötsamma invånare. De vi drar på oss kan vi inte bli av med på grund av detta.

   • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

    Vad är FN och EU mer än hinder och kostnader för länder igentligen? Vi borde gå ur skiten. Tänk vad det kostar skicka 500 politiker med första klass till lyx hotell i berlin året runt. Och betala pengar till EU som går till helt vansinniga projekt där nån politikers bror har ett bygg företag som hyrs in bygga nått helt galet…

   • 585961

    Ja ut ur FN så sparar vi ännu mer pengar , dom är bara ännu en  oduglig penningkrävande koloss

 • Dreadsfobi

  Utvisning direkt till Zoomalia!

 • http://www.aktualia.wordpress.com/julia-caesar Cavatus

  Så advokaten ska ha större arvode än vad kvinnan får i skadestånd? Detta är helt horribelt och ger felaktiga signaler till sådana här hjärncellsbefriade individer.

 • http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/ Torxen

  Hela släkten i Sverige. Ja inte ska vi splittra upp familjer så det är bara att utvisa de också. På det sättet skickar man samtidigt en signal till övriga våldsverkare att deras familjer får lida när de gör något som ska ge utvisning.

 • kokoo

  När inte polis och domstolar kan skipa rättvisa bland importerade kriminella så kommer med säkerhet att skapas medborgargarden som kan ta hand om skiten,då behövs inga kostnader för advokater.

  • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

   Det hoppas jag innerligt för det räcker nu. Dags för egna ”poliser” och egen rättvisa. Samhället har svikit oss och spelar på den nya adelns planhalva,alltid.

  • 585961

    och vi ska vara många så det kommer inte att kunna fastslås vem som gjorde vad och då kan ingen dömas enligt SVENSK LAG (för så brukar den ju fungera) lagvrängarna får skylla sig själva

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Svensk lag förhindrar utvisning ? Hur många svenskar har straffats trots svensk lag ? Många,ofta helt godtyckligt! Därför:statuera exempel och utvisa våldsmannen på livstid! Anser att han försuttit förtroendet att få stanna i landet ! 

 • nilsanders

  undrar vad den liderliga sällen från östra afrika kan förväntas tillföra vårat samhälle, som gör honom så oersättlig att han ej kan skickas till sitt hemland….

  • Oberst

   Pensionsräddning?

 • Fryke

  Jag håller med Torxens kommentar här nedan. Här är lite mer tillägg och tankar i ämnet.

  Problemet löses väl om hela familjen får följa med till hemlandet..
  Var ligger problemet i ett sådant beslut?
  Logiskt sett skulle hela släkten/familjen utvisas om EN inte uppför sig lagligt i landet.
  Jag lovar att det logiskt sett borde minska kriminell verksamhet med stor marginal.

  Att importera arbetslöshet och kriminalitet känns jävligt udda.
  NÄR och HUR ska man åtgärda detta? Känns som det är för sent att göra nåt då ”vår lag” inte tillåter detta.. *WOW??*
  Synd man inte kunde backa tiden till 1960, men ändå ta lärdom av det som komma skulle..

  Är det inte dags att visa vårt missnöje med denna politik på större allvar?

  Vi har omkostnader vi inte behöver:
  - Muslimrelaterade problem som INTE är VÅRT ansvar
  - Hedersvåld som ska utredas med mer kunskap = invandrare får dessa jobb.
  - Undantag för att tillgodose all jävla religion.
  - Kränkningar hit och dit – dock gäller inte att svenskar blir kränka. (tydligen är vi inte lika värda i regeringens ögon)
  - Skadestånd till slöjklädda kärringar som INTE är anpassningsbara = vill inte anpassa sig.
  - Advokater till kriminella invandrare/asylsökande och folk med PUT/TUT

  NÄR FÅR VI VÅRA RÄTTIGHETER? HAR VI HAFT NÅGRA SENASTE 30-40 ÅREN?
  Nej inte ska vi ha några rättigheter som svensk inte. Vi svenskar ska jobba för att betala dessa ledighetskommittéer som enbart är enorma utgifter för landet.

  Som arbetssökande är man dessutom väldigt lite värd på arbetsmarknaden kan jag tala om. När invandrare//nyanlända flyktingar får 75% av lönen betald av ArbetsFörmedlingen så undrar jag hur FAN ska man kunna konkurrera med det som svensk?
  Det spelar ingen roll vad man kan inom administration mm – man är INTE blatte och är inte bidragsberättigad till en arbetsgivare via ArbetsFörmedlingen. Men en nyanländ kan subventioneras på våra skattepengar för att få jobb… 75% av en lön = c:a 15000 kr/månad
  Så otroligt sjukt system så det är diskriminerande som svensk och ur ens egen synvinkel. Men kan jag anmäla? Ja eller hur.. DO skulle väl skratta ihjäl sig om jag gjorde det.
  Fast då blir väl en tjänst till ledig för en PUT/TUT-somalier eller något..

  VAR TOG MITT SVERIGE VÄGEN??

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1379089935 Göran Ohlsson

  Ja då vet dom vad som bör göras i Borlänge, nacka fanstyget

 • ledsenfarmor

  Får hon bara 32 000kr? Det är ren diskriminering

 • 585961

  Ut med hela muslimskitfamiljen innan det händer värre saker, såna kackelackor  vill vi inte försörja, dom har ju sina tältkärringar att kn-lla eller är dom hopsydda???? SD 2014

 • Gunnar Finkel

  En Somalisk våldtäcktsman?  Verkligen?  Tror det är första gången jag hört något så befängt…

  • svenska12

    Hahahaha   håller med dej  : ))

 • http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/ Torxen

  Här föreligger verkligen synnerliga skäl så man kan lugnt utvisa denna person. Jag är inte inhuman och vill ju inte splittra familjer så de får sålunda utvisas också så kan de i lugn och ro utan inblandning av svenska myndigheter straffa den som fick dem utvisade, nämligen den sopsäck som begick detta brott.

  Så skit i fängelse – Utvisa på livstid istället.

 • Moberg

  I Somalia blir man av med ena handen om man stjäl ett par solglasögon. Den som tar något lite dyrare blir av med en fot.

  Våldtäkt! DÅ stenas kvinnan. Så han skulle vara tämligen säker i hemlandet.