Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Vem gömde mitt Sverige?


INSÄNDARE Det är alltid lika glädjande att få ta del av andra människors tankar, i synnerhet då många håller inne med dem, trots att det borde vara tvärtom. Det är sådant som många svenskar känner och tänker idag men som ofta stannar i just – tankar. Det är värt att publicera sådant.

Häromdagen gick jag med tunga steg till busshållsplatsen för att åka till mina föräldrar i min gamla hemort. När jag satt i busskuren så började jag plötsligt att tänka på mitt vackra land, Sverige. Mitt emot busskuren och över vägarna så skymtar man öppna landskap. Vackert.

När jag har åkt en stund med bussen så slår det mig att alla andra på bussen pratar inte svenska, jag förstår inte ett ord av vad någon säger. Jag lutar mig mot fönsterrutan och drar en lätt suck. Vid nästa hållplats så kliver en svensk kvinna på bussen, hon sätter sig på sätet framför mig.
Efter en stund så drar mina tankar åt: ”undrar om hon tänker på samma sak som mig? Det är vi två som är de enda svenskarna här.”

Jag lutar mig återigen mot fönsterrutan och försöker att finna en positiv känsla, inte ens fint väder då solen lyser med sin frånvaro. Jag tittar ut mot alla affärer som bussen passerar, alla jag ser är utländska. Människorna som bussen passerar har inte ett enda svensk drag i sig.
Var är mina kamrater?

Då vi närmar att oss min gamla hemort så tänker jag på att den sista generationen som växte upp i ett tryggt samhälle, är den generation som idag föder upp nya barn till ett otryggt samhälle. Det är inte längre som det var förr. Man träffar på folk som bryter på en ”knagglig” svenska var och varannan dag. Gatuvåldet har ökat och jag behöver väl knappast  skriva upp alla de problem som vi har i Sverige idag.

Plötsligt så hoppar alla av bussen och på stiger nya ansikten, svenska. Det märks att jag är ”hemma”. Jag lutar mig tillbaka med ett leende , än har vi det som är vårt i mina gamla hemtrakter.

Än står folket enade och starka. Jag trycker på stopp-knappen, det är nu dags för mig att stiga av bussen.
Jag ställer mig vid glasdörren med ett ”fånigt flin”. Jag är hemma.

- K.E -

 • Jarnsida

  Det är så sant. När jag kom hem till Arlanda från Dublin för ett par år sedan chockades jag över hur över hur minst 50% av alla på flygplatsen var icke-svenskar. Visst, invandrare reser oftare än svenskar (till sina hemländer som de påstås fly ifrån), men Dublin var 100% europeiskt. Funderar nästan på att överge Sverige, ett land man snart känner sig främmande i. Stoppas inte den utom-europeiska invandringen fullkomligt inom 10-20 år vill jag inte veta vart detta kommer att leda.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Med dessa vittensmål bekräftas bara mina värsta farhågor. Sverige är redan ockuperat till 35-40% och det totala övertagandet närmar sig med stormsteg. Målet måste vara att komma över 50% innan september 2014.

   • bibo57

    Ja och sedan spelar det ingen roll vad man röstar på, vi kommer vara i minoritet.

    • Singoalla

     Det finns ganska många invandrare som är emot den galna svenska invandrarpolitik som sossar och liberaler har förbannat oss med, och då måste det ha gått alldeles för långt. Fast rotar man lite i det, handlar det oftast om att etablerade invandrare ser folk med annan etnisk bakgrund med samma ögon som vi, utan att fördenskull våga offentligen fördöma inflödet av afrikaner och araber. Hur kan någon på allvar hävda att vi har råd med det här? Igår utsattes hela min arbetsplats för indoktrineringsdag. Idag läser jag att Milić Martinović släppts. Sex miljoner kostade rättegången för två år sedan. Tre nya bilbränder i Malmö i natt.

     • bibo57

      Jo, visst har vi stöd av de ”gamla” arbetskraftsinvandrarna och framförallt deras barn, som inte uppskattar att hamna i samma kategori som somalier och muslimer. De har ju trots allt kämpat för att bli accepterade i vårt samhälle och gjort ”rätt” för sig, utan de förmåner dagens ”lyxinvandrare” åtnjuter. De kom dag 1 och var på jobbet dag 2. Fick själva fixa sina liv. Därtill alla adoptivbarn som också hamnar i samma ”hög” trots att de inte vet något annat än svensk kultur.
      Och nej, råd har vi inte. Det är ju därför det skärs i äldreomsorg, skolor, sjukvård m.m.
      Det är ju populärt att köra liknande teman som du beskriver på olika arbetsplatser och skolor och alla dessa är väl närmast till för att splittra oss svenskar, så vi inte står enade mot övermakten. Indoktrinering av barnen från förskolan till gymnasiet skapar ju t.ex konflikter inom familjen.

 • Fryke

  Visst är det märkligt att det blivit på detta vis i VÅRT EGET land??
  Jag brukar räkna svenskar och utlänningar när jag går till affären och det rör sig om få procent för svenskar medan blattar, mest somalier och araber, håller sig till 80-85% av de jag möter.
  Så på 20 personer jag ser så är runt 2-4 stycken svenskar.
  Mötte ett äldre par för någon vecka sedan och tanten sa så jag hörde när hon såg mig ”EN svensk alla fall”.. Anar att hon gjorde som jag och räknade.

  Häromdagen såg jag ett antal blattebarn (araber/muslimer) antar jag. Plötsligt slog det ner en sten bredvid mig och hunden jag gick ute med (jag var tillfälligt hundvakt). Vände blicken mot dessa jävla ungar som försvann fort som attans från platsen.
  Araber gillar ju inte hundar som vi läst om här inne på SweCon och jag fick då detta bekräftat. Blev så heligt förbannad och det enda jag ville ha var en t-shirt med texten ”Död åt Allah – Död åt Mohammed”. Detta skulle då var skrivet på arabiska givetvis.
  Logiskt är det än så länge yttrandefrihet i vårt land – men hur länge kommer den finnas kvar?

  • Kalle_Kringla

   Vaddå finnas kvar? Vi har väl ingen yttrandefrihet längre. Hade vi haft det, hade det knappast funnits internettidningar som SweCon. Skaffa en sådan T-shirt som du beskrev, och testa yttrandefriheten och se om du ens lever till kvällen.

 • ledsenfarmor

  Tack o lov så bor jag i ett område som är fullt med etniska svenskar. Har tyvärr sett att det börjar flytta in afrikaner o zigenare. Det gillar jag INTE.
  Inte så många än, men släpper man djävulen över bron, osv…..

  • RobertSt2

   Då har du ännu chansen att flytta innan det är försent! Var på Lidl i Fagersta. Inte en svensk så långt ögat kunde nå, jo en: kassörskan! Och alla tjattrade på sina hemspråk. Är detta i Sverige tänkte jag?

   • ledsenfarmor

    Ja, jag har redan börjat se mig om efter ny bostad.

   • VIKINGKRAFT

    Lidl i Fagersta är som att komma till Afrika…

    Tror att alla Lidl affärer är nybyggarnas nya marknad…

    Och man ska absolut inte har bråttom när man handlar där..

    Tiden det tar innan dom lyckas vända kortet rätt för att betala

    kan göra att mjölken man har handla har börjat surnat…

    Men så ser det ut snart överallt i Sverige …

    • http://avpixlat.info Realisten70

     En anledning att jag bojkottar just Lidl.
     Allt för mycket skit i dom butikerna.

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Härligt med nostalgi,att minnas sin uppväxt på 50-talet,befriad från dagens invasion av svartmuskiga,hotfulla och aggressiva typer och deras vandrande tältlika klädbylten som deras ”kvinnor” utgör ! En underbar tid som mina barn och barnbarn aldrig kommer att få uppleva! SKÄMS ALLA SVEKFULLA POLITIKER !  SD 2014 !

 • Suecote

  Önskar att jag kunde uppleva samma känsla att komma ”hem”. Göteborg, staden jag växte upp i, känns mer och mer som Bagdad. Det går helt enkelt inte att återskapa den stad som fanns fram till 80-talet längre, hur hårt jag än blundar… Jag ska till Gbg om ett par veckor för att hälsa på familjen, jag skulle helst vilja beväpna mig inför denna resan.

  • Katta Okänd

   Tråkigt att man ska känna så. Förhoppningsvis kanske folket vaknar snart.

 • mrsmarlowe

  Känner igen mig. Jag bor endast en kilometer från en multikulturell stadsdel med bilbränder och skottlossningar. Där jag bor är det mycket lugnare eftersom det finns få hyreslägenheter, man är tvungen att köpa sin bostadsrätt eller villa. Här finns ganska mycket invandrare men de flesta jobbar och nästan ingen har sjal. Tyvärr blir det fler hela tiden.

  Jag minns när jag var liten på 80-talet och den frihet man hade. Den enda faran var så kallade fula gubbar, och dom var väldigt sällsynta.
  Nu har jag egna barn. Och det är hemskt att säga det – men jag ångrar att jag skaffade barn. Men jag älskar dom så mycket och vill inte att dom ska bli rånade när dom är på badet, misshandlade på stan eller våldtagna på väg hem från bussen. Och kommer Sverige vara muslimskt när jag får barnbarn?

  Hade jag inte haft barn så hade jag flytt landet direkt. Tänk att bara kunna gå ut på en promenad utan att vara rädd…

  • http://avpixlat.info Realisten70

   Samma situation här med barn i varierande åldrar.
   Men gud nåde och jag menar gud nåde den som lägger en hand på mina barn oavsett vad det gäller för folkslag.

   Jag hugger direkt och nästa inlägg jag gör här i så fall från fängelsedatorn.

   Än så länge bor man avskilt på landet och dom invandrare som bor här jobbar och har valt att bli en del av oss andra. Inga spökplumpar synliga.

   Däremot ska det tillkomma lite somalier till staden 1 mil härifrån.
   Blir väl en tidsfråga innan eländet startar där också.

   • mrsmarlowe

    Jag hade heller inte tvekat en sekund för att ge tillbaks om något hände mina barn eller mig själv. Jag skulle ändå ha det bättre i fängelset där jag slapp oroa mig för att ha tillräckligt med pengar till mat.
    Funderar ofta på att flytta ut på landet men nu mera så åker det ju runt våldsamma polacker som dödar och gör inbrott…

  • Pantarei59

   Stackars dig, lider med dig. Bor i samma typ av område sedan -89 och har aldrig haft ett enda problem med de olika kulturer som bor här. Måste bara ha haft en otrolig tur alltså, otrolig tur.

 • YOTHI_TARZAN

  Här hemma i byn har vi Lilla Torget med fyllebänkarna där sitter det svensk finska fyllegänget och skriker och gapar. För varje år utökas fyllegänget och fylltanterna blir bara fler i byn.
  Om 20 år hur kommer det då att se ut i Sverige – kommer fyllona att råna muslimerna för att få pengar till sprit ????
  Jag tror att inom 10 år så ser Sverige ut som Grekland idag

 • Kuckuu

  Det var lätt att känna igen sig i K.E.:s berättelse fram till sista stycket. Då har han tydligen  somnat och drömt sig tillbaka till ett svunnet årtionde. 
  En tid sedan stod jag på perrongen i Stockholms tunnelbana en sen kväll och blev varse att alla de hundratals personer som står där med mig är mörkhåriga invandrarmän. Inte ett blont huvud syntes så långt ögat når, och inte en kvinna. Detta har hittills aldrig hänt tidigare och upplevelsen var faktiskt både absurd och skräckinjagande. Hur kommer det att se ut om 10 år?

  • Katta Okänd

   Nej det finns minsann ett par ställen i Sverige där vi sluppit att få en invasion av icke-svenskar. 

   Och ”han” är fel. Hon är det om jag får be.

 • http://profile.yahoo.com/2B46VHB22JZHNDXFNVJGKLKFHY Lars

  Ahhh, fick precis samma känsla när jag i somras besökte byn jag en gång växte upp i. Varje gång jag åker dit brukar jag tänka: nu ska jag åka till Sverige!
  Där i det lilla samhället drivs pizzerian och frisersalongerna (och allt annat) av etniska svenskar och mångkultur är något man läser i tidningarna om. Skolavslutning i kyrkan är en ickefråga och de få utlänningar som finns där är av tyskt eller holländskt ursprung. Kanske kan de svenska småorterna få ett uppsving genom att erbjuda ett samhälle helt fritt från det multikulturella oket?

 • Pantarei59

  Kom oxå till min gamla hemstad. Kände inte heller igen någon. Berodde iofs på att jag inte varit där på länge så att alla jag mötte var unga och okända. Tyckte oxå det var lite trist. Kom sedan på att tiden står inte stilla! Inte ens i Sverige. De jag mötte var kritvita och pratade svenska, men inte om samma saker jag pratade om för 30 år sen. Det handlar kanske inte om vad de pratar för språk och utan att allt utvecklas åt något håll och att de som bor där nu känner sig hemma medan vi är ”hemma” någon annanstans. Vi äger inte vårt förflutna i all framtid. Men vi är helt överens om känslan av att ha missat något