Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Nya ”svenskar” lär sig fälla träd i Gustav Vasas skogar


UPPDATERAD – PROPAGANDA-VIDEO SKOGSARBETE I Aftonbladets ledare idag öser Ingvar Persson galla över att statsministern pratade om etniskt födda svenskar mitt i livet, och att integrationsministern vill tvinga människor (läs invandrare, för svenskar har ju tvingats länge, red anm) att flytta. Arbetslöshet, diskriminering och segregation är på riktigt. Men det finns också ­exempel där mötet mellan det nya och gamla Sverige gör båda rikare, skriver han.

Ledarskribenten Ingvar Persson skriver att han har rest runt och träffat några av de människor som finns ”just där” – i mötet mellan det nya och det gamla. ”…de människor som finns just där…” är väl vad man gör det till, de finna ju överallt, men vill man vurma och vinkla något som Persson nu vill, så väljer man ”just där” precis där det passar sin egna agenda – hur svårt är det att begripa.

Persson har tagit med oss ut i skogen nu, närmare bestämt i skogen utanför den gamla skogsbruksskolan i Rankhyttan. Persson skriver lite fakta om Gustaf Vasa, eftersom han befinner sig där vår gamla konung tros ha gömt sig undan danska knektar under sin jakt på dalkarlarnas stöd. På den tiden ansågs Gustaf Vasas äventyr uppbyggliga.

”Utbildningen”, skriver Persson, ”till en traditionell svensk basnäring i en sommarfager svensk skog. Klassisk arbetsmarknadspolitik, helt ­enkelt. Det är egentligen bara en sak som sticker av. Abdirahman är – precis som de flesta andra på kursen – född i Somalia. I Borlänge, liksom i landet i övrigt är det en grupp som har svårt på arbetsmarknaden. Abdirahman ska fälla träd. Efter utbildningen väntar arbete för Lantmäteriet.

Området kring Dala Floda ska omarronderas och det behöver huggas nya ­rågångar. Projektet är ett samarbete mellan Skogsstyrelsen, kommunen i Borlänge, Lantmäteriet och Arbetsförmedlingen. Ett lokalt initiativ för att lösa lokala problem och ta tillvara lokala resurser.”

Persson vill nu gärna slå på stora trumman om hur farligt och svårt detta arbete är – givetvis när det handlar om somalier som ska utföra detta. Har Persson gjort någon ledarartikel om svenskar som är rökdykare eller andra farliga jobb? Nix.

Vidare skriver då Persson:

”Skogsarbete är farligt. Den som ska ­arbeta med att fälla träd eller röja i skogen måste veta vad han eller hon gör. Det gäller att känna sin utrustning, men också träden och skogen.

– I dag måste du ha utbildning för att få röja. Bolagen har de kraven, säger Leif ­Södervall.

Också i år ska han fungera som arbetsledare när utbildningen är avklarad. Hassan är en annan som varit med förut. Han deltog utbildningen 2010, och är nu som något av en hjälpinstruktör. I Somalia var han bonde.

– Man sover gott när man får arbeta med kroppen. Och så får man ju gratis gym, skämtar Hassan.

I år har dessutom fem personer som gått igenom utbildningen fått arbete hos en privat entreprenör. Det skulle kunna vara ett genombrott. Den som ska klara jobbet måste verkligen vilja, och orka. Språket är däremot inget absolut krav. Det kommer, när man får arbeta tillsammans med andra som talar svenska.”

Persson nämner ingen statistik. Hur många somalier går arbetslösa i Borlänge. Hur många av dem som kan språket. Hur många går på bidrag. Hur många har ansökt detta skogsjobb. Hur många har hoppat av. Hur många har inte klarat det. Hur många vill inte jobba. Osv osv. Något att jämföra med, Herr Persson.

Denna är ledare är ännu en artikel som ska hjärntvätta och indoktrinera svennarna – bara för att det gäller somalier. Inte har Persson skrivit en ledare om kineserna som jobbar dygnet runt på sina kinakrogar. Eller hur få kineser som går på bidrag och kräver, eller anspelar på sin religion för de ska ha förtur dit och extra hit.

SVT Propaganda: Svenskar är lata men somalier vill ha jobb till varje pris

AB

 • Migripedia

  Dessa somalier får garanterat ”instegsjobb” och företaget får gratis arbetskraft”

  ”jobb svenskar inte vill ha” enligt AF i inslag på SVT AGENDA

  80% av flyktingarna går direkt på soc och 50% är analfabeter, det nämner inte Persson i hans ”världsbild”

  • Northman1

    Jobb Svenskar inte får på grund av den där gratis arbetskraften du pratar om!

   • Migripedia

     http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Stod-och-service/Fa-extra-stod/Ny-i-Sverige/Instegsjobb.html

    • micklaren

     För varje jobb man ger bort på detta sättet, så går en fullt frisk arbetssökande utan.
     Detta är inget annat än en förtäckt lönedumpning i kombination med ett apartheidförfarande som utesluter svenskar och lindar in det i rena lögner
     Man har i vanlig ordning tidigare svamlat om att svenskarna inte vill ha dessa jobb.
     Varenda sån här händelse noterar vi så att den aldrig glöms.

     • Migripedia

      Och svenskar måste  vara arbetslösa i 12 månader för nystartsjobb

       Somalierna jobbar troligtvist mot socialbidrag, därav lönedumpningen, sen höjer dom andra bidrag vid sidan om så det ska vara ”lönsamt”

      Men arbetsgivaren blir alltså betald ersättning

      Lika sjukt utnyttjande som hos unga och nystartsjobb, utnyttja 6 månader, sedan kicka

     • Northman1

      Varför låta rasfrämlingar jobba när de ändå bara är här tillfälligt under krig. Sätt de flyktingar vi har i baracker tills det är fred och sluta att ta in brun invandring. Kriminella ut först sedan sist in först ut.

      Den som inte har märkt det redan så håller regeringen på att byta ut det vita inhemska folket emot något mörkare.

      Folkmord:

      ”Vilka gärningar som helst begångna med uppsåt att förgöra helt eller delvis en nationell, etnisk, raslig eller religiös grupp, såsom: avsiktligt skapa levnadsförhållanden för gruppen som förmodas åstadkomma dess fysiska utrotning i sin helhet eller i delar.”

 • O_Rolig

  Problemet är att många svenska PK-ungdomar inte vill ta jobb inom yrken där det verkligen behövs. Som skogsarbetare. Det finns ett enormt eftersatt röjningsbehov i svenska ungskogar, något som hämmar tillväxten och är rent resursslöseri med skogsråvara. Vore jag ung och fullt frisk i leder och muskler så skulle jag lätt ta ett hederligt arbete av denna typ om jag var arbetslös!

  • Bernadette Ash

   Problemet är att det finns massor av svenska ungdomar som är så trötta på att bära ”lathets”-stämpeln att de flyttar härifrån.

 • kirre

  Ett av Sveriges många charlatan projekt som man bara kan skratta åt. Somaliern kommer aldrig att bli så effektiv så att han blir lönsam. Modernt skogsbruk går inte till så här längre.  När jag ser bilden så tror jag mig förflyttad till 50-talet. Idag används skogsmaskiner som kapar, grenar av och barkar träden. Lite slyröjning kan kanske tillfälligt ge en viss sysselsättning. Det här leder bara till 6 månaders utbildning och sen blir det A-kassa och soc. Jag har sett sånt här tidigare och då har det varit pursvenskar inblandade som snurrat runt i socialförsäkringssystemet ett antal år, A-kassa, Soc och långtidssjukskrivning. Till sist tröttnar myndigheterna och då blir det förtidspension.  

 • Oberst

  Ja, låt berikarna hugga timmer!

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Men det gör dom ju redan! (Frun)timmer alltså…

   • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

    Touché

    • http://avpixlat.info/ Morningstar

     Säger mannen med den skarpa värjan. :) Hehe

 • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

  Somalier och arbete är lika oförenligt som olja och vatten. Lutheransk arbetsmoral existerar inte i dessa IQ-68 hamiters värld. Tom araber och negrer hatar dessa fullständigt odugliga ”afrikas zigenare”.

  • Kalle_Kringla

   Det kommer så klart inte att funka. Det är helt enkelt onaturligt med negrer i de svenska skogarna. Det är onaturligt med så många negrer i Sverige. Och Europa.

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Undrar om Kung Gösta visste vad en neger var? Vad hade han så fall tyckt om dem och deras traditioner? Deras khat-idisslande dagarna i ända? ”Hvad eer thet för skiijt? Drick miöd istället, blåman!! Via tolk: ”Eders majestiet, han sägier att han icke får dricke miöd för sin gud, som han kallar allah!”

  • Oxis

   Det lär finnas ”en blåman” omnämnd i någon tänkebok eller något registratur från Gustav Wasas tid. Men de var ytterst sällsynta och sågs väl närmast som exotiska djur.

 • svuch_1

  Nu är det en entreprenör som anställer en hel bunt av dom som sedan kan pressa ner priserna på anbuden pga de bidrag han får för att anställa somalierna som i sin tur gör att en annan blir utan jobb…

 • Saxtorparen

  Förlåt min enfald men jag trodde att man hade automatiserat skogsdriften numera så att det ej behövs så många skogshuggare men jag kan ha fel.

  • svuch_1

    Manuel avverkning sker fortfarande på känsliga marker (Mestadels i södra sverige), där det krävs riktad fällning, där skogsmaskiner helt enkelt inte kommer fram eller som nämns i artikeln när man ska hugga upp nya rågångar. Men ja tycker nog att de redan borde finnas tillräckligt med utbildat folk.

 • Oberst

  Kan någon förklara för mig varför regeringen envisas med att pumpa in somalier i Sverige? Det blir ju bara problem.

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  När den förste somaliern så har fått ett träd i skallen kommer den här Persson på Aftonlögnen att anklaga skogsindustrin för strukturell rasism och skogsbolags-vd´n får en fatwa på sig. Befatta er med PK-media och araber och ni kommer att ångra det.

 • http://pulse.yahoo.com/_JK3AQIJCIQCKWR24KVBBKKISVE Nils

  I området kring Dala Foda är det 2 av 30 somalier som ansågs vara bra och fått fortsatt anställning.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Inte ens Meat Loaf hade tyckt det var bra.

 • Dreadsfobi

  Ni vet väll att Zoomalierna är framtidens pensionsräddare….or not

 • BirgittaSvenne

  Intressant, så för att fälla träd i Sverige måste somalier komma hit. Många kan inte ens läsa och svenska ungdomar skalar bananer i Norge. Det här landet är sinnessjukt !

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Glöm inte att vi snart kommer vara 40 miljoner svenskar i en enda big fucking family!

   • ledsenfarmor

    Glömmer inte. Och det är fucking.

 • svartamalin

  Fytusan för propaganda och bluff-Sverige:(!

 • Bajen666

  Motorsågar,sågbyxor och div. utrustning som en skogshuggare måste ha…här talar vi om 10 000-15 000 för att klä upp en Somalier som säkerligen tar med sig utrusningen när han går hem, blir nog bra det här.

  Och hur ska dom göra under Ramadan, det blir två semesterperioder för dessa herrar, för jobbar du i skogen..så måste du dricka och äta..så är det bara…!!!

  SD 2014.

 • 530729

  Om alla nysvenskar hugger ner varsitt träd, finns det väl snart ingen skog kvar i Sverige.

  västeråsaren

 • Oxis

  Den här typen av ”glädje-artiklar” har förekommit i tidningarna så länge jag kan minnas. Allt är så bra, så bra och alla kommer överens, så överens, och framtiden ser så ljus ut, och alla integreras så, och alla trivs och det går så bra att arbeta  och det nya och det gamla Sverige möts….. Jag har så länge jag läst sådana och de förekom redan på 60-talet, mått illa över det journalistiska anslaget och sättet att presentera det hela.
  Rena rama lögnfabriken.
  Inte heller skriver Persson om att det fanns kurser också förr i tiden för dem som skulle hugga i skogen och att skogsarbete var minst lika farligt då som nu. Jag minns den tiden då grannen arbetade i skogen, inte hade motorsåg. All ”motorisering” bestod av två ardennerhästar och som hjälpreda hade han sonen (efter det att sonen konfirmerats).
  Men som insats förstår vi att deras och alla andras insats i skogen före somaliernas intåg bara var som det skulle och inte behövde någon hjältegloria.
  På något sätt måste vi ju lära oss förstå hur innerligt eftertraktade och dugliga dessa ökennomader är.

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

  Vad som inte framkommer är hur mycket Arbetsgivaren får i bidrag för att ha dessa somalier i sin arbetsgrupp….

  Det må hända att Arbetsförmedlingen lyckats trolla bort låt säga fem pers i den somaliska kött-tsunamin i detta lilla fantastiska trick med illusioner…. men det slutar hela tiden med att i slutändan är det vi skattebetalare som står för notan.