Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Muslimsk undersköterskas klädsel anmäld till socialstyrelsen


ANMÄLAN TILL SOCIALSTYRELSEN Muslimsk sköterskas klädsel anmäld till socialstyrelsen. På bilden nedan som anmälaren Oscar hittade i Sydsvenskan ser vi en muslimsk kvinna som är väl inpackad i slöja och huvuddukar, och som emot reglementet bär för långa ärmar i sin yrkesklädsel som undersköterska på ortopediska kliniken.

I tidningens artikel lördagen den 21 juli 2012 berättar Sydsvenskan om den muslimska undersköterskan Mona Ali, 39 år, som arbetar mellan klockan 06.45–16.00 som undersköterska på ortopediska kliniken vid Skånes universitetssjukhus på SUS, under den muslimska fastan ramadan. ”När jag jobbar hinner jag förresten knappt tänka på hunger och törst”. Mona Ali arbetar. Läs hela anmälan nedan från Oscar till Socialstyrelsen.

Socialstyrelsen har i augusti 2012 registrerat ärendet under diarienummer 41033/2012 med rubriken:
Anmälan om fel i vården olämplig klädsel hos sjukvårdspersonal

Anmälan innehåller inga känsliga personuppgifter och kan efter sekretessprövning sannolikt lämnas ut till vem som helst. Tidningen Dagens Medicin har börjat undersöka ärendet som ännu inte fått någon handläggare.

”Socialstyrelsen
Tillsynsenhet syd
Box 4106
203 12 MALMÖ

Ang. arbetsdräkt i patientnära verksamhet

För den åtgärd som därav må föranledas ang. ifrågasatt olaglig arbetsdräkt i patientnära verksamhet anmäles härmed ansvariga på Skånes universitetssjukhus (Sus) enligt följande.

I ett reportage i Sydsvenskan den 21 juli 2012, sidorna A8-9, finns en bild på undersköterskan M.A., under arbete på en av avdelning på Sus. Av bilden att döma synes undersköterskan inte vara reglementsenligt klädd då hon inte bär kortärmad arbetsdräkt. Bilaga 1.

Det kan noteras att Socialstyrelsen i yttrande till DO den 20 september 2006, dnr 33-04772/2006, bl.a. anförde att Socialstyrelsen ”inte känner till någon verksamhet eller något sjukvårdsområde där, för personal i patientnära arbete, långärmad arbetsdräkt rekommenderas som ett alternativ till arbetsdräkt med kort ärm”.

I ett tilläggsyttrande i samma ärende den 12 december 2006 framhöll Socialstyrelsen ”att arbetsdräkt med lång ärm i patientnära arbete är ett påtagligt hot mot patienternas säkerhet och därmed strider mot hälso- och sjukvårdslagens krav på att vården ska vara av god kvalitet med en god hygienisk standard. Någon möjlighet för vårdgivare att tillgodose enskilda anställdas önskemål om att bära långärmad klädsel vid patientnära arbete finns därmed inte”.

Det är ägnat att förvåna att ett av Sveriges namnkunnigaste universitetssjukhus inte tycks upprätthålla kravet på rätt arbetsklädsel i patientnära verksamhet. Den nu aktuella arbetsdräkten förefaller mera vara inspirerad av Sura 24:31 än av exempelvis bestämmelserna i SOSFS 2005:12.

I artikel 9 i den Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna stadgas om religionsfriheten. Enligt utslag från den Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna torde bärande av den nu aktuella arbetsdräkten inte kunna inrymmas under vare sig, vad domstolen benämner, forum internum eller forum externum utan faller under artikelns tredje led, och därmed inte omfattas av skyddet.

Malmö den 30 juli 2012.

Högaktningsfullt

Oscar Svensson”

muslimskafriskolan, SDS

 • Suecote

  Heja Oscar Svensson!!!

 • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

  Den nya adeln kräver särbehandling. Den nya adeln bara tar och tar och ger ingenting tillbaka..jo en sak får vi ju faktiskt,betydligt mycket mer bakterier än vi haft i modern tid inom landets gränser.

  • Pantertanten

   Snart kommer dom väl i svarta sopsäckar på sig.

 • Pantertanten

  Fantastiskt bra gjort Oscar Svensson!!

 • http://www.facebook.com/Skyddat Calle Slåtteby

  Passar bra i ”potatisåkern” Som Fågelskrämma!

 • HOTorpeden

  Dröjer inte länge förrän muslimerna får dispens från regeln.

 • kokoo

  Inse att det bara är början på muslimernas intrång i område efter område. Politiker sätt STOPP på helv…. som nu sprider sig i vårt land.

 • nitohu

  Det mest skrämmande här är väl ändå att man tillåts jobba med människor inom sjukvården samtidigt som man är ofokuserad och underpresterar p.g.a dagsfastan och nattfrosseriet.Muslimer och Ramadan är en säkerhetsrisk som nån borde sätta focus på.Här är det faktiskt människors liv som står på spel.Och det gäller garanterat inte bara inom sjukvården.

  • surkart

   Tänk på Hassan som kör buss! En sådan dåsig förare vill inte jag åka med.

 • mnilsson99

  Tänk vad äckligt det är under alla huvuddukarna också, alla bakterier som frodas i värmen bakom öronen, halsen och nacken, det är bara operationspersonal som får ha huvudduk under operation och då är de steriliserade på sjukhuset. Örk för dessa svin.

  • NE_Mannen

   Det bästa vore att sterilisera dessa figurer både på insidan och utsidan…

 • mnilsson99

  Förresten det ska bli roligt att se vad DO kan göra åt saken, undrar om inte Oscar Svensson blir anmäld för diskrimineringsbrott iom att han anmäler en hucklekärring, de är oantastbara och då rycker oftast DO in. Glöm inte hårfrisörskan Vicky som fick punga ut med 27 000 hur mycket kostar det att anmäla denna kärringen tro?

 • loofon

  Heder åt Oscar Svensson!

  De blir mycket intressant att följa fortsättningen av detta ärende.

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

   Kommer att avslås med hänvisning till religionsfriheten…

 • kalle008

  I arabländer ska kvinnan självklart få bära kläder som ökar smittrisken. Men inte inom civilisationens gränser.

 • surkart

  Sen kan man också fråga sig hur dessa mussar funkar under ramadan, dåligt med blodsocker och lite allmänt dåsiga. Är det förenat med patientsäkerhet om en sådan ska ta prover ock liknande och är lite smuålullig på lågt blodsocker?

 • Oxis

  Det där paketet skulle inte jag vilja bli skött av. Inte av en muhammedan överhuvudtaget. De får inte ta på mig och jag pratar inte med dem. Men bortsett från att ärmarna verkar lite långa så är hela huvudpaketet och alla andra kläder på kroppen i olika lager en verklig smittohärd. Och damen arbetar på ortopeden? Där sår är vanliga, och infektioner skall undvikas. Tralala!

 • Orregyllensnorre

  Bravo ! Mer kurage ! Mer sunt förnuft !

 • Oberst

  De får självfallet ta sedan dit de kommer! Och om galoscherna inte passar – UUUUUUUT!

 • per22

  Det råder som bekant, religionsfrihet i detta land.
  Religionsfrihet för mig innebär att jag vill slippa se dessa slöjbeklädda representanter för hatets ideologi, vart jag än vänder blicken.

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Fy fan vad äckligt! Tänk på alla loppor och löss som trivs i dessa lager på lager med svettiga tyger! Och alla bakterier,virus och annan skit som samlas där! Kommer definitivt att vägra dessa trashankar att komma i närheten av mig,vid nästa sjukhusbesök.Det måste bli stopp för dessa krav”maskiner” att med DO:s hjälp tilltvinga sig rätten att bryta mot svenska lagar och bestämmelser. ”Passar inte galoscherna” SÅ ÅK HEM !!

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  gooo home

 • Globalneger

  Vart tog det sunda förnuftet vägen ???

  Vill någon hjälpa mig leta?

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Nästan benägen att säga att det flög iväg med stormen Gudrun för några år sedan. Men tyvärr skedde det nog en aningen tidigare än så.  Så vi skyller väl på yrvädret Olof istället.

 • HA2010

  Vi ska nog inte bara förkasta denna kvinna utan också se på orsaken bakom.Varför blev denna kvinna anställd överhuvudtaget? Vem är ansvarig? Skulle gissa på personalchef och andra som jobbar med nyanställningar.Det är dessa individer som borde ha en stor kick i ar**et liksom alla dessa pk-politiker som är ansvariga för hur Sverige har blivit under senare decennier!

 • louislegrand

  Det är väl utmärkt att människan arbetar och inte sitter hemma på bidrag och glor på satellittv?!  Det kan inte vara fel på allt eller hur? Naturligtvis skall reglementet följas.. av samtliga i sjukvården.