Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Kvinnomördare snyftar i Aftonbladet


KVINNOMORD En tid innan 52-åriga Ingela Hedh mördades på Friisgatan i Malmö kontaktade hon myndigheterna. Socialen hjälpte henne att få en egen lägenhet. Alla hjälpte henne, ingen hjälpte mig, anser hennes sambo, 59-årige Mehmet Ahmet, som efter mordet flydde till Tyskland.

Paret hade levt tillsammans i närmre 20 år. Det var periodvis ett stormigt förhållande och grannarna på Friisgatan i Malmö klagade ofta på oväsen från deras lägenhet. Det gick så långt att hyresvärden ville vräka familjen och efter en förhandling i hyresnämnden förlikades man och beslutade att de skulle flytta senaste den siste augusti.

Men redan innan dess hade 52-åriga Ingela Hedh fått hjälp av de sociala myndigheterna att ordna en egen lägenhet dit hon flyttade. Den 30 juli hade de bestämt att träffas i den gemensamma lägenheten.

Hon skulle komma vid tiotiden men kom inte förrän vid halv tolv, berättade 59-årige Mehmet Ahmet när han senare häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Hon sa att hon betalt räkningar och blivit försenad.

Jag hade rökt i lägenheten men öppnat alla fönster för att vädra eftersom hon är allergisk mot rök. Enligt honom hade kvinnan bott i en annan lägenhet i nästan två månader, men de hade haft regelbunden kontakt.

Hon sa att hon kunde ordna våra problem, men det trodde inte jag. Hon sa också att hon kunde anmäla mig för hot och att jag skulle få fem, sex år i fängelse. Jag visste inte om jag kunde lita på henne.

När kvinnan kom till lägenheten blev det därför bråk. Enligt åklagare Fredrik Jönsson var Mehmet Ahmet redan då irriterad eftersom kvinnan var försenad. Vi slogs, medgav mannen vid häktningen. Och jag blev ännu argare.

Åklagaren menar att Mehmet Ahmet höll för Ingela Hedhs mun för att hon skulle vara tyst. När inte det var tillräckligt stack han en kniv i henne. Med tanke på hur många stick han tillfogade henne borde det varit uppenbart för honom att hon var död eller höll på att dö.

Då hade redan grannar ring efter polisen. Mehmet Ahmet lämnade huset nästan samtidigt som de första patrullerna kom fram. De hittade Ingela Hedh döende och innan ambulansen kommit hade hon avlidit.

Mehmet Ahmet efterlystes internationellt men på natten den 2 augusti kom han själv till polisen och anmälde sig. Han erkände att han dödat Ingela Hedh och berättade att han efteråt flytt till Tyskland där han också har en syster.

I samband med häktningen beslutade tingsrätten att Mehmet Ahmet ska genomgå en mindre psykundersökning. Samtidigt fortsätter nu den tekniska utredningen.

AB

Relaterat:
Man anhållen i sin frånvaro för kvinnomordet i Malmö

Kvinna avliden efter ett lägenhetsbråk i Malmö

Den häktade är:

 • Mehmet Özkan Ahmet 1952-11-02 Friisgatan 5 Malmö

 • SM811

  Trenden håller i sig. Ännu en med ett utländsk namn.

  • Pantertanten

   Troligen muslim.
   Kom tillbaka till Sverige; han kom väl på att här slipper han straff…

 • 530729

  Har han inget huvud? På fotot ser man bara en grön tröja stå för sig själv.

  västeråsaren

  • Oberst

   Huvudet har amputerats – det gjorde ingen skillnad.

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  han kom självmant tillbaka till Sverige !Behövde han semester efter illdådet ?

 • snickersson

  jaha ! då gör det ingenting!

 • andrisi

  Ut med honom. Jag vill fan inte betala mer skattepengar på dessa as. Jag vill att våra gamla pensionärer som jobbat och slitit hela livet ska få pengarna istället. Utvisning direkt, på livstid. Låt han få straffet i det  land han kommer ifrån istället. Fast där får han kanske ryggdunkningar istället?

 • Dreadsfobi

  ”Alla hjälpte henne ingen hjälpte mig” inte så jävla konstigt då ut ska han