Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

60-åring på torghandel – slog vakt och två poliser – media mörkar


SKILLNAD PÅ MEDIA OCH SWECON I dagens UNT kan vi läsa om en man i 60-årsåldern som greps på lördagen misstänkt för att ha slagit både en vakt och två poliser vid ett bråk under torghandeln på Vaksala torg. Det var mitt på lördagen som polis fick larm om ett pågående bråk på Vaksala torg.

Den misstänkte mannen ska enligt uppgift ha hamnat i bråk om någon form av betalning i samband med torghandeln. Bland annat skulle han ha angripit en ordningsvakt. Två poliser som kom till platsen ska omedelbart ha blivit attackerade av mannen och båda uppges ha blivit slagna i ansiktet. Men SweCon fick in ett tips från ett vittne som såg hela händelsen, och vi har hela sanningen, som är mer intressant än medias version.

Tumult utbröt, eftersom denna typen av ”kränkta” folkgrupp vare sig har tålamod, hyfs eller uppfostran, och först sedan fler ordningsvakter och poliser tillkallats kunde mannen gripas. Han är misstänkt för våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.

- Sedan får utredningen visa om det blir fler brott han blir misstänkt för, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

De båda poliserna uppges ha fått svullnader i sina ansikten och skador på armarna medan en ordningsvakt skadats vid örat. De behövde inte uppsöka läkarvård för sina skador. Den misstänkte mannen medtogs till polisstationen och anhölls av åklagare efter förhör, misstänkt för våld mot tjänsteman.

Vår tipsare och vittne uppger:

Jag blev själv vittne till händelsen vid Vaksala torg. Det började tydligen när mannen från något MENA-land och som bott i Uppsala cirka 25 år började bråka om betalningen av en hyresruta på torget. Uppbackad av sin klan attackerade han en stor vakt som inte gjorde annat än tittade på mannen. Folk som såg händelsen kallade på polis som försökte lugna mannen som var så uppjagad att han gick till motvärn mot dem. Den här arga mannen är liten och spenstlig till växten och är känd i Uppsala, där han cyklat omkring och rotat i soprum för att sedan stå på torget och sälja sina fynd.

UNT

 • pungrat

  Vad jag inte förstår är inte fler skriver här. Nu är det 152 besökare, men inte ett enda inlägg.

  Måste kännas lite otacksamt, minsta sagt

  • kirre

    Det beror väl lite på vad artiklarna handlar om. Välskrivna artiklar och krönikor brukar ge uppåt 50-60 kommentarer, medan artiklar om enskilda brott ger ett fåtal. SweCon är ju relativt nystartad, så det kommer nog att dröja något år till innan man kan mäta sig med AP och FT. Jag var med från början när PI startade och då var det heller inte många som kommenterade.

   • ledsenfarmor

    Jag var också med nästan från början på PI. Men hade ett annat nick då. Nej, det var inte så många som kommenterade.
    Jag anser SweCon är bättre än AP. Har förstått att de arbetar dygnet runt, nästan.
    De är inte många, medans AP, tror jag, har nästan en hel stab. Plus att jag sett,de varit inne här och plockat artiklar, utan att lämna hänvisning. Det är dålig stil.
    Men AP är inte PI. De är två helt olika sajter.
    Jag är ofta uppe på nätterna, har lite svårt att sova ibland, då sitter jag o läser här o på andra sajter, bloggar o tidningar. Bl a AP. Därför har jag lagt märke till att SweCon:s artiklar hamnar hos AP.
    Självklart ska de som alla andra gör, få inspiration, men de kan även lämna upplysning om var den infon kom ifrån.
    Görs alltid här, och det gillar jag. Då kan man jämföra.

    • 530729

     Kanske inte är så bra för nattron och sömnen att vara uppe på natten och läsa på SweCon… själv får jag mardrömmar fast det är ljusan dag när jag läser vad man har grävt fram för hemskheter.

     västeråsaren

     • ledsenfarmor

      Nej, det är inte bra för nattron. Men hellre det än att ligga o vrida o vända sig.

     • 530729

      Godmorgon farmor, ha en bra dag!
      Själv försöker jag trösta mig med olika motvikter till den verklighet vi lever i idag… t.ex. igår råkade jag, efter att ha varit en stund på SweCon och blivit upprörd och förskräckt, se på Barnkanalen som visade ett avsnitt av Alla vi barn i Bullerbyn. Det var en lisa för själen att för en stund drömma sig bort och hänge sig åt lite skön nostalgi! Men tala om kontraster…

      västeråsaren

     • ledsenfarmor

      Kram

  • 530729

   Har också undrat lite över detta, om man jämför med avpixlat som har hundratals kommentarer på alla artiklar. Men samtidigt är det ju bättre här på SweCon, då kommentarer på avpixlat drunknar i mängden! Här finns det ju iallafall en större chans att mina kommentarer och åsikter syns och blir lästa.

   västeråsaren

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Jag läser fortfarande AP men har nästan slutat helt att kommentera av just den anledningen. Det går inte att hänga med när det är hundratals kommentarer. Ibland om det bara är 20-30 så är det en annan sak.

  • pungrat

    SweCon är som illrar, eller arbetsamma bävrar. Vet inte vilka som jobbar mest.

   Ibland kan det kännas bra med lite uppmuntran

  • StefanTenn

   Avpixlat har fler läsare, varför ens kommentarer kan tänkas läsas av fler. Egot boostas kraftigare på Avpixlat än på SweCon. Roligast är att kommentera på Svenska Dagbladet…

  • SM811

    184 st det mesta jag sett.

  • http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/ Torxen

   Har nästan precis hittat hit efter att dagligen läsa på AP och FT.

   Skrev ett inlägg förut som totalt försvann, stod inte ens att det var borttaget.

   Vidare fungerar AP bättre via mobilen. Här ser det ut som att det ska fungera men när man trycker på artikeln, speciellt om det är en lite längre ner, så händer det ofta att man snabbt scrollas upp och så hamnar man i den översta artikeln. Detta gör att jag inte läser allt utom bara de som har en intressant början.

   Lite synd med tanke på att här kommer det många artiklar tämligen snabbt.

 • 530729

  Jaha, nu får snart DO ett brev och blankett med begäran om skadestånd för att han känt sig kränkt.

  västeråsaren

 • diedummenschweden

  ”Ape-jävlar”.. ;-)

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Det är ändå ganska lätt att räkna ut vad det är för klientel. Det finns inte så många pursvenskar som har stånd på torgen (ja, förutom de som inte fått ”nåt” på länge ;-)

 • Orregyllensnorre

  Grattis ännu en gång, du intellgiensbefriade hästliknande floskelrabblande Annie Lööf, grattis… En kreativ entreprenör ! Kanske en framtida marknadsstrateg i C ? Fast då får nog Ursula hålla sig i bakgrunden, då denna entreprenör verkar ha dåligt temperament..

 • YOTHI_TARZAN

  Akademikerna i Uppsala gillar kulturberikning och tycker att SD är nazister

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Mannen förkroppsligar det Somaliska livsmönstret att leva i samhällets avfall och oförmågan att utvecklas och anpasas till omgivningen.

  Annie Lööf tycker jag i alla avseenden är en person väl värd att förakta även om hon i detta fall knappast kan klandras. 

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Får inte ens polisen försvara sig mot attacker från sveriges nya adel ??

 • kaamins

  Ytterligare ett MENA kräk som kan sälja sina sopor i sitt eget muslimska MENA land , där dom IQ-befriade älskar att slåss. Vi vill inte ha hit ert stenålderskrig.

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

  Nej, nej… nu är det ju som så att den stackars 60åringen blev helt o plötsligt påhoppad av steroidpumpade ordningsvakter och poliser. Han gjorde ingenting. Att vissa personer fick näsblod och blåtiror beror ju helt o hållet pga av att de snubblade och fick 60åringens knytnävar rätt i ansiktet….

  Jag kräver att 60åringen ska ha minst 120.000:- i skadestånd för sveda o värk och minst en våning på det Kungliga slottet som plåster på såren!!

  (Läs ovanstående med sur och citronsaftande ironi)!

  Personligen så tycker jag – släng ut honom – ta finger o fotavtryck plus DNA-prover. Och se till att han aldrig ska sätta sin fot inom Sveriges gränser igen.