Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Irakiskt avhopp slår hårt mot SD


POLITISKT AVHOPP De tre politiker av irakiskt ursprung som hoppat av Sverigedemokraterna ­behåller sina platser i fullmäktige som ”politiskt obundna”. Därmed har SD bara två ­ordinarie ledamöter. Trots det behåller partiet sin plats i kommunstyrelsen i Södertälje.

LT avslöjade den 29 juni att tre SD-medlemmar av irak­iskt ursprung ämnade hoppa av partiet för att de kände sig diskriminerade. Vi behandlas inte som svenskar, sade de i Länstidningen då. Nu har de hoppat av.

De ordinarie fullmäktigeledamöterna Laith Chalabi, Hakan Dawd och Clara ­Shawi har alla skriftligt meddelat kommunens stadskansli att de avsagt sig sitt medlemskap i Sverigedemokraterna men att de avser att behålla sina politiska uppdrag som polit­iskt obundna.

Det betyder att de sitter kvar i fullmäktige och i nämnder. Men helst inte för nära sina­ forna partikamrater. Jag hoppas att veder­börlig hänsyn tas till min placering i KF, på nämndsammanträden och liknande så att jag inte ­behöver sitta i direkt anslutning till mina forna partikamrater, skriver de i tre lika­lydande­ brev.

SD har också plats i kommunstyrelsen – något som de borgerliga parti­erna prote­sterade mot när val till nämnder och styrelser avgjordes. De tyckte inte att ett främlingsfientligt parti ska få plats i kommunstyrelsen.

Men dåvarande S-ledaren Anders Lago menade att det vore fel ur demokratisk synpunkt att utestänga fullmäkti­ges tredje största parti från kommunledningen. Även om jag inte gillar partiet så måste vi respektera valresultatet, menade han.

Enligt kommunalrådet Staffan Norbergs (V) bedöm­n­ing kommer nu partiet ändå att få behålla sin kommun­styrelseplats – som innehas av gruppledaren Tommy Hansson – trots att de i praktiken bara har två ordinarie ledamöter i fullmäktige. Det verkar rimligt. Partiet fick fem mandat av Södertälje­borna i valet och det är det vi måste utgå från, säger Staffan Norberg.

De kvarvarande SD-ledamöterna i fullmäktige kan inte tvinga bort avhopparna från fullmäktige eftersom de är utsedda direkt av Södertäljeborna i kommunvalet. Här är det partiets valsedel på valdagen som gäller.

Däremot skulle de kunna kräva att de petas bort från nämnder och styrelser eftersom dessa är valda av kommunfullmäktige, säger Staffan Norberg.

Men trolig­en skulle en sådan omröstning leda till att både vi och Alliansen lägger ned våra röster och då skulle avhopp­arna ha fler röster än de ordin­arie som då skulle förlora en sån omröstning. Om nu inte National­demokraterna skulle välja att stödja SD:s leda­möter.

Relaterat
Länstidningen smutskastar SD – men skjuter sig själv i foten redan i rubriken

LT

Tidigare i LT
”Partiet behandlar oss inte som svenskar”

 

 • kirre

  Det var nog fel från början av SD att lansera dessa irakier. Röstmaximering brukar oftast sluta så här.

 • zettas

  Just den här situationen var det många som varnade för innan valet.

 • surkart

  Sett i ett större perspektiv och med att Sd är ganska nya i politiken är det ju inte så konstigt att det kommer till slitningar på vissa håll. Sådana här kontroverser när folk inte kan dra jämt finns ju överallt och man ska nog inte dra alltför stora växlar på det. Det händer ju inom alla partier men får stora rubriker just med utlänningar och Sd och då kommer förstås rasistkortet fram som ett brev på posten! Det är ju nästan en övermänsklig uppgift för ett parti att få allt att funka utan missöden från start.

  • Patrik, Ängelholm

   Jag vet inte hur man resonerade inom SDs Södertäljeavdelning, men jag tror bara man hade 7 namn på valsedeln 2010, dvs 4 utan de här 3 pajasarna. SD Södertälje har fått fler aktiva sedan dess, men de kan inte användas i kommunfullmäktige förrän de blivit invalda 2014. ”Man tager vad man haver” och mycket är också upp till partisympatisörer inom kommunen att engagera sig i kommunpolitiken. Den kan aldrig byggas utifrån.

 • Patrik, Ängelholm

  Det hade nog slagit hårdare mot SD att behålla de 3 herrarna kvar. Kolla och återge gärna lite av vad Tommy Hansson skrivit om det som hänt.

  Vad gäller val till kommunstyrelse så kan ett parti med 5 platser i kommunfullmäktige inte stoppas, då lagen om proportionellt val garanterar platser till styrelser och nämnder för partier av tillräcklig storlek i kommunfullmäktige. Skulle omval ske nu för återstoden av mandatperioden, så kan läget förstås vara ett annat. Men 2014 är det som bekant allmänna val igen.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Ingen stor sak för mig men en jävligt stor sak för PK-media som kommer att frossa i den här nyheten. Det är två år kvar till nästa val och det  här ”renar” bara SD från politiker som inte håller måttet.

  • Sven Olsen – (argdansk)

   Absolut – och de får kanske röster vid nästa val, men har då inget parti att representera – men de kanske blir miljöpartister eller moderater – eller centerpartister – inom de 3 partierna samlas ju allt möjligt politiskt 
   avskräde.

 • friryttaren

  Dessa 3 herrar kommer säkert att starta eget parti nu när man kommit in
  i systemet. Troligtvis blir det mer av detta från alla partier. Vi får se om det
  inte kommer ett helt nytt parti med betoning på nysvenskar till nästa val.

 • Strandnypon

  Jag tror det var en omöjlig uppgift från början.
  Om man är originalsvensk är identiteten som svensk självklar.
  De irakiska herrarna är inte svenskar i sitt hjärta – och då funkar det inte att representera ett nationellt svenskt parti.

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Once a Wog – allways a Wog. De är inte svensker – de är iraqier, så vari ligger problemet?

  Detta att en avhoppat som fått sin plats inte enbart baserat på personval men även på partitillhörighet skall självklart ställa sin plats till rådighet när pågällande inte längre representerar partiet ifråga.

  Vi har alldeles för många sådana lösgängare springande runt och dragande löner.

 • kirre

  SD måste skärpa till sig ordentligt inför valet 2014. Det går bara inte att rekrytera till förtroendeposter lite hur som helst, för att fylla upp kommunala stolar. Efter nästa val kommer inga pengar att betalas ut i partistöd för tomma stolar. Sedan valet 2010 har avhoppen och uteslutningarna duggat tätt. Besynnerliga tokstollar har sökt sig till partiet, och på något sätt lyckats nässla sig in och blivit valda. På kommunal gräsrotsnivå återfinns rättshaverister, nazister, rasister, fel på personkemin och personer som anser sig inte få säga vad dom tycker. Företräder man ett parti så är det vad partiet tycker, och inte vad man själv tycker, i alla fall inte utåt. Särskilt inte när man blir intervjuad av Expo.

  Annars tycker jag att SD på riksplanet har skött sig med beröm godkänt så här långt, så när som på ett undantag.

  • Patrik, Ängelholm

   Ett problem i kommunerna för SD är fortfarande att för många kloka och representativa sympatisörer sitter med armarna i kors istället för att engagera sig politiskt, även om många av dem också tack och lov får tummen ur. Partiet kan hjälpa, men inte trolla. Kommunala mandat kan inte tillsättas utifrån, utan det är upp till kommuninvånarna själva.

   Media uppmärksammar alltifrån SD-politiker som uttrycker sig friskt frispråkigt till rent idiotiskt. Allt framställer de i negativ dager. De som stilla och klokt kämpar för SDs politik ute i kommunerna

  • Patrik, Ängelholm

   Forts…

   uppmärksammas aldrig.

   Fadäser har begåtts här och där och säkert kommer det fler. Men hittills har SD, till skillnad från andra riksdagspartier, förskonats från politiker med anknytning till brott som mordförsök och pedofili. Media väljer som bekant vad de vill uppmärksamma och vad de vill tona ner.

 • arch_a

  Vi behandlas inte som svenskar. Men det är ju bara fördelar med att inte behandlas som oss. Vad är problemet?

 • http://farligatankar.wordpress.com Farliga Tankar

  LT:s rubrik säger allt:

  Irakier lämnar SD – ”Partiet behandlar oss inte som svenskar”

  LT kallar irakierna för irakier som alltså beklagar sig över att de inte behandlas som svenskar…

 • robban1

  tycker blaskan har fått till pudelns kärna i rubriken med tillhörande citat hehe 

 • MakingBacon

  Ränderna går tydligen aldrig ur en del

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Jag har länge misstänkt att SDss famgångar inom vissa invandrargrupper inte varit bundna i deras politiska sakfrågor utan möjligheten för den nysvenske individen att på ett enkelt sätt berika monetärt och med makt sig utan krav på arbete har varit lockande. Och tittar man lite bredare stämmer det bra även hos andra politiska partier. Det är inte många nysvenskar som är aktiva och samhällsnyttiga för allmänhetens bästa utan om dom ens gör något så är det bara i egen sak eller för SIN klans bästa.

 • Bajen666

  Vet ej vad detta handlar om i grunden…(Det vet nog bara dom närmsta) men är det för att som dom skriver ”dom inte behandlas som Svenskar”….Nää det tro f-n det…ni är ju Irakier….kanske med Svenskt medborgarskap…men likt förbannat så är ni Irakier och kommer alltid att vara…CAPICE.

  Ska det vara så svårt att förstå…Jag kommer aldrig att bli en Japan,,,bara för att jag flyttar dit, kanske en Svensk med Japanskt medborgarskap…men inget annat…!

  SD 2014.

  • http://avpixlat.info Realisten70

   Tack.
   Det här säger jag flera gånger i veckan till folk som inte förstår.

   Du har bara givit skrift på det så att säga.

   • Bajen666

    Var så lite så…ha en fortsatt bra dag..!

    SD 2014.

 • YOTHI_TARZAN

  SIONISTEN Tommy Hansson är inte en av de vassaste knivarna i lådan

 • kirre

  Jag har i anslutning till den här artikeln tidigare skrivit en kommentar, och mina farhågor har besannats över hövan. PK blaskan Expressen slår på stort i nätupplagan, och skildrar stämningen inom SD Boden. Ingen rolig läsning. Vad är det för jävla tomtar SD har rekryterat till Kommunfullmäktige? Här ondgör sig en ledamot över att SD Boden måste leverera in 25% av partistödet till Norrbotten centralt. Men det är ju för helvete ett demokratiskt fattat beslut. Partistödet utgår ju efter hur många mandat partiet får, och partiet måste centralt få in pengar för att kunna driva verksamheten. Den här jävla tomten i Boden SD var en lycksökare, som ville stoppa pengarna i egen ficka. Det framgår klart av reportaget. 

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Då får ND göra en insats och hålla ihop den nationella rörelsen.

  Irakier i SD…. Hoppas verkligen att SD granskar nya medlemmar bättre i framtiden. Man ska passa sig för att vara naiv.

  • Bajen666

   Lycka till….man hör nästan hur ni växer…..hehehehe..!

   SD 2014.

   • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

    Bara för att min yahoo-logga är orange betyder inte det att jag röstar på ND. Se ovan.

     

  • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

    Så du ser hellre att 7klövern får fler röster?

   • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

    Nej, jag menar att det hade varit bra för den nationella rörelsen om ND gav SD en hjälpande hand att peta dessa tre avhoppare från styrelser och nämnder så att SD kan besätta platserna, så som det står i artikeln.

 • http://avpixlat.info/ Berit

  Är det samme Tommy Hansson som är/var chefredaktör för SD-kuriren? 

  Vad handlar den här konflikten om egentligen?

  • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

    Ja det är han. Det handlar om att den idioten tog in dem för att få ett litet alibi

 • Rolexus

  Svenska samhället var fullt med intolerans, ”tro-inte-att-du-är-något”, översittartyper etc., redan innan invandrarna kom, men det vet de nog inte så mycket om. Tror inte att de blev
  behandlade annorlunda för att de är invandrare. Men de är tydligen okej för dem att dela upp oss i ”vi och dom”, precis vad vi INTE behöver i Sverige, men det skiter väl de i, inte deras land. Vet inte något om dessa herrar och hur länge de varit här, men jag tycker att det är fullständigt groteskt att utlänningar ska få lov att rösta i Sverige och än värre när de kan väljas att styra vårt samhälle.

 • Pingback: Följetong – SD: “Vi har försökt behandla irakierna bättre än etniska svenskar” « Sweden Confidential

 • Tigeraldrig

  Behandlas inte som  Svenskar ???

  Det var synd det, de bör få se hur Svenskar behandlas av detta Svenskfientliga land.

  Men det kan väl inte vara så svårt att ta finkostymen de går i och ta bästa plan till det land som inte behandlar dom dåligt.
  Det landet Irak där de föddes som diskriminerade och kränkta stackars omaskulina gnällspikar.
  Gnäller som småflickor, fy tusan vilka våp.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Jag behandlas inte heller som svensk. 

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  De har rätt de sågs mer som paria i SD. Så frågan är varför idioten Tommy Hansson tog in dem

 • svennejavisst

  Kanske var en taktisk ”finnt” från dem.. de sitter kvar och kör sitt arab-race,,?

 • kokoo

  SD  kontrollera mycket noga vilka personer som försöker nästla in sig i politiken. Dom är inte intresserade av SD,s politik, dom vill ha in en fot i politiken för att underlätta för att starta ett muslimskt parti.  Låt inte lura er.

 • nilsanders

  undrar och spekulerar i vad slags yrken dessa Irakier har…var jobbar dom måntro…