Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

DR:s vice chef går till angrepp på islamfesten ”Eid al-fitr”


INGA FOLIEHATTAR HÄR INTEDet är skrämmande och väcker minnen om några danskars naiva syn på Hitlerjugend på 1930-talet, när Danmarks Radio på måndag och under en vecka fram markerar den muslimska festen Eid.

Att Danmarks Radio bevakar den muslimska högtiden ”Eid al-fitr” påminner om danskarnas naiva syn på Hitlerjugend på 30-talet. Det menar Ole Hyltoft, vice ordförande i DR:s styrelse. Moussa Diallo Trio uppträder även under DR:s barnfest under arrangemanget. Trion ger barnkonserten i Konserthuset med afrikanska äventyr, sånger, instrument och musik. Ole Hyltoft får medhåll av partiledaren Pia Kjærsgaard.

Ole Hyltoft, som nominerades till uppdraget av Dansk Folkeparti, får medhåll av partiledaren Pia Kjærsgaard.

– Det ska ju uppenbarligen tryckas ner i halsen på oss. Vart vi än vänder oss så ska vi höra något om eid, säger Kjærsgaard till Politiken.

Att Danmarks Radio bevakar den muslimska högtiden faller inte i god jord hos många personer, däribland Ole Hyltoft, vice ordförande i DR:s styrelse, som är mot arrangemanget som ”hans” mediainstitution planerar.

– Det är ett skräckinjagande högt spel, P3 och DR spelar med Eid-festen. Islam bekänner sig till en politisk och militant tro vänd mot alla icke-muslimer, lyder det från Hyltoft till den danska tidningen Politiken.

Hela vecka 33 håller radions P3 förfest för Eid, som markerar slutet på den muslimska fastan, och måndagen den 20 augusti kulminerar det hela enligt dr.dk ”med en knall av en Eid-fest i konserthuset.”

Givetvis har svenska slasktratten Aftonbladet sin version på det hela med rubriken: ”Dansk radiochef jämförde islam med Hitlerjugend”. Man undrar var han jämför islam med Hitlerjugend. Är det inte Danmarks Radios veckolånga uppmärksamhet av Eid som Ole hänger upp sig på?

politiken, Fekaliemadian_Aftonbladet

  • Migripedia

    Är Eid-al-Fidr det enda ”positiva” PK kan säga något positivt om islam? Då ska vi tolerera allt annat hemskt vid sidan om?