Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

M-falangens muslimska ledare får skatta för svarta pengar


KRIMINELL MALMÖ-GESTALT M-Falangen, ett av de mindre kriminella nätverkens ledare, serb och Sandzaklija-muslim Mirza Masovic 29, har fått Skatteverket efter sig. Vapenbrott, misshandel, mord, narkotikabrott, mordförsök, utpressning, stölder, inbrott, med mera med mera är lite vad som står på deras djupt kriminella brotts-CV.

Skatteverket hittade för ett tag sedan 475 000 kronor på gängledaren bankkonto. Nu tvingas Mirza skatta för pengarna, vare sig de är brottsligt byte eller inte. Enligt en dom i kammarrätten i Göteborg höjs brottslingens inkomst på samma sätt som om en busschaufför eller en banktjänsteman hade betalat för lite skatt, att pengarna kan komma från brottslig verksamhet har ingen betydelse.

Sedan 2009 har Skatteverket dragit in nära fyra miljarder kronor i sin specialsatsning mot grov organiserad brottslighet. 29-åringen är en av det hundratal personer från Malmö som granskats och sedan fått se sin skatt skjuta i höjden.

M-falangen är en grupp av vänner som vuxit upp och gått i skolan tillsammans med de båda bröderna, varav den ena mördades av K-falangen. Ligisten Mirza, M-falangens ledare, från Serbien och inte Bosnien som andra skriver, i Malmös gängkrig, skönstaxerades 2010 av Skatteverket. Kriget mellan falangerna kan läsas i långläsning här, med fingerade namn. Alla namnen finns dock på Flashback.

Hans deklarerade inkomst nästan tredubblades 2010 efter sköntaxeringen. Mirza överklagade skattebeslutet och vann i juni förra året i förvaltningsrätten i Malmö. Hans förklaring är att han agerat kurir, mellanhand i bedrägerier, utan att få betalt för det.

Granatattack av M-falangen mot K-falangens Ashkan Moayed Abedi 2008

Alltså lånade han ut sitt konto som en ren väntjänst åt Torgny Jönsson, kallad maffians bankir, som är dömd för mångmiljonbedrägerier och nu avtjänar ett sjuårigt fängelsestraff på Kumla. Pengarna sattes in på Forex bank och togs ut igen samma dag. 29-åringen menade att han direkt gav tillbaka dem till Torgny Jönsson vid möten på hotellet SAS Radisson i Malmö. Eftersom pengarna kom från brott tyckte han det var orimligt att han skulle beskattas för dem.

Förvaltningsrätten valde att gå på samma linje, pengarna var ingen inkomst och 29-åringen skulle därför inte betala skatt. Kammarrätten underkänner däremot brottslingens version. Med hans kriminella bakgrund är det enligt rätten inte trovärdigt att han skulle ha agerat ”springpojke” utan att få regelrätt lön.

Källor inom polisen misstänker att pengarna var betalning för beskydd åt Torgny Jönsson. Även Skatteverket menade att pengarna skulle ha varit betalning för beskydd och indrivning som 29-åringen utfört på uppdrag av den dömde bedragaren. Därmed skulle det också räknas som vilket arbete som helst, pengarna var lön och alltså en skattepliktig inkomst.

De kriminella bröderna Masovic och deras Lamborghini Gallardos

Relaterat
Två skjutna i Malmö – båda kriminella nybyggare
Flera vapenbeslag i Malmö som inte media ens tar upp – Vi har inside info

SDS

 • Saxtorparen

  Det är väl bra att dom får betala straffskatt .
  Men frågan kvarstår vad gör dom här ?
  Ut med packet.

 • zootsuit

  Vadå betala skatt? Beslagta hela skiten då det är pengar tjänade på kriminalitet. Ge pengarna till brottsofferfonden.

 • http://www.facebook.com/people/Eva-Andersson/596985605 Eva Andersson

  I minst två år ha det ärendet valsat runt i domstolarnas långsamma kvarnar. Skapa en gräddfil för sådana här tomtar så att det avgörs inom några veckor. 

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Går det inte att slänga ut fanskapet?

 • nilsanders

  Stolta pensionsräddare som kommit till Sverige för att söka skydd och bidrags försörjning…

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100003911202860 Rickard Bengtsson

  trodde först det var en bild på Dana White

 • Granskarfakta

  Toppen av ett isberg. Miljarder försvinner svart i Malmö

 • Talibananas

  Han kanske har jobbat som ingenjör och glömt att påpeka detta heltidsjobb. Man är ju inte mer än människa… ; D

  För övrigt håller jag med Ullenhag att immigrationspolitiken måste bli generösare… ; D

 • Talibananas

  Skatta eller skratta?

  Det har ju blivit något av en svensk juridisk praxis att inte ha några skatteanspråk på nolltaxerares illegala tillgångar samt att ge straffrabatt för den gangster som ertappas med illegala vapen (med hänvisning till den hotbild och det försvarsbehov som en gangster har).

  Sjukt, sjukare, Sverige, ullenhagast.

 • 585961

  Det är väl såna pensionsräddare 7 klövern och  S vill ha in i Sverige har jag förstått, eller hur Ullentott

 • Pingback: Tre albaner får 15 års fängelse för gatuköksmordet – en går fri « Sweden Confidential

 • Djavulens_advokat

  Obehagligt och symptomatiskt att de enda ggr det går att bestraffa enbart grundat på indicier, är när staten förlorat inkomster. Om det nu anses tillräckligt klarlagt att Mizra ägnat sig åt indrivning och beskyddarverksamhet, för att beskatta dessa verksamheter, borde det väl i rimlighetens namn också vara möjligt att utdöma frihetsberövande straff för dessa brott.
  Missförstå mig inte, jag tycker det är bra att de verktyg som finns används, men förstår inte varför brott som fysiskt drabbar medmänniskor inte kan beivras på samma premisser. Vi kan inte fortsätta låta grova brottslingar (oavsett etnicitet) utnyttja systemet och skratta åt dess tandlöshet.