Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Anmälde överfall av invandrartjejer – blev misshandlad av polisen


DET NYA SVERIGE Tony Nordén, 22, larmade polisen från flickvännens lägenhet i Gävle efter att ha blivit överfallen på gatan. Men istället för att ta upp anmälan om överfallet tog en av poliserna tag i hans hår och drog ut honom i trapphuset och satte på Tony handfängsel.

Polisen gick till angrepp efter att Tony berättat att det var invandrartjejer som hoppat på honom. Då brast det för en av poliserna, och han tappade fattningen helt, säger flickvännen Alexandra Englund-Frisk, 24. Tony kördes till häktet i Sandviken där han sattes i en fyllecell.

Den aggressive polisen drog mig i håret och höll ett knä eller armbåge i ryggen på mig där jag låg i bilen de två milen till Sandviken. Det gjorde ont och var fruktansvärt kränkande. Jag bad att få blåsa i alkotest för att visa att jag inte var speciellt berusad. Sånt sysslar inte vi med, blev polisernas svar.

Även flickvännen är full av blåmärken. Jag försökte ju få poliserna att låta bli Tony. Vi är ju ett par och han skulle ju sova hos mig. Men de lyssnade inte. Istället fick jag höra att de skulle bli än värre för Tony om jag inte slutade att ifrågasätta. Men Tony hade inte gjort något. Han var ju brottsoffret, säger Alexandra.

Någon förklaring till gripandet fick de inte och båda är chockade av händelsen. Man trodde inte detta kunde hända i Sverige, säger Tony. Båda har varit på sjukhus och fått skadorna dokumenterade.

Tony hade handlat hamburgare inne i Gävle och var på väg tillbaka hem till flickvännen när ett gäng tjejer gick till attack. Det var en märklig och olustig situation. Jag trodde det var en provokation och att deras killar skulle stå bakom gatuhörnet och hoppa på mig om jag gjorde något, så jag slet mig loss och sprang hem.

Tony ringde anhöriga för att få råd. De tyckte att han skulle ringa polisen. Poliserna kom snabbt, tog i hand och hälsade och ville veta vad som hänt. Jag berättade om attacken. En av tjejerna hade slöja så jag slängde ur mig att ” det är för jäkligt om man ska bli påhoppad av muslimer på stan”.

Då blev polisen svart i ögonen. Han frågade om jag var skriven i lägenheten. Men det är jag inte. Då tog han tag i mitt hår och drog ut mig i trapphuset och satte på mig handfängsel, säger Tony.

Efter att Gävlepolisen i måndags fått vetskap om händelsen har de själva upprättat en anmälan. Jag kommer omgående att lämna över ärendet till polisens internutredare i Stockholm och varken kan eller ska kommentera händelsen vidare i nuläget, säger kommissarie Glen Hillman vid Gävleborgspolisen.

AB

 • diedummenschweden

  Åsikts- och korrektions-POLISEN har bara gjort sitt jobb!

 • Nin kalsong

  Förmodligen så var polismannen muslim …………….. F a vad jobbigt Sverige är nu
  Lika bra att lämna landet och ta med sig flaggan . Det gör jag nästkommande vår

  • Catinka

   Även jag har ledsnat och gett upp kampen mot vansinnet som fullständigt fräter sönder vårt land. Jag tänker inte längre låta mig och mina närmaste utsättas för mångkultur/kriminalitet. Låt Sverige gå till botten fort så medborgarna inte behöver plågas så länge till.
   Jag och min lilla familj ger oss av till våren.
   Väl mött i ett annat land där demokrati och rättvisa råder:)

   • 530729

    Var finns det ett sådant land? Jag trodde i min ungdom att jag växte upp i detta Utopia men ack så grundlurad man var.

    västeråsaren

  • resenaren

   Jag är också på gång att lämna Sverige. Jag är pensionär och har ju rätt lätt för att genomföra detta.
   Har i Portugal(Algarve) hittat ett engelskt par som hyr ut små radhus på 1,5 rum och kök, badrum, uteplats under tak, för £200/mån +vatten och el och gemensam stor pool. Med pundets kurs, så räknar jag med en totalkostnad på under 3.000 kr i månaden. 10 min till havet!

   • resenaren

    Har nu fått veta av dom att de numera tar €200/mån istället för pund! alltså ännu billigare :-)

 • SM811

  Rötägg finns det i alla yrke.
  Dessa poliserna har missuppfattat sitt uppdrag och till råga på allt är de svenskfientliga.
  Om detta stämmer är avsked det naturliga.

 • Orregyllensnorre

  Nån som har kling o klangs riktiga namn ?

  Förbannade rättsövergrepp !

 • valfisken

  Oroande då detta inikerar ett paradigmskifte på gräsrotsnivå inom polisen.

 • loofon

  Jäkligt tråkigt för Tony och Alexandra, men å andra sidan så lär detta ge ett välkommet bortfall för 7-klövern när det gäller röster …

  Vänner, bekanta, släktingar som nu på nära håll ser vad som händer med Sverige kommer förhoppningsvis inte att aktivt medverka till att det blir värre.

 • nitohu

  Som vanligt har Aftonbladet sin egen lilla version av verkligheten :
  ”Polisen gick till angrepp efter att Tony berättat att det var invandrartjejer som hoppat på honom”

  Att han dessutom sa ”det är för jäkligt om man ska bli påhoppad av muslimer på stan” vilket ju var den direkta orsaken till att Polisen flippade ur.Har man helt utelämnat.
  Det intressanta i den här storyn är ju faktiskt att Polisen fick tokspel just av ordet ”muslimer”

  Man kan väl säga att PK ismen nu även fått sitt fotfäste i Poliskåren.Vilket ju är mycket mycket farligt.

 • j_london

  Alltså… här ligger det en hund begraven. Det måste helt enkelt finnas detaljer, händelser, dialoger… som press, offer eller polis av en eller annan anledning utelämnar.

  Detta kan väl ändå inte utgöra hela sanningen… det har jag svårt för att tro.

  • Blodsven

   Visst fan är det nå´t som inte stämmer. Gävle är ju huvudort däruppe, så varför i helvete åka till Sandviken? Gissar även att snutjäveln är blatte eller helidiot…

   • O_Rolig

    Besparingar och brister i häktet/arresten i Gävle. De har därför gjort en uppdelning så att fyllecellerna är i Sandviken. Gissa om det blir många onödiga polismil och tidsslöseri pga trafiken fram och tillbaka mellan städerna!  Det ska snart byggas om. http://gd.se/nyheter/gavle/1.4954541-polishuset-kan-fa-anhallningsceller

  • O_Rolig

   Kanske SweCon kan göra en egen intervju med offret och hans flickvän. De borde väl gå att hitta på Eniro mm? Han verkar ha dolt sin FB-sida sedan igår.

   • j_london

    Det är en möjlighet, samtidigt skulle man naturligtvis även höra den statstjänsteman som stod bakom gripandet, och betedde sig som han gjorde.

    SweCon bör kunna begära ut vissa handlingar kring denne statlige tjänsteman (i detta fallet en polistjänsteman).

 • mrsmarlowe

  Polismannen kände sig khränkt.

 • YOTHI_TARZAN

  Vad som än har hänt detta ger fler röster till SD

 • http://twitter.com/SwedenSpy Doodle

  Ännu ett tecken på hur svenskar blir allt mer kränkta i vårt eget land.
  Yttrandefrihet? Skulle inte tro det!

 • Suecote

  En intern polisutredning kommer bara att begravas. Gör en ordentlig polisanmälan, koppla helst in JK också!

  • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

   Exakt. Ta gärna redan nu kontakt med en advokat som sköter hela ärendet. SC kan väl upprätta kontakt mellan BO och läsarna som då kan ge ekonomiskt stöd för en sådan aktivitet.

 • 530729

  Jag försöker förgäves komma på någon kommentar till denna fruktansvärda händelse, men orden fastnar när jag försöker sätta mig in i Tonys hemska mardröm och jag kan inte ens formulera min skräck över vad Sverige har blivit.

  västeråsaren

 • O_Rolig

  Jo jo, gävlepolisen backar för stenkastande muslimer men spöar svenska brottsoffer. Snyggt jobbat. De offrar även tillsammans med Rikskrim vanliga medborgares egendom på detta sätt: http://gd.se/nyheter/gavle/1.4980613-lucka-i-polisens-protokoll-nar-katarinas-bil-stals

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100003911202860 Rickard Bengtsson

  Inte ovanligt direkt blev också gjord till gärningsman efter att ha blivit brutalt misshandlad av en svensk tjej det är standard att polisen ställer sig på tjejens sida oavsett vad hon gjort och vilket land hon är ifrån.

  Om något så ställer dom sig mer ofta på vem som är svensk sida tyvärr, tänker på Tomas di Leva när han spöa sin iranska fru så blev det nerlagt, är ganska säker på att han inte var helt oskyldig

 • Femtiotalisten

  Sverige är den politiska korrekthetens diktatur

 • SkorpioSSS

  Svenska polisen vågar bara trakassera vanliga svenssions.

 • PolarenPer

  Sveriges poliser uppfyller inga syften. De har sedan länge slutat att agera på våldsbrott. Möjligen fortkörningar! Ta bort den onödiga kostnaden som de utgör och låt ”lapplisorna” ta över deras sysslor! 

 • http://www.facebook.com/bigthumb Magnus Wiberg

  Jag är väl förtrogen med detta arbete (25 år) och ofta när det anmäls finns det små detaljer som aldrig kommer fram till media vilken faktiskt kanske är den egentliga föärklaringen till varför polisen i detta fall agerar som de gör.

  I media är de alltid så snälla och har inte gjort någonting alls men 9 ggr av 10 finns det ett skäl.
  Att sen flickvännen INTE ska lägga sig i ett polisingripande  är ju en självklarhet men kanske inte så klart i ett berusat tillstånd. Istället blir hon själv föremål för bryskt handlande med blåmärken som följd vilket är priset man får betala när man lägger sig i ett polisingripande. Polisen måste ju hindra henne från det hon gör och blåmärken får man väldigt lätt.
  Det är faktiskt ett brott att hindra polisens arbete.
  Om polisen gjort fel hoppas jag det framkommer.
  (vill säga att det finns dåliga poliser också precis som det finns dåliga journalister, läkare, taxiförare, kassatjejer etc etc)

  Sen är det förjävligt om de inte alls tog upp hans anmälan och det är för jävligt att han blev påhoppad av invadrartjejer eller någon alls faktiskt. Man ska kunna känna sig säker på gator och torg

  • Janne_2

   Japp. En polis är aldrig en förövare. En polis kan aldrig vara fiende. Det borde vara straffbart att bara tro något sådant. En polis kan aldrig ha fel. Ligga ner och visa strupen ska man göra.

  • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

   Dummaste jag läst. Jag har personligen varit med om poliser som trakasserat småbarnsmammor, vägrat ta emot anmälningar, misskött sitt uppdrag. Tagit fel på brottsoffer och gärningsman. Allt på grund av att dom varken vill eller bryr sig om att lyssna. Eller är så dumma att dom inte fattar. Något som INTE har blivit bättre av tidens kvoteringspolitik. Och sedan denna kårmentalitet att skydda varandra. Inkompetensen att lösa brott. Skyddandet av kommunister och yrkesdemostranter. Ja jisses. Av polisen har man mycket att önska.
   Att ibland hindra polisingripande borde vara en skyldighet med tanke på hur illa dom ibland sköter sig. Man får inte glömma att ni är maktens hantlangare. Och idag är makten intresserad av blatteriet, kvotering och mörkningar inte sanning och brottsjakt..

 • Oberst

  Det nya Sverige.

 • Naughtyboy

  Ja det saknas nått i denna historia.
  Denna polis som fick spel.. Var det en polis i tjänst under ramadan eller?

 • http://www.facebook.com/people/Thomas-Svensson/1673691552 Thomas Svensson

  Maila Gävleborgspolisen……. http://www.polisen.se/Gavleborg/system/Formular/Epost-polismyndigheter/E-post-Polismyndigheten-Gavleborg/

 • 585961

  Ja det verkar som landsförägaren Reinfelt och c/o köpt poliserna också eller var det en MENApolis som inte kunde svenska???????idioter, SD 2014

 • Sverre

  Vill påminna om att polisen har ständig nummerupplysning inkopplad. De kan alltså hela tiden se vem som ringer, även om du har hemligt nummer.

 • YOTHI_TARZAN

  Jag kollade Gävle tidningarna om detta – inte ett pip !!!

 • http://www.facebook.com/bigthumb Magnus Wiberg

  Sverre: Nej det är helt fel. Polisen kan inte se vem du är MEN om du ringer SOS dvs 112 då kan den operatören se även om du har hemligt nummer. 

  Rätt ska vara rätt.
  Möjligt kan en enskild polis se vad  för nummer du har om du ringer direkt till hans kontor eller hans jobbmobil men inte om du har hemligt nummer