Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Taxichaufför i Landskrona hotades med kniv – fick bilen kapad


TAXIKAPNING Klockan närmade sig fyra på lördagsmorgonen och taxichauffören hade precis fått en beställning till en adress utanför ett vårdboende på Artillerigatan. När ingen passagerare dök upp ringde chauffören beställarens nummer och uppmanades att köra runt hörnet in på Eriksgatan.

Där var fullt med folk och vad som verkade vara tumult efter ett slagsmål. Två killar sprang mot mig och satte sig i bilen, en fram och en bak. De skrek lås bilen, lås bilen. Men jag ville inte låsa bilen. Jag ville inte vara ensam med dem. Sedan skrek de att jag skulle gasa. Killarna verkade ha slagit någon av dem som stod utanför.

Men jag kunde inte köra för det stod fullt med folk omkring. De sa att jag skulle köra ändå, rakt på dem där ute. Det var mordförsök. Plötsligt såg taxichauffören hur passageraren i framsätet tog fram en kniv. Det såg ut att vara en liten fällkniv.

Mannen knuffade samtidigt undan chaufförens ben, böjde sig fram och försökte själv gasa med handen. Då hoppade jag ur bilen. Men när jag såg att de inte kom någonstans ryckte jag upp dörren igen och drog ur nyckeln.

Den ene mannen satte sig sedan i förarsätet och körde i full färd i riktning mot Borstahusen. Men förövarna kom bara ett par kvarter. Taxibilen var utrustad med ett system som gör att den bara kan köra en kort sträcka om den inte känner av nyckeln.

Under tiden ringde taxichauffören polisen och taxicentralen. Chauffören hade fått med sig sin arbetstelefon ut och fick låna ytterligare en telefon av en av personerna i folksamlingen.

Jag hade polisen i ena luren och taxiväxeln i den andra. De kunde följa vart bilen körde via gps:en. Samtidigt ringde de till alla andra taxibilar i närheten och sa att de måste avbryta det de höll på med och komma och hjälpa mig. Det var fantastiskt.

Männen verkar ha krockat under färden. När taxichauffören och poliserna hittade bilen stod den övergiven och tillbucklad. Polisen håller fortfarande på att reda ut händelserna och det är oklart om någon gripits.

Taxichauffören själv var tillbaka på arbetet redan nästa dag. Men jag är rädd för att köra samma gata. Jag låser dörrarna hela tiden och jag håller koll på kunderna som kliver i. Jag kommer att fortsätta köra för det här är mitt levebröd.

Men jag har inte berättat för min familj, för mina barn. Jag vill inte skrämma dem. Det är också därför taxichauffören vill vara anonym. Enligt chauffören var männen i 20-årsåldern och de verkade påverkade av alkohol eller något annat. Det var som om de kom från en annan planet.

Chauffören vill också lyfta fram vilket stöd som Sverigetaxi gett. Man har inte känt sig ensam. Tjejerna i växeln har ringt hela tiden och undrat hur det är. VD:n har ringt. Alla har varit helt underbara.

HD

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Jag väntar med spänning på att få se om polisen kommer fram till om det varit frågan om förövare eller inte. 

  • ledsenfarmor

   Det var garanterat, ”Nisse” o ”Kalle”, som var ute o roade sig.

 • Gaggas

  Han ska nog vara glad att han kör åt ett svenskt taxibolag.
  Sådana är utrotade i Malmö…..

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Tror det bor rätt mycket nybyggare i dom kvarteren däromkring Artillerigatan.