Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Sveriges Somalia har 100 miljoner i underskott – toppchef petas


Christina Wessman

INVANDRING ÄR LÖNSAMT Borlänges kommundirektör Åsa Granat har beslutat att sociala sektorns chef Christina Wessman ska lämna sitt uppdrag i augusti. Granat uppger att hon och Wessman är överens. Orsaken är det allvarliga ekonomiska läget med ett befarat underskott på 100 miljoner kronor.

Försöken att vända utvecklingen har inte lyckats och Wessman är som chef ytterst ansvarig för underskottet. Det här är en mycket skarp och tuff åtgärd. Men vi har ett extremt tufft läge. Då behöver vi fatta skarpa beslut. Det här är ett sådant beslut, säger Åsa Granat till tidningen.

Hon menar att onsdagens besked ska ses som en signal att Wessman som chef tar sitt ansvar.

Läget är så allvarligt att hon som ansvarig chef lämnar sitt uppdrag. Cheferna i vår organisation har ett stort ansvar och det här är en tydlig markering. Hon har inte lyckats vända ekonomin tillräckligt snabbt. Jag vill ha en tydlighet i organisationen att vi som chefer har ett stort ansvar att leverera det politiken beställt och att inte förbruka mer pengar än det politiken beställt, säger Granat.

Christina Wessman vill inte kommentera gårdagens besked, utan hänvisar till kommundirektören. Det här är något som har hänt nu. Jag har inga kommenterar, säger Wessman. Enligt den skriftliga information som i går gavs till kommunanställda säger dock Wessman:

Vi har inte lyckats vända ekonomin i sektorn tillräckligt snabb takt. Jag är den som är ytterst ansvarig för sektorns arbete och jag tar nu mitt ansvar. Det är otroligt viktigt för Borlänge kommun att få ordning på ekonomin. För Borlänge kommuns bästa lämnar jag mitt uppdrag och möjliggör andra lösningar.

Någon ny chef tillsätts inte i dagsläget. I stället delas ansvaret för sociala sektorn tills vidare upp på övriga sektorschefer.

Pär Jerfström, bildningssektorn, får rollen som sektorschef mot äldreomsorgen. Jörg Bassek, verksamhetsstöd, får ansvar för handikappomsorgen och överförmyndare i samverkan. Samhällsbyggnadschef Lotta Olsson får rollen som sektorschef för individ- och familjeomsorgen.

Under 2013 ska en översyn göras av sociala sektorns organisation, ledning och styrning. Men just nu handlar det om att säkerställa att precis allt görs för att vända ekonomin, säger Åsa Granat.

DT

”Invandringen kostar en massa pengar” 

 • Tigeraldrig

  Jag saknar fullständigt ord för hur Sverige misshandlas.
  Få ut bidragsinvandrare från vårt land.
  Anställ kompetent folk på rätt plats.

 • sprutt

  Kvinnor vid makten

 • Orregyllensnorre

  ”Jag tar mitt ansvar”

  Tog ni erat ansvar skulle ni frivilligt låsa fast er i skampålar och låta folket bespotta er, sedan skulle ni i ett gemensamt öppet brev till svenska folket erkänna ert gigantiska svek !

 • dupp

  Där sitter kärringar av bägge könen överallt inte konstigt att det går åt skogen. Var har avsvar för sina handlingar tagit vägen, har det helt försvunnit. 

 • j_london

  Det knakar allt mer och allt oftare i muslimlandet Sveriges bräckliga bjälkar och fogar… Söndergnagda och uppätna av invaderande, främmande insekter och ohyra.
  Men i stället för att göra något åt saken, sitter alla de politiskt korrekta idioterna där och bara nickar och ”hummmmar” medan man låtsas att ta sitt ANSVAR.

  Sociala sektorns chef Christina Wessman uppges ju ta sitt ANSVAR och lämna det sjunkande fartyget M/S Somalia.

  ANSVAR i det här fallet betyder att en och annan i ja-sägarklubbenman antingen sparkas eller själv hoppar av i farten, för att frigöra ytterligare pengar till det invällande gräshoppsmolnet av anal-fabeter. Medan man stryper hjälpen till behövande svenskar som själv under åratal betalt in sina pensioneroch sociala försäkringar via skatter och hårt arbete.

  Dock har ännu ingen kommit på tanken att ringa Anticimex eller plocka fram flaskan med pesticider ur skåpet…

  Men det är väl sådant här som i nysvenska termer kallas för en UTMANING!

  • 585961

   Ja det borde väl minst bli fängelse för sån förskingring om det är  den minsta ordning i samhället (vilket jag inte tror det är) bara slödder som styr kanske i bästa fall ett fas 3 jobb

   • j_london

    Nä hä du… något straff kan man inte räkna med, när de politiskt korrekta dumskallarna/idioterna förskingrar miljoner… eller miljarder, ur vårt gemensamma konto!

    Då det börjar brännas under fötterna, avgår man! Ja, det heter förstås officiellt att man tar sitt: ANSVAR.

    Inte sällan handlar det om att man helt enkelt blir utsparkad! Och blir man det från en politisk administration, kan man förstå att man är särskilt blåst och inkompetent och har burit sig fruktansvärt illa åt.

    För titta på alla de andtra som fortfarande sitter kvar – och som bär sig åt ungefär likadant!

 • kirre

  Det spelar ingen större roll vem som sektorschef för socialförvaltningen, när nu staten har bestämt att Sverige skall ha massinvandring av bidragstagare. När man nu delar upp tjänsten på tre andra sektorschefer betyder det bara att ingen behöver ta ansvar.

 • SveaLydig

  Det är väl politikerna som misslyckats och ska stå till svars 2014,oavsett vilken man utser till chef för social sektor så finns somalierna och därmed hopplösa och olösliga problem kvar.

 • Mega Block

  100 mille back är en baggis i de här kvarteren. Här luskar dom fram mer stålar på en kvart!
  Den här sektorn går inte att tömma.

 • Mega Block

   Ibland undrar jag om dom själva förstår att invandring av somalier/afghaner kommer belasta socialbidragskontot?
  Det finns riktiga idioter, ni har väl sett Lyxfällan på TV 3?
  Det vimlar av sådana ute i samhället, varför skulle sådana inte sitta i våran regering/riksdag?

  • dupp

   Förstår, nej det är tydligt att dom inte gör.
   Att tänka är stort, att tänka fritt är större, att tänka rätt är störst.

 • PeterXXL

  Varför utelämnar ni den viktiga information om vilken kommun det handlar om?! Först i femte stycket framkommer det att det handlar om Borlänge.

  • scarface_sweden

   Hej!
   Tack för uppmärksamheten, Borlänge är nu tillakt i början av artikeln.

 • http://profile.yahoo.com/2M2URKWT5BDZ66YMW7V5B4ZXP4 Bo

  Med den invandringen spelar det ingen roll vem som är chef, att ta hit folk som inte kan försörja sig själva och oftast har en bristfällig utbildning, om änns någon utbildning alls är dömt att mislyckas.

 • per22

  Det är politikerna Nils Persson (S), Kenneth Persson (S) Jan Bohman (S) och Nils Gossas (MP) som är ytterst ansvariga för den somaliska massinvandring som knäckt Borlänges ekonomi, skapat otryggheten och förstört trivselfaktorn.
  De bör alla vid det rättsliga efterspelet, få den dom de förtjänar.

  • AggeCwGuruBolmort

   Håller inte med dig riktigt där. Det är våra styrande personer i riksdagen som är ytterst ansvariga. De kommuner som ger en hint om att de inte klarar av mer eller som inte vill ta emot blir uthängda och svartmålade i media. 

   • per22

    Dessa politiker har genom okunskap och dumhet vida överskridit den av regeringen (Migrationsverket) fastlagda ”invandrarkvoten” i tron att göra ett bidragsklipp. När det senare visade sig att 50% av somalierna var ointegrerbara analfabeter, sprack den kalkylen och Borlänges pensionärer, skolor och övriga verksamheter får ta smällen. Dessa politiker försöker nu vältra över skulden på kommunala tjänstemän, som med rädsla för att bli kallade rasister, öst pengar över dessa somalier.

 • 585961

  Man får hoppas att dom betalar ur egen ficka eller tar betalt av de personer dom dragit hit , några tillskott från svenska skattebetalare och fattiga pensionärer blir det inte ni kan ligga som ni bäddat era idioter, det blir SD 2014

 • kokoo

  Vansinnet i vårt land slutar inte så länge nuvarande regering sitter kvar. Hoppas att Svenska folket har VAKNAT till valet 2014.

  • YOTHI_TARZAN

    Hoppas kan du ….. jag har grannar som e religiösa dom tror att JESUS ska komma

   • ledsenfarmor

    Hahaha. Är det sant?

 • AggeCwGuruBolmort

  Vad hjälper det att avsätta Wessman när det fortsätter att välla in somalier i vårt land?

  IDIOTER!!!

 • YOTHI_TARZAN

  Dala Demokraten kommer att gå i konkurs och Borsomalänge kommer att gå i konkurs
  ( KUL namn va ! )

 • YOTHI_TARZAN

  Det finns faktiskt en lösning – man tar 100 mille från U-hjälpen och ger till Borlänge

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Sverige borde dra in ALL form av bidrag till andra länder. Dom andra länderna är ju i Sverige nu istället!

  • Lasselito

   Helt seriöst är detta en bra idé. Biståndspolitiken och invandringspolitiken borde slås ihop till en budget. Sedan avsätter vi en procent av BNP vilket är ca 40 miljarder och delar ut. Då skulle det bli uppenbart att pengarna inte räcker till.

 • svartamalin

  Att avgå är inte nog,de som orsakat kommuner och Sveriges fall,de skall sraffas hårt.

 • BirgittaSvenne

  Ja, nu när Borlänge är fullständigt kört i botten då gör ni  som ”råtterna”, lämnar det sjunkande skeppet !  
   Nej, det är nu NI ska stå till svars för era huvudlösa handlingar ! Ni har flyttat Somalia till Borlänge, är ni aldrig nöjda ?
   Det finns inte mycket kvar för er att förstöra, om något överhuvudtaget, NI har i ALLT bevisat er inkompetens !

 • Agera1

  Då blev Lotta Olsson näste man att avsättas av de tre som fått ansvaret tills vidare…. Hon verkar ju som jag ser det fått den tyngsta biten. Sanningen är att kostnaden försvinner inte om man inte gör något åt grundproblemet, återsänder invandrarna eller får de somaliska, i många fall analfabeter, i arbete och blir självförsörjande. Innan dess blir det ingen förändring oavsett vem som är chef…

 • plotuj

  Kommer det fram mer pengar för att hon går?

 • kokoo

  Till  Åsa Granat.  Fattar du vad ni politiker håller på med? Ni kommer innom tio år att totalt förstöra vårt land. Politiker föraktet och främlings hatet ökar för varje dag. Dom som kommer att drabbast hårdast blir dina och mina barn jag tycker synd om kommande generation.

 • surkart

  Tänk när hela Sverige blir till en stinkande dypöl som Borlänge! Om sjuklövern får hålla på i fem tio år till så lär den dystopin va sann.

 • Talibananas

  Hur länge ska man blunda för orsakerna… Skattebetalarna, var inte rädda, skulden springer inte bort. Den stannar kvar och jäser till sig, tryggt förutsägbart…

 • Oxis

  Borlänges befolkningssammansättning lär inte ändras därför att Christina Wessman avgår.

 • Saxtorparen

  Ooooppsss. Börjar bli dax för obehagliga beslut som kan leda till valförlust 2014.
  Christina Wessman du skall få ett gratisråd av mig för det är ju inte ditt fel att Somalierna inte är en begåvningsreserv.
  Sänk socialbidragsnivån lokalt i Borlänge (Skit i vad normen säger ) + &- går inte ihop.

 • Oberst

  Lägg ner asylpolitiken, stoppa importen och returnera individerna till sina hemländer. Jag har fått nog!

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Det är väl ändå politikernas fel?!

 • FreddeRe

  Det var länge sen jag var i Borlänge nu. Men vad spännande det måste vara där nu. Jag tror underskottet är en myt eller en felberäkning. Sverige tjänar jättemycket pengar på invandringen. Det ska säkert vara ett plus istället för ett minus på den där raden.

 • kokoo

  Borlänges innevånare Ni är säkert mycket nöjda nu när ni ser vad personerna som ni röstade fram har gjort med ER stad.

  • 530729

   Och i nästa val kommer de att rösta på samma partier som de gjorde förra gången.

   västeråsaren

 • 530729

  Jag bor gudskelov inte i Borlänge men när jag går till mitt bostadsområdes ICAaffär ser jag varje gång fler och fler färggranna lakan som står vid bankomaten och sedan går de in och spenderar de svenska 500lapparna som magiskt nog kom ut ur apparaten. Förra året såg man en och annan somalisk främmande fågel på stan och tyckte att det var väl exotiskt med detta inslag i stadsbilden… plötsligt är de hundratals!

  västeråsaren

 • 530729

  Nu fick väl den här kommundirektören en riktig snilleblixt! En oerhörd massinvandring av somaliska muslimska analfabeter som medfört bland alla andra katastrofala konsekvenser att staden fått ett häpnadsväckande stort ekonomiskt underskott på 100 miljoner kronor… Hmm, detta kräver drastiska åtgärder tänkte hon och plötsligt kom hon på en genial lösning på hur man ska rädda staden från fullständig undergång: -Jag vet! Heureka! Att ingen har kommit på det här förut? Vi sparkar en högt betald chef, ger henne ett avgångsvederlag och simsalabim! Problemet löst!

  västeråsaren

 • gamiso

  VARFÖR TA HIT SOMALIERNA GE DEM BÅTAR SÅ KAN DE BLI PIRATER
  OCH FÖRSÖRJA SIG SJÄLVA.