Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Moské och burkakontrovers även på lilla Island


ISLAM BREDDAR Det är svårt att tänka sig araber, muslimer och islam på den nordliga lilla ön Island, men till och med där finns det kravmaskiner. Det finns även vettiga politiker som vill förbjuda burka på Island då det symboliserar förtryck.

Nu finns ett förslag på en tomt för ett moskébygge i Reykjavík. Islam är synonymt med förtryck och terror. Det hävdar motståndare mot bygget av ett bönehus i Reykjavík – där de redan påstår att de besudlat marken för de troende muslimerna genom att gräva ned griskroppar. Nu uppmanas närboende genom ett brev att protestera mot planerna för ett bönehus. Även burkan har vållat debatt på ön Island, där en politiker vill förbjuda den.

Félag múslima á Íslandi har i tio års tid kämpat för att få lov att bygga en moské i Reykjavík. För ett drygt år sedan föreslog kommunen ett grönområde vid Suðurlandsbraut och Miklabraut nära Steinahlíð i östra Reykjavík. Bästa partiet, Socialdemokraterna och Gröna vänstern stod bakom förslaget, medan Självständighetspartiet reserverade sig mot beslutet. I höst väntas arbetet med att ta fram en ny detaljplan påbörjas.

Motståndarna har dock redan börjat mobilisera för att försöka stoppa bygget. Facebook-gruppen Mótmælum mosku á Íslandi har drygt 1 500 medlemmar. En av medlemmarna står också bakom ett brev prytt med en dödskalle som skickats till personer bosatta i närheten av den tomt som är aktuell för bönehuset.

I brevet skriver medlemmen att moskéer har visat sig vara en grogrund för islamistisk terrorism och extremism. Medlemmen hävdar att islam är en fascistisk religion som i många hundra år har befunnit sig i krig med västerlandet. Församlingens imam sägs också ägna sig åt att introducera sharia-lagar och bekämpa värdfolket, i det här fallet islänningarna.

Redan år 2010 tog alltingsledamoten för Självständighetspartiet och tidigare kultur- och utbildningsminister Þorgerður Katrín Gunnarsdóttir upp frågan om ett burkaförbud genom en interpellation riktad till inrikesminister Ögmundur Jónasson. Gunnarsdóttir vill förbjuda burka på Island.

”Jag anser att den inte är förenlig med de grundvalar som den isländska nationen bygger på och har byggt på i århundraden. Jag säger det med hänvisning till vår kultur, kristen tro och inte minst kvinnors frihet.”

”Det blir inget burkaförbud, åtminstone inte med den här regeringen”, skriver en skribent den 7 februari 2011.

islandsbloggen

 • per22

  Det finns isländska politiker med ryggrad.
  Och så finns det svenska politiker som totalt saknar detta.

 • NakenKejsare

  Kära isläningar, gör ett litet studiebesök hos ert brödrafolk i Danmar, Norge och Sverige innan ni kastar Er in i den bidragsfinansierade mångkulturens återvändsgränd. Kolla noggrant upp vad MENA-män och islam har betytt för våra länder, vårt folk och vår framtid. 

  Tänk på vad islam kan tillföra Er kultur innan ni bjuder in den. Ta en titt runt om i världen och fråga Er själva varför det skulle bli bättre på just Island.

  Försök vara ett föredöme och se denna fråga ur ett samhällsperspektiv. Vrid och vänd på varenda liten sten innan ni faller offer för det förädiska social-liberala individperspektivet. När Islam och MENA har slagit klorna i Ert fina land så finns sedan ingen återvändå. -Tänk på det kära isläningar.

 • ledsenfarmor

  Hoppas verkligen att de får stopp på terroristanläggning. Var inne på deras FB-sida. Men förstår inte isländska. Ska sätta mig o översätta lite med hjälp av Google.

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Så oväntat att S & MP är de som förespråkar Islams utvidning. Tydligen är det inte bara i Sverige som S/MP/V är, låt oss säga, inkompetenta pretentiösa hönor.
  Skönt att många islänningar vågar säga emot dock & gör något åt planerna.

 • 530729

  Finns snart inte ett enda hörn av Europa som slipper undan den islamska cancerbölden. Snart är varenda stad och litet avkrokssamhälle fullt av somaliska lakansklädda kulturberikare som står vid bankomaterna och plockar ut mina och dina pengar. Man får väl fly ut i skogen och bygga sig en koja, när Sverige inom en inte alltför avlägsen framtid blivit helt islamiserat. Nu kan man ju snart inte ens flytta till Island för att undkomma böneutroparna i minareterna.

  västeråsaren

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Dom kommer att röka ut dig genom att bränna ned skogarna, sanna mina ord.

 • SM811

  Kämpa på islänningar mot förtryckarreligionen islam.

 • kokoo

  Varför tar inte väst,s politiker varning .Islamska ledare har gång på gång talat om att islam skall erövra västvärden först med att muslimska kvinnor föder många barn så att dom kommer i majoritet annars skall våld brukas. Det finns knappast ett enda västland som klarat sig från ISLAMSK invandring. Vi i Sverige ligger i framkant.

 • Nemolainen

  Den fredliga (och i Sverige märkligt nedtystade) isländska revolutionen som genomfördes nyligen pga ekonomin borde ni skriva om.
  Hoppas islänningarna är lika framgångsrika i att bekämpa detta.

 • http://www.facebook.com/bolivard.eriksson Bolivard Eriksson

  Kämpa på var rädd om er kvinnor och åldringar.

 • Sverigefritt

  Bra Island! Kämpa emot på alla sätt!

 • BirgittaSvenne

  Inte för att det är viktigt. Dock, jag som kvinna har ALDRIG sett vackrare människor än islänningar ! Var rädd om er.
   Behöver inte betyda något särskilt, var endast en skön iakttagelse.

  • 530729

   Muslimska kvinnor är säkert också vackra, men det är svårt att veta eftersom deras män tvingar de att dölja sig för oss med stora tygsjok. Gudskelov att nordiska kvinnor inte döljer sig! Hur blir araber förälskade i varann när de bara ser likadana lakan överallt? Ja just ja, muslimer fungerar inte som oss andra normala mänskliga varelser… kvinnorna blir ju tvångsgifta med någon kusin eller gammal farbror.

   västeråsaren

   • BirgittaSvenne

    Kanske det, har i mina ögon inte med mina mått sett, en vad ”jag” tycker vacker man eller kvinna. Tror att det beror på en kultur som är mig främmande och som jag inte har något som helst intresse av att förstå !
    Inskränkt, kanske det !

   • BirgittaSvenne

    Hej, jag skrev aldrig specifikt kvinnor jag menade islänningar, män som kvinnor, om man nu uppskattar nordiskt utseende. I min värld är de verkligen både trevliga och vackra !

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Dom blir inte förälskade. I deras kultur är det en ren affärsuppgörelse mellan fäderna i två olika familjer. Icke sällan besläktade med varandra. Kvinnan har inte ett smack att säga till om och oftast inte sonen i den andra familjen heller. Det är farsorna och farbröderna som bestämmer helt och hållet. Brott mot dom urgamla traditionerna straffas nästan alltid med döden för kvinnan som vanärat familjens heder.

 • Saxtorparen

  Hur många muslimer finns det på Island ?
  Enligt Wikipedia är folkmängden 320 000 (2008)som en större svensk stad .
  Samla in muslimerna och sätt dom på en flotte så kan dom paddla söderut tills dom når land.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Tills dom når treriksröset. Där får dom då per automatik PUT.

 • Oberst

  Sista bastionen faller?

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Äkta vikingar fortfarande.  Om de ändå bygger moské, så har islänningarna tusentals års erfarenhet av att bränna folk inne, de får bara vänta tills alla samlas för bön.

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Det kan ju inte ta så lång tid att ta över Island. Finns ju bara några hundratusen pur-islänningar. Så det är ju bara för mussarna att sätta igång och knulla som fan, så är islänningarna snart i minoritet.

 • http://sqworl.com/gscvmo MENA-hyena

  Få känner till att muslimer kom med skepp till Island och förslavade islänningar. Islänningarna borde känna till det dock, och kasta ut varenda mussla med röven före.

  ”The Barbary pirates were excellent seafarers and, from the Coasts of North Africa, sailed as far north as Iceland (where they went ashore and captured 800 slaves during one incident) andas far West as Newfoundland, Canada, where they pillaged more than 40 vessels at one time.”

  http://www.faithfreedom.org/Articles/SStephan/islamic_slavery.htm