Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Tidigare illegal Eskilstunabo hotas av utvisning


SNYFTARE Migrationsverket vill utvisa en kvinna från Kazakstan som bor i Eskilstuna tillsammans med hennes två barn. Trots att hon är gift med en svensk man och att migrationsdomstolen redan gett henne rätt.

Det handlar om att följa huvudprincipen om att uppehållstillstånd ska sökas från utlandet, även om det kan innebära svårigheter för den sökande. Problemet för Ryskul Welén som hotas av utvisning är att det inte finns någon svensk ambassad i Kazakstan så hon måste resa till Moskva för att ens kunna söka.

Jag måste vänta där sex månader upp till ett år, innan jag får beslutet – vad ska jag göra med mina barn? Det är deras liv här, säger Ryskul Welén.

Migrationsdomstolen gav henne rätt och tyckte att migrationsverket kunde göra ett undantag, men det menar migrationsverkets biträdande rättschef Fredrik Beijer är ett allvarligt fel.

Det allvarliga felet är att man inte beaktar det faktum att kvinnan och barnen vistats i landet illegalt en längre tid, samt att man överskattat de svårigheter som de skulle få i Kazakstan vid en ansökan om uppehållstillstånd, säger Fredrik Beijer.

Migrationsverket säger också att man inte kan göra ett undantag för henne eftersom hon varit i Sverige illegalt. Anledningen till att hon varit här utan tillstånd säger hon själv är på grund av att ingen berättat för henne hur hon skulle gjort.

De vet min adress, allting, säger Ryskul Welén. De vet var jag är, min man till och med kontaktade dem när jag lämnade honom, men de gjorde ingenting, berättar hon. Om kammarrätten i Stockholm kommer pröva fallet återstår att se men ett besked tros komma i veckan.

SR

 • Andersonszkan

  Nån sorts j-vla ordning får det väl vara – hon har medvetet uppehållit sig illegalt i Sverige och när verkligheten till slut börjar flåsa henne i nacken, då tar hon till gråtknepet.

  Utvisar men inte såna här skojare så uppmuntrar man bara andra att göra likadant.

 • ledsenfarmor

  Vad pratar människan om? Åk hem för tusan. Du har vistas här illegalt. Sluta o tjut, ingen bryr sig längre.

 • kokoo

   Det finns tusentals manliga berikare som gjort svåra brott men dom får stanna.

 • Oberst

  Return to sender!

 • Rolexus

  Detta handlar tydligen inte om någon ”flykting” utan om en vanlig invandrare och då har alltid svenska staten som med en dåres envishet alltid krävt att uppehållstillstånd ska sökas på svensk ambassad i hemlandet (eller i näraliggande land). Jag tror inte att vanligt uppehållstillstånd någonsin kunna sökts under en vistelse i Sverige. Till och med under Sovjettiden då någon lyckats rymma från Sovjet krävde de att personen skulle åka tillbaka till Moskva och söka uppehållstillstånd där ifrån. Fast det gick ju liksom inte. Och jag vet inte hur det slutade för stackaren som flytt från kommunistdiktaturen.

  Nu bör ju denna dumma regel ändras om de ska hinna fördärva Sverige så mycket som möjligt på kortast möjliga tid, att ingen tänkt på det innan. Spelar väl ingen roll att ha en sådan regel kvar när i stort sett alla som vill får komma hit, enda kravet är att de ska vara a-sociala och hata oss.

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Om det fanns en konsekvens i detta åtminstone. Myndigheterna försvårar alltid för de invandrare som vi har inga eller minst problem med. Hur vore det om man satte hårdare bandage på de vi har mest eller bara problem med!?