Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Politiker – ”sluta upp med att anse att folk är mindre vetande”


INSÄNDARE FRÅN BLT Jag funderar på om det verkligen kan vara så illa, att de som styr och ställer i vårt land, typ politiker och andra höginkomsttagare, på riktigt är så okunniga och samtidigt så dåligt insatta i hur ett samhälle bör fungera, för att ha en chans att leva vidare.

De som redan har mycket, skor sig med orättfärdigt höga löner, bonus och högre pensioner än vad löntagare och pensionärer har. Det finns ingen som helst hejd på girighet. Fattar inte dessa människor att om de inte tänker efter och ändrar på sitt sjuka beteende, befinner vi oss snart i samma situation som i exempelvis Grekland, där rika redare praktiskt taget, ”badar” i pengar, samtidigt som löntagare och pensionärer, inte har pengar till mat och boende.

Vad ska dessa girigbukar göra med sina pengar, när så kallade vanliga människor inte längre klarar av den rådande situation de befinner sig i, och helt plötsligt har fått nog? Vad händer då?

Vad ska dessa människor ta sig till, den dag då folk gör uppror, och precis som i andra länder, kräver ett rättvisare och mera mänskligt samhälle.
Det är bara en tidsfråga innan den situationen blir ett faktum, tror jag.

Är det någon som har tänkt på, att när lönen för en höginkomsttagare höjs med en procent på en månadslön på 100.000 kronor, får den personen ytterligare en tusenlapp i månaden.

När en låginkomsttagares lön höjs med 1 procent på en lön på 10.000 kronor i månaden (exempelvis en pensionär), får den personen ut 100 kronor mer i månaden. En liter mjölk kostar lika mycket för en låginkomsttagare som för en med hög lön.

Är det detta som våra politiker kallar jämlikhet, solidaritet och rättvisa? Sluta upp med att anse att folk är mindre vetande, och inte förstår vad Ni sysslar med.

Gunnel Bergquist Sölvesborg

BLT

 • kirre

  Jag skulle vilja låta mitt vatten i Frittes halalbonad.

 • http://www.facebook.com/ageagesson Åke Åkesson

  Gunnel Bergquist Mycket bra,behövs inga tillägg.Meddela oss när du startar ett nytt parti. Med Hälsningar Åke     

  • Bajen666

   Behövs ej…..finns redan, öppna ögonen så får du se..!

   SD 2014.

 • SM811

  Med bävan ser dessa parasiter valet 2014.
  Det är bäst att sko sig så mycket det går för efter 2014 kan det vara för sent.

 • 585961

  Ja dom måste tro att  vanligt folk är så dumma att dom inte begriper något men det är tvärtom vi vet redan att någon demokrati, jämlikhet, rättvisa och solidaritet INTE förekommer mot svenska skattebetalare, gamla får dö utam medicin, blir utslända ur färdtjänstbilar får betala  EU:s högsta skatt har kvar 6500:./mån efter skatt , medan en person som inte har betalat en enda krona får 12800 kr/mån skattefritt för att lära sig svenska , plus gratis sjukvård, tandvård,medicin, skolor, kläder, lägenhet, bostadsbidrag, underhållsstöd, barnbidrag, Etableringsstöd, etableringstillägg, föräldrapennimng , ni politiker är det som är dumma i huvudet och inte inser att vi vet allt detta dessutom  blir vi utsatta för våld i samhället varje dag som aldrig har förekommit tidigare av dessa vandaler och brottslingar ni betalar så generöst, fy fan det blir SD 2014

 • ledsenfarmor

  Tack för en mycket bra o sann insändare.
  Kram

 • MakingBacon

  Folk i allmänhet är ofta mindre vetande för de orkar inte bry sig och de är konflikträdda. Svenskar är för det mesta rätt aningslösa och vill andra väl. De tror att om de är vänliga som kommer de att bli behandlade på samma sätt. Vilket så inte är fallet.

 • http://avpixlat.info/ Berit

  Tack för en bra insändare. 

  Sedan har de mage att prata om solidaritet med andra länder när bankerna, som spekulerat bort våra pengar, ska räddas. Bl a Olle Schmidt, EU-parlamentariker (FP).

  Vilket sjukt samhälle man lever i.

 • Oberst

  Reinfeldt måste vara Sveriges jävligaste statsminister någonsin.

  • Calle86

   Det är han! Jag röstade på honom 2006, och det är något som kommer plåga mig resten av livet.

   • Mega Block

     Vad är alternativet? En röd-grön soppa med en vingklippt fackpamp till statsminister som totalt saknar inflytande? Lövén är en marionett, med de styrande bakom ryggen. Bekvämt, om dom tabbar sig så får Lövén skulden! Det blir SD för mig igen, hoppas på fortsatt borgerligt styre.
    Bara tanken av en regering med S-V-MP ger kalla kårar och högre skatter. Sannolikt även ännu fler somalier.

    • Oberst

     Dessvärre kommer den stora somaliainvasionen under borgerligt styre.

     • Mega Block

       Att den skulle minska under röd-grön soppa är rent önsketänkande! Reinfeldt kan han, men MP slår han inte på fingrarna!
      MP farlighet mot den egna nationen ligger i att de är populister. De kommer aldrig få något stort inflytande, endast som stödparti, då kan man lova vad som helst!
      Precis som V gjort, flera hundratusen tjänster inom den offentliga sektorn. Lätt att lova när man inte behöver leverera!

     • Oberst

      Oavsett vilken konstellation ur 7-klövern som sitter vid makten kommer massinvandringen att fortsätta.

   • jannejakan

    Samma här…den sluge f-n lurade mig så in i h-e.

 • YOTHI_TARZAN

  Moderaterna som sitter på bostadsrätter och villor med lån på 3 4 5 6 mille kommer en dag att få en chock. Bostadsrätterna i Stockholm är minst 40 procent luft och när luften går ur går dom inte att sälja.
  När det smäller nästan gång i Sverige ( som 1991 ) då sitter många löst – folk som jobbar inom finanssektorn journalister mäklare etc är plötsligt utan jobb och dom kan inte sälja sina villor och bostadsrätter och SUV:ar
  - Jag undrar ifall dom då tycker att det är så fint med flyktingar som aldrig har jobbat.

 • jidds

  Du kanske borde ha pluggat du också tills du var 28 och sedan skaffat ett bra jobb, istället för att sitta och klagga i en insändare till swecon?
  Kanske aftonbladet eller någon annan kommunist tidning är en bättre plats?