Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Kör bussen, hora!” – ”jag ska döda dig hora”


DET NYA SVERIGE Den busschaufför som var med om den dramatiska bussfärden i tisdags väljer nu att berätta om händelsen. Det var första dagen efter semestern för Anna och fram till sista turen mellan Bricke-backen och Vivalla hade det varit vad hon beskriver ”en väldigt lugn kväll”.

23.47 startade resan från Brickebacken, som inleddes med att hon plockade upp ”två vanliga, lugna och snälla passagerare”. Vid nästa hållplats började stöket. Åtta-nio yngre män klev på bussen och fyra av dem struntade i att betala. När hon uppmanade dem att göra det och berättade om betalningsalternativen fick hon kommentaren ”kör bussen, hora” kastat i ansiktet.

Men det blir vi kallade varje dag, varje vecka, så det var inget konstigt, säger hon med lugn och saklig röst. Efter en ordväxling valde Anna att ringa på sin driftsledare för att tillkalla väktare. Hon beskriver att hon i det här läget inte var rädd.

För mig var det här inget hot, så jag började rulla bussen. Jag förklarade i mikrofonen att jag kallat på väktare och att de som inte har betalat skulle att få göra det på ett eller annat sätt. Anna uppmanades därefter av driftsledaren att ge männen ytterligare en chans till att betala, vid nästa hållplats.

Jag tog micken igen och berättade att de skulle få en ny chans att betala eller gå ur bussen men ordväxlingen fortsatte. Ungefär då började jag bli rätt förbannad och insåg att jag inte behövde väktare utan snarare polis.

Via driftsledaren tillkallades polis men Anna hinner knappt stanna till på Parkvägen innan hon hör att den första rutan krossas. Jag valde då att gasa i från busshållplatsen för att försöka möta polisen som var på väg.

Via speglarna ser hon att de två passagerare som klivit på först är skärrade av situationen och ropar därför åt dem i micken. Hon säger att hon förstår att de är rädda men att hon inte vill stanna innan hon möter polisen.

I det här läget uppfattar hon det också som att två personer står för bråket att en är uppkäftig, men att resten av gänget, som sitter längst bak i bussen håller sig lugna. Männen fortsätter att knacka sönder bussens fönster, ett efter ett. Gänget längst bak i bussen skriker åt Anna för att få henne att stanna bussen, men hon fortsätter i hopp om att hon snart ska möta polisen.

Vid busshållplatsen innan universitetet kommer en av de stökiga plötsligt fram till henne. Han säger ”jag ska döda dig hora” och jag ser hur han höjer handen bakom mig. Ungefär där börjar jag bli rädd. Jag hinner tänka att han kommer att slå till mig.

Mannen kastar i stället något på henne, försvinner bakåt och plötsligt ljuder det larm som visar att någon antingen är i kontakt med det klämskydd som sitter vid dörrarna eller att någon tryckt på nödsignalen.

Då inser jag att någon tänker försöka ta sig ut men hinner tänka att det är större chans att de håller sig kvar på bussen om den är i rullning. Hon fortsätter förbi universitetet när en i gänget kommer fram och ber henne stanna och säger ”det här lugnt, de har hoppat av nu”.

Anna håller fast vid beslutet att fortsätta att köra till hon möter polisen, vilket sker i höjd med Engelska skolan på Öster. Polisen tar över situationen och Anna passar på att be de två första passagerarna om ursäkt för att hon inte stannat. För Anna satte händelsen inte initialt några större spår, redan dagen efter körde hon samma sträcka igen.

Hur har du mått sedan dess? Det har faktiskt känts bra fram till det att jag läste i NA att kameran inte fungerade. När han kom fram till mig i bussen så hann jag tänka ”vad bra, nu är jag säker på att han hamnade på bild”.

Kameran ska fungera som en trygghet för mig. Jag blev erbjuden att kliva av och inte jobba på några dagar men det ville jag inte. Då hade det känts som om att buset skulle ha vunnit.

NA 

Relaterat:
Gänget krävdes på biljetter – då slog de sönder bussen

 • http://verklighetenisverige.wordpress.com/ Verkligheten

  ”Kör bussen, hora!” Hmm… Jag gissar att det inte rör sig om svenska ligister…

  • 585961

    Nej det var en höga muslimska apor  från Afrika

 • per22

  Deras fack vill utsluta medlemmar som engagerar sig politiskt i SD, och som därmed är de enda som vill göra något åt den skenande invandrarrelaterade brottsligheten.

 • AliAnsen

  Och vad säger det fackliga skyddsombudet.
  Har denne krävt att i fortsättningen skall det finnas skriftliga garantier för att kamerorna fungerar i fordonen. Fram till dess får de inte tas i trafik. Det skall också finnas en kontrollampa hos föraren, som indikerar om någon kamera slutar fungera.

 • Tigeraldrig

  Inget kommentarsfält i Allehanda.

 • 585961

  Såna djävla sopor borde få använda sina ben mer, de har blivit vana att svenska skattebetalare ska betala all deras skit , tycker dom är ena riktiga svin som ska ut ur landet med det snaraste och se till om dom kan åka gratis buss och taxi i  skitlandet dom kommer från, SD 2014, ju mer skit dom gör desto mer gynnar det er och det realistiska Sverige

 • http://twitter.com/MattiasStanton Mattias Stanton

  Mångkulturexperimentet fortsätter.

 • resenaren

  Jag har ibland funderat över om vi inte egentligen skulle ha två lagstiftningar i Sverige! Svensk lag för etniska svenskar och sharia för alla invandrade muslimer! En lag på att alla som kommer hit skall registreras om de är muslimer eller ej! Muslim= sharialag!
  Efter några handkapningar, steningar och hängningar kanske det skulle bli något lugnare här i landet!
  Bara en tanke, men effektiv tror jag!

  • Pantertanten

   Precis! Det är väl det dom vill, ha sharialagar! 

  • Agera1

   Glöm inte att varje grupp var för sig får stå för sina egna kostnader (sjukvård, bidrag etc).

  • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

   en seger men samtidigt ett nederlag.. tål att diskuteras :)

  • bibo57

   Tror inte det hjälper. De beter sig ju inte bättre i sina hemländer.

 • mrsmarlowe

  Vilken modig busschaufför, jag är imponerad! Själv hade jag dött av skräck. Men hon har rätt i att vi inte får låta kräken vinna.

 • Orregyllensnorre

  Inte ens på medeltiden….

  • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

   Hon är alltså van att bli kallad hora? Så då accepterar hon det. Vilken lysande logik. Sluta jobba då, gå på bidrag! Det gör ju dom du kör. Vägra jobba under dylika förutsättningar.Kommunal som organiserar busschaufförer är mer intresserade av att stödja maktelitens intresse av att byta ut sin egen befolkning än av chauförrernas arbetssituation. Kommunal är bara en pengamaskin åt socialdemokraterna. Inser man inte det får man nog skylla sig själv…

   • Andersonszkan

    Hon är tydligen van att bli kallad hora, men det är å andra sidan svenska skolelever + en hel del kvinnor i det övriga samhället också – men vad ska man göra, det är en yttring av den fantastiska kulturberikning som vi svenskar belönats med.

    Jag skulle föreslå henne att prata med sina barn – om hon har några och sin närmaste omgivning och övertyga dom om att rösta rätt nästa gång.

    Det finns ett parti – Sveriges tredje största,  som inte accepterar utvecklingen i Sverige.

    Rösta rätt – rösta SD 2014!

   • YOTHI_TARZAN

     Extremt bra kommentar – 100 procent sann

 • Brummelisa

  Kom att tänka på inlägget ”Jag behandlas inte som en människa” här under. Undrar om någon av gammelmedias tidningar skulle ta upp hur Anna och fler kvinnliga busschaufförer behandlas av vissa importerade element???? Fast isåfall skulle det förstås inte framgå att det var snorungar från MENA…….

 • per12

  Det var junlämpligt att kameran inte funkade just denna busstur…..kan det vara såååå att iom att det var våra pensionsräddare så förstörde man bilderna istället???
  Sd2014

  • elefantter

   Det verkar vara standard att kameror inte fungerar vid terrorattacker.

 • nilsanders

  man kan utgå från att det var så kallade ”nybyggare” som slog till…. det visar vad dom anser om Landet Sverige …

 • http://www.facebook.com/people/Gunhild-Larsson/100003462692025 Gunhild Larsson

  Anna ska ha en eloge. Så tuff och modig. Hon hade tur att det var rutor som flög och att de inte slog henne. Men ska vår vardag när du går till jobbet och sköter det se ut så här?. Var finns media och alla vurmare för mångfald nu?.

 • valfisken

  Om chauffören blir skymfad av passagerare bör de omedelbart avvisas.  Om de vägrar så bör polis tillkallas.  Att förorsaka förseningar genom att vägra gå av eller på annat sätt hindra allmänna kommunikationer borde rendera mycket kännbara straff.  Svenskt rättsväsende är en katastrof då det enbart är inriktat på att stävja kriminalitet i homogent, harmoniskt, etniskt svenskt samhälle.  Polisen inriktar sitt arbete på att jaga etniska svenskar då dessa är de lättaste bytet för den politiskt korrupta polisen.

 • Pingback: » En busschaufför, en busschaufför Señor H

 • Oberst

  Chaufförer! Beväpna er!

 • stressad_skattebetalare

  Ingen ska behöva jobba med invandrade livsfarliga psykfall i närheten. Stäng ned busslinjen tills alla flyktingar utvisats. Sverige liknar mer ett förfallet arabland där inga moderna bekvämligheten fungerar, de har förstörts av vilda galningar.