Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Åtta araber i tio-i-topp-ligan för p-böter


MÅLVAKTSLIGAN De är Sveriges värsta felparkerare – och skyldiga svenska staten hundratals miljoner kronor. Myndigheterna har jagat dem i åratal. De har enorma skulder hos Kronofogden – skulder som ekobrottsmyndigheten misstänker har koppling till kriminell verksamhet över hela landet. 

Bilarna har oftast inget värde, det är rena skrotbilar. Men personerna som använder dem kan parkera var de vill och köra igenom alla trängselavgifter, det drabbar ju ändå bara personen som står på bilen. Det här systemet ger immunitet till den som kör bilen, säger Lennart Nilsson, kronokommissarie på ­Kronofogden i Malmö. Det är i Malmö som de mest ökända bilmålvakterna finns, Annie Lööfs nybyggare.

– Jag gillar inte uttrycket, men de här personerna är i princip indrivningsimmuna, säger Lennart Nilsson.

Personerna har inga ­inkomster eller egendomar som Kronofogden kan driva in.

– Det är ett svårarbetat klientel som rör sig i en undre, svart värld. Det är en värld som vanliga Svensson inte tror finns. Om de har ­inkomster, så beskattas det inte. Det är ett stort irritationsmoment, säger Lennart Nilsson.

Fordonen har tre funktioner:

 • Bilarna kan användas laglöst inom Sveriges gränser.
 • Fordonen säljs på svarta marknaden, ofta helt oförsäkrade. Jalal Baltaj försattes i personlig konkurs våren 2010 med en total skuldbörda upp­gående till nästan 60 miljoner kronor. Det var frågan om skulder som nästan helt var kopplade till registrering/ägande av motorfordon.
 • Bilarna exporteras utomlands, framför allt till Väst­afrika och Benin där de kan vara värda upp emot 20 000 kronor trots sitt risiga skick.

Målvakterna är svåra att utreda

Det pågår sedan i december en snabbutredning om hur problemet med bilmålvakter ska ­lösas. Men sedan två av de största bilmålvakterna friades av hovrätten i juni har utredningsläget gått i stå.

AB

 • Stefan Johansson

  Varför kan man inte instifta en lag som förbjuder ägande av fordon om skulder till myndigheter kopplade till infrastrukturen uppstår? Dvs vill säga om man kommer  upp i oskäliga nivåer, tex över en miljon och/eller har fler än fem fordon reggade på sig. Hur svårt kan det vara att skapa en dylik lag?

  • YOTHI_TARZAN

    I Sverige är det alltid svårt att göra något år de kriminella – det är samma sak med fakturaskojarna. Det finns inget annat land i världen där de kriminella har det så bra – det var Palme som såg till detta.

   • http://www.facebook.com/people/Carl-Gustav-Hansson/1833861251 Carl-Gustav Hansson

    Palme är död sedan länge! Vakna!!

    • ghost22

     Visst är han död sedan länge men vi lever
     fortfarande med hans dåliga politiska beslut!
     SNUS ÄR SNUS OCH STRUNT ÄR STRUNT.
     som han sa när han stog i riksdagen och ljög
     svenskafolket rätt upp i ansiktet.

   • 585961

    Det var han som startade och han har en massa oduglingar som följer i spåren

   • Stefan Johansson

    Instämmer i att det var Olof Palme som gjorde Sverige känt för den tredje världen. Även  om han är död sedan länge så får vi dras med hans insatser dagligen och även via skattsedeln.

 • Svensk_Tiger

  Möjliggör för någon myndighet att beslagta bilarna. Hur svårt kan det vara? 

 • vainlee

  Men hur kan man äga massa bilar när man inte har en inkomst .Skulle jag äga massa Båtar och flygplan utan inkomst så skulle skatteverket jaga mig ..Vad gör skatteverket ?

 • Catinka

  Varför inte inför det Spanska systemet där polisen kan, och tar, bilar som är behäftade med skulder? Sedan får ägaren lösa ut bilen för ett par tusen Euro plus skulden. Behövs ingen kronofogde där.

 • 585961

  Typiskt muslimskt apbeteende , konfiskera allt dom har  och utvisa alla med familjer och allt , vi skattebetalare ska inte stå för muslimsk kriminalitet och har dom bidrag av något slag så dra i ALLT

 • resenaren

  Dom kan strunta i alla dessa krav, därför att dom dagligen slussar svarta pengar till sina forna hemländer. Dom kalkylerar helt enkelt att dom aldrig kommer behöva ta ut pension i Sverige och att kronofogden därför aldrig kommer åt dom. Deras plan är att så småningom återvända till sina hemländer som rika och priviligierade där! Många äger redan både hus och företag i sina hemländer, financierade av brott i Sverige. Dom står ju inte som målvakter gratis!
  Ett sätt att komma åt det skulle vara att beloppen kunde omvandlas till fängelsestraff och att det skulle sittas av i rena arbetsläger/fabriker där lönen går till avbetalning av skulder!

 • kokoo

  Dessa araber tillför Sverige så mycket Våra politiker vill att dom stannar i landet dom är mycket värdefulla för Sverigets framtid,Vem skall betala våra pensioner i framtiden ?

 • Oberst

  UUUUT med apajävlarna!

 • http://pulse.yahoo.com/_GSZACX4IJOYGXWRHLKIQVJ3UYU Kenneth

  Brukar inte ha mycket gott att säga om Aftonbladet, men i detta fall får man väl ge dem en eloge för att de presenterade listan. Är Jan Helin på semester?

 • kokoo

  Den som startade Sveriges nedgång var PALME och så fortsätter det fyll landet med parasiter, det finns alltid några svenskar som fortsätter och arbetar och betalar skatter

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Jaha , nu blir det omskolning till målvakt. Riskfritt och bra betalt.

 • http://vargiveum.wordpress.com Varg i Veum

  Det är inte svårt att stävja bilmålvaktstrenden. Ge kronofgden rätt att beslagta bilen för att säljas på auktion så fort den påträffas och pengarna beslagtas. Det är inte sällan riktiga lyxåk så de går att sälja. Om inte så skrota dem.