Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Antirasismkurser in i norska skolor


Rolf Mikkelsen

NORSK ÅSIKTSREGISTRERING Nu skall norska lärare gå kurser och få utbildning i antirasism, för att bättre kunna förebygga ”odemokratiska attityder”. ”Vi grejar inte att hindra en ny Breivik, men vi kan hjälpa ungdomen att ta ställning”, säger forskaren Rolf Mikkelsen vid universitetet i Oslo.

Mikkelsen är en av dem som i höst skall sätta ihop ett utbildningsprogram för att förebygga antisemitism, rasism och odemokratiska attityder, som syftar till lärare och skolledare. Från och med 2013 skall skolpersonal erbjudas halvårslånga kurser, som bland annat ska diskutera fördomar, kritiskt tänkande och konflikthantering. Projektet drogs igång redan före massmorden den 22 juli i fjol.

- Det är klart att detta har blivit extra relevant efter 22 juli, och vårt projekt har också prägel av det. Det är precis denna typ av extremism som är vad vi vill förhindra, säger projektledaren Peder Nustad Förintelsen Centre.

Tydligen nämns inte islamismens extremism ens, trots att Norge har sådana som mullah Krekar i sitt land.

- Detta är något av det mest komplicerade vi kan få till i den norska skolan, säger Rolf Mikkelsen.

Om åsiktspoliserna Expos norska bidragsfuskande vänsterkollegor SOS Rasisme är involverade eller ej framgår inte i media. Huruvida rasismen mot vita, eller den som islam brukar så fort de kommer åt, ska förebyggas framgår heller inte.

NRK

 • Denoroligedemokraten

  I det underbara norska programmet ”Hjernevask” besöker programledaren SOS Rasismes kontor. En av hans första kommentarer när han stiger in på kontoret är: ”Här jobbar visst bara vita.”

 • Strandnypon

  Utlänningars psykologiska krigföring mot oss skandinaver.
  (Passande rubrik – eller hur?)

 • Absolutsvensk

  En kurs i anti-terrorism vore högst lämplig istället!!

 • Bengt_Johansson

  Vad jag förstått var 
  Breiviks huvudförklaring till sina dåd, att det inte funnits möjlighet att få framföra kritik mot rådande invandringspolitik i etablerade media. Om också nu skolor skall införa ökad spärr mot invandringskritik, så borde det betyda att man med detta förfaringssätt, snarare skapar fler Breivikare, än färre.

  • Svensk_Tiger

   För ”den goda sidan” är det inte resultaten som räknas – det är vilken avsikt man har. Med andra ord är fler Breivikar ett pris de är beredda att betala förutsatt att avsikten var den motsatta! 

   Samma tankemönster hittar du även inom invandringspolitiken. 

  • 585961

    Så klart men det inser inte  puckona i ledningen, helt insnöade och sitter i sina trygghetsbunkrar

 • SM811

  Varför inte ta upp, hur kan vi motverka islamiseringens negativa konsekvenser för samhället.

 • Oxis

  Konstigt, det här att ta ställning tycks bara betyda en sak. Men om man säger att ”vi skall hjälpa ungdomar att ta ställning” borde det väl innebära att de kan ta ställning åt alla möjliga håll.

 • kurtan25

  Ja, tänk ”rätt”, vi måste bli ännu noggrannare med hjärntvätten. Det här med invandringen börjar mer att likna en nationsreligion, De som är otrogen religionen straffas. Där råder ingen religionsfrihet. Du får inte vara kritisk till massinvandringen/ den enda religionen. Trycker man ner locket ännu mer, så kommer att det att explodera ännu mera när trycket blir för stort.

 • Andersonszkan

  Norska lärare ska alltså gå kurser i att förebygga antisemitism, rasism och odemokratiska attityder och lära sig kritiskt tänkande – dom ska alltså bli islamofober och få lära sig att partier som Fremskrittspartiet är demokratiskt valda och speglar folkets vilja.

  Det låter ju bra i mina öron i alla fall – sen får man väl hoppas att den där Mikkelsen inte pratar orwellsk nynorsk.

 • 585961

  Vad hjälper det med alla dessa kurser när verkligheten ser ut som den gör med alla brott och våldtäkter varenda  dag gjord av invandrade sluskar , sätt lite krav på dom i stället och mindre bidrag och favörer , vi är inte förbannade utan orsak era nötter

 • Calaverra

  ”Anti-rasist” är bara ett kodord för anti-vit.

 • Steenson

  Tvinga barn att tänka som dom!! Är inte detta fascistiska metoder om nått?
  Fattar dom inte att dom gör exakt vad dom beskyller ”oss” för!?