Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Svenskar” fast i Syrien igen


Anders Jörle

UPPDATERAD SVENSKAR ELLER ”SVENSKAR” För några dagar uppmärksammade vi hur oikofobi-Expressen snyftade om den strandade ”svensken” och Umeåbon Hammam Al Rabi 24, som satt fast i kriget i Syrien och inte kom ”hem”. 

Vår intelligenta ”svensk” hade åkt ner och hälsat på sina släktingar, men när han skulle åka tillbaka till Sverige, hade EU infört sanktioner mot det syriska flygbolaget, vilket föranledde hans uttalande: ”Vi är svenska medborgare. Hur kan de behandla oss på det sättet”, säger Hammam Al Rabi upprört. Igår skrev kloakröret Expressen att det antas att 200–600 ”svenskar” befinner sig i Syrien, och inte kommer ”hem”.

Även dessa Einstein-”svenskar” trotsade UD:s avrådan om att resa till Syrien. Nu går departementet ut med information till dem som har blivit fast i landet. Och för att visa att hur våra ”svenskar” är extra dumma så kan man läsa vad Anders Jörle, presschef på UD, säger om ”problemet”.

– Problemet är lite unikt för Sverige. Vi har talat med våra utländska kollegor, och de flesta har inte det här problemet.

Slasktratten skriver: ”Flera av de strandade svenskarna har nu hört av sig till UD för att få hjälp att komma hem. Totalt antas 200–600 svenskar befinna sig i landet. Flera av svenskarna som har ringt befinner sig i området kring Al Qamishli vid Syriens norra gräns mot Turkiet. Läget för dem bedöms inte som livsfarligt. UD har inte varit i kontakt med några svenskar där oroligheterna är som värst, men utgår från att personer även har rest dit.”

Har de rest dit genom att trotsa UD:s avrådan kan de gott stanna där. Varför lägga massa skattepengar ytterliggare på folk som vägrar förstå eller vill hjälpa till.

UPPDATERING Tydligen har man haft en demonstarion på Arlanda ikväll, just för ”svenskarna” som är fast i Syrien. Något de har sig själva att skylla för. Mohamed Omar skriver om detta på sin Facebook, och att gaphalsarna på Arlanda skanderar att man hyllar Assad: ”Folket vill ha Bashar al-Assad”. Se klippet här.

Varför skriver Expressen och alla andra idioter på PK-media ”svenskar”? De vägrar ju att gå med svenska flaggan, det är ju Syriens flagga de går med. Det är så fel det här så hälften borde varit nog.

Relaterat
Expressen snyftar om “svensken” Hammam Al Rabi i Syrien

xpressen

 • Orbitni

  Vill minnas att UD avrådde från att åka till den krishärden sedan något år tillbaka. Åker man ändå är får man skylla sig själv. Likt de där ”journalisterna” i Afrika…

  • http://www.facebook.com/people/Eva-Andersson/596985605 Eva Andersson

    De var ju terrorister och inga ”journalister”.

   • Orbitni

    Nja, terrorister är väl att ta i. Men journalister var de ju i varje fall inte. Beväpnade och allt… ser ju illa ut ju… Kommer sitta där ett bra tag kan man tänka!

 • per22

  ”De flesta har inte det här problemet”  Självklart inte.
  Det är bara Sverige som kan bevilja återresa (ofta betald) till landet de nyligen har ”flytt” ifrån.

 • DrThomasJackson

  Många är förtidspensionärer, skrivna i Sverige men bor i Syrien, pengarna från FK betalas ut till svenskt bankkonto som via banksekretess girerasutomlands. Jag har haft många liknande fall, SKL:s sjukvård är en katastrof utan like, intygskorruptionen ofattbar. Majoriteten är inte de minsta sjuka men har fått sjukskrivning får de sagt de inte kan jobba, och ”man måste ju tro på patienten” såger SKL:s värdegrund.

  • http://avpixlat.info/ Berit

   Det är märkligt för sjukpension finns inte längre utan det heter sjukersättning sedan 2003 (tror jag) och kan i princip omprövas när som helst. Reglerna efter 2008 ska vi inte ens tala om. Den sjuke måste i princip kunna styrka att han/hon har en obotlig sjukdom för all framtid och vilka läkare vill skriva sådana intyg där man fråntar patienten allt hopp?

   Vid vanlig sjukskrivning (inte sjukersättning) måste patienten meddela kassan om hon åker utomlands, vilket egentligen bara är aktuellt för speciella behandlingar. Annars ryker sjukpenningen. 

   • DrThomasJackson

    Hej, Du är totalt totalt okunnig som många andra svenskar – totalt förda bakom ljuset som många svenskar. Jag ber Dig tusen gånger om ursäkt men jag måste bara vara tydlig:

    1. Det är totalt likgiltigt vad förmånen kallas, sjukskrivning, förtidspension, sjukbidrag, sjukersättning. Det centrala är att personen ifråga har : ”Socialförsäkringsersättningsförmån pga sjukdom”, Låt oss förkorta detta till ”Sjukförmån”.  

    2. Samtliga läkare i Sverige är tvingade att ha patienten i Centrum, att lyssna på patienten. Patienter är av de mest skilda slag – några jobbar trots att de är sjuka men väldigt många begär sjukskrivning trots att de är helt helt friska.  Detta har de naiva vägrat inse. Jag tror Du kan höra till denna grupp, eller så är du ett ”troll” som skriver på websidor under anonymitet för att hjälpa till att ljuga.  Men det tror jag inte Du är- Du kan säkert vara en av dessa 15% i Sverige som har sjukförmån på 25-50-75 eller 100%. 

    3. De absolut största grupperna av sjukförmånspatienter i Sverige, över 50%, utgörs av  enkelt botbara sjukdomar som ryggont, ledbesvär, ångest, depressioner.  Dessa är de som Du kallar ”obotliga”.

    4. 99% av läkare i Sverige står totalt på patientens sida”, alltså intygar upenbara osanningar enbart för att patienten säger att ”så är det” och gör som patienten säger- det gäller inte bara i Sverige utan internationellt även om om siffran i USA är betydligt lägre där man räknar med att cirka 30% av läkare intygar osant för att ”hjälpa patienten”.

    5. Okunskapen är magnifik i Sverige om dessa fenonomen. Detta går tillbaks till de pseudokommunistiska socialdemokratiska politikerna Gustaf Möller et al som på 60-talet menade att ”man får inte ifrågasätta den fattige som kommer och ber om hjälp”. I Sverige råder denna mentliteten fortfarande men emedan socialbyråerna har blivit mer realistiska så har denna mentaliteten fortsatt i Sveriges Läkarförbund och blivit praxis i SKL:s verksamhet.  ”Ifrågasätt aldrig vad patienten säger, det är kränkande” är mantrat.
    Detta förhållande utnyttja skrupellöst av kriminella, av fuskare, av ansvarslösa och av latmaskar.

    6.   Svenska journalistförbundet är kanske de största svikarna, de ser sig själva som ”gate-keepers” och förhindrar fakta som dessa komma fram. Hoppet står til de utländska läkarna, många betydligt mer krassa än de svenska men de flesta anpassar sig. Jag hade dock en iransk kollega som överhuvudtaget inte såg någon nytta med sjukintyget, han menade att det borde utbytas mot ett check-block istället, så patienten kunde hämta checken var tredje månad i kassan utan att störa vården, detta skulle spara enorma resurser, ge tid till de verkligt sjuka etc.

    7. Stackars er som får svensk pension, eller svensk sjukvård, ni anar inte hur dåligt det är innan ni själva blir för sjuka eller för fattiga för att orka reagera.   Jag själv tog konsekvenserna av verkligheten och jobbar utomlands, dock kommer hem till Sverige då och då och jobbar, då gör jag numera som mina kollegor, sjukskriver utifrån hur patienten beskriver sina symtom och lyssnar inkännande när de säger de inte kan jobba. Jag har numera helt gett upp att jobba i Sverige på ett sanningsenligt sätt. Jag gav upp helt när jag i våras i Västerås blev anmäld av en patient och en psykolog för att ha krävt att en helt helt frisk patient skulle börja jobba 25% efter två års sjukskrivning. Att man anmäler är helt OK, det måste man få göra, det är patientens rättighet. Jag fick ingen direkt kritik av Socialstyrelsen men de menade implicit att ”patienten enligt HSL och andra förordningar skall tas på totalt allvar”.   Detta skrivet av en sannolikt 40-årig kvinnlig byrådirektör som aldrig har jobbat i vården. Efter 35 års läkarverksamhet var detta första gången jag inte fått ”rätt” i tvistefrågor.Men jag är väldigt glad att Socialstyrelsen explicit påpekade ”alla patienter måste tas på högsta allvar”, alltså även de som överdriver, luras och simulerar.  Jag har alltid ansett man skall arbeta korrekt detta med tanke på de verkligt sjukas bästa som inte får den vård de har rätt till pga SKL:s simulantvård, men det kostar på att arbeta korrekt, det är minst dubbelt så arbetssamt som 99% av mina slöfockar till kollegor jobbar, som alltså intygar osanna saker hit och dit och blir oerhört uppskattade av både patienter och verksamhetschefer eftersom de får ”nöjda patienter”, egentligen är det alltså ”nöjda simulanter” de får, en förtidspension är värd 4-5 miljoner om man är 35 år gammal, inte undra på att ”simulant-patienterna” blir nöjda -varför spela på Lotto?

    Notera f.ö. gärna att förbudet att tala om simulering och sjukdomsbedrägeri i Sverige  ligger bakom den grymma apatiska barn epidemin i Sverige.  Läs gärna http://www.apatiskabarn.se

    Läs gärna också om detta i den danske journalisten Mikael Jalvings bok ”Absolut Sverige” som jag hört kommer ut på svenska inom 1-2 månader.

    mvh

    Dr. Thomas Jackson, leg.läk, specialist legitimerad i tre olika länder.

    • Skafto

      TACK Dr. Thomas Jackson. Du har med dessa rader gett mig hoppet åter!
     Efter över tjugo års lidande kan du göra mig frisk, tack!!!! Min svåra ångest med suicidförsök skall äntligen upphöra! Jag blir så lycklig!!!

     • DrThomasJackson

      Typiskt svenska reaktioner, tack gode Gud att jag slipper jobba i Sverige med en massa svenskar som försvarar fusk, bedrägerier. Världens sjukaste befolkning världens sämsta och korrupta läkarkår, leve Pippi Långstrump!

     • Skafto

       Jag misstänker starkt att du inte är svensk, inte är läkare och hyfsar siffror som du vill. Alltså bara min misstanke……..
      Gott att du inte bor kvar i Sverige men du kommer väl  tillbaka när det är dags för folkpension kan jag tänka mig. DÅ är Sverige bra.

     • DrThomasJackson

      Du är säkert en av alla dessa yrkeskriminella som har förtidspension, eller så är du en  vanlig svensk som lurar kassan, i England hade du åkt i fängelse.
      Låt oss ta en offentlig debatt, jag kan hyra lokal, SAS Radisson i Stockholm så bjuder vi in en massa folk. SC m.fl. Jag är f.ö. den läkare i Sverige som skrivit mest om simulering – svenska läkare tror ju allt som ”patienten” säger , för svenska läkare vågar inte säga emot, det förstår jag eftersom de möter sådana som dig dagligen. 

    • http://avpixlat.info/ Berit

     Det låter på dig som om sjukvården kan bota nästan alla sjukdomar och åkommor och sjukdom och arbetsförmåga kan mätas enligt en exakt skala. Som läkare borde du veta att allt inte är så enkelt, eller litar du kanske blint på läkemedelsbolagens reklam om alla fantastiska mediciner? 

     Jag är medveten om att det förekommer asylbedrägerier, men blanda inte in detta i läkarnas problem att veta om de ska sjukskriva eller inte. Från statsmakternas sida har det förekommit en massiv propaganda mot sjuka människor de senaste tio åren och du kanske inte är uppdaterad eftersom du inte bor och jobbar i Sverige längre. Ett läkarintyg innebär inte per automatik att någon blir sjukskriven. Det är kassan som fattar det beslutet och det är märkligt att du inte tycker det är ett problem att handläggare utan medicinsk kunskap enkelt kan nonchalera specialistläkarintyg på det sättet. 

     Jag förstår inte vad det är för fel att lyssna på patienten. Hur ska en läkare annars kunna hjälpa, lindra och bota? Att du sedan inte behöver vara överens med patienten är en annan sak, men lyssna måste man väl göra först. Jag har erfarenhet av andra länders sjukvård också och tycker att läkare i Sverige över lag är dåliga på att kommunicera med sina patienter. 

     Har bara redovisat lite fakta i min förra kommentar, men du påstår genast att jag är djupt okunnig eller ett troll. Då tycker jag att det tyvärr inte finns förutsättningar för en seriös diskussion. 

     Tack och hejdå. 

     • DrThomasJackson

      Typiskt svenska reaktioner, tack gode Gud att jag slipper jobba i Sverige med en massa svenskar som försvarar fusk, bedrägerier. Världens sjukaste befolkning världens sämsta och korrupta läkarkår, leve Pippi Långstrump!

      Berit och alla andra blåögda naiva svenskar får självklart ta konsekvenserna av sitt beteende, om de skulle bli sjuka.   Jag skriver inte till er eller för er utan för verkligt sjuka människor som avlider, får dålig vård för att sådana som ni här vägrar inse verkligheten att Sverige har 15% av befolkningen på sjukförmån jämfört t.ex. England och Tyskland som har 5-6%.  Berit m.fl. försvarar väl också alla mc-gäng, traffickers och narkotikasmugglare som har förtidspension och lurat sig till 4-5 miljoner per skalle så verkligt sjuka inte kan få den vård de såväl behöver.Read more: http://www.swedenconfidential.info/2012/08/05/svenskar-fast-i-syrien-igen/#ixzz22md2wfs8

   • Pantertanten

    Jag orkar/kan inte läsa vad DrThomasJackson svarar dig nedan, men jag håller med dig. Jag har två f.d. arbetskamrater och en nära väninna som blev utförsäkrade, trots att de inte kan jobba, de hade strider med försäkringskassan i ett par år innan de gav upp och min väninna började ta ut sin pension i förskott, sålde sin bil etc för att klara av vardagen. Mina två arbetskompisar var båda gifta och fick klara sig på makens inkomster. 

 • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

  Där kan dessa imbecilla välfärdsparasiter sitta. Förhoppningsvis frigöres svenska skattemedel då lössen kreperar.

 • http://avpixlat.info/ Berit

  Jag minns att det var samma problem med Libanon för ett antal år sedan. 

  • 585961

    Migrationsverket och politikerna verkar inte inse fakta , så fort lössen fått PUT ska dom ”hem” där dom var såååååååååå rädda att bli dödade, bara skitprat från punkt till slut alltså, SD 2014

 • Tesak

  låt idioten stanna där, åker man till ett land när det är fullt krig,då får man faktiskt skylla sig själv. han har säkert sprungit omkring med al-quida och skjutit, men nu när det börjar brinna i röven på han. Syriens millitär vill säkert få tag i han, därför måste han och tillbaka till Sverige….LÅT IDIOTEN STANNA KVAR

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Lite ”nattamat”:

  Fyra gripna för rån mot LidlSverige 05 aug 22:01Lidl-butiken i skånska Åstorp rånades strax före 15-tiden på söndagen av två gärningsmän.Männen hotade en kassörska med pistol, skriver Helsingborgs Dagblad. Sedan flydde de till fots. Polisen ryckte ut med flera patruller till butiken.Vid 19-tiden kunde fyra personer gripas, misstänkta för delaktighet i rånet. Enligt obekräftade uppgifter ska en polishelikopter ha lyckats lokalisera rånarnas gömställe.Kvinna våldtagen av gängSverige 05 aug 21:52En kvinna i 50-årsåldern säger sig ha blivit våldtagen av flera personer utanför en skola i Sjuntorp, söder om Trollhättan, under natten till söndagen.Polisen spärrade på söndagsmorgonen av området och genomförde en teknisk undersökning, skriver TTELA. Det finns ännu inga misstänkta.- Det rör sig om en överfallsvåldtäkt och hon ska ha blivit våldtagen av ett antal personer, oklart hur många. De kan eventuellt ha varit bilburna, säger Paavo Honkavaara på länskriminalen till TTELA

  • Roland X

   ”De kan eventuellt ha varit bilburna”.  Ja det var ju ett väldigt bra signalement på våldtäktsmännen.

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Det finns glada nyheter också:

  Hudiksvall.
   Den 37-årige man som kraschade med en stulen bil på E 4 mellan Söderhamn och Hudiksvall i fredags har nu avlidit.

  Mannen hade strax före olyckan blivit tagen på bar gärning under ett villainbrott i Vågbro norr om Söderhamn.Han hoppade då in i den bil han samma dag hade stulit från en bilfirma i Söderhamn och flydde i hög fart längs E 4 norrut.

  Mannen fördes till Hudiksvalls sjukhus där han avled under helgen, skriver Helahälsingland.se.

  • Roland X

   Om det gick så skulle det vara bra om man införde ett bilbältesförbud för kriminella.

 • Roland X

  Syriensvenskarna har naturligtvis två hemländer, Syrien och Sverige. De är alltså hemma även nu när de är i Syrien.

 • svarm

  Hur många av dessa stackare lever på svenska pensioner och bidrag. Skall dessa ej stå till arbetsmarknadens förfogande

 • RobertSt2

  För mig får de jättegärna åka hem till Syrien. Och stanna där för gott.

 • svennejavisst

  Åker dom ner under ett pågående krig så finns det säkert skäl till det..tex delta i detta.. sen att PK medias falska snyfthistorier basuneras ut är enbart för att svenska folket ska föras bakom ljuset..

 • allemand

  Merit Wagers synpunkt.
  http://meritwager.wordpress.com/2012/08/05/den-som-rest-till-syrien-har-gjort-det-helt-pa-egen-risk/

  • Tigeraldrig

   Underbara klockrena Merit Wager.
   Alltid korrekt, kunnig och sanningsenlig.

 • DrThomasJackson

  Jag skrev nedan kommentar till en kommentatör, tycker dock eftersom jag är läkarspecialist, fd försäkringskasseläkare etc det kan var information som allmänheten kan ha intresse av så jag skriver det här också:

  Hej, Du är totalt totalt okunnig som många andra svenskar – totalt förda bakom ljuset som många svenskar. Jag ber Dig tusen gånger om ursäkt men jag måste bara vara tydlig:

  1. Det är totalt likgiltigt vad förmånen kallas, sjukskrivning, förtidspension, sjukbidrag, sjukersättning. Det centrala är att personen ifråga har : ”Socialförsäkringsersättningsförmån pga sjukdom”, Låt oss förkorta detta till ”Sjukförmån”.

  2. Samtliga läkare i Sverige är tvingade att ha patienten i Centrum, att lyssna på patienten. Patienter är av de mest skilda slag – några jobbar trots att de är sjuka men väldigt många begär sjukskrivning trots att de är helt helt friska. Detta har de naiva vägrat inse. Jag tror Du kan höra till denna grupp, eller så är du ett ”troll” som skriver på websidor under anonymitet för att hjälpa till att ljuga. Men det tror jag inte Du är- Du kan säkert vara en av dessa 15% i Sverige som har sjukförmån på 25-50-75 eller 100%.

  3. De absolut största grupperna av sjukförmånspatienter i Sverige, över 50%, utgörs av enkelt botbara sjukdomar som ryggont, ledbesvär, ångest, depressioner. Dessa är de som Du kallar ”obotliga”.

  4. 99% av läkare i Sverige står totalt på patientens sida”, alltså intygar upenbara osanningar enbart för att patienten säger att ”så är det” och gör som patienten säger- det gäller inte bara i Sverige utan internationellt även om om siffran i USA är betydligt lägre där man räknar med att cirka 30% av läkare intygar osant för att ”hjälpa patienten”.

  5. Okunskapen är magnifik i Sverige om dessa fenonomen. Detta går tillbaks till de pseudokommunistiska socialdemokratiska politikerna Gustaf Möller et al som på 60-talet menade att ”man får inte ifrågasätta den fattige som kommer och ber om hjälp”. I Sverige råder denna mentliteten fortfarande men emedan socialbyråerna har blivit mer realistiska så har denna mentaliteten fortsatt i Sveriges Läkarförbund och blivit praxis i SKL:s verksamhet. ”Ifrågasätt aldrig vad patienten säger, det är kränkande” är mantrat.
  Detta förhållande utnyttja skrupellöst av kriminella, av fuskare, av ansvarslösa och av latmaskar.

  6. Svenska journalistförbundet är kanske de största svikarna, de ser sig själva som ”gate-keepers” och förhindrar fakta som dessa komma fram. Hoppet står til de utländska läkarna, många betydligt mer krassa än de svenska men de flesta anpassar sig. Jag hade dock en iransk kollega som överhuvudtaget inte såg någon nytta med sjukintyget, han menade att det borde utbytas mot ett check-block istället, så patienten kunde hämta checken var tredje månad i kassan utan att störa vården, detta skulle spara enorma resurser, ge tid till de verkligt sjuka etc.

  7. Stackars er som får svensk pension, eller svensk sjukvård, ni anar inte hur dåligt det är innan ni själva blir för sjuka eller för fattiga för att orka reagera. Jag själv tog konsekvenserna av verkligheten och jobbar utomlands, dock kommer hem till Sverige då och då och jobbar, då gör jag numera som mina kollegor, sjukskriver utifrån hur patienten beskriver sina symtom och lyssnar inkännande när de säger de inte kan jobba. Jag har numera helt gett upp att jobba i Sverige på ett sanningsenligt sätt. Jag gav upp helt när jag i våras i Västerås blev anmäld av en patient och en psykolog för att ha krävt att en helt helt frisk patient skulle börja jobba 25% efter två års sjukskrivning. Att man anmäler är helt OK, det måste man få göra, det är patientens rättighet. Jag fick ingen direkt kritik av Socialstyrelsen men de menade implicit att ”patienten enligt HSL och andra förordningar skall tas på totalt allvar”. Detta skrivet av en sannolikt 40-årig kvinnlig byrådirektör som aldrig har jobbat i vården. Efter 35 års läkarverksamhet var detta första gången jag inte fått ”rätt” i tvistefrågor.Men jag är väldigt glad att Socialstyrelsen explicit påpekade ”alla patienter måste tas på högsta allvar”, alltså även de som överdriver, luras och simulerar. Jag har alltid ansett man skall arbeta korrekt detta med tanke på de verkligt sjukas bästa som inte får den vård de har rätt till pga SKL:s simulantvård, men det kostar på att arbeta korrekt, det är minst dubbelt så arbetssamt som 99% av mina slöfockar till kollegor jobbar, som alltså intygar osanna saker hit och dit och blir oerhört uppskattade av både patienter och verksamhetschefer eftersom de får ”nöjda patienter”, egentligen är det alltså ”nöjda simulanter” de får, en förtidspension är värd 4-5 miljoner om man är 35 år gammal, inte undra på att ”simulant-patienterna” blir nöjda -varför spela på Lotto?

  Notera f.ö. gärna att förbudet att tala om simulering och sjukdomsbedrägeri i Sverige ligger bakom den grymma apatiska barn epidemin i Sverige. Läs gärna http://www.apatiskabarn.se

  Läs gärna också om detta i den danske journalisten Mikael Jalvings bok ”Absolut Sverige” som jag hört kommer ut på svenska inom 1-2 månader.

  mvh

  Dr. Thomas Jackson, leg.läk, specialist legitimerad i tre olika länder.

 • Oxis

  UD har sedan länge gått ut med varning för att resa till Syrien. Då skall man följa den också. Att då börja gnälla för att Sverige inte vill ta hem strandade resenärer är barnsligt, man får stå sitt kast.
  Det är en enorm skillnad på om ett stabilt land, och tillika turistparadis, t.ex. Italien, över en natt skulle bli en krigshärd, trots att inga varningar funnits. Då borde man förvänta sig hjälp av UD för att ta sig hem.

 • 585961

  Låt den muslimska ärthjärnan vara kvar där han hör hemma

 • bengha123

  Berit, håller med dig till 100%. Mycket konstigt att man kan åka tillbaka till det land man flytt ifrån, på semester. Och det gäller inte bara Syrien.

 • YOTHI_TARZAN

  Alltid problem med ragheads 

 • nilsanders

  vanligt förekommande att dessa så kallade ”flyktingar” reser tillbaka till sina hemländer…Undrar hur mycket i kontanter som dom för ut ur landet… Jag vet att Dansken höll på och visiterade dom som skulle ”hem” igen och det var inga småsmulor som kom upp i dagen… I Sverige är det väl lite svårare eftersom vi (PK MYNDIGHETER) hyllar den personliga integriteten för dessa filurer alltför hårt…