Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Svensk” pojke – som är iransk man – gripen för mord


SLASKMEDIA I Sydsvenskan kan vi läsa ”En snart 18-årig svensk pojke har gripits av thailändsk polis misstänkt för att ha knivdödat en jämnårig man på ett hotellrum i Pattaya i Thailand.” Redan i den meningen vet vi att det inte är en svensk. ”Svensk pojke” och ”jämnårig man” – bra skrivet.

Hade det varit en äkta svensk hade det stått ”svensk man” i tidningen. Och för att vi verkligen ska gå på lögnen att det är en svensk som mördat så skriver Sydsvenskan ordet ”svensk” tolv gånger i sin artikel. ”Svensken” heter Jonis Mahmood, och är en 17-årig iranier, som högg ihjäl sin thailändska flickväns Facebook-vän Wasan Naseub 18, som hon aldrig ens träffat innan, när hon skulle presentera honom för sin iranska pojkvän på hotellet.

Den unge iraniern och hans flickvän, Jeeranan Tathong 18, var på en resa till Thailand tillsammans. Hon kom ursprungligen från Sakaewprovinsen, men bosatte sig för två år sedan i Sverige tillsammans med sin mamma.

Facebookvännen, som också är thailändare skyndade sig före in på hotellrummet där Jonis Mahmood befann sig, och låste ute flickan. Från korridoren hörde hon bråk och tumult i cirka fem minuter innan Wasan Naseub kom storblödande ut, sprang nedför trapporna och ramlade ihop och dog precis utanför hotellet.

Svartsjukedramat slutade med knivmord och den snart 18-årige iraniern Jonis Mahmood, med svenskt pass sitter nu hos polisen. Iraniern, som både var större och kan judo, hävdade att han knivhögg i självförsvar. Han påstår att Wasan Naseub tog kniven som iraniern hade köpt i Pattaya och attackerade honom. Men Jonis Mahmood tog kniven med 6-tumsbladet (se bild) från honom och högg Naseub ett flertal gånger.

Thailändsk polis kommer att informera Sveriges ambassad och arbeta tillsammans med ambassaden för att undersöka fallet vidare och för att åtala honom enligt lagen. Efter förhöret blev iraniern Jonis Mahmood häktad för vidare utredning.

SDSpattayadailynews

 • ledsenfarmor

  Inte klokt vad vi svenskar reser omkring i världen och mördar folk.
  Hoppas han får sitta tiden ut.

  • j_london

   ”Tiden ut” i thailändskt fängelse innebär ganska sannolikt att vi slipper se honom mer… Och skönt är väl det!

   • ledsenfarmor

    Ja, mycket skönt.

 • Roland X

  Alla som har thailändska vänner måste informera dessa om att mördaren inte är en svensk utan iranier.

  • http://twitter.com/PAPersson PA Persson

   Jag åker 15/8 till Bangkok och Pattaya, ska informera alla, men jag tror dom flesta vet om att ”svenske pojken” var iranier.

 • MakingBacon

  Man kan bara hoppas att de behåller honom i Thailändskt fängelse.

 • Blodsven

  ”Svensk pojke-jämnårig man”, Måste tydligen ses som en merit att kunna uttrycka sig så in i helvete korkat, för att få anställning i dylika pisstidningar. Utgår från att thailändska rättsväsendet är befriat från livrädda PK-arslen, batikhäxor och politiskt tillsatta pellejönsar, och dömer ”pojken” för gärningen. Risken är väl dessvärre stor att Leif Slembersky eller någon annan vidrig lagvrängare får en lång betald semester på vår bekostnad… 

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  När skall slaskmedia skriva sanningen och sluta ljuga om etnisk tillhörighet ? Varför skriver dom inte; Arab med svenskt pass,varför lägga dimridåer ? Ju längre media ljuger om etnisk tillhörighet,ju mindre trovärdiga blir dom! Idag vet alla att klyschan: Signalement saknas,betyder,”från MENA” ! Sanningen kommer ändå fram till slut ! 

 • 530729

  17årig iranier med svenskt pass… hmmm, då är han väl enligt PK-Sverige ett stackars baaarn? Är man av manligt kön och från Iran, Pakistan eller Afghanistan är man ju baaarn tills man är 25-30 år?

  • 585961

    Muslimer verkar stanna på barnstadiet för evigt

   • vintergatan_747

    Skönt att du själv kommit förbi barnstadiet…

 • YOTHI_TARZAN

  Har man så mycket pengar när man är 17 år så man kan åka till Thailand ?

  • j_london

    Ja, om man är en ”svensk pojke” – men i själva verket en iransk man i Sverige – så har man nog det!

   • 585961

     Har väl betald ”semester” på svenska skattebetalares bekostnad

    • j_london

      Det låter inte alls på något sätt osannolikt…

 • Fegeen

  Och självklart kan man inte kommentera artikeln i AB för dom vet att det blir ramaskri…
  Jag blir så förbannad på denna hyckleri, hoppas han får livstid i Thailand

 • Sighsten

  Fyfan vad dessa ”svenskar” drar ner Sverige mer och mer i skiten!

 • SM811

   Dessa skribenter som hela tiden skall var PK. Ta av er PK-glasögonen
  och skriv ärligt utan undanhållande av fakta och gör inte skillnad på
  ”mörka” och ”ljusa” människor i era rapporteringar. Svensk är man inte bara för att man har svenskt pass. Ni är ohederliga PK
  ynkryggar som skriver censurerat för att skönmåla invandrare.

 • 585961

  Snart behöver väl svenskar visum för att åka till Thailand tack vara dessa muslimska  inavel som drar ned vårt rykte utomlands och den korrupta PK pressen  undanhåller som vanligt sanningen om dessa dårar , UD kommer att satsa  en massa skattepengar på den här svinpälsen men jag hoppas han får ruttna i ett Thailändskt fängelse , det har han gjort sig förtjänt av, öga för öga, tand för tand

 • Kommenteraren

  Det korrekta namnet är Jonas, förnamnet är uppenbarligen felstavat, och han är bosatt och skriven i Sverige. Inflyttad eller infödd i Sverige går inte att se. 

  • Theobservermum

   Nej, han heter Jonis. Han har iranskt ursprung. 

   • Kommenteraren

    Är Du säker på det? Det handlar inte om vad han kallas utan om namnet i folkbokföringen. Och där finns ingen med det namnet i Sverige med den uppgivna åldern. Men detta kan svenska ambassaden naturligtvis kolla mot passet, dock vore det egendomligt om det stod ett annat namn i passet än i folkbokföringen. Det är inte helt ovanligt att folk tar en annan stavning av sina namn än vad det står i folkbokföringen, men den här skrivningen av namnet finns även på hitta.se med samma adress som i folkbokföringen. Och åldern stämmer.

    Varifrån kommer han annars och hur kan det då komma sej att han har svenskt pass? Det får ambassaden undersöka om det är som Du säger. Eller har Du någon källa till det Du säger? Min källa som är folkbokföringen och telefonregistreringen är visserligen något osäker, men det kollar man mot passet.

 • Steenson

  Jag mailade Adam Öhman på SvD och frågade.

  ”Om en person har dubbelt medborgarskap, varav det ena är svenskt, skriver vi att personen är svensk. Endast om det andra medborgarskapet är relevant i sammanhanget nämner vi det, enligt min erfarenhet. Till exempel om en svensk-libanes blivit gripen i Israel misstänkt mord, eller en svensk-israel blivit gripen på Västbanken etc.”

  Vänligen Adam Öhman SvD

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Denna lättkränkta Iranier är tydligen skriven i Göteborg.

 • boonkaan

  denna SVENSK greps i Sakaew provinsen i Aranyaprathet och INTE I PATTAYA. Hans namn är JONIS och inget annat. Iaf enligt hans eget pass, som foer ovrigt är svenskt. Hos hitta.se kan man själv ändra sin stavning till hur fasen man vill. det är bara att redigera. Killen vill väl ha nåt mera svenskt namn där antar jag. Men Jonis Mamood står det i hans pass. Han sitter nu anhållen i Sakaew där han anklagas for att ha tagit livet av Wasan Naseub 18 år. Det lär nog droja ett tag innan han åter får sätta foten på svensk mark. Iaf 5 år, for tidigast då kan kan soka om att bli forflyttad till svenskt fängelse. Här är straffen nämligen straff och inte semester som i sverige. 

 • Pingback: Mordmisstänkt ”svensk” har flytt från Thailand