Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Skola nära stryka med i anlagd brand


TRELLEBORGSLIGISTER Någon, eller några, hade staplat en hög med tidningar inne i ett skjul och tänt eld. Det är ingen tvekan om att syftet var att det skulle brinna ordentligt, uppger polis. Pilens montessoriskola blev nästan slickad av eldsvådan.

Inspektör Bo Andersson vid Trelleborgspolisen säger att det är rubricerat som en misstänkt mordbrand. Det har med spridningsrisken att göra. Pilens montessoriskola var i allvarlig fara vid den anlagda branden i ett cykelskjul på torsdagskvällen.  Två meter från lågorna ligger skolan. Vid 20.30 slog, som tur var, en granne till skolan larm om branden. Skolan har tidigare i sommar haft problem med anlagda bränder i närheten.

Räddningstjänsten i Anderslöv var först på plats och fick elden kvickt under kontroll.

– Det var faktiskt tur det. Avståndet mellan det brinnande skjulet och skolbyggnaden är bara två meter och det brann rätt bra, säger Martin von Gertten, brandchef inom räddningstjänsten i Trelleborg.

– Vi ska snarast söka tillstånd att sätta upp övervakningskameror. Och barnens föräldrar och andra i närheten är informerade om att det är vaksamhet som gäller. Jag tycker själv det här är hemskt obehagligt och jag förstår att folk här är illa berörda, säger skolans rektor Ola Löfqvist.

SDS

 • ledsenfarmor

  Finns det inga fridigsgårdar?
  Är ni nöjda nu mulla Reinfeldt och nippertippan Lööf?
  Mördas inte svenska befokningen, på löpande band, bla gm sjukvården, så bränns allt ner.

  • Pantertanten

   Gärningsmännen visar tydligt att de inte vet vad skolor är till för…..

 • Pantertanten

  Hade jag barn i den skolan skulle jag vara mycket tveksam till att ha dem där. Och det är väl det som är syftet med branden. Övervakningskameror ja! Polisen måste få fatt i idioterna!!! Sysslolösa ungdomar?? Sätt ut en hittelön!

 • YOTHI_TARZAN

  Svenne REAGERAR INTE PÅ ATT EN SKOLA BRINNER

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Det är OS nu serru’. Såna trivialiteter har Svenne inte tid med nu. Kan ju råka missa nån gren då.

 • 585961

  Ännu en nedbränd skola av det muslimska slöddret, utvisa skiten så får dom gå i sina muslimska skolor som dom är så förtjusta i , brändes väl ner för att en iman tok tycke dom inte får lära sig rätt saker och blev för anpassade till västvärlden, men nu åker ni ut skithögar