Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Polisen tvingades skjuta när mc-gäng greps i Gävle


DET NYA SVERIGE Fyra personer ur ett kriminellt mc-gäng misshandlade och rånade en person under lördagsnatten i centrala Gävle. När 25-åringen låg ned sparkade de på honom.

Alla fyra deltog i rånet och misshandeln, säger förundersökningsledare Kalju Poltrago. 25-åringen vaknade senare och kunde lämna signalement på förövarna. Senare under natten fick två poliser syn på de misstänkta på Södra Skeppsbron.

Arkivbild

När poliserna närmade sig gick de fyra personerna till attack. Fullt slagsmål utbröt. För att freda sig och sin kollega tog en av poliserna upp sin pistol och sköt varningskott. Då sprang två av de misstänkta i väg och hoppade in i en bil. Den andra två greps och fördes till polisstationen.

Bilen som de andra flytt i stoppades senare av polisen. I bilen fanns rånarhuvor. Det gör att vi misstänker dem för förberedelse till rån också, säger Kalju Poltrago. Personerna hör hemma i Hofors och Sandviken och har enligt uppgifter koppling till den 34-årige före detta Solidosledaren som sitter i fängelse just nu.

De äldsta av de misstänkta är 36 och 34 år och är dömda för flera grova brott. Den yngste av dem är bara 21 år och var på rymmen från ett ungdomshem. Alla fyra har nu anhållits, misstänkta för grovt rån, grov misshandel, våld mot tjänsteman och förberedelse till rån.

GD

 • Pantertanten

  Polisen borde skjuta dom i ett ben när dom ”flyr”. Sverige har blivit som vilda västern!

  • Oberst

   I benet? Headshot!

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Varför gripna? 4 bodybags hade varit passande – då hade vi sluppit patrasket i framtiden – men kanske inte svensk polis lär sig att sikta ordentligt?

 • O_Rolig

  På Södra Skeppsbron? Bara att sätta ett blåbär var i dem och rulla dem över kanten som fiskmat!

 • YOTHI_TARZAN

  I USA hade detta slödder kanske blivit skjutna 

  • Oberst

   Kanske?

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Dåså, varningsskott avklarat. Vad mig anbelangar är det fortsättningsvis fritt fram för verkanseld.

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Älgjakten är passé. Utlys hösten till allmän slödderjakt istället. Ger kanske inte mat till familjen direkt men det kan ju ge en och annan fin trofé att sätta upp i sommarstugan och resten kan man ju mata antingen grisarna eller fiskarna med. Dom skall ju också leva på nåt.

 • bengha123

  Vad kan det bli 2mån, och fortsatt ungdomshem för 21åringen??