Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Orsakerna till främlingsfientlighet och rasism negligeras”


INSÄNDARE ”Efter tragedin på Utøya förväntade vi oss att attityden mot människor från andra länder skulle förändras”, skriver Anna Ardin på One Sweden och sex andra undertecknare på Brännpunkt i SvD 21 juli.

Det är en häpnadsväckande önskan med tanke på de senaste decenniernas folkvandringar som saknar motstycke i historien. Hur kan man tro att ett massmord på en norsk ö i ett slag skulle upphäva känslan av rädsla och misstro i breda folklager inför de stora och snabba folklivsförändringarna i landet?

En skickligt genomförd integrationspolitik hade naturligtvis dämpat oron över de problem massinvandringen fört med sig av främlingskap, arbetslöshet, sysslolöshet, bostadsbrist, svårförståeliga religions- och kulturmönster och kriminalitet.  Istället uttrycker tyckareliten förvåning och förtrytsamhet över de fördomar och rasism oron givit upphov till. Och de oroliga hånas för att de inte håller med om dogmen att det inte existerar några problem.

Ardin är upprörd över att ”dessa krafter får fritt spelrum och tillåts bestämma vad vi pratar om”. Som om invandringsrelaterade frågor är så betydelselösa att man inte behöver tala om dem. Som om hon inte  inser de implikationer det starka inslaget av främmande kulturer fört med sig i det svenska folkhemmet. Här intar fenomenet islam givetvis en särställning.

Inte i mannaminne har en religiöst och politiskt färgad världsåskådning spridit en sån skräck och förödelse som den islamska i många länder, vilket massmedia rapporterar om så gott som dagligen. Det är ständiga terrorhandlingar, religiös trångsynthet, kvinnoförtryck, hedersmord (enligt Ayaan Hirsi Ali begås merparten i islams namn) och för en västerlänning obegripliga medeltida lagar som styr ända in i privatlivet. Tyckareliten vill få oss att tro att detta inte lämnar några som helst spår i människors föreställningsvärldar. Att inga problem existerar.

Det är en märkligt naiv hållning. Fördomsfritt lagda människor kan naturligtvis skilja på islamistisk terror och fromheten i den muslimska religionen. Men även en stor del av de fredliga anhängarna av islam ansluter sig till ett i våra ögon helt osannolikt uråldrigt patriarkalt moralsystem. Detta har numer blivit vardag i vårt land. Och med  attentatet på Drottninggatan, mordförsöken mot Lars Vilks och allehanda hot mot svenska tidningar i samband med Muhammedteckningarna har även terrorn kommit till Sverige. Varför viftas detta problemkomplex ständigt bort som irrelevant? Hur kan man tycka att det är konstigt att detta leder till räddhågsenhet och fördomar?

Att de flesta har långt kvar till den fördomsfrihet Ardin med flera tar som självklar visade den från Etiopien adopterade komikern Marika Carlsson. I radioprogrammet Sommar nyligen ironiserade hon över de ständiga frågorna om hennes ursprung. ”Från Lund”, svarar hon sanningsenligt på frågan varifrån hon kommer. ”Jamen jag menar URSPRUNGLIGEN” är då standardsvaret. Är man svart är man utlänning, är signalen. Vilket visar att mörkare hudfärger ännu inte finns med i den svenska självbilden. Och hur skulle de kunna vara det? För bara ett halvt århundrade sedan var andra hudfärger än den vita mycket ovanliga i vårt land. Sånt här tar tid. Men Ardin är otålig:

»I Sverige har rasismen funnits länge. Trots att staten tagit avstånd från rasismen lever den kvar i vardagen, i obetänksamma uttalanden om hur invandare är, eller om vad muslimer tycker.«

I sin förtrytsamhet över existensen av fördomar förväxlar Ardin politiskt korrekta deklarationer från statsmakten med en konkret verklighet. Men man upphäver inte främlingsfientlighet och rasism genom att fördöma den. Man bara skuldbelägger och förstärker den. Och vem tjänar på detta? Inte de som mobbas i alla fall. Och knappast heller de politiskt korrekta som bara ökar klyftan till de som känner oro inför de stora förändringarna landet befinner sig i.

Visst kan man tycka att rasister och främlingsfientliga överdriver problemen med invandringen. Men lika sant är att tyckareliten underskattar samma problem eftersom man inte tar hänsyn till grunderna för främlingsfientlighetens uppkomst. Det är oseriöst. Att arbeta mot rasism och främlingsfientlighet är viktigt, men det minsta man kunde begära av organisationer som One Sweden, Unga humanister, Ungdom mot rasism, Svenska muslimer och andra undertecknare av artikeln, är att de grundar sitt arbete på en korrekt analys.

Först genom att visa förståelse för rädslan – inte förkasta den – kan vi på sikt förändra den.

-Johannes-

 • YOTHI_TARZAN

  Om invandringen var så bra då skulle ju alla i Tensta och Rosengård blomstra och lyckas

 • http://www.facebook.com/people/Alexander-Kieding/675540162 Alexander Kieding

  Bra skrivet, Johannes!

  Själv behöver jag hjälp. Jag behöver hjälp med att rädda den globala mångfald jag är övertygad är förutsättningen för mänsklighetens överlevnad och utveckling. Jag är villig att ta risken att bli missförstådd, hånad och utfrusen för att få bidra till denna räddning. Så viktig tror jag att den är. Jag är för gammal för att inte ge allt jag har för det jag tror är viktigt….
  Jag fasar för tanken att ligga på min dödsbädd och höra mina barn säga:

  Men far, du såg ju vad som höll på att hända, varför gjorde du inget?

  Jag kommer att göra vad jag kan för att slippa denna fasa.

  Vad som håller på att ske är att folk efter folk, kultur efter kultur fördärvas. Jag kan inte göra något åt fördärvet i alla folk och i alla kulturer. Därtill saknar jag det moraliska mandat som enbart kan komma med arv och intim kunskap. Jag besitter dock det moraliska mandatet att försöka göra något åt ETT folks och EN kulturs fördärv, nämligen det folk och den kultur jag föddes in i. Impulsen att sudda ut detta folks självkänsla och kulturella särart är ett av många, många hot mot mänsklighetens mångfald. Men det är ett hot jag har mandat att befatta mig med.

  Jag har valt att befatta mig. Och jag behöver alltså hjälp. All hjälp jag kan få. Mina brister och blindfläckar är alldeles för stora för att jag skall kunna klara det här på egen hand. Men de är inte så stora att jag kan försvara ett stillatigande på åskådarläktaren. De är inte så stora att jag inte genomskådar det katastrofala i främjandet av ett mångkulturkoncept som hotar nationen, nationalstaten och därmed demokratin som statsbärande princip.
  Globalt sett behöver mänskligheten vara en mångkultur. För att kunna vara det behöver enskilda kulturer skyddas. Nationalstaten är en uppfinning som går ut på att skydda nationer, det vill säga folk och kulturer så att de kan förädlas efter sina egna premisser och interagera på ett värdigt sätt.

  Gränser är mötesplatser. Inte alltid murar. Bara när det behövs.

  Dessutom möjliggör nationalstaten demokrati, vilket jag tror är en värdig samhällsform, i alla fall för vårt folk. Som jag alltså har moralisk mandat att försöka hjälpa till integritet och förädling. Så gott jag kan. Tillsammans med andra.

  Tack för att du läste ända hit.Alexander

 • Granskarfakta

  Jag anklagas ständigt för att vara ”rasist” och ”främlingsfientlig” men man vill aldrig fråga mig vad detta kan bero på?

  Och att skylla på jag är ”rasist” och ”främlingsfientlig” och inte erkänna 44 års urspårad massinvandringspolitik är bara patetiskt

 • Granskarfakta

  Medans jag anklagas för ”rasist” och ”främlingsfientlighet” utnyttjas bulgariska bärplockare av globala kapitalisters människosyn

  Men dom kan ju aldrig vara ”rasister” och ”främlingsfientliga” eller hur?

  • Calaverra

    Det är för att ”anti-rasist” är ett kodord för anti-vit.

 • Oberst

  Anna Ardin tillhör de vettvilliga multikultikramarna och de jagar i flock.

  • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

   Var det inte den kvinnan som lade upp sig för Julian Assange och efteråt anmälde honom för våldtäkt då han vägrade att använda gummi:-)

   • carlgustaf

     Jo, och skulle hon inte sedan åka till ”Palestina” och lära dem demokrati?

    Konstigt att hon inte själv förändras i attityd till människor från främmande länder? För en del av dem är det otroligt att man blir anmäld för våldtäkt bara för att man har sex med ”trasig” kondom med någon.

    Är det inte dags med lite överslätande förlåtelse i detta fall från hennes sida?

 • Iréne Berglund

  Jag tror inte att svenskar i gemen är rasister. Men de drastiska förändringar massinvandringen har medfört kommer att göra många negativa. Orsaken är att våra ”pensionsräddare” kostar för mycket och ger för lite tillbaka. Ja, de specialbehandlas på bekostnad av oss skattebetalare. Var finns kraven på motprestation? Jag anser att vi har liten ”riktig” arbetskraftsinvandring. Kanske visste beslutsfattarna för lite om kultur och religion hos MENA-folket? Men nu vet de väl?
  Tycker att flera ska läsa om Lee Kuan Yew, Singapores förste premiärminister. Han är nog den som har mest erfarenhet av multikultur. Han har bl a skrivit detta:
   ”I would say today, we can integrate all religions and races except
  Islam,” he said in ”Lee Kuan Yew: Hard Truths to Keep Singapore Going,” a
  new book containing his typically frank views on the city-state and its
  future.

 • Svensk_Tiger

  Ett annat namn ni ska notera är BARBARA SPECTRE. Ni kommer garanterat att se och höra henne igen! 

 • Calaverra

  Har ni tänkt på att det bara är vita länder som SKA ha massinvandring och låta tredje
  världen få bosätta sig i ALLA vita länder och BARA vita länder?

  Ingen lägger samma tryck på Japan och säger att de måste ersätta sin befolkning och att de ser fram emot den dagen Japan inte är japanskt längre.

  Ingen säger att Israel måste ta in miljoner av icke-judar in till Israel och
  tvångskvotera in dem för att bli av med ”rasism”.

  Ingen kallar svarta nere i Kongo för ”nazister” om de inte vill ta in
  miljoner av icke-afrikaner in till deras land tills de blir en minoritet.

  ”Anti-rasist” är ett kodord för anti-vit.

  • Roland X

   Ett exempel:
   När det gäller Turkiet så accepteras provisoriska flyktingläger tills det att syrierna kan flytta tillbaka, syrierna får inte permanent uppehållstillstånd. Kan vi inte göra så även i Sverige?

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  ”Efter tragedin på Utøya förväntade vi oss att attityden mot människor från andra länder skulle förändras”, skriver Anna Ardin.

  Ja du Anna Ardin, du har som vanligt inte fattat någonting. Under året som gått har attityden förändrats till det sämre och det har ingenting med Utøya att göra. Attityden försämras genom dig och dina kompisars envisa vilja att dra Sverige i skiten. 

 • Roland X

  ”Ardin är upprörd över att ‘dessa krafter får fritt spelrum och tillåts bestämma vad vi pratar om’.”

  Är det så att krafter som Sweden Confidential och Avpixlat styr vad Anna Ardin pratar om? Nu blev jag glad.

  • Svensk_Tiger

   Det tyder på att Anna Ardin inte har någon egen fri vilja utan är bara en robot som lyder order. Undrar vem som gav henne order om att sätta sitt Assange… 

 • Oxis

  Om Sverige inte haft en sådan massinvandring utan en politik som succesivt kunnat ”svälja” alla nyinflyttade hade jag inte blivit ”rasist och främlingsfientlig”. Inte heller om det skötts på ett ordnat och reglerat sätt med lag och rätt som viktiga ingredienser och inte ett system där snyfthistorier fått fritt spelrum. Inte heller om det funnits utrymme att säga vad man tycker utan att bli utfrusen ur samhällsgemenskapen, inte heller om min rädsla och mitt obehag inför en viss religion avfärdats som ”fobi”, inte heller om de styrande i landet också hade till de tidigare i landet boendes intressen(t.ex.i  pensionsfrågan och olika bidrag) och inte bara de nyanlända, inte heller om statistik redovisats korrekt, inte heller om eliten avfärdat vardagsproblem som uppstår ur kulturkrockar som rasism eller något man kan negligera, inte heller om eliten direkt slänger epitetet rasist och främlingsfientlig på mig om jag har synpunkter som inte faller denna elit i smaken.
  Detta är en process som har tagit många år men 68-vänstern, kulturmarxisterna och de oreflekterande mångkulturförespråkarna har faktiskt sin del i varför det blivit som det blivit.

 • Absolutsvensk

  Enkel ekvation! Det är dem som kallar oss rasister.

 • stressad_skattebetalare

  One Sweden skapades av en afrikan med hjälp av dina skattepengar. Anna Ardin är bara ett vitt ansikte på en afrikanska organisation, hon är bara en assistent som utför afrikanens order.   

 • http://profile.yahoo.com/G3ONDQ76DQH235OV2K2LZO2V5I Edwin

  Anna Ardin – feministen som enligt egen utsago kände sig tvingad att genomföra ett samlag med Julian Assange eftersom ömsesidiga närmanden hade förekommit.