Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

MP och V kräver förbud mot 140 lägenhetsbyggen


TOMTAR PÅ LOFTET I Eriksberg, en stadsdel i Uppsala, planeras det nu på grund av bostadsbristen ett bygge av 140 nya lägenheter. Detta är inget som faller i god jord vare hos Vänstern eller Miljöpartiet. Men fri invandring och inga fängelsestraff tycker MP däremot är bra.

Byggplanerna mellan Marmorvägen och Blodstensvägen väcker även protester från grannar då de anser att området förlorar en grön oas. Men instanser pekar i stället på att det behövs fler bostäder. Ett 40-tal yttranden har lämnats till kommunen om förslaget. Varför MP och V tidigare har krävt att byggplanerna stoppas, kanske är för att 30 procent av lägenheterna blir hyresrätter, vilket betyder att inga nybyggare eller ensamkommande kommer att bo där.

Fyra punkthus får bli åtta våningar höga, ett lamellhus vid Norbyvägen blir fem våningar. Enligt planförslaget ska stor hänsyn tas till naturen, men grannarna anser att exploateringen ödelägger en flitigt utnyttjad grön kil i stadsdelen.

Kommunens egen bedömning visar att det finns flera 200-åriga tallar i området. Enligt förslaget sparas de flesta, liksom berghällar och ett skogsband i norra delen, medan andra barr- och lövträd tas ned.

Miljöpartiet och Vänsterpartiet har tidigare krävt att byggplanerna stoppas. I samrådet är Socialdemokraterna splittrade i frågan. Arbetarekommunen vill ge klartecken och pekar på behovet av bostäder i Uppsala, i synnerhet hyresrätter, men vill bevara mer av skogen.

Den lokala S-föreningen i Eriksberg säger bestämt nej till förslaget och anser att det sätter stopp för möjligheten att finna ”rofylld stillhet mycket nära sitt boende”. Inga övriga partier har yttrat sig i samrådet.

Marmorvägen i Eriksberg är annars allt annat än lugnt. Vandalisering, rån, stenar genom fönster och bilstölder är vardagsmat, vilket man kan läsa om här.

UNT

 • friryttaren

  Man har nog tänkt sig en Grums lösning ut med de gamla hyresgästerna och in med den nya adeln. Smart att förespråka fri invandring och sedan blockera bostadsbyggen.

 • Svensk_Tiger

  Hyckleri-vänstern som ena dagen ”kräver” fler bostäder och andra dagen stoppar dessa nya bostäder, faktum är att detta inte är en enstaka händelse utan mer av systematik eftersom hela vänstern saknar förmåga att se helheten. Nästa gång någon på vänsterblocket ”vill bygga bostäder” så ska de samtidigt ställas mot väggen och frågas VAR dessa bostäder ska byggas, om det ska ske någorlunda centralt så måste grönområden bort. Annars får det ske ute i förorterna – men där är bostadsbristen inte alls lika påtaglig. 

 • GudrunSpyman

  30% av bostäderna blir bostadsrätter menar ni väl, eller?

 • 585961

  Och var hade dessa skatte utsugande  idiotpartier tänkt att unga svenskar skulle få bo i framtiden ???? i tält??? jag bara undrar,det finns faktiskt också svenskar som behöver bostäder inte bar importerade kriminella apor , dom kan ni sätta i nån bur eller liknande om ni nu nödvändigtvis ska ha in inavlade oduglingar

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Sossar, vänsterpatrask och brocollikramare – har vi användning för dem? 

  Svaret är självklart NEJ!

  Vi har lika lite användning för vänsteridioterna som för högförrädarna inom regimen, så valet i 2014 kan inte vara så svårt, även för dästa och försoffade Svensson.

 • YOTHI_TARZAN

  OJ OJ man behöver inte bygga där – det finns så mycket plats i Uppsalas utkanter