Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Känd terrorist rymde – greps i Sverige och sökte asyl – media mörkar allt


ISLAMISTISK TERRORIST ”En av de mest erfarna jihadister som vårt land har mött de senaste åren” – det är vad algeriern Said Arif, en terrorist, kallades för när han först mötte rättvisan i Frankrike. Said Arif dömdes 2004 till 10 års fängelse för terroristbrott.

Arif som föddes 1966 i Oran, Algeriet, har tränats både i Afghanistan och av den tjetjenska gerillan, och kunde knytas till två olika terroristkomplotter i Frankrike – med planer att bomba julmarknaden i Strasbourg och ryska intressen i Paris – och påstods dessutom smuggla jihadkrigare till Irak. Efter den vanliga strafftidsrabatten fick han i vintras byta fängelset mot husarrest på ett hotell i staden Millau, i väntan på utvisning.

Verkställandet av utvisningen försvåras som vanligt av diverse politiskt korrekta regler hit och dit, och i detta fallet ”riskerar” Arif  tortyr i sitt hemland. Arif får viss rörelsefrihet, men  med ständigt återkommande anmälningsplikt hos lokala myndigheter.

Men plötsligt mitt i februari sades det att Said Arif hade ”försvunnit”. Enligt de franska tabloiderna var den 22 januari sista datumet Arif hade inställt sig för kontroll, efter det var den islamistiska terroristen puts väck. Övervakningsbilder från Arifs hotell visade upp en Arif med en stor resväska(!).

Denna rymning kostade den 2 maj 18 månaders fängelse, något Arif dömdes till i sin frånvaro. Men det internationella polissamarbetet fungerade så pass väl att Said Arif dock kunde gripas igen – den 21 maj – i Sverige så klart. Terroristen Said Arif hade då även sökt asyl i Sverige, enligt franska medieuppgifter.

Said Arif förpassades tillbaka till Frankrike, och efter en del krumbuktande av muslimen dömde fransk domstol den 27 juni honom till sex månader, efter att ha sänkt straffet. Svensk press har inte tagit upp ett enda ord om denna händelse, trots att nyhetsvärdet att en terrorist på rymmen grips i Sverige där han dessutom har sökt asyl.

Per Gudmundson skriver det faktum på sin blogg:

”Att Said Arif sökte sig till Sverige förvånar heller ingen som är bekant med ärendet. Här har han två barn med en svensk konvertit som kallas Um Anas. Hon heter egentligen Anna Sundberg och sitter i styrelsen för den så kallade MR-organisationen Charta 2008 där hon lobbar för en mjukare terroristlagstiftning.

I början av februari berättade jag, för första gången för en svensk läsekrets, historien om Said Arif, och avslöjade bandet till den svenska så kallade MR-aktivisten Um Anas. Jag förutspådde också att Said Arif skulle söka sig till Sverige, även om jag missbedömde hur lång tid han hade kvar av sitt fängelsestraff. Att han redan var på väg hit anade jag inte när jag skrev.

Den fråga jag ställde då, om huruvida Sverige bör ta emot en av Frankrikes ”mest erfarna jihadister”, är dock fortfarande aktuell. Tvivelsutan har han familjeband som räcker för att få uppehållstillstånd på anknytningsskäl. Personligen har jag svårt att se varför Sverige ska hysa fler terrorister än absolut nödvändigt, i synnerhet om det har visat sig att de är rymningsbenägna.

Om nu ansökan är inlämnad till svenska myndigheter, som fransk press säger, får vi väl tids nog veta (om än inte via svenska nyhetsförmedlare). I väntan på besked kan man ju roa sig med att fundera på var Said Arif gömde sig i Sverige, vilka som kände till hans närvaro, och huruvida någon i Sverige har hjälpt denne dömde terrorist att hålla sig undan rättvisan.”

gudmundson

 • Granskarfakta

  Inget får svärta ner islamismen

  I går haglade media ”antimuslimer” mot ”högerextremister” I dag skriver GT om en muslim som blev terroristledare för al-shabal

  Varför är skillnaden så total hos vissa medier?

  Och vad är det för sjukt tänkande som vill stänga ner den öppna debatten mot dessa hatiska islamister som bara vill hata och döda i Islams namn?

 • World Traveller

  Jag horde att han bodde hos Ullenhag. Men jag kan ha fel.

 • Pingback: Flygtet terrordømt søgte asyl i Sverige « Snaphanen

 • Svensk_Tiger

  Han riskerar tortyr även i Sverige!

 • kokoo

  Helt normalt Sverige är hela muslimska värdens soptipp allt skit skall hit.ALLIANSEN och deras anhängare tackar och tar emot,och vi andra idioter betalar och är tysta.

 • BirgittaSvenne

  Vägrar, skäms för att vara en svensk kvinna,den ena efter den andra av dessa spån visar sig på manegen. Vi måste fråga oss, som svenska föräldrar, vilka FEL har vi gjort för att få så korkade barn. Alla har väl inte vuxit upp i samma anda som Erik Ullenhag och Annie Lööf, eller har de ? Detta skrivit med tanke på konvertiten, Anna Sundberg. Detta visar kanske bilden av det bortskämda Sverige. Har man aldrig fått kämpa, så vet man inte.

  • Svensk_Tiger

   Felet är den ”fria uppfostran” och förvridna idéer om att ”barnen ska få välja själva” som har medfört ett folk med total alienation, inte bara till varandra, utan även till den egna familjen. Föräldrar ska ge barnen en identitet redan från spädbarnsåldern, annars växer dessa personer upp till en total vilsenhet och identietssökande som i de flesta fallen slutar i diverse påhittade kommersiella subgrupperingar, som utan att skämmas profiterar på människors vilsenhetmen, även identiteter i mer radikala grupperingar. 

   Det finns ett uttryck ”man ska inte byta ut ett vinnande koncept”, problemet är de sociala ingejörerna som tror att man kan byta ut diverse komponenter konceptet utan någon som helst insikt i vilka konsekvenser det faktiskt medför. 

   Gå tillbaka till konservatismen i dess ursprungliga betydelse, nämligen att förändringar ska ske i långsam takt för att få en säker överblick över de negativa konsekvenserna, och i rättan tid dra tillbaka reformer som inte hade lyckat utfall. 

   • BirgittaSvenne

    Den här typen av uppfostran den ”fria” hade säkert gått vägen om vi hade förblivit ett homogent samhälle,nu är det ju inte så längre och då måste man tänka om. Att tänka om, verkar att vara att begära för mycket. Nu gäller endast ”egot”. 

    • M Capensis

      Nix, det hade den inte. Barn behöver känna trygghet och samhörighet. Den får de av att få veta familjens rutiner och värderingar. Av att veta att om jag gör så här, så backar hela släkten upp mig.

     Ofta fokuserar man enbart på bestraffningar och förbud när man pratar ”ofri” barnuppfostran. Men egentligen är det ju tvärtom. Det handlar om att ge acceptans och stöd. Att ungarna vet att de agerar enligt familjens ”värdegrund” och kan räkna på både stöttning och beröm.

     Som när en lärare hotade en av telningarna med ”då ringer jag dina föräldrar” Kotten ifråga svarade ”Gör du det. Men ring efter 9. Då har de hunnit dricka kaffe, och blir kanske inte så arga på dig”

    • Sven Olsen – (argdansk)

     Tyvärr – den fria uppfostran har redan kostat inte bara svenska utan även de andra nordiska länderna en hel generation av dönickar, som ingen uppfostran fått alls.

     Barn behöver lugn och kärlek, klara gränser och att lära sig hur man uppför sig. Den största skillnaden på ett barn och en hundvalp är att barnet – förhoppningsvis – blir vuxet och kan ta egna beslut baserade på egen sund tankeverksamhet.

   • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

    Ibland men inte särskilt ofta (tyvärr) dyker det upp ett briljant inlägg – som det här. Det här är huvudet på spiken. 

   • Sven Olsen – (argdansk)

    Super kommentar – jag bugar och tackar!

    • j_london

     Håller med fullständigt: mycket bra kommentar, Svensk Tiger!

 • Twinballs

  Sverige är sedan länge känt som ett terroristnäste! Jävla äckelland!

 • louislegrand

  För SATAN jag håller på att explodera. Kan det vara meningen att Riket skall vara en samlingsplats för dessa intoleransens apostlar.??

 • Tesak

  Våra politiker är idioter, dom ser inget, hör inget, säger inget.
  Då är allt bra för dom, men en vacker dag….då kommer allt tillbaka till dom och biter dom i arslet

  • 585961

    Och Reinfelt har ju  kompisen och token Waberi  med sin krav på sharialagar att luta sig mot, moderaterna måste nog nå bottennivå i valet, SD 2014

 • YOTHI_TARZAN

  UM Anas eller Anna Sundberg är en av många super korkade kvinnor i Sverige

  • 585961

    Tycker hon ska flytta till gubben i Frankrike om dom vill ha  den tokiga  horan och hennes avkomma så slipper vi skattebetalare  förädarna

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Kampen om Sverige måste ske med vapen. Om det svenska folket ska överleva den pågående utrotningen måste svensken organisera sig och vara beredda på att delta i en väpnad kamp. Tyvärr kommer många fler att behöva lida innan svensken lärt sig att organisera sig.

  Svenskar har drillats till att leva segregerade. Vi umgås för lite med omgivningen och vi tillbringar alldeles för mycket tid framför TV: och internet. Vi har passiviserats av en cynisk statsmaskin. Den enda informationen vi får oss till buds ägs och dikteras av staten.

  Det är extremt lätt för staten att utrota det gamla svenska folket och byta ut det mot ett nytt. Den stora frågan är varför det sker. Vad är syftet och vem sitter på agendan? Svaret på den frågan ger svaret på hur kampen mot utrotningen ska ske. Parallellt med den kampen ska kampen mot islamiseringen ske. Finns det någon läsare på SweCon som tror att det går att vända skutan utan kamp? Utan blodspillan? Jag tror inte att det går.

  • Sven Olsen – (argdansk)

   Jag är helt överens med din bedömning – jag har redan tidigare upprepade gångar varnat för att det är enda sättet att återställa svenska samhället och svenska folkets självrespekt.

   Det mänskliga lidandet som politiska högförrädare, vänstervridna ”kändisar” och världens sämsta medier alla är medskyldiga till, kunde undvikits om svensken hade plockat upp knytnäven ur fickan och sagt NOG!.

   Tyvärr har alldeles för många års socialiststyre där folk vant sig vid att storebror ”tar hand om allt” – även tankeverksamhet (i den mån politiker är kapabla till sådan) har gjort svensken försoffat, lat och indoktrinerat att nationalstolthet är fult.

   Det har resulterat i att politiker och dessas medlöpare kunnat skalta och valta med svenska samhället till den milda grad att man från politikerhåll – utan minsta protest från svenska folket – bestämt att Sverige skall vara ett mångkulturellt land.  En delorsak är förstås att politikerna i Reinfeldts Saudi-mutade regim inte informerade om denna grundlagsändring förrän den trätt ikraft och deras små knähundar, den vidriga såkallade pressen valde att hålla käft i stället för att göra sitt arbete.

   Vi kommer, som du helt korrekt skriver få kämpa på två fronter: De politiskt ”korrekta” högförrädarna och den vidrigaste av alla -ismer: islamismen. Båda dessa fiender måste, för att vi skall kunna stå upp och pinka igen (gäller endast de som så önskar) bekämpas med alla medel, och de brottslingar som orsakat de sista årens eskalerade försök till islamisering och nedvärdering av det egna etniska folket måste straffas – måste!!  Det måste statueras exempel i likhet med Nürnberg-rättegångarna, så vi inte får en sådan situation igen.

 • Pingback: islamska jihadisterna, Said Arif « Sweden Confidential

 • Pingback: al-Qaida-terroristens kopplingar med vänstern och riksdagen? « Sweden Confidential