Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Farouk Abdulhak beredd att ställas inför mordrättegång


MORD & VÅLDTÄKT Den 23-åriga norskan Martine Vik Magnussen våltogs och mördades i London 2008. Det sista någon såg av henne, förutom mördaren, var när hon hoppade in i en bil tillsammans med playboyen Farouk Abdulhak. Araben flydde från London samma dygn.

Sedan dess har han både varit efterlyst och vägrat att bemöta mordanklagelserna från brittisk polis. Martine träffade Abdulhak då hon studerade vid Regent Business School i London. Sedan fyra år gömmer sig miljardärsonen Farouk Abdulhak 31, som misstänks för våldtäkten och mordet på norskan, i Jemen. Nu, efter alla år, är han beredd att ställas inför rätta – i Jemen, låter han hälsa via sin stjärnadvokat Mohammed al-Bakwli.

Som garanti för en ”objektiv och oberoende” rättsprocess föreslår advokaten en domstol med ”internationell standard”.

- Domare och advokater från England och Norge är välkomna att vara på plats och kontrollera att allting går rätt till, säger al-Bakwli.

Martines far, Odd Petter Magnussen, ställer sig positiv till en rättegång i Jemen, men betonade att rättegången inte kan medföra anklagelser om mord och våldtäkt. En sådan prövning måste vara oberoende av fallet i Storbritannien och måste ta upp andra anklagelser mot Farouk, sade han.

- Men Farouk kan varken frikännas eller dömas för mordet på Martine i Jemen, skuldfrågan i mordet fall endast avgöras i Storbritannien, sade han. Magnussen visar att brittiska myndigheter inte kan lämna ut bevis från brottsplatsen i London, eftersom det praktiseras i Jemen

Natten till lördag 14 mars 2008 lämnade norska studenten Martine Vik Magnussen nattklubben Maddox i centrala London. Hon sågs hoppa in i en bil tillsammans med Farouk Abdulhak – son till miljardären Shaher Abdulhak, kallad ”sockerkungen”, med starkt kontaktnät i hela arabvärlden.

Scotland Yard får sedermera tips från Martines vänner om att hon försvann tillsammans med Farouk. Den 16 mars hittade polisen Martines kropp i källaren till bostadshuset där Farouk bodde. Farouk söktes då direkt för att få hans version om vad som hade hänt, men det visade sig att han lämnat landet.

Sedan han flydde från London har Farouk inte ställt upp på intervjuer eller visat sig i offentliga sammanhang. Polisen misstänker att en tredje person kan ha funnits i lägenheten när Martine mördades. Uppgifter från huvudstaden Sanaa i Jemen hävdar att araben är oskyldig och att det är en annan person som ligger bakom mordet.

Familjens vän hävdar att norska UD tog kontakt med oppositionen som låg bakom upproret mot förra presidentens regim.

- Norge lovade stöd till oppositionen om man fick löfte om att utlämna Farouk när de kommer till makten, säger familjens vän.

- Varken oppositionen eller någon annan kraft kan ändra på grundlagen. Farouk skyddas av grundlagen här och ingen kan få honom utlämnad – bara om han själv går med på det, påpekar advokat, Mohammed al-Bakwli.

Farouks far, Shaher Abdulhak, är en mäktig person i Jemen. Han har en nära vän till president Saleh men även till andra makthavare i landet. Han vill helst undvika att prata om mordet på Martine för att inte påverka hans affärer. Nyligen bestämde både Coca-Cola och Mercedes att säga upp sina avtal med honom. Nu har han ambitioner att bli president.

aftenposten

 • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

  Ännu en naiv och pk-förblindad Skandinavisk kvinna som frivilligt offrat sitt liv. Sorgligt,men att det är farligt att leka med elden säger sig självt. 

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Ofta ser man just blonda tjejer tillsammans med blattar. Är det ändå så att myten om den dumma blondinen stämmer? Jag vet inte, men det är sällan man ser en blondin tillsammans med en blond kille. Något genetiskt kanske?

  Jag har av någon underlig anledning slutat tycka synd om dessa naiva tjejer som inte begriper sitt eget bästa!

  Ja, jag vet också att det är slaskmedias fel som inte informerar om riskerna att umgås med potentiella mördarmaskiner. 

  • GudrunSpyman

   Jag bryr mig inte heller längre hur tragiskt det än är. Det kommer hända igen och igen och igen.

  • Sven Olsen – (argdansk)

   Det finns kanske en viss sanning i blondin-skämten – av samma anledning är jag övertygat om att bl a Annie Bimbo Lööf är en förtäckt blondin – och hennes hårfärgning har inte hjälpt på hennes hjärnkapacitet.

   Enda sättet att hindra framtida våldsbrott mot svenska etniska kvinnor är ju att förbjuda dem att umgås med mörkhyade halvmänniskor, men då blir det väl ett ramaskrik över dét.

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Inget mig emot. Hellre ramaskrin än denna förbannade mongokultur.

 • Torges

  Och muhammedanerna är alltid oskyldiga och missförstådda. Det är en ryggmärgsreaktion hos dem att blåneka till allt. Jag litar mer på en huggorm än på en muhammedan.

 • SM811

  Om han var oskyldig varför stack han snabbt som ögat. Luktar skunk lång väg.

  • 585961

    Han är en skunk

 • Oberst

  Han anländer väl snart till Sverige som ensamkommande barn och välkomnas av Annie Lööf.

 • Oberst

  Svenska kvinnor: ger er INTE i lag med dessa fördömda apmänniskor!

  • Sven Olsen – (argdansk)

   Herr Oberst!

   Jag måste påpeka att omtala dessa individer som delvis djur är gravt förnärmande mot djuren.

   Jag föreslår beteckningen halvmänniskor som  både passande och träffande!

   ;o)

   I ö borde svenska kvinnor väl snart lärt sig, eller är det för vissa kvinnor spännande med fara (och mycket pengar)? 

   Många blir ju tyvärr berikade helt mot deras vilja – men desvärre finns det också vita kvinnor som dras till dessa halvmesyrer.

   • 585961

    Ja se bara på den arma godtrogna kvinnan i Mariannelund som numera sitter o rullstol och behöver assistans för att klara sig, 8 afganer gav sig på henne, muslimer naturligtvis, SD 2014

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Normännen som ju är smarta och med i NATO har väl kontakter med amerikanska SEAL-grupper? 

  Så det är bara att hämta ut (m)uslingen och transportera honom, komplett med huva och handklovor till Norge?

  De ”kära” från arabländerna måste lära sig att de inte på nåt sätt står över lagen i fria, civiliserade världen och att de aldrig går säkra ens i sina hemländer om de begår brott i civiliserade länder.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Om Mossad kunde knipa Eichmann på liknande vis redan för 50 år sedan så borde ju en sådan operation vara fullt möjlig idag också. 

 • Pingback: Arabiplayboy oikeuteen norjalaisen naisen raiskauksesta ja murhasta | K U K K A H A T T U T Ä T I

 • 585961

  Låt  uslingen stanna i Jemen , släpp aldrig in skithögen nånstans för han inbillar sig stå över rättvisan nu och har väl tänkt köpa sig fri(som i muslimländerna), han kan fortsätta   bo hemma i sitt skitland  och gå i koranskolor, ingenstans vill nån  ta emot en feg mördare