Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Äldreomsorgen vägrade ge mannen njurmedicin – avled


ÄLDREOMSORGEN EN SORG Äldreomsorgen är både en sorg och en skam i detta land. Nu har återigen en äldre person avlidit på grund av ett rent idiotiskt handlande på ett boende i Sandviken.

Äldreomsorgen anklagas nu av kvinnan, vars fader dog. Orsaken var att boendet inte gav mannen sin njurmedicin på två veckor – för att hans fru som är gammal råkat glömma att betala 182(!) kronor. Socialstyrelsen kräver nu att Sandvikens kommun förklarar sig. Mannen avled i våras på grund av nedsatt funktion på njurarna. Den avlidnes dotter gjorde då en anmälan till Socialstyrelsen om fel i vården.

I anmälan skriver dottern att fadern var helt beroende av mediciner för att njurarna skulle fungera. Men under nästan två veckors tid uteblev hans medicin på det boende i Sandviken där han låg. Dottern pekar på att dessa uppgifter kan styrkas av enhetschefen och den ansvariga sjuksköterskan.

Den avlidnes hustru, fick information om att 182 kronor skulle betalas till medicinen. Men på grund av sin höga ålder glömde hon bort att betala in pengarna, därför gavs heller inte den livsviktiga medicinen till den äldre mannen, vilket hustrun senare också fick veta.

I anmälan står att dottern pratat med en läkare som medgett att den uteblivna medicineringen försämrat pappans hälsotillstånd.

Socialstyrelsen kräver nu in tre uppgifter från Sandvikens kommun.

 • Enhetschefens yttrande över händelsen
 • Vilka rutiner som finns för betalning av medicin
 • Se hälso- och sjukvårdsjournalen för den aktuella perioden.

Karin Jonsson är socialchef i Sandviken.

– Vi tar allvarligt på det här och ska se vad som ligger bakom och undersöka om vi kan ha gjort något fel. Därefter kan jag uttala mig i ärendet säger hon.

GD

 • Granskarfakta

  Man undrar om det pågår modern form av Pol Plot swedish style hos våra äldre

  Varför deras anhöriga inte röstar på SD är för mig en gåta? Detta har pågått säkert senate 20 åren mot våra äldre.

  • Svensk_Tiger

   De röstar på samma parti i 40år av gammal vana. Trots att dagens partier inte har några som helst likheter med gårdagens. 

  • ledsenfarmor

   Ja, det pågår denna form av utrotning av oss svenskar.
   Pol Pot Swedish style, är ett perfekt ord o sammanfattning för vad som sker i landet.

 • Oxis

  I sådana sammanhang är struntsumman 182:- mycket viktig. Sätt det i relation till andra summor som räknas i tusental per dygn och bara slängs ut hej vilt från kommunal och statlig verksamhet.
  Det hade ju faktiskt gått att kontakta någon annan anhörig och be dem betala summan och sedan göra upp inom familjen,

  • Pantertanten

   Eller hellre: gratis medicin till våra gamla! De gamla kan inte hålla reda på högkostnadskort och stämpelremsor, så de betalar mer än de borde i alla fall! Så går det till i vårt land!

   • Oxis

    Ja, du har helt rätt, gratis medicin, så skulle det vara! Jag har själv gamla föräldrar, nu tack och lov på äldreboende, men innan! Vilket strul det kunde bli och som man skulle reda upp.

    • Pantertanten

     Ja, min mor bor på ett boende nu. Men det ska alltid finnas kontanter där för hennes mediciner!

     • Oxis

      Mina föräldrar får sin medicin på Apodos, dvs. färdigförpackad. Då får de en faktura och sköter du din mors ekonomi och har fullmakt kan du ordna med betalningen.
      På det äldreboende mina vistas måste de ha lite kontanter för arrangemang, hårklippning, halstabletter etc. men mycket sköts så att jag får en faktura. Mycket praktiskt.

     • Pantertanten

      Tack för tips!

     • http://avpixlat.info/ Berit

      Faktura, är det inte avgift på det också?

     • Oxis

      Jo, 20 kr men man kan ju försöka med autogiro.

   • http://avpixlat.info/ Berit

    Jo, jag kommer ihåg när min mamma gick bort, vilket jobb det var att kolla  vad hon hade gjort. Hon hade betalat mycket mer än högkostnadsbeloppet för hon orkade inte hålla reda på allt, trots att jag hjälpte henne med den mesta pappersexercisen. Fick pengarna tillbaka från landstinget, men det tog en himla massa tid att reda ut allt. 

    Sedan hann jag inte säga upp tv-innehav förrän efter några månader, för det fanns många andra praktiska saker att fixa efter hennes bortgång. Inga pengar återbetalades där inte. 

    • Pantertanten

     Samma här, strular med landstinget just nu för att hon betalat för mycket. Vaddå allt är datoriserat idag?? 
     Telia har 3 månaders uppsägning på telefonen också….

     • Sverre

       Telia är ett ……..-företag. Osäker på om det är åtalbart att jag skriver vad jag tycker om Telia.

 • 585961

  Vilka djävla byråkrater , kunde dom inte ge den gamle mannen hans livsnödvändiga medicin i alla fall, hade det varit ett ensamkommande skäggman skulle medicin  omedelbart getts  ut GRATIS (skattebetalare betalar) men i dagens Sverige skiljer dom tydligen på lort och pannkaka och verkar inte helt kloka i skallen, SD 2014 det enda parti som vill hjälpa gamla , tillvarata deras rättigheter och sänka deras skatt i nivå med andra medborgares, ser fram emot 2014

  • Pantertanten

   Jag har beskrivit det förut, men sjukvården för våra gamla är helt vansinnigt byråkratisk. De gamla, sjuka och ofta dementa, ska ha koll på högkostnadskort och stämpelremsor, de ska också ha 80:- i kontanter i fickan om dom ramlar och bryter något ben och då får sjuktransport till sjukhuset! Ingen faktura på det, som dom får på sjukhusvistelsen i sig, nix 80 spänn i kontanter ska chauffören ha!!

   • http://www.facebook.com/magnus.andreasson Magnus Andreasson

    Det är vansinnigt byråkratiskt för alla, speciellt om man inte är helt frisk i huvudet. Jag upptäckte det efter att jag råkade ut för en MC-olycka i påskas. En rejäl smäll i skallen och sen är det skitsvårt att hänga med i byråkratin.

    Men nu har jag i alla fall tillfrisknat och jag är en erfarenhet rikare – man ska vara frisk för att orka vara sjuk.

 • Svensk_Tiger

  Felet mannen gjorde var att han hade fel hudfärg! 

  • Pantertanten

   Och han kunde prata svenska och säga att han behövde sin medicin!!!

 • diedummenschweden

  Men till s.k ensamkommande flyktingbarn är kassakistan utan botten…
  TVI VALE !!

 • Pantertanten

  Min gamla mor har åkt in och ut på sjukhus flera gånger senaste halvåret. Ramlat och brutit höftben, lårbenshals och annat elände. Varje månad på sjukhus har kostat ca 2.800 spänn, som vi fått på fakturor från landstinget. Hon har en pension på 7.200 och en hyra på 5.200 plus andra utgifter, tv, försäkringar, telefon etc. Så gissa vem som får betala fakturorna från  landstinget? Jo, hennes familj!
  Så går det till i dagens Sverige!!!

  • ledsenfarmor

   Ja, jag vet. Det är fördjävligt hur det blivit. (förlåt språket)
   Tur att din gamla mor har dig o din familj.
   Tänker på alla andra gamla som inte har någon som står dem nära.
   De är många.

  • Theobservermum

   Ni bör kolla så att hon inte har missat att ansöka om hustrutillägg, bostadstillägg från Försäkringskassan och särskilt bostadstillägg till folkpension från kommunen. Hennes inkomst låter lågt. 

   • Pantertanten

    Tack. Jo, jag kollar upp div. nu. Hon är änka sedan några år, och då försvann ju fars pension. Men min gamla mor är av den stammen att:   
     ”man tar inte bidrag från staten”…. 

    • Oxis

     Det går att få bostadstillägg retroaktivt. Det är PPM som sköter detta så ring upp dem så får du besked.

     • Pantertanten

      OK, tack för tipset. Ringer dom imorgon på min lunch.

     • Sverre

       Ja, men bara 3 månader.

     • Oxis

      Ja, men det är alltid något och bättre än ingenting.
      Men det hade nog varit skillnad om det varit – ja, ni vet.

   • 585961

    Det är många pensionärer med EU:s högsta skatt som har den summan och mindre att leva på medan invandrare får  12800 kr/skattefritt mån för att lära sig svenska, dessutom allt annat fritt också

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  ”…och undersöka om vi kan ha gjort något fel.”
  Inte har ni gjort något fel! Han dog ju bara!! 

  Dessutom var han ”bara” en vanlig svenne så det ingår väl i planen att utrota oss så snabbt det bara går. Order från högre ort!

 • http://profile.yahoo.com/EAE42WR37OOIECT6CPAJX3CDAA sven

  Det är så här det går till. Bara ett av det hårdnande föraktet mot de verkligt svaga i samhället. Skalan för stark till svag har som ni vet inget med verkligheten som du och jag ser den. Men de svaga har ingen röst och därför lätta byten. Det mesta har monterats ner eller blivit privatiserat av det som x tror fortfarande fungerar. Det enda försvaret vi har tex finns i Afganistan. Hur många vet det? X består av folk som skötsamt tar föräldrarledighet, går till jobbet varje dag. De gör en medveten kalkyl fördelar mot nackdelar och stoppar sedan huvudet i sanden. Eller tröstar sig med ett rotavdrag till.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Psykopater föraktar svaghet så det säger väl förmodligen en hel del om vilka det är som styr Sverige.

  • 585961

    Ja rutavdrag har de väl redan de lata djv-larna

 • tokless

  Det här är riktigt illa. Men sen så är det väl bara bra om vi svenskar går ur tiden, ju snabbare dessto gladare 7-klöver. Blir de inte utkastade ur färdtjänst eller vräkta för att ge plats åt skägg”barn” så får de ingen medicin, undrar om de hade agerat på samma sätt om det var en importerad pensionär, skulle inte tro det, den personen hade haft mediciner i överflöd. Att vara svensk, gammal och/eller sjuk är inget bra läge i dagens sverige med tanke på våra styrandes förakt mot det egna folket.

 • Stroppen

  Hade det varit en sk.papperslös, alltså illegal nyanländ,hade det inte varit någon tvekan om att medicin levererats. Det är det nya Sverige.

 • kokoo

  Vad har hänt med Sverige? Varför hamnar alla hjärndöda personer på arbetsplatser där dom har makt? om en äldre person glömt att betala så är det fritt fram att låta dom dö.
  Samma sorts personer arbetar inom politiken i dag.

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Men vad F-n… man blir ju rädd för att bli gammal och beroende av andra.
  Till råga på eländet handlar det om personer som har som anställning att ta hand om våra gamla… Det finns inga ursäkter eller bortförklaringar, skamligt är vad det är!

 • SM811

  Illegala skall ha rätt till vård. Skäggbarn kostar 3000kr/dag. En äldre dam missar att betala 182kr vilket medför att maken dör. Det är skillnad på folk och folk.

 • louislegrand

  Detta skall polisanmälas! personalen åsidosätter sina plikter.Namn och nummer tack!

 • http://avpixlat.info/ Berit

  Någon som kommer ihåg den gamla valfilmen av Roy Andersson för s, från 90-talet någon gång tror jag? En gammal dam som räknar kronorna i plånboken för att kolla om hon har råd med vården. Vet inte vad det är för politisk majoritet i Sandviken, men sossarnas skräckscenario har de nu lyckats förverkliga själva. 

 • http://avpixlat.info/ Berit

  Det är skamligt att man inte har bättre rutiner för medicinköp. Borde inte vara svårt att räkna ut att gamla människor är glömska och har svårt med all byråkrati. 

 • helkoll

  Om politikerna och tjänstemännen ansvariga för detta hade haft en elefants självinsikt så hade de lagt sig ner och självdött av skam.

 • nilsanders

  det var ju samma Socialnämnd som trakasserade ett ungt par vars barn dom också tog hand om…Ingen ville erkänna den gärningen Politikerna och Tjänstemännen höll varann om ryggen även då..Sandviken är ett (S) styrt samhälle…

 • Pantertanten

  Tack för tipset!

 • YOTHI_TARZAN

  Minst 5 personer boende i Sandviken eller utanför har sagt till mig att Sandviken är en stolla stad. Thomas Ledin har inte heller höga tankar om sin hemstad

 • Sverre

  ”….. undersöka om vi kan ha gjort något fel.”

  Alltså menar hon
  något fel kanske inte har begåtts??? Så här ser det nog ut lite varstans
  i Sverige. Jag kan berätta för socialchefen, utan utredning, att ett
  fel HAR begåtts.
  Hade det handlat om en invandrare hade det aldrig hänt, var så säkra!

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Hur F-n kan man, som personal, undgå att undra över varför den livsnödvändiga medicinen plötsligt sätts ut?

  • 585961

    Dom är väl indoktrinerade av politiker att inte ge svenskar den vård dom behöver, så dör dom fortare för allt ska gå till blattar och papperslösa, sluta betala skatt (om det går) som blattarna gör,  så får dom stå med näsan i brevlådan från en stackare som betalar EU:s HÖGSTA skatt till ingen nytta, SD 2014 det enda parti som vill göra något för  svenskar och de gamla

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Karin Jonsson har inte råd med mediciner till våra gamla , dom brottsliga kulturberikarna ska ju ha pengarna , så klart.