Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Tidigare för vapenbrott dömd somalier dödshotade polis – ingen utvisning


DET HANDLAR OM BAAARN Polis deltog vid ett ingripande rörande grov misshandel efter en fest på Ulaxgatan i Motala. Initialt var det oklart vad som hade hänt. Polis Gustafsson och Ulwan skulle bl.a. hålla uppsikt över Abdallah Ali och ytterligare ett par personer som befann sig i en lägenhet.

Polismännens uppgift var bl.a. att förhindra att personerna talade med varandra. Abdallah Ali, tyckte att Gustafsson, som han hade träffat tidigare, hade en dålig attityd som polisman, då han vid ett tidigare tillfälle i samband med ett avlägsnande hade blivit körd till skogen. Enligt Gustafsson sade Abdallah Ali bl.a. att han skulle skjuta honom inom tre dagar, ta hans pistol och skjuta honom samt att han ville träffa honom privat och då skulle han skära av honom hans händer.

Arafat Abdallah Ali hade yrkat att hovrätten ska ogilla åtalet eller, i andra hand, bestämma en lindrigare påföljd. Av ett yttrande från Socialnämnden i Motala kommun och Abdallah Alis egna uppgifter framgår att han avbrutit skolgången. Normalpåföljden för hot mot tjänsteman är ett kortare fängelsestraff. Vid brottstillfället var Abdallah Ali endast 17 år gammal. Särskild hänsyn skall därför tas till hans ålder. Det är fråga om ett tämligen fult hot mot tjänsteman.

Göra Hovrätt fastställer tingsrättens dom:

 • Arafat Abdallah Ali, 940806-335*, Timmermansgatan 9, Lgh 1105, Motala. Medborgare i Somalia. För hot mot tjänsteman till ungdomstjänst 40 timmar. Bo Ström får i hovrätten ersättning av staten med 9 125 kr. Bo Ström tillerkänns i tingsrätten, efter rättelse för felräkning, ersättning av allmänna medel med 7 345 kr.
 • Mål nr B 381-12 Domen kan läsas här.
 • Abdallah Ali förekommer under ett avsnitt i belastningsregistret. Den 28 juni 2011 dömdes han för brott mot vapenlagen till dagsböter.

”…finner tingsrätten tillförlitligen styrkt att Abdallah Ali till polisman Gustafsson, som varit i tjänst, fällt uttalanden på det sätt som framgår av gärningsbeskrivningen. Åtalet för hot mot tjänsteman, som inte kan bedömas som ringa, är därmed styrkt. Gustafsson har i sin tjänsteutövning som polis blivit utsatt för brott.”

Magnus Gustafsson hade yrkat förpliktande för Arafat Abdallah Ali att till honom utge ersättning för kränkning med 5 000 kr. Magnus Gustafssons skadeståndsyrkande lämnas utan bifall. Hade svensken kränkt somaliern hade DO gått in med 60 000 kr.

I avgörandet har följande naiva personer utdömt det löjligt milda straffet: Hovrättsråden Christer Ganelind och Hans Träff, adjungerade ledamoten Annika Sundström (referent) samt nämndemännen Arne Gunnarsson och AnnCharlotte Ericsson deltagit.

 • BirgittaSvenne

  Ursäkta mig ansvariga politiker, när ni nu har bestämt er för att sänka Sverige, kunde ni inte gjort en ansträngning och funnit något mer attraktivt och intelligent än de somalier och afghaner som nu väller in, vi är faktiskt mycket mer värda än det!  Vad är ert största problem?  Hatar ni er själva?  Är ni något så simpelt som ”goddagspiltar”, det är lika med bortskämda !

  • ledsenfarmor

   De hatar inte sig själva. De hatar oss svenskar.
   Men har inte förstått varför, än. Försökt läsa mig till det, men det är omöjligt.

 • Tesak

  UT MED SKRÄPET, om inte politikerna tar sig i kragen snart, så kommer det att bli inbördeskrig……..politiker ni är LANDSFÖRRÄDARE.
  Er tid kommer va så säker, då blir det inte roligt.

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Hur i helvete tänker domarna i detta land – ett sådant missfoster skall helt enkelt ur landet – direkt – alternativt sättas i arbetsläger i övre Norrland, där han kan få knacka sten i 10 år för dessa hotelser. 

  När skall svensken tröttna – ta upp knytnäven ur fickan och göra nåt åt denna helt olidliga situation, där rättsväsenet och myndigheterna helt klart instruerats av de av SaudiArabien och/eller andra arabländer köpta politikerna?

  När skall svensken säga nog, och HM Konungen avsätta denna skamfläck på svenska nationen, mullah-aspiranten, högförrädaren och fosterlandssvikaren Reinfeldt och hans hantlangare?

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Därefter livstids utvisning tillbaka till sopstation Zoomalia.

 • Saxtorparen

  Vilken nytta har Sverige av detta smuts ?
  Spermadonator?

  • http://www.facebook.com/people/Mikael-Hirviniemi/1469103217 Mikael Hirviniemi

   Råvara till biogastillverkning kanske? 
   http://www.norrkoping.se/bo-miljo/avfallshantering/kallsortering/matavfall/om-biogastillverkning/

 • guestling

  Jag börjar fundera på om det som försiggår i domstolar är en medveten strategi. Jag inbillar mig att gränsen för hur naiv en människa kan vara har passerats när jag läser ovanstående. Eller så är människor så in i h-e korkade att dom inte är kapabla till bättre. 

  • ledsenfarmor

   Mulla Reinfeldt har ett finger med i spelet.

 • 585961

  Ja ärthjärnorna i domstolarna är ett skämt och skulle stämmas av svenska folket för sina gärningar  och betala skadestånd och bli  försörjningspliktiga för såna som apan dom just släppt in

 • Oxis

  Somalier igen!

 • kokoo

  Jag kan inte tänka mig att polisen är rädd för denna berikare.Hösten kommer med mörka kvällar då finns säkert tillfällen att skrämma denna lilla skit så han vill hem till Somalia.