Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Zigenskor på turné – polisen vägrar lämna ut signalement


ZIGENARKULTUREN På tisdagen inträffade tre förslagna fickstölder i Trelleborg, Skurup och Ystad. Tillvägagångssättet vid de tre stölderna var likartat. Vi håller på att ta fram och titta på bilder från alla övervakningskameror i stan, säger Ann-Christine Sjöbeck, förundersökningsledare vid Trelleborgspolisen.

Vid olika tidpunkter under tisdagen blev tre äldre kvinnor bestulna på de tre orterna. Alla kvinnorna hade blivit kontaktade av tre tjejer som utgav sig för att vara döva. Samtidigt som de tiggde pengar av kvinnorna överröste tjejerna kvinnorna med kramar och pussar.

Den äldre kvinnan i Trelleborg som drabbades på Hesekillegatan blev vid tillfället av med 1 600 kronor. Vittnesuppgifter och signalement tyder på att det är samma personer som ligger bakom stölderna, säger Ann-Christine Sjöbeck.

TA

Smålandsposten:
Polisen går nu ut och varnar för kramande tjuvar. I såväl Växjö som Markaryd och på flera orter i Kalmar län har äldre damer blivit bestulna på smycken efter att ha omfamnats av okända personer.

Offren har i samtliga fall varit kvinnor i 80- till 85-årsåldern. De har blivit erbjudna kramar som tack för hjälpen, för till exempel en vägbeskrivning. Efteråt har de upptäckt att de har blivit av med sina egna värdesaker. Framför allt halssmycken.

Polisen beskriver tjuvarnas tillvägagångssätt som ”synnerligen fräckt”. Det är väldigt uppfinningsrika människor som sysslar med den här typen av brott att lura åldringar, säger Robert Loeffel, Kronobergspolisens informationschef.

Några tydliga signalement har polisen inte, mer än att den misstänka tjuven i samtliga fall ska ha varit en kvinna. Ofta försvinner ju de här personerna från en ort när de har lyckats där, eftersom de vet att vi då kan få upp ögonen för det. Men vi vill ändå uppmana till försiktighet när det gäller att ta emot kramar från helt okända människor, säger Robert Loeffel.

SMP

Värmlands tidning:
Polisen varnar för falsk hemtjänst. På tisdag förmiddag gick en främmande kvinna in till en 87-årig dam i Årjäng och sa att hon kom från hemtjänsten och skulle handla.

Som tur var hade damen besök, varpå den främmande kvinnan försvann ut genom lägenhetsdörren igen. Hon uppges vara i 50-årsåldern och pratade svenska med brytning. Liknande händelser har nyligen anmälts i Säffle och Torsby där den falska hemtjänsten lyckades stjäla både pengar och guld.

NWT

 • j_london

  Den muslim- & zigenarkramande polisen – som till punkt och pricka reflekterar 7-klöverns korrupta, antisvenska och destruktiva politik – är en omätbar skamfläck för Sverige.

 • http://www.facebook.com/jam.melin Janne Melin

  Leissner borde kastas ut ur landet!

 • kalle008

  Och mycket riktigt är det förstås ”leisner” som har varit framme.

 • Oberst

  Kasta ut zigenarna ur landet och låt Leissner leda dem.