Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

O’Learys ägare i Östersund är försvunnen med pengarna


MAUDS FRAMTIDSLÖFTE Ägaren till restaurangen O’Learys i Östersund har flytt fältet. Lokaler och bankkonton är tömda och kvar finns en hel rad med leverantörer som en efter en inser att de blivit lurade. Att det har skett en svindel på miljonbelopp är i dag helt uppenbart.

Det är viktigt att understryka att anmälningarna endast är riktad mot Kopparslagaren restaurang AB i Östersund och inte mot O´Learys centralt. Innehavare av Kopparslagaren restaurang AB är 27-årige Shvan Abdlrahman från Östersund.

O’Learys restaurang på Präst­gatan står i dag låst och bommad. Samtidigt är krogens företrädare spårlöst försvunnen och bolagets konto är rensat. På krogens ytterdörr finns bara ett anslag om att restaurangen stängd på grund av renovering till 27 augusti.

På tisdagen lämnade Storsjöyran in en polisanmälan mot O’Learys eftersom krogen hade låtsats göra en inbetalning och visat ett upp kvitto för Yran. Senare visade det sig att restaurangen hade stoppat utbetalningen.

Det handlar om stora pengar som O´Learys skulle betala för sina två krogar på Krogstråket och som aldrig kom in till Yran. Från Storsjöyran bekräftas att en polisanmälan är inlämnad till polisen, men man är i övrigt sparsam med kommentarerna.

Samtidigt finns ett stort antal leverantör av öl, mat och utrustning, med mera, som tillsammans har miljonbelopp att fordra från O´Learys och dess bolag Kopparslagaren Restaurang AB.

Bryggeriet Spendrups är en av de stora fordringsägarna, Jag har i dag inga kommentarer och jag vill att alla våra uttalanden går via vår informationschef, säger Spendrups regionchef Johan Hultman, Umeå. Enligt vad ÖP erfar har Spendrups fordringar på cirka 600 000 kronor för öl som de levererat under Yran.

En annan stor fordringsägare är Svensk Cater som levererat mat: Vi har fått signaler om att vi inte kommer att få betalt för våra­ leveranser och det handlar om stora pengar. Vi överväger att göra­ en polisanmälan, säger Peter Nordgren, grossistchef.

Ytterligare en rad fordringsägare väntar på pengar från O´Learys. Det ryktas om konkurs och att det här är planerat, och det behöver man nog inte vara någon GW Persson för att lista ut, säger en företagare med fordringar, som vill vara anonym.

Flera som ÖP talat med upplever det som nu händer som olustigt och hotfullt om de skulle framträda öppet. Det berättas om att MC-folk i västar tog sig in på O´Learys i helgen och hotade och misshandlade personer inne i restaurangen. De visste portkoden och kunde lätt ta sig in på restaurangen, säger en källa.

Var bolagets ägare finns i dag vet ingen. Däremot sitter krogens tidigare huvudman häktad sedan i fredags för grov ekonomisk brottslighet. Senaste tillskottet i meritlistan är ett bedrägeri i Norrköping från 2 juli. Då köpte han en Ferrari och en Porsche utan att betala. Bilarna skickades omgående utomlands.

Fler artiklar i ämnet finns på ÖP

Mer om Shvan i ÖP
Shvan vann stort på Triss

Shvan brottade ned kvinnlig knivrånare

Ägare till Kopparslagaren restaurang AB är:

 • Shvan Abdlrahman 1985-02-28 Prästgatan 65 i Östersund.

Relaterat:
Syskon som driver Café i Eskilstuna misstänks ha skimmat fikagäster

 • kokoo

  Nya kulturberikare som Alliansen importerat.Allt är som det skall vara.När kommer politikerna att vakna och se problemen som dom orsakar svenska folket och landet?

  • ledsenfarmor

   Aldrig. De lever gott inom sina bubblor.

 • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

  Ännu en av Maudans företagsamma nybyggare som skall lyfta Sverige!

 • j_london

  Muslim- & zigenarlandet Sverige är en enda stor loppcirkus… För övrigt mycket trevliga porträttbilder på tre av de deltagande ökenlopporna.

  Den afrikanske loppcirkusdirektören sitter säkert och ler i sin himmel, över barnbarn barnbarnet Fredriks framgångar i manegen, med sina exotiska, importerade ökensandloppor (lat. Abdullarius mohammedanis).

  Och där Fredrik i sitt anletes svett krälar runt bland stoftet från vad som en gång var Sverige, i full färd med att rasera ett tidigare mycket väl fungerande samhälle, och framgångsrikt köra ett helt land i botten…

  • scarface_sweden

   p,s det är Shvan Abdlrahman på alla tre bilder.

   • j_london

    Aha… det handlar alltså om en enlopps-show!

    Detta får mig att tänka på den engelske skådespelaren Sir Alec Guiness klassiska film ”Sju hertigar”. I vilken han spelade alla rollerna själv…

   • BirgittaSvenne

    Just detta , vi har normalt inte skuggan av en chans att urskilja dessa människor. Alla som håller på med identifikation vet, att vi inte ser skillnad på en Menaperson, från en annan. Finns otaliga exempel, därför är det extra viktigt att alla invandrare som stannar i Sverige, lämnar fingeravtryck, DNA och irisfoto.

 • http://www.facebook.com/akehugo Åke Bengtsson

  Ännu en faktaspäckad artikel utan idiotkommentarer och grundlösa spekulationer. Mkt. bra !

 • Oxis

  Det står att Shvan Abdlrahman är från Östersund. Må vara att han är bosatt där men var ÄR HAN IFRÅN egentligen?

  • Pantertanten

   Från Pack-i-stan.

  • Katten Kattsvans

    Av namnet att   döma är han från arabien

 • ledsenfarmor

  Jaha, så var det ytterligare några miljoner som försvann ur landet.
  Plus en berikare. Det sista är ypperligt.

 • 585961

  Ännu en invandrad apa inavel som gjort sig rik på dumma svenska politikers hjälp, kommer väl tillbaka och vill ha mer bidrag när stöldpengarna tagit slut, stoppa skithögen vid gränsen då och släpp inte in tjuven en gång till, SD 2014

 • Pantertanten

  Jag går ALDRIG på kaféer eller restauranger som drivs av sådana här personer!! Läs bara vad som hänt denna vecka med bedrägerier, skimming etc. Skulle aldrig lita på dom och lämna mitt kreditkort i deras händer!

 • Emigranten

  Varför går någon pursvensk överhuvudtaget på krogar som drivs av nybyggare som till 99 % är grovt kriminella?