Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Kvinnomördaren i Grebbestad åtalas snart


KVINNOMORD Den 50-åriga kvinnans kropp hittades i en lägenhet i Grebbestad den 10 juli. Polisen trodde först att det var ett naturligt dödsfall. Men nu har en 60-årig man häktats misstänkt för mord.

Den 60-årige Kent Bertrand Svensson förnekar att han ska ha dödat sin 50-åriga väninna. Men Uddevalla tingsrätt valde att häkta honom under tisdagsförmiddagen den 23 juli på sannolika skäl misstänkt för mord. Det var den 10 juli som mannens 50-åriga flickvän hittades död i hans lägenhet i Grebbestad, som till en början såg ut att vara av naturlig dödsorsak. Men kompletterande uppgifter skvallrade om annat.

Polisen trodde först att det rörde sig om ett naturligt dödsfall, men sedan framkom uppgifter om att det kunde ligga ett brott bakom. Efter att den misstänkte mördaren hämtats in för polisförhör anhölls han efter det. Senast den 7 augusti ska åtal vara väckt. En rättsmedicinsk undersökning ska först göras av kvinnans kropp.

Chefsåklagare Niklas Sannerholm vill inte gå in på vad som väckte de misstankarna från naturlig död till mord.

– Men jag kan bekräfta att misstankarna kom fram vid ett senare tillfälle. Men orsakerna till att det dröjde vill jag inte gå in på nu.

– Han förnekar mord, han förnekar brott överhuvud taget, sa mannens advokat Jan Herelius.

Uddevalla tingsrätt häktade:

  • Kent Bertrand Svensson, 19520413-493*, Nedre Långgatan 8, Grebbestad.
  • Mål nr B 1874-12
  • Häktningsframställan kan läsas här.

På nätet hittar man även detta om honom:

”Kent Bertrand Svensson er 56 år og skatter til Sarpsborg. Til venstre ser du all informasjonen vi har om Kent Bertrand Svensson. Informasjonen er offentlig og stammer fra skattemyndighetene i Norge.”