Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Flerfaldig smyckestjuv gripen i Malmö


HALSBANDSTJUV Inom loppet av tre timmar rånades sex personer på sina smycken i centrala Malmö. Nu har en 26-årig man gripits misstänkt för de fräcka stölderna. Nu ska vi även se om han kan kopplas till andra liknande ouppklarade stölder, säger Lars-Håkan Lindholm, presstalesman vid Malmöpolisen.

Det var under tre timmar på tisdagen som den fräcke smycketjuven slog till i centrala Malmö. Han valde ut sina offer, gick fram och slet av deras smycken och sprang sedan därifrån. På Linnégatan fick en kvinna sitt halsband ryckt när hon skulle ta sin cykel. Tjuven sprang sedan till en väntande bil som snabbt lämnade platsen.

Knappt en halvtimme senare var det dags igen. En man såg då två män komma gående mot honom i Kungsparken. En av dem ryckte loss hans halsband och sprang sedan till en väntande bil. Målsägande har kunnat lämna ett registreringsnummer på bilen, säger Lars-Håkan Lindholm.

Knappt tio minuter senare blev en kvinna rånad på sitt halsband på Bellevuegatan. Även i detta fall försvann tjuven i en väntande bil. Samma eftermiddag blev även man rånad på sitt halsband på Monbijougatan i Malmö. Han hann inte se registreringsnumret på bilen men har kunnat lämna ett bra signalement på gärningsmannen, säger Lars-Håkan Lindholm.

En ensam gärningsman slog även till mot ytterligare två kvinnor under tisdagen, en på Celsisusgatan en på Jägersrovägen.

Senare samma dag lyckades polisen stoppa den bil som flera av offren pekat ut. I bilen befann sig en 26-årig man, hemmahörande i Malmö. Mannen stämmer överens med de signalement de drabbade lämnat till polisen. Han är nu anhållen och kommer att höras, säger Lars-Håkan Lindholm.

Polisen hittade inga halsband i bilen men ska även genomföra husrannsakningar. Polisen misstänker att det finns fler misstänkta: Ja, han måste ha haft en medhjälpare i bilen, säger Lars-Håkan Lindholm.

Polisen misstänker att mannen även kan ligga bakom ytterligare smyckerån som skett i Malmö under juni och juli. Det handlar om 15-20 stycken. De anmälningarna ska vi också ta och gå igenom igen nu, säger Lars-Håkans Lindholm.

Expressen

 • Pantertanten

  Vem vågar gå ut med smycken på sig nuförtiden?? !! Inte jag!

  • ledsenfarmor

   Inte jag heller.

   • Pantertanten

    Nej, inte ens ett hundrakronorshalsband!

  • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

   Vem vägar gå ut i Malmö överhuvudtaget , utan att vara Arab ?

 • Pingback: Polisen hittade vapen hos halsbandsrånaren i Malmö « Sweden Confidential