Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Det är dags att se sanningen i vitögat och sluta med sagorna”


INSÄNDARE FRÅN NWT Vem vill anställa en analfabet eller en person med dålig skolgång när alla jobb i Sverige i stort sett fodrar gymnasieutbildning, skriver Tommy Norum. Är det så konstigt att Sverigedemokraterna med Jimmie Åkesson vädrar luft och siktar på att bli det tredje största partiet i Sverige?

Utanförskap, barnfattigdom, och arbetslöshet diskuterades i bland annat Almedalen. Alla partierna har synpunkter om en förändring borde till men ingen har någon patentlösning på problemen.

Ser man på barnfattigdomen så har inte den förändras sedan 2005 bland svenskfödda, medan däremot våra invandrare har svårare att ge sina barn en dräglig ekonomisk uppväxt enlig Röda Korsets beräkningsform. Cirka 65 procent av de som klassas som barnfattiga har ett utländskt ursprung.

Men varför blundar man för de fakta som så tydligt gestaltar sig i statistiken om våra invandrares skolnivå, som kanske är roten till problemen, när man vet att majoriteten har ingen eller mindre än nio års skolgång och att många är analfabeter när de kommer hit? En femtedel har någon eftergymnasial utbildning men av dessa kan hälften inte visa upp dokument som styrker detta.

Detta sätter ju sina spår i arbetslöshetsstatistiken. Vem vill anställa en analfabet eller en person med dålig skolgång när alla jobb i Sverige i stort sett fodrar gymnasieutbildning? Ett faktum som också sätter sina spår i barnfattigdomsstatistiken.

Invandrare har stora svårigheter att komma in på arbetsmarknaden på grund av sin bakgrund, vilket blir en dominoeffekt också på barnfattigdomen, på den sociala statusen, när man i åratal tvingas bli beroende av försörjningsstöd och på grund av detta är blir fast i dessa segregerade bostadsområden runt våra storstäder.

Det är en hopplös situation när politikerna i åratal talar sig varma för det mångkulturella samhället, där man skall intrigera våra invandrare, men sanningen är vi att vi kommer längre och längre från det önsketänkandet så länge inte våra invandrare platsar på arbetsmarknaden.

Kanske är det dags att se sanningen i vitögat och sluta med dessa sagor som politikerna i åratal försett medborgarna med att de har lösningen på problemen när de i debatter slår varandra i huvuden med argument som det visat sig efter 30 år inte fungerar.

Vi har haft överrepresentation av brottslingar med invandrarbakgrund i många år som en naturlig följd av den sociala utslagningen i samhället, medan våra politiker står handlingsförlamade på läktaren och tittar på.

Är det så konstigt att Sverigedemokraterna med Jimmie Åkesson vädrar luft och siktar på att bli det tredje största partiet i Sverige? För några år sedan skulle man ha skrattat över ett sådant påstående, men nu?

Åkesson han har i alla fall en lösning, begränsa invandringen. Medan våra övriga partier har famlat omkring i åratal utan att kunna åstadkomma annat än förvärra situationen läser vi statistiken över fattigdom, brott, social utslagning och arbetslöshet bland våra invandrare.

Tommy Norum Åmål

NWT

 • nufardomgesigsnart

  Så sant, så sant. Detta är nog något många tycker men inte vågar säga…

 • ankakalle

  Från firmaregistret.
  Importfirma Reinfeldt, Myten & Co., stor import av analfabeter och kriminella,
  specialitet våldtäktsmän, OBS världsledande avseende de senare.
   

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Givetvis vill ingen seriös arbetsgivare anställa någon person som saknar arbetslivserfarenhet, utbildning och som dessutom inte kan ett ord svenska.
  De personer som åsyftas och som regeringen gärna lyfter fram via floskler, är personer som anställs för att städa och diska till låga löner hos mer oseriösa arbetsgivare. Detta kallas lönedumpning och de anställda ingår i Ullenhags stolta 600 000. 

 • Tippa

  Vädrar SD verkligen morgonluft? Några enstaka mätningar pekar uppåt, medan andra pekar lika mycket nedåt. Medelvärdet ligger sedan valet väldigt stabilt runt 6-6,5% (kolla på http://status.st), vilket jag tycker är mycket uppseendeväckande med tanke på utvecklingen i Sverige. Partier som pratar om helt fri invandring (typ MP och C) är tillsammans mer än dubbelt så stora som SD i de flesta undersökningar…

  En opinionsundersökning visade på att en stor andel av befolkningen (nånstans 20-25%) tycker att SD har bäst invandringspolitik; ändå lyfter det inte. Samma undersökning visade att invandringspolitiken är mycket lågt prioriterad bland svenskar, vilket skulle förklara SD:s låga siffror, menade kommentatorer.

  Men gör folk som tycker att skolfrågor är jätteviktiga inte kopplingen mellan massinvandringen och den senaste tidens usla skolutveckling? Ser de inte kopplingen mellan krymp välfärd och de enorma kostnaderna för invandring? Kopplingen mellan invandring av folk som kastat sitt pass och kriminalitet? Ungdomsarbetslöshet och massinvandring? Det verkar inte så.

  Har folk verkligen gått på myten om att invandringen är en vinstaffär? Eller skiter de i allt bara de får sitt jobbskatteavdrag?

  • SM811

   Mer pengar i plånboken och miljökommunisterna de PK som undanhåller sanningen har gjort att ökningen går sakta. Sprider vi alla som läser här flygblad kommer insikten för soffliggarna att de har blivit lurade av medierna och sju(k)klövern. Känner flera som rent ut sagt blev förbannade när de fick reda på sanningen.

  • bibo57

   Problemet med SD är att de syns för lite. Att vara tysta i debatten skapar inte förtroende, det finns många som tror att de tappat ideologin när de kom in i riksdagen. Ut och visa er, visa upp statistik, vad kostar invandringen svenska skattebetalare t.ex. Sånt får folk att vakna.

   • guestling

    SD balanser lite på slak lina. Å ena sidan kämpar man för att bli ett accepterat parti i Riksdagen och å andra sidan försöker man värna om de väljare man har. Inte en lätt uppgift. Just nu tror jag arbetet i Riksdagen är viktigast. 

  • http://twitter.com/MattiasStanton Mattias Stanton

   Jag är rätt säker på att mätningarna varken om de ökar eller minskar visar det stora missnöjet där ute med dagens politik. Många av de som svarar på undersökningar tror jag kommer rösta på SD. Sen har vi massa nya väljare som röstar för första gången. Där är SD starka. Så ja. Jag tror tveklöst att SD blir Sveriges tredje största parti.

 • kokoo

  VARFÖR fattar inte politikerna att det kommer att skapa ett stort hat mot invandrare samt att politiker hatet ökar , när ingen begränsning göres för att minska och kontrollera invandringen. Innevånare i städer och samhällen är nu rädda att gå ut ensamma på grund av det ökande våldet.

  • guestling

   Det är en fråga jag ställer mig varje dag. För var dag ökar hatet och en dag kommer det att explodera. Då blir det inte roligt för invandrare. 

 • getingblandhumlorna

  Tyvärr vågar inte Tommy ta upp de övriga problemen – att ingen vill anställa folk som saknar den sociala kompetensen och som har värdegrunder som går helt på tvären med de vi har i väst.

  Det är inte en sociekonomisk orsak till tex. gruppvåldtäkter utan religiös och kulturell.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Men det är väl för f-n inget problem. Vill man ta hit arbetskraft så måste dom uppfylla två enkla kriterier som svenskar har med sig från vaggan;

  Se till att man har en bra utbildning.
  Se till att man sköter dig.

  Gör man det behövs inga partier som helhjärtat driver den frågan. Om det nu är så att man är rädd för de partier som vill Sveriges bästa.

  Man behöver inte vara raketforskare eller hjärnkirurg för att förstå det.

  • kalle008

   Riktigt, och samtidigt avskaffar man Migverket och de två departement som sysslar med invandring.

   Gränspolis svarar sedan för att det bara är personer med riktiga papper som kommer in i landet. Övriga körs bort omedelbart.

 • 585961

  Herr Svikfelt och Ulltott har ni tagit fan i båten tycker jag ni ska ro den i land, utan att röra skattepengar som svenskar betalat, ta ur er egen plånbok och stå för det ni ställt  till, arbetskraftsinvandring ska inte vara bidragsinvandring av analfabeter och kriminella och sköter man sig inte ska det bli obligatorisk utvisning direkt, det blir SD 2014

 • http://www.sisteskanse.net/ Asdic

   Norske myndigheter brukte mellom 600 og 800 millioner kroner på særomsorg for landets 345 sigøynere i løpet av 20 år.http://tux1.aftenposten.no/nyheter/iriks/d13604.htm

  • kalle008

   Jag tycker att det låter billigt. Det blir bara 2 miljoner per sigöjner på 20 år, bara 100 000:- om året. Jag är uppriktigt förvånad

 • Katten Kattsvans

  Begränsa invandringen??? Sd är ingalunda sveriges räddning. nästan 1,7 miljoner invandrare som ynglar väre än kaniner har vi. Då räcker det inte med att begränsa…Totalstopp samt utvisningar är det enda som kan rädda landet. Svp får min röst, aldrig mer Sd för mej

 • TrazanApansson2

  Det kommer ALDRIG att lösas så länge man vägrar att se att problemet inte är ”kulturellt”, utan biologiskt.

 • denaknakejsarna

  Begränsa invandringen är ingen lösning, det får vi inte inbilla oss.Tyvärr tror jag alltför många tror det, och kommer fortsätta tro det en lång tid framöver. Men till slut kommer även den idén slopas för att ersättas av totalstopp och massutvisningar, annars är det kört.

  • kalle008

   Visst är det en lösning. Man ska ha en selektiv invandring. Man ska tillåta invandring av personer som är önskvärda, så enkelt är det. Och personer som inte är önskvärda, som inte kan försörja sig, som belastar samhället, ska helt enkelt köras ut, ju förr dess hellre.

   Det är grymt? Ja.

   Men det är det enda vettiga.

   • denaknakejsarna

    Nej, det är ingen lösning att begränsa invandringen. Den måste stoppas. Sverige kan inte vara en plats alla har tillgång till bara för att man kan försörja sig själv. Det är som att säga att länder tillhör de som kan betala för sig. Europeer har tex inte rätt att invadera Afrikanska länder bara för att de kan sköta samhällen bättre än negrer.

 • http://www.facebook.com/people/Barbro-Israelssoni/100000072854891 Barbro Israelssoni

  Minska ersättningen till 0 kr.då försvinner med säkerhet 90% av alla sk. flyktingar.Dom kommer i massor för bidragens skull. Du och vi andra svenskar betalar!!!

  • kalle008

   Och ta bort barnbidragen, så att de inte inbjuder till försörjning.

 • http://pikd.myopenid.com/ pikd

  Så länge vi har dumsnälla mähän vid makten kommer invandrarnas brister bara trigga politikernas goda vilja att öppna din och min plånbok på vid gavel. Så går ryktet ut över världen att Sverige är gratislandet framför alla. Ja, pensionärerna i Sverige har nyligen fått veta att av utlovad skattesänkning bidde ingenting. Inte ens en tumme.

 • Patrik999

  Den nya folkrörelsen: SD2014!