Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Äldreboendet Furugården svälter de gamla


ÄLDREVÅRDEN I SVERIGE De äldre på Furugården i Valbo har inte fått tillräckligt med mat. Under två månader har nästan alla de äldre på boendet en våning tappat rejält i vikt – upp till sex kilo. Viktnedgången har Lex Sarah-anmälts och extra näring har satts in. 

Kommunens medicinska ansvariga sjuksköterska åkte i juni till äldreboendet för en kvalitetsuppföljning. Då upptäckte man på en avdelning att de äldre gått ned i vikt. Under två månader hade alla äldre utom en förlorat mellan ett till sex kilogram. Oroväckande då äldre personer behöver få i sig mycket energi för att klara av sina sjukdomar och krämpor.

– Det är jätteviktigt med näring för äldre. En vanlig förkylning kan vara jättekrävande, man måste få i sig energi för att man klara av det, säger Lisa Hartung som är MAS-sjuksköterska.

När viktminskningen upptäcktes kallades en dietist in för att kontrollera orsaken – som var att de äldre inte fick i sig tillräckligt med mat. Inte minst dröjde det alldeles för lång tid mellan dagens sista mål mal och nästa dags första.

– Nattfastan var för lång. Många på avdelningen är sköra och har dåligt allmäntillstånd. En del gick och lade sig tidigt, missade kanske kvällsfikat och sedan dröjde det till halv nio nästa dag innan de fick frukost. Det är alldeles för lång tid, säger Lisa Hartung.

Nu har man sett över matrutinerna och börjat ge energirika drinkar med grädde, fet yoghurt och bär samt kaloririka näringshuttar för att motverka undernäringen. Om någon missat kvällsfikat ska man vara noga med att erbjuda dem något att äta när de vaknar, de ska inte behöva vänta till frukosten.

arbetarbladet

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Statistikförbättring medelst ihjälsvältning…

 • YOTHI_TARZAN

  Vi förutsåg  redan för 30 år sedan att det skulle bli mycket problem med äldrevården – men såssepamparna på den tiden sa ; o nej det kommer att bli så fint så …..!

  • Pantertanten

   Och värre blir det. Finns äldrevård för svenskar i framtiden? Tror inte det.

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Bara om dom konverterar till kärlekens religion. Men då är dom ju iofs inte svenskar längre heller…

 • Buttington

  Allt medans de ensamkommande och asylsökande har 3 stora mål halalmat om dagen samt kylskåpen fulla för nattsnacks. Annars blir de ”stökiga”. Det är ju viktigt att de ensamkommande växer sig stora och starka med kampsport som ”integrering” så att de lättare kan idka otukt med svennes döttrar.

  Pk-politiker och journalister där ute: Hade Gud funnits hade han dödat er med blixten, en efter en. Ni tillhör satans tjänare och bör inte vandra på jorden.

  • Pantertanten

   Och det är inte gratis för våra äldre. Min gamla mor får betala 3.200 i månaden för sin mat. Nu är det hon själv som matvägrar sedan en tid, men hon får kanske i sig för 20 spänn om dagen, det blir inte 3.200 i månaden!

   • 585961

     Och dessutom är den väl tillverkad  långt bort i stan och smakar inget, inget närproducerat där inte , undra på att dom tappar aptiten, detta är folkmord utan like stäm regeringen och de som bestämt detta

    • Pantertanten

     Det är så fruktansvärt upprörande!

 • BirgittaSvenne

  Tror även att det var såssarna som myntade, ”det är synd det är skam på Sveriges banér att människorätt heter PENGAR”. Det har nomenklaturen glömt.Men tiden rinner snabbt, snart är det er tur ! Inget är som väntans tider !!!!!

 • ledsenfarmor

  Finns många sätt som kommuner o landsting använder för att ta livet av våra gamla, redan nu. Att svälta ut dem, är ytterligare ett riktigt otäckt lågvattenmärke.
  Snart dags kanske att anmäla myndigheterna för, förberedelse till mord.
  För det är exakt vad som förekommer idag.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Dom som arbetar på dessa boenden och ser vad som händer och ändå jamsar med av ren feghet är lika medskyldiga som dom som har planerat dessa mord.

 • Faktatrivia

  Man undrar om det pågår pol plot mot våra äldre swedish style?

  Man hånar våra äldre medans många kommuner prioriterar ”barn” som är överbemannade [sic]

 • http://profile.yahoo.com/2B46VHB22JZHNDXFNVJGKLKFHY Lars

  Drar mig till minnes ett stycke ur boken Minns du den stad:
  ”När man tar upp de nya bördorna räcker krafter och resurser inte till för dem som fanns förut, de närmaste. Livbåten sjunker om alla ska räddas.Den som sitter vid årorna tvingas att bli hård, måste knuffa bort några, bli döv för böner, blind för lidande.”

   Boken har inget med invandringspolitik att göra men formuleringen är en träffande beskrivning av den svenska samhällsutvecklingen.

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Finns även ett talesätt en civilisation går att bedömas på hur dom behandlar sina äldre. Prova att ta en gångtur i väntrummen på närmsta sjukhus, akuten, rönken etc. Ni kommer inte att gilla det ni ser det lovar jag.

 • DrThomasJackson

  Äldrevården i Sverige är fruktansvärd.  En läkare kan inte säga ifrån, då förlorar han sitt uppdrag. Verksamhetschefen och kommun/caremaansvariga vill ha lydig personal som följer budget.   PK-media i sin tur lyssnar bara på chefer eller anhöriga som anmäler, de absolut flesta svenska anhöriga, 99% orkar inte anmäla det de ser, därför har vi bara 1 hundradel av den mängd anmälningar som behövs. Våra politiker ger pengarna till kriminella och fuskare.  Sverige är på ett sluttande plan.

 • http://2faktatrivia.uhostall.com/ Faktatrivia

  Gävle Kommun liksom andra kommuner prioriterar vidrig miljardhandel med ”barnen” före äldre

  http://www.gavle.se/PageFiles/6029/2011/Revisionsrapport%20Ensamkommande%20flyktingbarn%20.pdf

  Gävle kommun är även en så kallad
  transitkommun för ensamkommande flyktingbarn vilket innebär att kommunen har
  ett avtal med Migrationsverket att tillhandahålla boendeplatser för barn som
  tillkännager sig i Gävle. Gävle kommun har idag avtal med tre privata HVB som
  fungerar som transitboenden.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Tänk hur mycket mat det hade gått köpa för en kriminell invandrares advokat+fängelse+socialbidrag etc kostnader? Vi snackar ett antal fullastade långtradare med kvalité mat.

 • 585961

  Det ska bara sparas och åter sparas på de gamla fast de betalar EU:s högsta skatt på sina låga pensioner och betalar för sig dessutom på boendet och samtidigt tar man emot  skäggungar (på skattebetalarnas bekostnad) för miljoner och dom får själva bestämma vad dom ska äta och hemlagat ska det vara , det är något VÄLDIGT sjukt i det  svenska samhället i dag , tycker synd om  mina barn och barnbarn som ska ta hand om kravmaskinerna som kommer hit och sedan får neddragningar på allt dom betalat för, så det får bli SD 2014 för något måste göras år sjukan som kommit in i landet