Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Advokaterna ska överklaga Södertäljedomen


MÅNGKULTUREN KOSTAR Domstolen har gått på ­åklagarens linje nästan fullt ut, vilket jag inte hade väntat mig. Det ligger väl i sakens natur att överklaga, säger Jan Karlsson, försvarare för Abraham Aho, tidigare kallad Torpeden, dömd för mordet på ”K-sigge” och för medverkan i dubbelmordet.

Södertäljenätverket har kostat samhället flera hundra miljoner. Bara advokatkostnaderna går på en bit över 70 miljoner. Ett helt gäng, beroende på vilka poster de har, kostar upp till en miljard, säger Ingvar Nilsson, nationalekonom.

Livstidsdömde Bernard Khouris advokat, Fredrik Ungerfält, säger efter att ha bläddrat i domen: Det här var oväntat. Vi kommer att överklaga. Bernard Khouri själv fick beskedet om livstidsdomen på häktet i Flemingsberg där han sitter med stränga ­restriktioner.

Advokat Lars Engstrand, som företrädde en 32-årig åtalad som friades helt för med­verkan i dubbelmordet, säger att det nu blir till att kräva skadestånd för hans klients räkning. Om man suttit oskyldig i häkte i över ett års tid handlar det om mer än en halv miljon kronor i skadestånd, säger han.

Familjen Moussas mål­sägarbiträde, Claes Borgström, var nöjd med domen. Jag tror att det är en ­väldigt stor lättnad för ­familjen Moussa, säger han. En annan som var nöjd var kriminalinspektör Thomas Nordström, som hållit i ­utredningen. Det viktiga är att det är en rättvis och välskriven dom som även håller i hovrätten, säger han.

LT

Allt om fallet finns på:
Södertäljenätverkets 20 domar – livstid för Bernard Khouri – Advokatkostnader: 76 miljoner kronor

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Klart dom ska överklaga, om dom vinner eller förlorar målet skiter dom i. Ändå mer $$$ i arvode från skattebetalarna……

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Advokaterna är de åtalades ombud. Om de dömda säger att dom vill överklaga kan inte advokaterna sätta sig emot det. Det borde du ha fattat själv. Det är inte advokaternas fel att vi har invandrare i Sverige. Kanalisera din ilska mot de som förstört landet istället.

   • Sven Olsen – (argdansk)

    Sankt Peter och Djävulen diskuterade vem som skulle betala reparationen av det trasiga stängslet mellan Himmel och Helvete – och Djävulen nekade betala så mycket som en sekin.  När Sankt Peter hotade med att bussa en advokat på Djävulen, svarade denna med ett flin: ”Var vill Du hitta en sån uppe hos Er?”.

    Advokatarvoden på 76 miljoner? Det är principiellt så att de endast skall ha ersättning i förhållande till klientens betalningsförmåga – staten skall inte betala för brottslingars försvar.

    • 585961

      Ja slöddret borde stå för sina egna kostnader om dom vill överklaga , annars ingen ny rättegång

 • BirgittaSvenne

  Det fanns på sin tid ”enarmade  banditer”, finns kanske ännu. Det hände att de som betalade kunde få ”Jackpot”, idag har alla inblandade i rättsväsendet ”Jackpot”, nu handlar det om tvåarmade banditer ! Äc”’gt ! De som matar banditerna i Sverige heter livegna skattebetalare !

 • ledsenfarmor

  Vad annat var att vänta?

 • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

  Så kommer advokatkostnaderna skjuta i höjden ytterligare då. Vi håller tummar för att Hovrätten skärper alla straffen. 10 livstidsdomar vore ngt det :)

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Ja – det tycker jag också, och jag hoppas att domstolen vid skärpningen av domarna, gärna som den gode Kapten Krok skriver 10 livstidsdomar, även inkluderar utvisning på faktisk livstid – alltså aldrig hit igen.

  Samtidigt skall samtliga de dömdas alla tillgångar självklart tillgå staten för att hjälpa täcka rättegångskostnaderna, som i övrigt självklart inte skall betalas av skattemedel, utan av brottslingarna själva.

 • BirgittaSvenne

  Namnet Aho, påminner mig om Gunnel Aho, moderaterna i Göteborg, hon som på telefon bedyrade för mig att Waberi förstår och skriver under de MODERATA.VÄRDEGRUNDERNA !!!!  Aho  inget vanligt svenskt namn, är hon eventuellt släkt i släkten ?

 • 585961

  Har advokaterna inte tjänat tillräckligt på slöddret än , SD 2014

 • Pingback: Södertälje-maffian överklagar till hovrätten « Sweden Confidential