Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Tunisier dömd till fängelse och utvisning för dråpförsök


UTVISNING 33-årige Ali Nasr från Borlänge döms till två års fängelse och utvisning. Tingsrätten finner honom skyldig till flera brott, bland annat kast med en kniv som gick rakt genom vaden på en annan person. Han döms även för misshandel mot f.d. fru.

I juni befann sig 33-årige Ali Nasr på en krog i Borlänge. Han kastade en kniv mot en annan man, som lyckades ducka. Kniven missade med en handsbredd. Den hade annars träffat i bröst eller mage med risk för dödsfall eller svår kroppsskada, anser tingsrätten och dömer Ali Nasr för försök till dråp.

Kniven träffade en annan person med kraft i benet. När Ali Nasr drog ut bladet fastnade blod på jackärmen. Bevisningen ingår i tingsrättens beslut att döma mannen för grov misshandel. Han har nekat till brott och hävdat att beskyllningarna är falska. Men inget annat har kommit fram under rättegången som ger skäl att tvivla på de drabbades trovärdighet, anser tingsrätten.

Ali Nasr döms även för flera knytnävsslag mot huvudet på sin före detta sambo. Det hände i december. Han dunkade hennes huvud mot golvet, finner tingsrätten. Hon blev yr, svullen och drabbades av smärta. Han hotade att döda henne med en kastrull. Han har också brutit mot kontaktförbudet, enligt domen.

Tingsrätten finner Ali Nasr också skyldig till två fall av narkotikabrott. Skadeståndet till kvinnan blir totalt 23 000 kronor och till den knivskadade mannen 22 750 kronor. Ali Nasr är tidigare dömd, bland annat för misshandel. Den domen om skyddstillsyn hävs nu. Efter fängelsestraffet utvisas han och förbjuds att återvända inom tio år. Migrationsverket fann inget hinder mot utvisningsbeslutet. Mannen har inga barn.

DD

Ur domen:
Av utredningen framgår till en början följande. Ali Ben Nasr och målsäganden har känt varandra sedan barnsben. De förlovade sig som mycket unga i Tunisien. Efter det att Ali Ben Nasr varit gift med en annan kvinna, ingick han och målsäganden äktenskap 2007. Förhållandet var stormigt och makarna flyttade isär ibland. I maj 2010 skilde sig makarna. De fortsatte dock att hålla kontakten och i tiden före de åtalade gärningarna umgicks de ganska mycket.

Migrationsverket har yttrat sig den 19 juli 2012 och uppgivit att hinder mot verkställighet av ett utvisningsbeslut inte finns. Ali Ben Nasr beviljades tidsbegränsat uppehållstillstånd första gången den 16 april 2002 och fick permanent uppehållstillstånd den 14 mars 2005. Han har inga barn och har en bror i Sverige. En syster samt hans åldriga och sjuka föräldrar bor kvar i Tunisien, medan andra syskon finns bosatta runt om i Europa. Hans frisörsverksamhet går till synes bra. Han har som tidigare nämnts ålagts kontaktförbud mot sin före detta hustru och dömts för allvarlig våldsbrottslighet tidigare. Han har också ålagts besöksförbud mot en tidigare hustru den 1 juni 2006 och 31 januari 2007.

Utvisningen:
Ali Ben Nasr har som sagts inga barn, men han har en bror i Sverige. Hans föräldrar och övriga syskon bor antingen kvar i hemlandet eller i andra europeiska länder. Hans familjeförhållanden är därför inte sådana att de i och för sig hindrar utvisning. Däremot har han till synes lyckats ganska bra i sin yrkesverksamhet just nu, vilket är en omständighet som talar emot att han borde utvisas. Avgörande blir i stället följande. Han döms nu för allvarlig brottslighet, som delvis riktats mot en närstående kvinna och han synes ha mycket svårt att i berusat tillstånd tygla sin ilska.

Ändå har han fortsatt dricka och brutit mot en kontraktsvårdsplan. Han har tidigare dömts för likartad och mycket allvarlig brottslighet och fått flera kontakt- eller besöksförbud. Trots att han varit föremål för frivårdens insatser under såväl villkorlig frigivning som skyddstillsyn, har ingen varaktig förbättring inträtt. Tingsrätten finner därför att det finns synnerliga skäl att enligt båda punkterna i 8 kap 8 § första stycket utlänningslagen bifalla utvisningsyrkandet.

Falu tingsrätt dömer:

 • Ali Ben Maktouf Ben Nasr 1979-03-20 Allfarvägen 73 i Borlänge, medborgare i Tunisien till fängelse i 2 år för försök till dråp, grovt vållande till kroppsskada, misshandel, olaga hot, narkotikabrott, ringa narkotikabrott och överträdelse av kontaktförbud. Den tilltalade utvisas ur riket och förbjuds att återvända hit före 2022-07-31.
 • Mål nr B 4338-11

Ali Ben Nasr är dömd den 10 juni 2008 av Svea hovrätt för bland annat grov misshandel, vållande till kroppsskada, olaga hot och överträdelse av besöksförbud till fängelse ett år och sex månader, av Falu tingsrätt den 30 augusti 2010 för misshandel, varvid förordnades att tidigare utdömt fängelse skulle avse även det nya brottet, samt av samma tingsrätt den 22 juni 2011 för misshandel av en femtonåring, två grova rattfyllerier med alkoholhalter om 1,44 och 1,76 promille, grov olovlig körning och två ringa narkotikabrott till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan med tvåårig behandling jämte ett alternativstraff om fyra månaders fängelse.

Anneli Torpmark tillerkänns ersättning av allmänna medel 46 705 kr. Per Borgblad tillerkänns ersättning av allmänna medel med 54 456 kr. ”Kostnaden för målsägandebiträdet och försvaret ska du som skattebetalare stå för”.

 • KalleAndersson9

  http://na.se/nyheter/orebro/1.1753326-ganget-kravdes-pa-biljetter-da-slog-de-sonder-bussen

  Vill tipsa om denna nyhet men får bara felmeddelande.. 

  • scarface_sweden

   Hej!
   Tack, ska kolla om jag hittar något fel…..

   • KalleAndersson9

     
    Ibland fungerar det perfekt att tipsa.. men ofta får jag detta meddelande tillbaka..

    ”Not Found

    Sorry, but you are looking for something that isn’t here.”

  • scarface_sweden

   Jag testade nu att själv skicka ett mail utan problem.

 • kirre

  En jävla tur att babben inte hade fått svenskt medborgarskap. Underlig babbe det här som dricker alkohol. 

 • http://profile.yahoo.com/C6FEX3XRARZRKXSKTK56FOI6WM zakariya

  yeah thats good take him out off sweden  u get marriad  with swedish woman after 3 years u become swedish cityzen that makes brött stat become

 • KalleAndersson9

  http://www.dn.se/sthlm/polisen-fruktar-att-nya-gang-ska-ta-over

  Tips:

 • kokoo

  Grattis till tingsrätten !  Brottslingar skall utvisas
   

 • YOTHI_TARZAN

  Nordafrikaner är mycket kriminella och det har myndigheterna vetet de senaste 20 åren

 • Boiachimolla

  Varför ända in i glödheta h-vete är utvisningar tidsbestämda?
  Det är väl ingen som på fullt allvar tror att arabjäveln är en bättre människa efter 10 i år Tunisien?