Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Tyskarna vill ha bort Euron


KATASTROFEN EURO Det är inte bara Nigel Farage och några andra kloka som börjar inse galenskaperna med EU och Euron. Majoriteten av tyskarna anser klokt nog att deras land skulle klara sig bättre utan euron, i alla fall enligt en opinionsundersökning från Enmid.

I undersökningen, som gjorts på uppdrag av tabloiden Bilds söndagsutgåva, svarade 51 procent att ekonomin skulle vara starkare om Tyskland inte var en del av den 17 länder stora Eurosammanslutningen. 29 procent svarade att Tyskland skulle klara sig sämre utanför eurosamarbetet. Enligt 71 procent av de svarande bör dessutom Grekland lämna euron, om det krisdrabbade landet inte lever upp till sina åtstramningslöften.

Finland skulle förlora motsvarande 45 miljarder kronor om Grekland lämnar euron och ställer in betalningarna av sina skulder. Detta uppger tidningen Helsingin Sanomat, som låtit forskningsinstitutet Ifo räkna på saken.

I kalkylen ingår de låneprogram som beviljats Grekland och Europeiska centralbankens tillgodohavanden. Tyskland skulle på motsvarade vis förlora närmare 700 miljarder kronor, och Frankrike över 500 miljarder. Frågan är om dessa länder kommer se pengarna alls. Undra om Anders Borg sover gott om nätterna?

näringsliv

 • Jan Ove Allan Malmgren

  Samtidigt som svenska politiker på fullt allvar vill att Sverige ansluter sig till EURO:n.

 • Mariah_Magdalena

  Euron var en vansinnig idé redan från början.
  Länder med så otroligt olika ekonomiska förutsättningar kan inte vara enheter i samma penningpolitiska union.
  Det var dömt att misslyckas, och ju förr man inser den saken ju bättre för alla.

 • rinkeby

  Man skulle ha en namninsamling om att folkomrösta om EU medlemskap och gemensam valuta. Det är dags att lämna vansinnet…  Men våra folkvalda i sjuklövern är livrädda för vad folket tycker..

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  ”Finland skulle förlora motsvarande 45 miljarder kronor om Grekland lämnar euron och ställer in betalningarna av sina skulder.” <<< Tror de verkligen att de någonsin kommer att se dessa pengar?
  Bättre ta förlusten på "bara" 45 miljarder än att råka än värre ut när nästa land går åt h***te.