Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Sydafrika på väg att bli ett kommunistiskt land”


HATET MOT VITA Fredspristagaren och expresidenten Frederik Willem de Klerk manar till motstånd. Försoningspolitiken är över och Sydafrika är på väg att bli ett kommunistiskt land, varnar han. Enligt

De Klerk har tankarna om inklusivitet och samarbete mellan alla etniska grupper falnat inom det styrande partiet ANC. De Klerk oroas också över hur språkbruket blivit allt mer fientligt mot vita sydafrikaner. – ”Försoningen från Mandelas och Mbekis dagar är över. Vita anklagas för allt från arbetslösheten, ojämlikheten till fattigdomen. ANC använder sin egen rasism för att skyla över sina misslyckanden”, säger han.

De Klerk varnar för vad som i ANC-dokument ända sedan 1960-talet kallas National Democratic Revolution, NDR, som skrevs med det kommunistiska Östeuropa som förebild. Sydafrikas kommunistparti ställer inte upp i val under eget namn, utan i allians med ANC. För tillfället har den falangen övertag i ANC:s interna maktkamp och driver NDR-konceptet hårt.

– Vad ska hända här om det ekonomiska styret domineras av gamla misslyckade ideologier i stället för ett pragmatisk förstående för ekonomiska realiteter och marknadskrafter, både här och globalt? frågar De Klerk retoriskt.

Kommunistpartiets generalsekreterare Blade Nzimande, svarar De Klerk med att kalla honom en politisk dinosaurie:

– Allt är bara ett försök att återuppliva det gamla pratet om ”röda faran”, apartheidsregimens taktik. Han bevisar bara att sådana som han inte har någon relevans i dagens Sydafrika.

SvD

 • Grimhild

  Om det blir någon flyktningsvåg av vita från sydafrika så åtminstone jag skulle välkomna de till Sverige.

  • ledsenfarmor

   Ja, det skulle jag med, men de kommer aldrig att få ngn möjlighet till det. Regeringen lär nog stoppa det, fort som attan.

   • World Traveller

    Endast muslimer ar vaelkomna till Swedistan.

 • sprutt

  Dom vita  i Sydafrika som har möjlighet kommer att sälja av sina tillgångar och fly landet.

  • Mahound

   Det finns lagar mot att föra ut pengar ur landet, även om det naturligtvis går att föra ut illegalt och muta officiella, etc.

 • kalle008

  Då finns det ju möjligheter att ta hit flitiga, duktiga , välutbildade invandrare – vita från Sydafrika. De blir svenskar på fem år, och de lär sig svenska på ett par år.

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Det är vad den politiska korrektheten och bojkotten mot Sydafrika har lett till. Jag gick också på den om det ”rasistiska” Sydafrika. Idag hade vi varit glada om vi svenskar fick sitta ifred längst bak i bussen eller pendeln.

 • j_london

  Ja… men vad skall vi i Sverige säga då? Och som är precis lika illa!

  ”Sverige är på väg att bli ett muslimskt (islamistiskt) land.”

 • YOTHI_TARZAN

  Sydafrika är ett rikt land som styrs av spjutkastare det kommer aldrig att fungera