Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Runt 70 zigenska ”bärplockare” i galet slagsmål i Gävle


Zigensk bärplockare i Sverige

UPPDATERAD NÅGOT ÄR FEL Ögonvittnet: ”Det var helt kaos, bland det sjukaste jag sett”. Runt 70 personer slogs under tumult och stort bråk i Gävle natten till söndagen. En enda person anhölls för grov misshandel och olaga frihetsberövande. Media verkar tysta ner detta då det är få som skrivit om det.

Det tog tid för polisen, med både tårgas och annat innan stöket och bråket lugnade ner sig. Bråket skedde på Norra Kyrkogatan bakom nattklubben Heartbreak Hotel strax efter midnatt. Bland annat kom fyrtio nya zigenska bärplockare i bussar till bråket. Ett vilt gäng började slå och sparka en man i huvudet som redan låg ner. Någon ska enligt uppgift även ha blivit knivskuren. En svensk man fick även han stryk av de stackars bärplockarna.

Vittnet Lisette såg de 30-40 bärplockarna som hade bussats dit, och hur fyra-fem vuxna personer slet av ett barn kläderna medan andra försökte skydda barnet. Många skrek och grät. Polisen kunde inte hålla tillbaka den uppretade massan av zigenare. Vanliga personer som försökte ringa polis blev jagade av zigenare.

– Det var helt kaos, bland det sjukaste jag sett!

När hon lämnade platsen klockan halv ett var polisen fortfarande kvar, och hon beskriver stämningen som ”galen”. Den enda personen som greps av Kling & Klang är i 30-årsåldern och han är misstänkt för grov misshandel och olaga frihetsberövande efter att han sågs försöka dra in den misshandlade mannen i en bil.

Förutom honom omhändertogs två andra män eftersom de utgjorde en fara för andra. I går eftermiddag pågick förhör med den misshandlade mannen, som fortfarande var kvar på sjukhuset för vård. Mannen, som anhölls av jouråklagare efter bråket, ska förhöras på nytt i dag på morgonen.

Vilka skador den misshandlade mannen fått, vad som startat bråket och exakt hur många som varit inblandade visste inte förundersökningsledaren som hade jour i går eftermiddag. Han kände heller inte till att något barn skulle ha kommit till skada.

– Vi har folk som är ute och jobbar med fallet hela tiden, säger han.

Bråket var mellan olika grupperingar av de bulgariska zigenarna som ska plocka när. Och de stackars bärplockarna som är så fattiga verkar ha råd att vara ute och festa runt nattetid i Gävle. Kanske Ullenhag ska börja tänka om lite.

UPPDATERING I morse klockan 06.45 kunde vi, återigen som första media, berätta att mass-slagsmålet bestod av zigenska bärplockare. Media har som vanligt beröringsskräck. Nu har Gävle Dagblad dock skrivit att polisen sagt att det rör sig om bärplockare. Polisen, eller Kling & Klang i detta läget tar zigenarna i försvar, det är synd om dem för det inte finns bär, så galna slagsmål verkar då ok.

Om andra media gjort detsamma vet vi inte. GD skriver:

”Polisen: ”Det var bärplockare” Det var uppretade bärplockare som stod för helgens gruppslagsmål i centrum. Det säger Gävlepolisen – som kritiseras för att ha tittat på när kaoset brakade loss.

Uppgiften kommer från den 43-årige man som misshandlades svårast under massbråket på Kyrkogatan under natten till söndagen. Han är själv bärplockare och hemmahörande i Bulgarien.

- Att 70 stycken skulle ha varit inblandade är en uppskattad siffra. I den här gruppen som letar bär ingår 60 personer. Det är enormt många som ska höras om förundersökningen fortsätter, säger Mikael Hedström, talesman för Gävlepolisen.

Vad som orsakade våldsamheterna är okänt.

- Nu spekulerar jag. Men i alla lägren råder brist på bär och de har inte fått ersättning. Då kan det bli panik och de minsta saker kan väcka irritation, säger Mikael Hedström.

Ett vittne beskriver att två poliser befann sig på platsen och att de gjorde sitt bästa för att bekämpa våldsamheterna. Men att det dröjde tio minuter efter att polisen larmats innan ytterligare förstärkning dök upp i form av en patrullbil.

Vittnet menar att patrullen stod och ”tittade på” och förhöll sig passiva till den pågående misshandeln, som ska ha skett i en folksamling om ”70-80” personer.

- Det var en fruktansvärt kaotisk händelse. Det handlar då om att samla information och inte att som enskild polisman agera själv och ge sig in i en våldsam, större grupp. Ibland måste man backa. Och om någon menar att det inte är professionellt så tycker jag tvärtom, säger Mikael Hedström.

Att mobilisera fler polispatruller ska ha försvårats av det stora antalet arrangemang som hölls runt om i länet.”

GDarbetarbladet

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Hahahahaha…fullständigt kaos som vanligt bland våra kultiverade bärplockare från landet där alla har högskoleutbildning.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Dom bara firar sitt nya kulturår, nu när det är sommar och allt. Bara att gilla läget och njut, svenne!

 • Saxtorparen

  En liten filmsnutt hade varit rolig att se.

  • snuffid

    Åk till Kolmården och titta på apor.

 • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

  En helt vanlig yttring av zigensk kultur.

 • Orregyllensnorre

  Kniv, rostig mercedes och sinnväst…

 • Talibananas

  Kan någon ha fått en bärfis på tvären? Eller var det något svårsmält, surt lingon som satt sig? Kaoz me’ dom!

 • NissenN

  ”Och de stackars bärplockarna som är så fattiga verkar ha råd att vara ute och festa runt nattetid i Gävle.”

  Kostar ju bara OM man betalar!

 • kalle008

  När man läser detta – och andra historier om hur det går till i Sverige – så undrar jag om Breivik egentligen är så galen som det sägs.

  Jag hittade

  http://www.youtube.com/watch?v=JB2-UgiImy8

  där den norske massmördaren har sin slutplädering och försöker förklara sig. Det är slående att han inte alls verkar galen, obalanserad, virrig eller liknande.

  I stället är han tydlig, talar väl, kommer med vettigt upplagda statistiska uppgifter osv.

  En helt annan fråga är om hans GÄRNING är att anse som galen.

  Men sinnesförvirrad är han uppenbarligen inte. Glasklart.

  Man kan söka alla hans inlägg på google med sökorden Schlussrede och Breivik

 • Oberst

  Bärplockare – en eufemism för sommarbanditer.

 • Pingback: Zigenska bärplockare stal mat på ICA Maxi « Sweden Confidential

 • Catinka

  Romer=Handelsresande i stöld, tiggeri och våld.

 • Roland X

  ” I morse klockan 06.45 kunde vi, återigen som första media, berätta att mass-slagsmålet bestod av zigenska bärplockare.”

  När det gäller journalistisk snabbhet är ni på Swedish Confidential ofta strået vassare än Avpixlat. På Aftonbladet och Expressen får vi vänta i evighet.

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000098058306 Sverre Dehli

   På Aftonbladet och Expressen får vi ALDRIG veta om saker som har med invandring att göra. Jag kommer ihåg en tid då journalister var ett grävande och ett samhällskritiskt släkte.. Nu är journalister ett gäng fega mesproppar som inte vågar skriva sanningen..

 • Saxtorparen

  Får bärplockarna betalt på natten utanför nattklubben eller vad ?
  Är det nattklubbsägaren som lockat hit dom ?

 • kirre

  Sociala beteenderubbningar och inget annat. Degenererat och felknullat jävla skitpack som inte har någon plats i ett civiliserat samhälle att göra. Så här gick det inte till i det gamla hederliga Sverige. Man avlar inte avkommor, syskon och kusiner emellan. Det fattade man redan på 1600-talet i Sverige, säkerligen ännu tidigare. Konungen kunde i undantagsfall ge tillstånd, men då handlade det oftast om arvsrättigheter till gods och gårdar.

 • j_london

  Om jag varit polis och haft en kollega i sällskap, och tagit mitt jobb seriöst, skulle jag plockat fram min Sig Sauer och skjutit tre varningsskott i luften.
  Sedan skulle jag gjort klart för zigenarna att, den förste som trotsade vår polisiära (med mandat av statet att upprätthålla ordningen) närvaro – skulle bli skjuten. Detta medan jag och kollegan inväntade förstärkning. Punkt slut.

  Nej, jag vet naturligtvis att detta är en utopi i muslim- & zigenarlandet Sverige, och att det polisiära mandatet från staten är liktydigt med noll!

  Fast tanken kittlar fantasin…

 • BirgittaSvenne

  Min rädsla blir definitivt inte mindre för varje dag som går. Rädslan för att vi, som i vissa diktaturer, blir effektivt tystade. (Ju mer jag läser om livet då och idag om det som vi kallade ”järnridån”…………… oerhört……….ju mer känner jag igen mig !) Var i vårt samhälle är den ÖPPNA debatten ???? Jo ,på internet, därför finns det inget för oss…….. behov av massmedia !!
   Ett krav är att ni i etablissemanget, säger stopp, det ska ske nu.

 • Pingback: Polissatsning ska skydda zigenska bärplockare – inte lokalinvånarna

 • Pingback: Bärplockare skulle stjäla diesel – togs på bar gärning

 • Pingback: Avhysning av bärplockare i Mehedeby kostar 60 000 kronor