Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Husen som översvämmades av vandaler tillhör Jehovas


RELIGIÖSA HATBROTT Igår skrev vi en artikel om de två villorna i Skåne som fick påhälsning av vandaler som försökte översvämma villorna med vatten. Nu kan vi berätta att dessa två förstörda bostäder ägs av familjer som är medlemmar i Jehovas Vittnen.

- ”Jag är helt övertygad att det finns ett samband mellan attentaten”, säger polisens inre befäl Nils-Erik Svensson som verkar klipsk med den logiken. Anders Tall är ledare för Jehovas vittnens östra församling i Ängelholm och är en av husägarna. Tall bekräftar att även den andra familjen tillhör samma församling. Båda husen betraktas som totalförstörda.

– Gärningsmännen har borrat hål i fönsterkarmarna. Sedan har de letat upp familjernas vattenslangar och stuckit in dem i hålen. Därefter har de öppnat kranarna för fullt. Det handlar helt klart om samma gärningsmän på båda platserna. Det är samma ovanliga tillvägagångssätt och dessutom finns ju en koppling mellan de drabbade, säger Nils Erik Svensson.

Ingen av familjerna var hemma när attentatsmännen slog till. Det är sju kilometer mellan villorna. Vittnet Maria Andersson berättar:

– I fredags kväll, vid skymningsdags, såg jag två killar i deras trädgård. Jag stod bakom gardinen och iakttog dom. Båda hade jeans och såg lite halvkonstiga ut. De stod mitt emot varandra och pratade kort, sedan försvann de runt hörnet till baksidan av grannens hus. Redan tidigare på kvällen hade jag och min man observerat en svart Volvo som cirkulerade runt här. Den körde fram och tillbaka här utanför och var också nere på gatan bakom grannes hus.

Hon har sett samma bil flera gånger tidigare den senaste tiden.

Relaterat
Vandalernas senaste påfund – översvämma villor

AB

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Jag som trodde det var water bandits från ”Home Alone” filmerna som slagit till igen ^^

 • SM811

  Skåne och religion är gemensam nämnare.
  Detta för tankarna till den religion som hela tiden ökar på sitt dåligt ryckte.

 • Mariah_Magdalena

  Religöst hatbrott alltså….

 • Orregyllensnorre

  Då får vi se om detta religiösa hatbrott väcker lika stor uppmärksamhet som ”andra” hatbrott riktande mot ”andra” trosuppfattningar…

 • Oxis

  Vilka hatar Jehovas vittnen så till den grad? Jag är absolut ingen vän av dem och vill inte ha dem på min tomt och det har jag sagt till vilket respekterats av dem. Men att ge sig på deras hus? Muhammedaner – tror inte de är så insatta i alla riktningar och avarter av den kristna läran och Jehovas vittnen är förmodligen inte heller något hot mot dem.

 • ledsenfarmor

  Gillar inte heller Jehovas vittnen, men detta är löjligt.
  Tvivlar starkt på att ngt kristet samfund ligger bakom. Muslimer? Kanske? Svårt att säga.

  • boonkaan

   det får vi aldrig veta, vem som ligger bakom detta. Fler villor kommer säkert att bli oversvämmade. 

   • ledsenfarmor

    Möjligt. Något är lurt. AFA.RF, de är EXPOS underhuggare. Eller så är det så enkelt att de är skyldiga fel människor pengar., Men det tror jag inte heller. Jehovas vittnen, har inga skulder. De har det bra ekonomiskt, tror jag. Kanske de velat gå ur samfundet?  Något är mycket lurt

 • YOTHI_TARZAN

  Jag har några pingstvänner som grannar , dom tycker INTE om Jehovas

 • Patrik818

  Golvläggarens barn.

 • Pingback: Församlingstvist inom Jehovas bakom översvämningarna « Sweden Confidential