Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

24 afghanska ”rädda” tolkar söker asyl


MIGRATIONSÄRENDE De afghanska tolkarna som jobbar för den svenska militära styrkan i Mazar-e-Sharif söker nu asyl i det Nya Sverige. Gruppen om 24 tolkar har lämnat in sina asylansökningar till ambassadkontoret vid den svenska basen.

Sverige bidrar med soldater till Isaf, International Security Assistance Force. Isaf etablerades i slutet av 2001 och arbetar under ett mandat av FN:s säkerhetsråd och ett avtal mellan Isaf-styrkan och den afghanska regeringen.

Högkvarteret för Isaf finns i Kabul. Tolkarna själva hävdar nu att de är ”rädda” för att de kommer att dödas av talibaner om drygt två år när Isaf minskar trupperna.

Men Migrationsverket bedömer att talibanerna inte är tillräckligt starka för att ge automatisk asyl. Dessutom krävs lagändring om asyl ska kunna beviljas i grupp. För närvarande finns inte den lagen, men vänta vara. Myten Ullenhag kommer säkert på någon käck idé som hjälper till.

SvD

 • NissenN

  Migrationsverket i ett nötskal, hjälpa terrorister att få PUT går bra men folk som har reella hot mot sig pga av att dom hjälper oss/västvärlden/demokratin skiter dom i.

 • Mariah_Magdalena

  Ja, djungeltrummorna går över hela världen att det finns ett land långt, långt uppe i norr där precis allt är gratis, medan man själv kan ligga på sofflocket och bara  käka chokladpraliner från morgon till kväll.

  • 585961

    Och klaga på maten och boendet, bränna ner det så får jag bo på hotell eller fylla det med vatten eller göra ett och annat rån, våldta och göra annan djävulskap som  pedofilprofeten också¨gjorde

 • antondavid21

  genuine refugees ….no chance……..lying cheating criminals…..welcome

 • ledsenfarmor

  Inte blir det bara dessa 24 som kommer. Släkten ska med också. Men dessa har mer skyddsbehov än patrasket som väller in över våra gränser dagligen.

 • Oberst

  Sverige håller på att förvandlas till hela världens genetiska avskrädeshög.

 • 585961

  Skicka hem alla  fega ryggradslösa afganer som smyger omkring i Sverige och lever på svenska skattebetalare i stället för att ta hand om sitt eget  land och bygga upp det med alla hundratals miljoner som  svenska politikerna gett  till landet , i stället är dom här och våldför sig på svenska värnlösa kvinnor och små flickor, fy fan för såna svin , det blir SD 2014 också

 • 585961

  Inga fler ryggradslösa afganer till Sverige och dom som är här ska ut direkt,

  • NissenN

   Ryggradslösa? Dom arbetar med styrkorna som strider mot talibanerna och riskerar därmed sitt och sina familjers liv, vad gör du? Gnäller på nätet som en vänsterpartist!