Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Svensk media sparkar folk


SLASKMEDIA TVINGAS SPARA Förra månaden kungjordes det att 40 tjänster kommer att försvinna på Promedias tidningar i Västmanland. Orsaken till sparpaketet är glädjande nog minskade prenumerations- och annonsintäkter.

För hela Promedia, som består av elva tidningar där Nerikes Allehanda är den största, berör sparpaketet totalt 75 tjänster, cirka 75 procent på redaktionerna. Hur neddragningarna fördelas sinsemellan kommer fastställas i de lokala MBL-förhandlingarna någon gång i mitten av augusti. 40 tjänster avvecklas på VLT och Ingresstidningarna Bärgslagsbladet, Arboga Tidning, Sala Allehanda Fagersta-Posten och Avesta Tidning.

Redaktionerna får det hårdaste slaget, där 22 tjänster försvinner. För Unionen handlar det om 12 tjänster, de flesta inom Ingresstidningarna, samt sex grafikertjänster. Det är väl knappast någon som är förvånad att det går illa för svensk ljugmedia. Det är däremot mer förvånande att den ännu går så bra.

– Vi måste sänka kostnaderna när intäkterna minskar, säger Thelma Kimsjö, tidningschef för marknadsområde Västmanland som omfattar VLT och Ingresstidningarna.

Uppsägningarna begränsas med att de äldre medarbetarna samt de med lång anställningstid fått erbjudande om avgångsvederlag.

Hur berörs läsarna av neddragningen?

– Min förhoppning är att vi kan klara av att ställa om och prioritera enligt läsarnas önskemål så att omställningen kommer att märkas så lite som möjligt, säger Thelma Kimsjö.

Relaterat
PK-media gör brakförluster – Sydsvenskan backade 75 miljoner

bblat

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Hade man ”prioriterat” läsarnas önskemål tidigare så hade detta inte skett….

 • MakingBacon

  Bara att luta sig tillbaka och se PK-media ruttna sönder inifrån

 • Sunnil

  Äääntligen!

 • SWEbuilder

  Härligt!

 • SM811

  PK tidningarnas tid är förbi. Fler börjar inse att skall de få rätt och ocensurerade  nyheter kan de inte läsa dessa PK tidningar. Enda stället är att läsa på internet.

 • Calle86

  Hade man skött sin uppgift hade inte detta behövt ske. Nu sker det, och skyll er själva idioter till journalister!

 • per22

  Nej men vad trevligt. Skall ni ”ställa om och prioritera enligt läsarnas önskemål”
  D.v.s. skall ni börja att skriva sanningen om den misslyckade massinvandringen? Skall ni sluta att ljuga om SD?

 • Saxtorparen

  Personer som ljuger så att dom tror på det själv brukar kallas mytomaner och deras alster kan jag vara utan.
  Däremot skall jag prenumrera på ”Dispatch International” .
   

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Gammelmedia lever fortfarande i villfarelsen om att folket vill läsa censurerade och väldigt tillrättalagda nyheter, utan insikten i att detta är de sociala mediernas tidevarv och inte skrivmaskinens era.
  Familjen har precis sagt upp prenumerationen av vår lokala dagstidning och var helt ärliga när prenumerationsavdelningen frågade varför: ”Skriver ni inte hela sanningen i tidningen, även i känsliga frågor, så söker vi sanningen på andra håll”.

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Tyvärr är det väl så att just de provinsiella tidningarna inte är fullt så pk som de rikstäckande. Avpixlat, tex, och kanske Swecon med sammanställer mycket kulturberikning från landsbygden som annars bara hade kommit till de närmast sockenboendes kännedom. Riksmedia rapporterar inte om våldtäkter och personrån, misshandel och bussbiljettbataljer från landet. Risken är stor att de stora medierna blir större på de smås bekostnad. Aftonlögnen skulle man behöva banta tex snarare.

  • init100

   Aftonbladet bantar faktiskt hela tiden, jag läste nyligen att deras upplaga halverats sedan 2008, samt att detta innebär att de måste dra ned på personal eftersom det är den tryckta tidningen som står för huvuddelen av intäkterna. Deras internetsatsning är ännu inte självbärande.

   Om alla skulle sluta köpa Aftonbladets papperstidning skulle företaget alltså gå i konkurs, vilket skulle vara en glädjens dag.

   • ledsenfarmor

    Har ínte köpt varken Aftonlögnen eller Expressen, på många år. Inte heller ngn annan papperstidning. Kommer inte att börja med det heller igen.
    De får skylla sig själva att de måste dra ner på personal. Någon mer förljuget media finns väl knappt.

   • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

    Ok. Fast jag hörde för en fem-sex år sedan att Aftonlögnen var de som hade lyckats bäst med din nättidning och faktiskt tjänade pengar på den. Men det kanske är ändrats.

 • YOTHI_TARZAN

  Folk under 30 läser inte tidningar – dom läser på nätet
  Metro kommer att ta död på kvällstidningarna.

 • http://www.aktualia.wordpress.com/julia-caesar Cavatus

  Härliga nyheter!

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Och fler lär det bli. Och dom har bara sig själv att skylla. Journalister, enda yrkesgrupp som själva gjort sig arbetslösa.

 • Mariah_Magdalena

  Sanningen är att de grävt sin egen grav genom sitt sätt att förvanska, dölja och ljuga.
  Så nu är det bara att lägga sej i den.

 • Orregyllensnorre

  Varje landsförädande gammelmediarepresentant som får masa sig till AF är en äkta vinst för demokratin !

 • kirre

  Mycket glädjande nyheter. 

 • kalle008

  Jag har en revolutionerande idé att delge tidningarna!

  Varför inte skriva sanningen om det som händer i samhället, t ex om brottslighet och bedrägerier, och vilka som ligger bakom? Eller om kostnaderna i kommunen? Och kanske man skulle låta bli att pixla bilder – och namn?

  • ledsenfarmor

   Försök med det. Lyckönskar dig om du klarar av det. Har jag gjort i flera år nu. Och många med mig.De flesta Pk-medier är moderade, och då kommer inte sådana sanningar fram. Jag och många andra är blockad bla på SVT och några fler. Inkl journalister på Twitter. Önskar du får säga det du vill. Står bakom dig om du lyckas.

   • Lucidor

    Att bli blockad i de sammanhangen är i mina ögon meriterande!
    Fortsätt med ditt idoga arbete!

    • ledsenfarmor

     Tack. Jag ger mig inte i första taget. Är envis av mig.

 • HundNalli

  Jag tror att PK median kan komma tillbaka mycket starkt.
  Förutsättningen år förstås att de kopiera Sweden Confidential rakt av.

 • http://farligatankar.wordpress.com Farliga Tankar

  Det är få saker som glädjer mig så mycket som just journalister som får sparken. Dessa yrkeslögnare förtjänar att bli arbetslösa. Och det är extra roligt att de har propagerat för massinvandring med paroller som ”Sverige får ökad tillväxt och fler arbetstillfällen”, och sedan är det de själva som får gå på grund av minskad tillväxt och färre arbetstillfällen.

 • Ernst_Hugo

  Håller med många nedan. Inte kul när jobb försvinner från Sveriges arbetsmarknad, utom i tre undantagsfall; Gammelmedia, Migrationsindustrin, Regeringskansliet.

  Gammelmedia har själv bäddat den säng dom nu ska ligga i.

 • 585961

  Ingen vill längre läsa deras skit och lögner, där får ingen svensk veta sanningen det läser  vi  läsa på Swe con, tack för det, gammelmedia kan lägga ner